Henkilökohtainen tilitys!

Olin tällä palstalla sheriffinä aikoinaan runsaan pari vuotta. Koska piti seurata ahkerasti kommentteja, niin kiinnostuin myös sisällöstä. Sherifin nimimerkki oli: vihne ja sitten kommentoin nimimerkillä: Lasse-setä. Vähän aikaa kommentoin tehtävästä luopumisen jälkeen nimimerkillä vihne. Kun aikanaan yhteys katkesi ja liityin uudestaan, tein sen omalla nimelläni. Olen koko ajan halunnut pelata reilusti nimelläni, niin moitittaessa tiedätte ketä moittia.
Olen ollut 90-luvun lopulle mukana yhtenäisessä Esikoislestdiolaisuudessa, mutta sitten vaiheiden jälkeen en ajautunut vaan harkitun päätöksen mukaan etäännyin ajallisesta hengellisestä kodistani. Tavallani toimi muutama ystäväni, joiden motiiveja en lähde arvailemaan. Kävin joskus keskustelemassa Olavi Simolinin kanssa, koska me saimme aikaan välillä jotain mielenkiintoista. Häneltä kuulin taustahuhun, että olen vietellyt 200 jäsentä paikallisosastosta pois. En tiedä minne ne loput menivät, kun Liedon seurakuntatalolla alkoi kokoontua paikkakuntalaisten lisäksi meidän porukkaa noin 20 henkeä. Haluan olla täsmällinen, koska en ota syyllisyyttä siitä, mikä ei syytäni ole.
Monien vaiheiden jälkeen perustimme yhdistyksen, joka voi käsitellä rahaa ja hankkia tiloja ostamalla tai vuokraamalla. Vuokrasimme Uudenheräyksen rukoushuoneen 2011, jolloin yhdistys oli perustettu. Se ilo jäi lyhyeksi putkiremontin myötä vajaa vuosi oli hyvää aikaa sikäli, että siellä oli täysi varustus kahvikuppeja myöten.
Olen siis marinoitunut lestadiolaisessa vainme-hengessä pitkään. Tästä pois oppiminen on ollut kituliasta, vaikka sainkin Kelton kirkkotalkoiden aikana Hengenilmoituksen, että Herran työssä on paljon muita kuin ne, jotka nimeltä tunnen. Uudenheräyksen julistaja sai korvani Jeesuksen nimessä aukeamaan.
Olen sitten harjoitellut sanan jakamista Agae-kodin puitteissa ja sitten Jouko Jutilan kaverina vankilatyössä. Ole siis saarnannut vankiloiden jumalanpalveluksissa noin 14 vuoden aikana 12 eri vankilassa joissakin säännöllisesti.
Kun tuli corona epidemia ja esti yhteen kokoontumisen, sain Herralta kehotuksen pitää yllä yhteyttä netin kautta. Niinpä hankin tube kanavan ja aloin säännöllisesti tehdä noin puolen tunnin ohjelmia viikoittain ja se on jatkunut ja jatkuu niin kauan kun kielletään. Katsojia olen saanut myös oman piirin ulkopuolelta.
Nykyisen toimintani motiivina ei ole itseni suositteleminen tietoisesti, mutta kokonaan en sitä voi kieltää. Kuka tuntee ihmisen mielen sopukat. Enempi olen halunnutsitä, että silmiä avautuisi Jumalan sanan kokonaisvaikutukselle koko maanpiirissä. Olen saanut muutamia kestokriitikoita jatkuvaan vastarintaan, joista on pakko kiittää Jumalaa. Ei ainakaan menestys pääse nousemaan päähän nykyisillä lukemilla.
Olen huomannut, että armon avarassa ilmassaon hyvää ja siunattua leijailla ja siksi linkitän fb sivulleni joitakin juttuja, jotka olen itse ensin kuunnellut ja saanut niistä rakennusaineita uskonelämääni. Tärkein kysymys kuuluu: Onko vielä aitoa huolta hukkuvista sieluista ja edellyttääkö se uskovilta jotain.

14

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä kannattaisi lukea, niin tieto ei ole pelästään huhujen perustalla.

    • Anonyymi

      Voimia Sinulle Lauri toivon jatkossakin. Ilmeistä on, että ei se Sinullekaan ole aina ollut helppoa tehdä eroa vainme-henkeen.

      Oikeastaan kerroitkin, että Kelton kirkkotalkoiden aikana siitä tuli helppoa. Mitä ajattelet siitä, että noin tapahtuu kai aika aika harvalle vainme-henkeen marinoiduille ihmisille?

      • Ei taivastie ole helppoa aina, koska sitä ei ole meille helpolla ansaittukaan Meillä ihmisillä on aivoissa "lihasmuisti", joka tuo omat mausteensa asioihin. Eikä sielunvihollinen myöskään jätä käyttämättä tilaisuutta muistuttaa asioista. Kun vielä saa veljiltä kuulla asiasta. Olen kuitenkin sanasta oppinut, että on annettava anteeksi ja saatava anteeksi kaikki kauna ja kiivaus. Suuri kipuilu liittyy siihen, että oppisin suhtautumaan entiseen hengelliseen kotiini luonnollisesti kuin mihin tahansa seurakuntaan mihin en kuulu. Toisaalta Paavalikin kärsi veriveljiensä autuuden takia ja puhuu siitä ainakin Room 10 alussa. Lapsuudessa hihkurilaisuus oli julkihäpeän aihe, mutta sisäisesti ylpeyden ja vahingonilon aihe, kun kaikki muut joutuu pahaan paikkaan. Tälläinen kuva itselläni oli.


      • Anonyymi
        lauri.lahtinen kirjoitti:

        Ei taivastie ole helppoa aina, koska sitä ei ole meille helpolla ansaittukaan Meillä ihmisillä on aivoissa "lihasmuisti", joka tuo omat mausteensa asioihin. Eikä sielunvihollinen myöskään jätä käyttämättä tilaisuutta muistuttaa asioista. Kun vielä saa veljiltä kuulla asiasta. Olen kuitenkin sanasta oppinut, että on annettava anteeksi ja saatava anteeksi kaikki kauna ja kiivaus. Suuri kipuilu liittyy siihen, että oppisin suhtautumaan entiseen hengelliseen kotiini luonnollisesti kuin mihin tahansa seurakuntaan mihin en kuulu. Toisaalta Paavalikin kärsi veriveljiensä autuuden takia ja puhuu siitä ainakin Room 10 alussa. Lapsuudessa hihkurilaisuus oli julkihäpeän aihe, mutta sisäisesti ylpeyden ja vahingonilon aihe, kun kaikki muut joutuu pahaan paikkaan. Tälläinen kuva itselläni oli.

        "Lapsuudessa hihkurilaisuus oli julkihäpeän aihe, mutta sisäisesti ylpeyden ja vahingonilon aihe, kun kaikki muut joutuu pahaan paikkaan. Tälläinen kuva itselläni oli."

        Kiitos ajatustesi , tunteittesi ja kokemustesi jakamisesta.

        Minä en muista ylpeyden tai vahingonilon tunteita koskaan kokeneeni esikoislestadiolaisuudesta lapsuudestani, mutta häpeämään esikoislestadiolaisuutta jouduin noin 11 -vuotiaasta alkaen. Ihan työikään asti ja työpaikallakin.

        En kai kuitenkaan ollut sisäistänyt koskaan sitä vainme -ajatusta. EI siis ollut vaikeaa kasvaa siitä pois.


      • Ei se nyt ehkä ole pelastuskysymys, mutta Jumalan valtakunta voittaisi siinä paljon, jos ihmiset avautuisivat kuuntelemaan mitä sanotaan. Ilman ennakkokäsitystä, että kaikki muu on vierasta ja lihallisuuden tuotetta. Pyhä Henki voi yllättää ja monille olen rukoillut Sauluksen salamaa, joka romuttaisi kaiken vastarinnan.


    • Anonyymi

      Kyllähän Eero Halme aikanaan siihen vaikutti, että minullekin alkoi evankeliumi kirkastumaan. Hänen johdollaan Suomessa alkoi evankeelinen aika esikoislestadiolaisuudessa. Kun sitten Ruotsissa johto vaihtui, alkoi voimakas lakihenkinen julistustyö, "lapinluottamuksen" julistustyö, ja maamme evankeelisten julistajien mustamaalaaminen. Suomessa oli muutama ns. lähetysmies, jotka tekivät mustamaalausmatkoja Ruotsiin, näistä evankeelisista julistajista. 20 vuotta taisteltiin evankeliumin voittamiseksi. Homma kilpistyi taisteluun ev.lut. kirkosta eroamiseksi käynnistämällä sakramanttiseparatistisen toiminnan, joka tarkoitti maallikoiden ryhtymistä papin tehtäviin toimittamaan siis kasteita ja jakamaan HPE.

      Ev.lut. kirkon herätysliikkeelle tämä on kirkkolain ja kirkkojärjestyksen vastaista toimintaa. Tästä seurasi sakraaliyhteyden purkaminen esikoislestadiolaisen liikkeeseen. Siis liikkeen erottaminen luterilaisen kirkon yhteydesta. Samalla yhteydet Inkerin ja Viron kirkkihin katkesivat.

      Tämän ratkaisimme perustamalla Esikoiset ry:n, jatkamaan esikoislestadiolaista perinnettä Suomen evankelisluterilaisen kirkon yhteydessä.

      Esikoiset ry ei opeta vain me oppia. Lestadiolaisuus eikä mikään muukaan laisuus pelasta yhtäkään ihmistä helvetistä. Ainut pelastaja on Jeesus Kristus. Kaikki jotka häneen uskovat syntisinä saavat synnit anteeksi hänen ristinkuolemansa tähden. Ilo Jeesuksessa Kristuksessa pelastetuista on kaikille kristityille yhteinen ilo. 🙏✝️❤️

      • Anonyymi
        UUSI

        Kuinkas selität sen, että Lutherin mukaan sananpalvelijan tehtäviin ehdottomasti kuuluu sakramenttien jakaminen.


      • Anonyymi
        UUSI

        Kyllä uskon, että jatkatte perinnettä, niin ne juutalaiset kun teki


    • Anonyymi

      Täydennyksenä edelliseen. Alkuperäinen lestadiolaisuus ei ollut ekslusiivinen, (Lestadiuksen aikana vuoteen 1861 saakka), se on myöhempien aikojen tuotosta hajaannusten ja tyhmien oppiriitojen seurausta.

      • Eilen mietin n'itä asioita ja sain hengenilmoituksen/ahaa elämyksen tai vain muuten hoksasin: Vainme-henki sai ilmeisesti alkunsa jo LLL:N aikana, koska oli vain kaksi porukkaa. Normaalit kunnialliset luterilaiset ja sitten lukijaisten jatkena heränneet, jotka kuuluivat LLL:n kaitsentaan. Joista myöhemmin syntyo liike nimeltä Lestadiolaiset. Liikkeen ajattelun jäykkyydestä kertoose, että tultaessa Suomen puolelle ei tultu hengelliseen korpeen vaan täällä oli jo moninaista hengellistä liikehdintää. Joten määrittely me vstaan muut ei ollut enää rehtiä ja hengellisesti tervettä toimintaa.


    • Anonyymi

      Aika kummallinen ilmaisu tämä alkuperäinen lestadiolaisuus. Mikä ihme se on? Milloin se on alkanut? Milloin sen toimintamuoto määriteltiin niin, että voitiin sanoa tästä alkaa lestadiolaisuus, johon kaikkina myöhempiä aikoin pitää pyrkiä?
      Alkuperäinen lestadiolaisuuden haikailu on ihan samanlaista puuhaa kuin lähtisit etsimään sateenkaaren - kumpaa tahansa - päätä. Ei löydy!
      Meillä on vähän yli vuosisadan aikana muodostunut ja muotoutunut useita lestadiolaisia seurayhteisöjä, joista yksikään ei ole enää herätysliike.
      Kiittäkäämme siitä, että saamme kuulua maailman laajuiseen Kristuksen Kirkkoon, johon yhdistyy kaikkien aikojen kristityt kaikkialta.

    • Anonyymi

      Ensimmäiset 300-400 vuotta kristillisessä kirkossa oli vallalla oppi kaiken ennalleen asettamisesta eli siitä, että Jumala kykenee pelastamaan ja haluaa pelastaa lopulta kaikki ihmiset.

      Helvettioppi sai jalansijaa Hieronymoksen Raamatun latinannoksen myötä. Hän käänsi monissa kohdissa kreikan kielen haadeksen, gehennan ja tartaroksen samoin kuin heprean kielen sheolin sanalla infernos, joka kääntyi sitten esim. saksan kielessä Hölleksi, englannin kielessä helliksi jne. jotka kaikki on lainattu pakanuskonnosta.

      Eli koko oppi tarvitsi syntyäkseen ja pysyäkseen eri kielissä LAINASANAN PAKANUSKONNOSTA, vaikka heprean sheol tarkoittaa lähinnä hautaa ja kreikan haades tuonelan kaltaista paikkaa/olotilaa ja gehenna yksinkertaisesti kaatopaikkaa.

      Ja nyt kun näistä asioista kirjoittaa kristillisellä palstalla, ihmisten aivoissa ei synny minkäänlaista reaktiota, hylkimisreaktio korkeintaan.

      Niin syvälle on tuo demoninen helvettioppi ihmismieliin satojen vuosien akana iskostunut.

      Jumala oli Kristuksessa ja SOVITTI maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, sillä Jumalan Karitsa OTTI POIS maailman synnin.

      Tuon selvemmin ei asiaa voi ilmaista, mutta helvettioppi on tehnyt ihmiset sokeiksi tosi evankeliumille.

    • Anonyymi
      UUSI

      Muistan kun Raamatun totuus sai sinut kihisemään kiukusta ollessasi seriffinä, se paljasti millä pohjalla kuljet.

      • UUSI

        En ymmärrä ihan kokonaan. Sellaista strategiaa harrasstin, että ketjun ajautuessa asiasta sivuun saatoin poistaa koko ketjun, koska en olisi osannut katkaista oikeasta kohdasta olematta puolueellinen ainakin jonkin mielestä,


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe