Salakuvaamisen uhka voi ylettyä jopa turvakameroihin,

Anonyymi-ap

Vuokraajien suojelussa on paljon parannettavaa, CNN selvitti.


JAA

TALLENNA

CNN:n mukaan Airbnb välttelee kertomasta rikkomuksista viranomaisille.
CNN:n mukaan Airbnb välttelee kertomasta rikkomuksista viranomaisille. KUVA: COLOURBOX


Kuuntele juttu
Tuomas Linnake
8:55
MAJOITUSPALVELU Airbnb epäonnistuu suojelemaan palvelun piirissä oleviin asuntoihin majoittuneita asiakkaitaan, vaikka yhtiö tietää salakuvaamisen olevan sitkeä huoli alalla.

Näin kirjoittaa CNN, jonka mukaan viranomaiset ovat kaivaneet esiin tuhansittain valokuvia, jotka ovat peräisin asuntoihin piilotetuista kameroista. Kamerat ovat kuvanneet esimerkiksi vaatteiden vaihtoa, ajanviettoa lasten kanssa ja jopa ihmisiä kesken seksin.

– Tämä ei ole henkilötunnukseni tai sähköpostiosoitteeni. Tämä on alaston vartaloni, miehensä kanssa seksiä Airbnb-asunnossa Texasissa harrastanut nainen sanoo CNN:n mukaan.

Asunnon haltija salakuvasi pariskuntaa ja vastaavalla tavalla ovat tehneet monet muutkin asuntojaan palvelussa tarjoavat. Uhrit pelkäävät, että heidän yksityiset hetkensä vuotavat internetiin. Airbnb kuitenkin vakuuttaa, että valitukset salaisista kameroista ovat harvinaisia. Mikäli sellaisia ilmenee, yhtiö sanoo voivansa poistaa asuntoja palvelustaan. CNN:n mukaan viranomaisille rikkomuksista ei ilmoiteta.

ONGELMA on kaikkea muuta kuin uusi. Esimerkiksi vuonna 2015 saksalainen nainen haastoi Airbnb:n oikeuteen löydettyään piilotetun kameran Kaliforniasta vuokraamastaan asunnosta.

Lue lisää: Nainen haastoi Airbnb:n oikeuteen: Kuvattiin piilokameralla alastomana

Syytteen mukaan kamera kuvasi naista, kun hän käveli asunnossa alasti. Kameran mikrofonin väitettiin tallentaneen naisen ja hänen miehensä yksityisiä keskusteluja.

Tapahtuman jälkeen Airbnb antoi samojen vuokranantajien edelleen vuokrata asuntoaan. Palvelua syytettiin laiminlyönnistä, sillä syytteen mukaan yhtiö ei lupauksista huolimatta tarkista palvelua käyttävien vuokranantajien taustoja.

AIRBNB sanoo verkkosivuillaan, ettei sen taustatarkistuksiin voi täysin luottaa.

Koska tarkistuksemme ovat rajoitetut, emme voi taata, että ne tunnistavat kaikki vieraan tai isännän aiemmat rikostuomiot tai seksirikosrekisteröinnit. Siksi tarkistuksia ei tule pitää takeena siitä, että käyttäjällä ei ole rikollista taustaa tai muita vaarasta kertovia piirteitä.

Time-lehden mukaan Airbnb kielsi aiemmin tänä vuonna asunnoista sellaiset turvakamerat, joista oli etukäteen tiedotettu asujille. Tämä muutos ei kuitenkaan tarkoita, etteikö piilotettuja ja luvattomia kameroita voisi edelleen olla olemassa.

Salakuvaamisen uhka voi ylettyä jopa turvakameroihin, joita ihmiset tieten tahtoen asentavat koteihinsa. Esimerkiksi vuonna 2021 Yhdysvalloissa paljastui tapaus, jossa kotien turvakameroita asentanut mies vakoili vuosien ajan jopa 200 asiakkaan kameroita.

4

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      Suomessa rikosrekisteri ei ole julkinen. Tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa erityisestä syystä tuomioistuimelle, viralliselle syyttäjälle, rikosseuraamusvirastolle, kriminaalihuoltolaitokselle, vankeinhoitolaitokselle, oikeuskanslerille, eduskunnan oikeusasiamiehelle sekä esitutkintaviranomaiselle.
      Edes työnantajalla ei ole edes oikeutta tarkastaa työnhakijan rikosrekisteriä paitsi poikkeustapauksissa. Näitä poikkeuksia ovat esimerkiksi työt, joissa ollaan tekemisissä alle 18-vuotiaiden kanssa.
      Asuntonsa pitkä- tai lyhytaikaisesti vuokraavalla ei ole oikeutta edes pyytää vuokralaiselta rikosrekisteriotetta.

      • Anonyymi

        ahaa


    • Anonyymi

      Manua ei saa kuvatus jos tekke kasipanoliike.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe