Onko kenelläkään vasomotorista nuhaa?

elisanen

Mulla riesa on ollut 13-14 vuotta (olen 24v). On vaan pahentunut vuosien aikana. Ympäri vuoden nenäni saa vuotamaan "vettä" pienetkin ärsykkeet. niitä on lukuisia mm lämpätilavaihtelut (sisälle ulos ja toistepäin), lämpö, kylmyys, lämmin ruoka, kylmä ruoka, mausteet, liikunta, ponnistus, PIENETKIN hajut, maut, ylipäätänsä melkein kakki asiat. Mut pitempään tunteneet ovat jo tottueet mun alituiseen niistämiseen, mutta itseäni tämä rassaa. Olen kokeillut suun kautta otettevia nuhalääkkeitä, nenäsuihkeita...

Siis kohtalontovereita kaipaan! Miten teillä menee? onko jostain apua yliherkkään nenään?

Ja jos joku kerkiää miettiä, niin allergiatestejä on tehty kahteen otteeseen ainakin, ja mikään plussaa ei tullut. Paitsi nyt oon jollekin allerginen, mutta se oirteilee silmissä (mänty?).

7

1405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuorena

      vaiva loppui kuitenkin noin 30 vuotiaana kokonaan. Toivoa siis on. Lekuri selitti, että vanhempana limakalvot 'karaistuvat' ja tulevat vähemmän herkiksi.

      • nuhanenä

        Minäkin kärsin samasta vaivasta. Olen 32-vuotias, mutta ainakaan mulla tämä ei ole helpottanut mitenkään. Välillä tuntuu, että pahenee vaan.

        Mulla on nuhaa tutkittu jo lapsena ja sen jälkeenkin, mutta syytä ei ole löytynyt. Allergiatestien mukaan olen allerginen hajusteille. Mutta olen myös nyt oireillu silmillä, joten olen alkanut epäilemään, että olisiko jokin siitepölyallergia sitten kuitenkin. Nythän todellakin männyn siitepölyä on ilmassa ja heinien.

        Mulla on ollut Beclonasal-nenäsumutetta joskus ja viimesimpänä Nasonex-sumutetta, mutta ei niistä ole sanottavaa hyötyä. Niinpä en ole nyt muutamaan kuukauteen käyttänyt mitään.

        Toivoisin myös joltain jotain vinkkiä, mikä tähän auttaisi!


    • L_P

      Vasomotoriseen nuhaan lääkärit yleensä määräävät aika asiantuntemattomasti esim. Nasonex ja/tai Flixonase -nenäsumutetta ja antihistamiineja. Joskus myös Duactia tai vastaavaa, se auttaa mutta seitä saa vain lyhytaikaisesti käyttää.

      Vasomotoriseen nuhaan on myös tehokkaampiakin hoitoja: takavuosina käytettiin Rinexin-nimisiä tabletteja, jotka supistavat nenän limakalvoja ja näin ollen vuoto lakkaa. Jotkut sietävät valmistetta pitkäänkin, ja sehän auttaa. Oletko kokeillut, Rinexinissä ei ole antihistamiinia eikä sen pitäisi väsyttää - ehkä jopa päin vastoin.

      Myös Rhinocort ja Atrovent nenäsumutteet saattavat auttaa, niiden toinen käyttöaihe on juuri vasomotorinen nuha.

      Hakeudu siis kunnolliselle korva-nenä-kurkkutautien erikoislääkärille!

    • sofia

      lämpimän peiton alta, sain joka kerran pari tuntia kestäneet nuhaoireet. Sama hiusten pesun jälkeen ym. iholla tuntuneiden lämpötilojen muutosten jälkeen.
      Nämä vasomotoriset oireet ovat iän myötä vähentyneet.

      Minulla on muitakin allergioita, kuten siitepöly-, eläinten hilse- ja kumiallergioita.
      On myös sellaista, että en sietänyt tanssipaikoilla välkkyneitä valoja, enkä kovaäänistä musiikkia. Ja kun asuin kerrostalossa vilkasliikenteisen tien varrella, olin koko ajan väsynyt ja ärtyisä. Tätä jatkui yksitoista vuotta. Muutettuani rauhalliselle paikalle omakotitaloon, vointini parani heti.

      Käytän allergialääkkeitä, mutta niistä ei ole apua valo- ja ääniyliherkkyyteen, jotka eivät ole helpottuneet iän myötä, päinvastoin.
      Onneksi ei ole pakko olla melussa ja räikeitten valojen sekamelskassa.

    • S S

      Mulla on ollu nuhaa n. 20 vuotta (olen 31 v.). Tänään(6.10.2005) kävin sitten lääkärissä keskustelemassa tästä vaivasta. Hän määritteli sen vasomotoriseksi nuhaksi ja määräsi Atrovent-nenäsumutteen. Saas nähdä auttaako... Ei huvittaisi pitää aina nenäliinoja taskussa.

    • Alistunut

      Kaikille tippanenille: Olen jo 55-v ja alistunut siihen, että vesitippa on nenässä aina. Nenäliinoja on joka paikassa varalla. Olen koko ikäni ollut tällainen. Minulla ei ole tukkoista nenää, ei allergioita, ja harvoin nuhaakaan. Nenä vaan vuotaa vettä aina ja kaikkialla. Ilmeisesti kuitenkin yöllä se on kuiva, sillä tyyny ei ainakaan ole märkä. Päin vastoin, talvella nenä on yöllä niin kuiva, että koskee. Nuorena suorastaan kärsin tippanenästäni, mutta nyt olen jo alistunut siihen. Äitini aina sanoi, että nenäni on liian pitkä, kosteus tiivistyy siihen. Höh!

    • Ei allergioita!

      Mulla eräs vaihtoehtolääketieteen edustaja "diagnosoi" jatkuvan nenän tukkoisuuden vasomotoriseksi nuhaksi. Se on vaivannut jo kaksi vuotta. En joudu niistämään, mutta nenä on koko ajan enemmän tai vähemmän tukossa. Hetkellistä apua olen saanut PKL:n (perinteinen kiinalainen lääketiede)akupunktiosta. Etsin yhä vaihtoehtoista parannuskeinoa, koska normaali lääketiede ei siihen pysty!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2325
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      73
      1950
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      174
      1750
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1745
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1651
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1619
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1524
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1321
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe