Kannaatko asunto säästää velkajärjestelyssä?

Anonyymi-ap

Lainaa jäljellä 80 000k asunnosta, laina-aika 16 v jäljellä. Asunnon arvo noin 130 000e. Muita lainoja 94 000k. Haen velkajärjetelyä mutta mietin onko mitään järkeä säilyttää asuntoa ja maksaa 5-10 v vakuudettomia lainoja ja asuntolaina loppuun alkuperäisen suunnitelman mukaan. Olisiko parempi myydä asunto ja maksaa velkoja myyntivoitolla ja olla 3vuotta velkajärjestelyssä ja aloittaa vain tyhjältä pöydältä? Ja jos myynkin asunnon velkajärjestelyn aikana on myöhemminkin lisäsuoritusvelvollisuus vaikka järkän mukainen vakuusvelkojen vähimmäiskertymä olisi maksettu?

15

733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Velkajärjestelyssä se asunto laitetaan pakkomyyntii joten asia järjestyy automaattisesti ja olet puillapaljailla koska olet mokannut asiasi!

    • Anonyymi

      Ihan yleisti. Kyllähän se asunto kannattaa pistää myyntiin jotta ei joudu järjestelyyn. Meneppä kertomaan satusi Kelaan tai omalle hyvinvointialueelle, niin ne varmaan sanoo tämän suoraan, että ensin realisoidaan, maksetaan velat ja vasta sitten järjestellään jos velan määrä ei alena itse hoidettavalle tasolle.

      • Anonyymi

        Jatkuu....

        paskan myyntivoitto!

        Ihan turhaan itse arvioit ja sanot asuntosi arvoa, sen määrää markkinat. Jos joku tarjoaa tuosta 130 000€ arviosta esim. 110 000€ niin se kannattaa myydä. Vastuut tippuu huomattavasti. Kaiketi olet aika nuori, kun tuollainen määrä on velkaa. Jos olet 40v, niin saat asunnon myynnin jälkeen lopun velan hoidettua seuraavan 15v aikana. Se on kova hinta jos mopo keulii...


    • Anonyymi

      Säilytä traktori.

    • Anonyymi

      Siis ymmärsinkö oikein että asuntosi arvo 130 000€ mutta sinulla on velkaa 174 000€.

      Kannattaisi katsoa peiliin ja kysyä sieltä näkyvältä henkilöltä miksi velkaa on noin paljon?

      • Anonyymi

        Anonyymi
        2024-08-18 07:24:33
        kommentoi

        Jos tuo kommentti pitää paikkaansa, niin sillonhan aloittaja pystyy maksamaan luoton ilman järjestelyä. Se vaatii vain asenteen myyntiä.

        1. Asunnon myynti. Jos saat asunnosta tuon 130 000€, mitä epäilen suuresti. Joku pelaa aivan varmasti sen niin, että siitä saa maksimissaan 115 000€, Nämä omistajan arvot on aina yhtä skeidaa ja esim. pankki pelaa hintaa hinnalla millä hyvänsä.

        Aloittaja ei vaan maininut mitään omasta iästään tai työhistorista.

        1.1. pistät kaikki velat maksuun tuon asunnosta saadun hinnan mukaan, eli 174 000€ - 115 000€ on 59 000€.

        2. Maksat tuota 59 000€ velkaa esim. 900€ kk seuraavat viisi vuotta 8% korolla.
        Vuonna 2031 sen pitäisi olla lähellä 30 000€ ja voit hakea esim. takuusäätiön takausta.

        Laskun tuon kk erän ensin 600€, mutta se ei riitä mihinkään ja jos sen laittaa esi, 750€, niin se lisää liikaa aikaa. Takuusäätiöllä on helvetin kovat ehdot takaukselle, mutta jos ne täytät, niin osoitat selkärankaa ja kun maksaa vajaalla tonnolla 5-6 vuotta, niin sitä kysytään.

        Aloittaja ei maininut omaa ikäänsä tai työmarkkinatilannetta.... mutta esim. 40v ikäinen normaali terve ihminen kyllä selviää ja sillä aina jokin hinta. Nämä asiat pitäisi tietää ennenkuin alkaa pelaamaan.


      • Anonyymi

        Sekö nyt auttaa asiaan....?


    • Anonyymi

      Pelivelkoja nämä eivät ole.

      Asunnon realistinen kauppahinta on välittäjän mukaan 120 000€ tässä markkinassa, asunnosta velkaa 83 000€ (myyntihinta 120 000€) =erotus 37 000€, tällä maksettaisi velkoja. Loput on tarkoitus järjestellä.
      Työhistoriani ei kuulu tähän, olen ollut saman työnantajan palveluksessa yli 20 vuotta.

      Kysymykseni koski sitä että kannattaako asunnon säilytys velkarjärjestelyssä jolloin järjestelyn kesto on yhtä pitkä kuin asuntolainan jäljellä oleva aika (tapauksessani 16 vuotta). Jos myyn järjestelyn aikana asunnon, menee myyntivoitto lisäsuoritusvelvotteisiin ja vj:n kesto on silti sama 16 vuotta (C velkoja maksetaan sen 5-10 vuotta jonka jälkeen pelkkää asuntolainaa) . Jos myyn asunnon kestää velkajärjestely 3-5 vuotta, sikäli tietysti että käräjäoikeus hyväksyy velkajärjestelyhakemuksen.

    • Anonyymi

      Jos velallinen joutuu velkajärjestelyyn, niin sen jälkeen velalliselta ei enää kysytä mitään asunnosta. Tiedän tapauksen jossa velalliselle oli sanottu kunnassa ekana, että asunnon myynillä saa velkoja tiputettua. Oma asunto on aika turha jos velkaa jää kymmeniätuhansia. Tai sitten sen asunnon pitää oikeasti olla jotenkin niin arvokas, että velat on pieniä.....

    • Anonyymi

      Vellallinen ei joudu velkajärjestelyyn vaan sinne haetaan ja sinne päästään kärjäoikeuden päätökselle. Ulosottoon joudutaan.
      Talousneuvoja oli sitä mieltä että asunto kannattaisi säilyttää järjestelyssä mutta itse sitä mieltä että asunto kannattaisin realisoida niin järjestelyn kesto olisi lyhyempi.
      Haluaisin kokemuksia henkilöiltä jotka asiasta oikeasti tietää.

    • Anonyymi

      ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ KATSO OHJEITA täältä.

      Ei koskaan

      Ei ikinä.

      Aivan oikeasti.

      Newer.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa vaikka olen tuolla ylempänä kertonut oman mielipiteeni.

        Nettipalsta on täynnä ihmisiä joilla ei ole omatoimista taloudenpitoa. Omatoiminen talous on kuralla ja täällä vain jaetaan neuvoja miten selviät ja koijjaat elämässä eteenpäin.

        Minun mielipiteeni on se, että oma asunto kannattaa pistää myyntiin ja sen joutuu myymään markkina-arvoa alempana. Harmi vain naapureille joilla asiat on omissa käsissä. Ale myynnissä olleet asunnot vaikuttaa naapurinkin asunnon hintaoletukseen.

        Mielipiteeni oli myös se, että jos asiat menee "hyvin", niin velkaneuvonta ajaa oman omaisuuden realisointia ja saadulla tuotolla velkojen aletamista. Vasta viime tilassa tilassa haetaan sinne järjestelyyn, ja päästään ios päästään. Voihan se asunnon arvo jopa kattaa velan ja et joudu enää asioimaan velkaneuvonnan kanssa.

        Eikä sinne järjestelyyn mennä. Jos Suomessa on 100 000 kusessa olevaa, niin järjestelyyn heistä päättyy vuosittain n. 3 000 tapausta. Koko populan läpikäynti kestäisi 40v ja aina jokaisen järjestelyyn hyvåksytyn tilalle tulee 1-2 uutta. Positiivinen rekisteri ehkä hidastaa kehitystä, mutta se näkyy vasta vuosien tai kymmenien vuosien jälkeen. 1960-1970 luvun taipeessa syntyneet itseni kaltaiset ihmiset eivät näe sitä päivää kun velkaneuvonta neuvooo sadan euron ongelmissa tai velkaneuvonta lopetetaan. Laki velkajärjestelystä luotiin 35v sitten lyhytaikaiseksi välineeksi sen ajan miljoonaongelmissa oleville pääasiassa yrittäjille jotka kompuroivat korkeitten korkeitten ja pääomien kanssa.

        Mikä on muuttunut 35v aikana? Se ei ole helppo sanoa, mutta korot on viides osa vuoden 1991 tasosta, mutta suhteelliset pääomat on räjähtäneet. Jos nykyajassa joku ihminen ottaa vaikka sata euroa lainaa ja maksaa siitä korkoa kuluineen 5%, niin se on aivan eria asia aiempaan sadan markan lainaan jossa korko oli 15%

        Markan ja euron välistä eroa ja tilaa nyt tai silloin on turha miettiä. Olihan sotien jälkeen 40-60 luvulla satoja tuhansia markkoja ja samat luvut 1990 luvulla ennen Euroa oli markoissa ehkä 1000 mk tai jopa satasia. Kun markkaa muutetiin euroihin niin ei ollut varaa ottaa talteen muistoksi sadan markan seteliä sen käyttöarvon vuoksi, mutta nykyään 20€ on helppo raha ottaa kotiin käteiseksi , ja se saattaa olla suellä setelirengissä vuosia koska käytät korttia arjessa.

        Mutta mielipiteeni on se, että realisoi se asunto aivan ekana ja maksa velkoja mahdollisimman paljon. Mutta itse olet vastuussa kaikesta mitä teit ja teet. Älä syytä kuin itseäsi siitä miten kävi ja miten olet kusessa.


    • Anonyymi

      Mistä nämä ulosottolaiset kuten Valavuori ja Karalahti on merkitty varattomiksi.

      Ainkin Valavuori tekee työtä koko ajan vai oliko syy paeta Espanjaan.

      Heillähän on asuntoja, rahaa ja työtö mikis ehitä ei ulosmitatta kuten muitakin.

      Valavuorellakin juuri oli hienot häät, morsian kylläon tuntematon voihan hän olla vaikka poika ainakin takaapäin kuvissa muistutti anorektikkoa. Eikö espanjassa ole näitä Ladypoikia.

      Kuulemam Valavuorella vielä seisoo mutta tuskin kauna onhan hän jo iäkäs kuten Karalahtikin.

      Mistä nämä ns. pintajulkkikset pääsevät ehti ulosotossa varattomuuslistalle vai kätkeekö he omaisuuden ja oliko Nannan kanssa ero ns. vale-ero ettei mene asunto alta.

      Heillähän on myös ns. lastentarha Keravalla ja eikä he ole omistajia siinä. Mikis ulosotto ei puutu siihen. Pääseekö pärstäkertoimen mukaan nämäkin ulosotosta noin vaan varattomiksi?

      • Anonyymi

        Kahden mainitun ongelmat suhteessa heidän varoihin on linnunmaitoa tavallisen ihmisen ongelmiin.


    • Anonyymi

      Velkoja on maksettu (kesälomarahoista jopa 2600€/kk) ja kolmen vuoden aikana reilusti yli 50 000€. Ongelmana on vain kulut ja korot ja velkataakka ei maksamalla tule lyhenemään. Tämä on syy velkajärjestelyyn hakeutumisella ja olen osoittanut vastuunkantoa veloistani tekemällä kaikkeni ja on tässä elettykin jotenkin. Asiani haluan hoitaa mutta tilanteessani fakta on että tuolla 1000€-1200€ kk lyhennyksellä maksan lähinnä korkoja/kuluja näistä vakuudettomista veloista. Ainoa mikä maksaen lyhenee on asuntolaina ja vakuudellinen pankkilaina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe