Veivätkö Purra ja PS Orpoa, Kokoomusta sekä RKP:tä että KD:ta kuin kuoriämpäriä käännytyslain osalta

Anonyymi-ap

"Turvapaikanhakijoiden muodostamaa uhkaa paisuteltiin ja sen avulla luotiin vaarallinen ennakkotapaus."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/5c52cffd-af82-45dd-86e6-608a46a552e8

"Iltalehden selvityksen perusteella suomalaisten poliitikkojen lausunnot itärajan takana Suomeen pääsyä odottavista turvapaikanhakijoista vaikuttavat liioitelluilta.

Iltalehti selvitti asiaa turvapaikanhakijoiden keskusteluryhmistä sekä venäläisiltä siirtolais- ja ihmisoikeusjärjestöiltä.

Itärajan tapahtumissa on kysymys on Venäjän hybridioperaatiosta ja sen taustalla vaikuttaa maan turvallisuuspalvelu FSB. Se säätelee turvapaikanhakijoiden virtaa näiden lähtömaissa ja tarpeen tulleen kuljettaa heidät Puolan, Baltian maiden tai Suomen vastaisen rajan tuntumaan ja työntää sen yli.

Turvapaikanhakijoita ei säilytetä rajan tuntumassa odottamassa mahdollista käyttöä, toisin kuin Suomessa väitettiin.

Suomen piti turvata itärajansa Venäjän hybridioperaatiolta. Rajasulku on osoittautunut tehokkaaksi toimenpiteeksi. Venäjä ei tiettävästi ole päästänyt sulun aikana turvapaikanhakijoita itärajalle.

Rajasulku ei kuitenkaan riittänyt. Venäjän muodostamaa uhkaa torjumaan säädettiin Suomen historiassa poikkeuksellinen käännytyslaki, joka on Suomea sitovien kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden vastainen.

Minkäänlaista konkreettista näyttöä uhasta ei esitetty. Lakia perusteltiin yksinomaan salassa pidettävällä tiedustelutiedolla.

Perussuomalaisille käännytyslaki oli poliittinen riemuvoitto.

Suomen hallituspuolueet välineellistivät turvapaikanhakijat ajamaan rajat kiinni -politiikkansa yhtä kyynisesti kuin Venäjä pyrkii luomaan heidän avullaan epävakautta.

Moskovalle laki ei ollut se tappio, jonka sen väitettiin olevan. Kremlissä epäilemättä tunnettiin iloa siitä, miten helposti Suomi hylkäsi yhden kansainvälisen sääntöpohjaisen järjestelmän perusperiaatteen.

Demokratian kannalta perusoikeuksia rajoittavan lain perustelu salaisilla tiedustelutiedoilla on ongelmallista, varsinkin kun näyttää siltä, että uhkaa on paisuteltu tarpeettomasti.

Harva poliitikko on edes näkemässä sitä päivää kun tieto tulee julkiseksi kymmenien vuosien kuluttua.

Tiedustelutietojen käyttö politiikanteon välineenä ei ole uusi ilmiö. Tiedustelutieto on lähtökohtaisesti tarkoitettu ulkopoliittiseen päätöksentekoon, tiedon käyttötarkoituksia rajoittaa ainoastaan poliitikkojen kekseliäisyys tai opportunismin puute.

Suomessa on pitkä perinne tiedustelutiedon hyödyntämisestä sisäpolitiikassa, erityisesti Kekkonen ei tiedustelutietoa juuri muuhun käyttänytkään. Maailmanpolitiikasta löytyy tuoreempiakin esimerkkejä.

Yhdysvallat ja Iso-Britannia lähtivät vuonna 2003 Irakin sotaan maan joukkotuhoaseista saadun tiedustelutiedon perusteella. Niitä ei kuitenkaan sodan jälkeen löytynyt.

Suomi saattoi toimia täysin Moskovan odotusten mukaisesti säätäessään kiireellisesti käännytyslain ja luodessaan itärajalle käytännössä identtiset olosuhteet Puolan ja Baltian maiden kanssa.

Koko kevään ja kesän ajan odotettiin turvapaikanhakijoiden saapuvan raja-asemille ja maastorajalle metsiä pitkin. Harmiteltiin kun aitaa ei ehditty saada valmiiksi.

Viranomaiset varautuivat rajanylityspaikoilla joukkojenhallintaan. Lumet sulivat mutta rajalla jatkui hiljaisuus. Miksi FSB ei marssittanut suljetuille raja-asemille turvapaikanhakija-armeijaa?

Vastaus tiedetään vain Kremlissä mutta se ei todennäköisesti ole käännytyslaki.

Puola on sulkenut raja-asemansa jo kauan sitten eikä se ota vastaan turvapaikkahakemuksia. Tästä huolimatta Venäjän hybridioperaatio Puolan rajalla jatkuu.

Ehkä Moskovassa koettiin, että tavoite Suomen suhteen oli saavutettu jo. Yksi selitys saattaa olla Pietarin läheisyys.

Venäjällä tänä keväänä koettu ääri-islamilaisen terrorismin aalto nosti maassa muukalaisvastaisuuden ja käynnisti maassa laittomasti olevien siirtolaisten massakarkotukset.

On mahdollista, että terrori-iskujen jälkimainingeissa Kremlille ei maksanut vaivaa masinoida turvapaikanhakijoiden virtaa kulkemaan suurkaupungin läpi.

Venäjä tuskin haluaa nykyisessä maailmantilanteessa luoda Pietarin lähialueille vielä yhden kriisin lisää kun Ukrainan sota läikkyy Venäjän rajojen yli ja droonit iskevät Pietarin satamiin.

Venäjä tuskin haluaa nykyisessä maailmantilanteessa luoda Pietarin lähialueille vielä yhden kriisin lisää kun Ukrainan sota läikkyy Venäjän rajojen yli ja droonit iskevät Pietarin satamiin.

Puolan ja Valko-Venäjän rajaseudulle kuolee kymmenittäin turvapaikanhakijoita ja väkivaltaiset mellakat ovat arkipäivää. Se tapahtuu Kremlistä katsottuna sopivan kaukana, keskellä suuria asumattomia metsiä.

Ironisesti Suomea olisi tällöin suojellut venäläisten mukavuudenhalu ja rasismi.

Ihmisoikeuksien suojelemiseksi tarkoitettujen lakien yli käveleminen vie meidät joka tapauksessa lähemmäksi sitä, mitä me väitämme vastustavamme – Kremliä."

Löytyykö Orpolta/Kokoomukselta munaa tunnustaa, että Purra/ PS olisivat mahdollisesti hallituksen kaatamisella kiristäneet säätämään kv.oikeutta rikkovan lain

5

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä kun voivat laittaa oven kiinni kun haluamme. Niin sinäkin kotiovesi. Suomi on suomalaisten kotimaa.

      • Anonyymi

        Ovihan on ollut jo kiinni. Nyt käännytyslaki mahdollistaa perskokkareille sen avaamisen. Putin kiittää?


    • Anonyymi

      "Minkäänlaista konkreettista näyttöä uhasta ei esitetty. Lakia perusteltiin yksinomaan salassa pidettävällä tiedustelutiedolla" (IS)

      Perussuomalaisille käännytyslaki oli poliittinen riemuvoitto, ideologinen
      riemuvoitto, joka rikkoi kansainvälisiä sopimuksia,
      jota Rantanen ei myöntänyt, vaan muotoili rikkomuksen muotoon:
      Laissa on "j ä n n i t t e i t ä".

      Orpon persuhallitus on sumutus- ja salailuhallitus.
      Se sumuttaa kokoa ajan kansalaisia.
      Se muuntelee kielteisiä asioita "myönteiseen" muotoon
      ihmisiä hämätäkseen, päästäkseen päämääräänsä.

    • Anonyymi

      RKP ja KD ovat vain apupuolueita, joilla ei ole merkitystä
      eikä selkärankaa ja ovat vain hillotolpan takia hallituksessa.

      • Anonyymi

        Persuillahan on se sisulainen organisaatio takanaan. Siellä riittää kaikenlaista aatteen palossa hiihtäjää. Kävikö persujen kanssa marjaan lähtö omaan nilkkaansa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe