Asuntolainan lisävakuuden tarve kesken lainakauden

Anonyymi-ap

Hei,

meillä on tilanne, että asunto- ja remppalainan lisävakuutena on ollut nykyisessä kiinteistössä vanhempieni kiinteistö. Nyt vanhempani olisivat myymässä kiinteistöään ja pitäisi saada lisävakuuksia asuntolainaan, jotta vanhemmat saadaan irti vakuuksista.

Pankki kuitenkin ehdottaa, että nykyisen kiinteistön arvo pitäisi määritellä uusiksi maksamalla heille 200 euron hinta-arviosta, jotta voivat kertoa paljonko lisävakuuksia tarvitaan. Onko tämä ensinnäkään laillista vai pitäisikö heidän vain pitäytyä samassa hinta-arviossa kuin kiinteistöä ostettaessa, jolloin ovat hyväksyneet vakuudeksi 70% kiinteistön arvosta? Uutta lainaa ei siis olla ottamassa ja tämä pankin toiminta kuulostaa hyvin erikoiselta maalaisjärjellä ajateltuna.

Toki on mahdollista, että arvioimalla kiinteistön arvon uusiksi, voisi arvo olla suurempi (tehty esim. kattoremontti) ja näin tarvittavan lisävakuuden arvo olisi pienempi. Hinta-kehitys syrjemmässä olevalla asunnolla energian hintojen ollessa vielä aiempaa korkeammat kuitenkin saa epäilemään, että saattaisivat arvioida kiinteistön arvon silloista ostohintaa pienemmäksi.

Onko kellään kokemusta vastaavasta tilanteesta. Voinko vain vaatia pankkia pysymään aiemmassa hinta-arviossa, koska kyseessä edelleen sama laina?

6

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tietenkin pankki voi vaatia teiltä ajankohtaisen vakuustilanteen heidän myöntämäänsä lainaa vasten. Te muutatte alkuperäisiä lainaehtoja niin teillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin toimia pankin pyytämällä tavalla. Samalla tavalla joudutte tekemään jos vaihdatte pankkia.

    • Anonyymi

      Ja edelliseen liittyen. Kokemusta on.

    • Anonyymi

      Pankki vaatii markkinahintaan perustuvan lisävakuutuksen,jos markkinahinta on sulanut 50000 siitä ostohetkestä niin sitten saa olla levittämässä muutakin kuin vain rahapussia

    • Anonyymi

      Pankinjohtaja ja konttorivirkailijat kyllä hoitavat sen että viimeisetkin rippeet velka-apinan perseestä viedään iloisesti naureskellen.

    • Anonyymi

      Ehkä itsellä ei ole pankkialan toiminta ja termit ihan viimeisen päälle kunnossa mutta ajattelisin pankin olevan se, joka tässä niitä ehtoja enemmän olisi muuttamassa. Ehtona ollut aiemmin, että kiinteistöstä tulee vakuus 70% kiinteistön arvosta ja muut vakuudet muualta. Nyt pankki ei siis kelpuuta sitä heidän jo aiemmin hyväksymäänsä meidän kiinteistön osuutta vakuudeksi ilman lisäselvittelyitä.

      Itse olisin vain muuttamassa se ulkopuolisen lisävakuuden muuksi ja ymmärrän täysin, että sen uuden ulkopuolisen lisävakuuden arvo pitää tietenkin määritellä, että tietävät riittääkö se kattamaan sen jäljellä olevan lainan.

    • Anonyymi

      Taitaa mennä levittely hommiks

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe