Onko kenelläkään vasomotorista nuhaa?

elisanen

Mulla riesa on ollut 13-14 vuotta (olen 24v). On vaan pahentunut vuosien aikana. Ympäri vuoden nenäni saa vuotamaan "vettä" pienetkin ärsykkeet. niitä on lukuisia mm lämpätilavaihtelut (sisälle ulos ja toistepäin), lämpö, kylmyys, lämmin ruoka, kylmä ruoka, mausteet, liikunta, ponnistus, PIENETKIN hajut, maut, ylipäätänsä melkein kakki asiat. Mut pitempään tunteneet ovat jo tottueet mun alituiseen niistämiseen, mutta itseäni tämä rassaa. Olen kokeillut suun kautta otettevia nuhalääkkeitä, nenäsuihkeita...

Siis kohtalontovereita kaipaan! Miten teillä menee? onko jostain apua yliherkkään nenään?

Ja jos joku kerkiää miettiä, niin allergiatestejä on tehty kahteen otteeseen ainakin, ja mikään plussaa ei tullut. Paitsi nyt oon jollekin allerginen, mutta se oirteilee silmissä (mänty?).

7

1429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuorena

      vaiva loppui kuitenkin noin 30 vuotiaana kokonaan. Toivoa siis on. Lekuri selitti, että vanhempana limakalvot 'karaistuvat' ja tulevat vähemmän herkiksi.

      • nuhanenä

        Minäkin kärsin samasta vaivasta. Olen 32-vuotias, mutta ainakaan mulla tämä ei ole helpottanut mitenkään. Välillä tuntuu, että pahenee vaan.

        Mulla on nuhaa tutkittu jo lapsena ja sen jälkeenkin, mutta syytä ei ole löytynyt. Allergiatestien mukaan olen allerginen hajusteille. Mutta olen myös nyt oireillu silmillä, joten olen alkanut epäilemään, että olisiko jokin siitepölyallergia sitten kuitenkin. Nythän todellakin männyn siitepölyä on ilmassa ja heinien.

        Mulla on ollut Beclonasal-nenäsumutetta joskus ja viimesimpänä Nasonex-sumutetta, mutta ei niistä ole sanottavaa hyötyä. Niinpä en ole nyt muutamaan kuukauteen käyttänyt mitään.

        Toivoisin myös joltain jotain vinkkiä, mikä tähän auttaisi!


    • L_P

      Vasomotoriseen nuhaan lääkärit yleensä määräävät aika asiantuntemattomasti esim. Nasonex ja/tai Flixonase -nenäsumutetta ja antihistamiineja. Joskus myös Duactia tai vastaavaa, se auttaa mutta seitä saa vain lyhytaikaisesti käyttää.

      Vasomotoriseen nuhaan on myös tehokkaampiakin hoitoja: takavuosina käytettiin Rinexin-nimisiä tabletteja, jotka supistavat nenän limakalvoja ja näin ollen vuoto lakkaa. Jotkut sietävät valmistetta pitkäänkin, ja sehän auttaa. Oletko kokeillut, Rinexinissä ei ole antihistamiinia eikä sen pitäisi väsyttää - ehkä jopa päin vastoin.

      Myös Rhinocort ja Atrovent nenäsumutteet saattavat auttaa, niiden toinen käyttöaihe on juuri vasomotorinen nuha.

      Hakeudu siis kunnolliselle korva-nenä-kurkkutautien erikoislääkärille!

    • sofia

      lämpimän peiton alta, sain joka kerran pari tuntia kestäneet nuhaoireet. Sama hiusten pesun jälkeen ym. iholla tuntuneiden lämpötilojen muutosten jälkeen.
      Nämä vasomotoriset oireet ovat iän myötä vähentyneet.

      Minulla on muitakin allergioita, kuten siitepöly-, eläinten hilse- ja kumiallergioita.
      On myös sellaista, että en sietänyt tanssipaikoilla välkkyneitä valoja, enkä kovaäänistä musiikkia. Ja kun asuin kerrostalossa vilkasliikenteisen tien varrella, olin koko ajan väsynyt ja ärtyisä. Tätä jatkui yksitoista vuotta. Muutettuani rauhalliselle paikalle omakotitaloon, vointini parani heti.

      Käytän allergialääkkeitä, mutta niistä ei ole apua valo- ja ääniyliherkkyyteen, jotka eivät ole helpottuneet iän myötä, päinvastoin.
      Onneksi ei ole pakko olla melussa ja räikeitten valojen sekamelskassa.

    • S S

      Mulla on ollu nuhaa n. 20 vuotta (olen 31 v.). Tänään(6.10.2005) kävin sitten lääkärissä keskustelemassa tästä vaivasta. Hän määritteli sen vasomotoriseksi nuhaksi ja määräsi Atrovent-nenäsumutteen. Saas nähdä auttaako... Ei huvittaisi pitää aina nenäliinoja taskussa.

    • Alistunut

      Kaikille tippanenille: Olen jo 55-v ja alistunut siihen, että vesitippa on nenässä aina. Nenäliinoja on joka paikassa varalla. Olen koko ikäni ollut tällainen. Minulla ei ole tukkoista nenää, ei allergioita, ja harvoin nuhaakaan. Nenä vaan vuotaa vettä aina ja kaikkialla. Ilmeisesti kuitenkin yöllä se on kuiva, sillä tyyny ei ainakaan ole märkä. Päin vastoin, talvella nenä on yöllä niin kuiva, että koskee. Nuorena suorastaan kärsin tippanenästäni, mutta nyt olen jo alistunut siihen. Äitini aina sanoi, että nenäni on liian pitkä, kosteus tiivistyy siihen. Höh!

    • Ei allergioita!

      Mulla eräs vaihtoehtolääketieteen edustaja "diagnosoi" jatkuvan nenän tukkoisuuden vasomotoriseksi nuhaksi. Se on vaivannut jo kaksi vuotta. En joudu niistämään, mutta nenä on koko ajan enemmän tai vähemmän tukossa. Hetkellistä apua olen saanut PKL:n (perinteinen kiinalainen lääketiede)akupunktiosta. Etsin yhä vaihtoehtoista parannuskeinoa, koska normaali lääketiede ei siihen pysty!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe