Ostakaa niitä uusia autoja.

Anonyymi-ap

Ostakaa että meille köyhemmille olisi kohta paremmat valikoimat käytetyissä autoista. Mieluimmin niitä hybridejä, ne olis käytettynäkin hyviä kaupunki pyörityksen, varsinkin minulle joka ajaa keskustassa paljon kun asun keskustan lähettyvillä. Ja vielä mahdollisimman isolla akulla, voisin ajaa vain sähköllä. Ford olisi mielestäni hyvä merkki. Ei Mersuja kun ne ruostuu.

2

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Odotellaan nyt, että nämä sähkö- ja lataushybridien hinnat laskevat edelleen, vielä on ilmaa ja uuden teknologian imagolisää hinnoissa. Teknikkakin kehittyy koko ajan, samoin latausinfra.
      Vanha kunnon velaton euro6 dieselcittarini on teknisesti täysin ongelmaton, kilometrejä ilman ongelmia edessä vielä satojatuhansia tarvittaessa. Eipä lähes 10 vuotta vanhasta enää paljon vaihdossa saa, joten mitään merkitystä ei ole enää arvon laskemisesta. Eläkkeellä, kun olen, niin voipa olla etten vaihda enää laisinkaan, auto kyllä kestää minun aikani….

    • Anonyymi

      Ei taida alottaja ymmärtää mitä kirjoittaa. En ymmärrä minäkään, mutta haluan kertoa mitä ajattelen ja esimerkin siitä mihin se perustuu.

      Perustelu yksi.

      Huhtikuussa 2024 tasavallan presidentille toimitetiin uusi auto. Auton kuluttajahinta on K-auton hinnaston mukaan n. 140 000€. Autoa oli muokattu varmaasti n. 500 000€ asti.Päälle oli laskettu erilaisia kuluja kuten huollot, vakuutukset, renkaat yms. Kokonaiskulut 12 vuoden ajalle oli 1,1 miljoonaa, mutta autoon liittyvät kulut jäävät varmasti tuohon 250 000€ jos poistetaan se varustelu.

      Jos tavallinen ihminen ostaa tavallisen uuden auton jonka lista hinta esim. k-autossa on 27000€, niin kokonasisbudjetin on oltava 33 000€ 6000€ on oltava ihan hankintabudejetin yläpuolella ja siitä maksetaan ne renkaat, huollot, polttoaineet ja vakuutukset, pesut yms.

      27000€ summasta pitää olla tuon 6000€ lisäksi käteisenä vähintään toinen 6000€, eli rahoitettavaa jää vajaa 20 000€ Tuosta 27000€ summast pitää maksaa maksimissaan kuuden vuoden aikana 2/3, eli juuri tuo 20 000€ (18000€) ja korkoa esim. 5% jos luoja suo.

      Oletko valmis maksamaan esim. 400€ kk 6 vuotta jotta saat uuden auton jonka arvo vuonna 2030 on enää tonneja ja alat sen taas uudelleen alusta. Auton vaihtovälin on oltava maks 4v jotta väliraha pysyy kohtuullisena.

      Jos se 27000€ auto vaihdetaan esim. 4v iässä, niin siitä saa ehkä sen 18000€ vaihdissa, mutta maksuaika ei saa olla kuin 3v ja kk erä tuplaantuu tai triplaantuu. Tietenkin siitä 6000€ käyttörahastakin poistuu ainakin puolet.

      Tämä on sellainen asia jota aivan tavallinen ihminen ei pysty miettimään saati viemään ekseliin. ne jotka tuurilla onnistuu ilman miettimistä on neroja. Ne jotka menee tuulen mukana on ulosotossa tai elävät helvetin tiukkaa elämää. Tiukassa asemassa oleva ihminen ei saa ässä-arvalla miljoonaa eikä hänellä ole varaa siihen arpaan.

      Elämä on luopumista. Auto kanta uudistuu parhaiten sillä, että ne 3 vuotiaat autot kiertää . Kun kolme vuotta käytetty auto tulee kunnossa olevana kiertoon ja toinen omistja ajaa sillä toiset kolme vuotta, niin kolmannelle omistajalle siitä on käyttistä kymmeneen vuoteen asti.

      Harvassa on ne ihmiset joilla on varaa ostaa uusi 27000€ auto käteisellä ilman huolta vaikka se olisi järkevää. Se jolla on tuo kuvaamani ajatus, ei tarvitse todidestella teoriaa vaan vapaus mennä autokauppaan ja valita.

      Kokoluokkaa isompi auto tarvitsee jo n. 400000€ kokonaisbudjetin ja se presidentin auton siviiliversio n. 170 000€ budjetin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      459
      4950
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1762
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1488
    4. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1377
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1369
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1258
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1085
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1030
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      905
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      904
    Aihe