Sahaja joogan myötätunnosta.

ahamkara

Iltaa vaan hyvät kuulijat.

Huomasin, että minun käyttäjätunnukseni ja salasanani kelpasi vielä sahaja joogien omalle foorumille. Selailin kirjoituksia ja eräs niistä pisti erityisesti silmääni.
Nimittäin se erään jooginin kirjoitus, jossa hän niin nohevana kehuskeli, kuinka oli tappanut 250 000 ihmistä vain, että rakas kulttuuriministerimme ei lähtisi Intiaan äiti Ammaa tapaamaan. Sahaja joogithan pitävät Ammaa langenneena enkelinä. Heillä on sellainen käsitys, että Amma laittaisi ihmisiin halaamalla riivaajia (tästä liikkuu monia kauhujuttuja sahaja joogien keskuudessa). Tarkoitan tällä ihmisten surmaamisella sitä Aasian tsunamia.
Tämä kyseinen joogini kehui kuinka hän oli tehnyt sahaja jooga taian eli bandhanin. Bandhanin avulla hän oli pyytänyt, että Karpela peruisi Intian -matkansa ja kuinka hän onnistumisestaan hullaantuneena kehoitti muitakin sahaja joogeja tekemään näitä poliittisia bandhoja.



Mitä ajatuksia tämä tällainen arvomaailma, joka sahaja joogassa vallitsee teissä herättää?
Onko tämä armoa ja rakkautta?
Eräs antautunut sahaja joogikin (Krisnan ja Arjunan dialogiin vedoten) kerran silmät palaen selitti kaverilleni, kuinka tällaiset negatiiviset ei-joogit ovat jo kuolleita. Tämä on siis sitä puhdasta kiintymättömyyttä johon sahaja joogassa kehoitetaan kasvamaan. Näiden ja monien muiden arvojen takia minä päätin lähteä sahaja joogasta.

Hyvää Juhannusta!

Ahamkara eli Ville Jokiniemi Kuopiosta.

95

6803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huli

      Minä myös olen kuullut tuosta, mutta vähän eri tavalla. Tanja Karpela ei minun tietääkseni kuulu asiaan. Intiassa on ollut satoja taikka tuhansija meditoijia yhtä aikaa ja ovat pyytäneet äitistä eli matajista taikka äiti maasta (en muista) poistamaan pahuuden tai pahat mitä kohdistuu äitiin taikka maahan. Jotain sinne päin. Silloin syntyi tsunami. Ja tuskin sitä ihminen teki eli eiköhän se ole jumalan tahto mitä tapahtuu. Luulis uskovaistenkin ymmärtävän mitä vedenpaisumus teki ja tuskin silloin lapset pelastautuivat.
      Tuskin joku on kehuskellut tanjan puolesta tappaneensa 250 000 ihmistä. Minä en usko. Miten sinne foorumiin pääsee?

      • Uskon_puolust.

        Taas näitä SY juttuja...


        >>Intiassa on ollut satoja taikka tuhansija meditoijia yhtä aikaa ja ovat pyytäneet äitistä eli matajista taikka äiti maasta (en muista) poistamaan pahuuden tai pahat mitä kohdistuu äitiin taikka maahan. Jotain sinne päin. Silloin syntyi tsunami.>Tuskin joku on kehuskellut tanjan puolesta tappaneensa 250 000 ihmistä. >>

        Idän mytologiassa luonnonilmiöitä ei käsitetä sokeana hallitsemattomana luonnonvoimana; vaan ajatellaan että valaistuneet sielut hallitsevat säätä ja vaikkapa tulvia, maanjäristyksiä, ukonilmoja, hurrikaaneja huomiollaan ja keskittymisellään. Sään jumaluus on Shri Vishnumaya; ja joogin näkökulmasta on tavoiteltavaa olla osa hänen voimaansa.

        >>Minä en usko. Miten sinne foorumiin pääsee? >>

        SY foorumeille on tiukka karsinta; ei sinne pääse kait kuin "suosituksin".


    • Uskon_puolust.

      >>Mitä ajatuksia tämä tällainen arvomaailma, joka sahaja joogassa vallitsee teissä herättää?>>

      Kauhua. Surua siitä miten syvälle ihminen voi vajota. Halun ymmärtää.

      Mikä on massaliikkeiden psykologia? Sain aikoinaan joogasta sysäyksen tutustua bolshevismin historiaan; ja olin huomaavinani samankaltaisen psykologian siinä takana.

      Selittäisin sen niin että nämä taipumukset on kaikissa ihmisissä piilevänä, ja ne tulevat esiin kun estot alenevat. Estot voivat alentua hetkellisesti alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena. Tai sitten joku kansa voi kokonaisuudessa olla avoimempi(herkempi) alitajunnan suuntaan.(?) Tai sitten on on joku tekniikka, kuten meditaatio, hypnoosi, aivopesu; jolla saadaan kynnykset laskettua.

      >>Onko tämä armoa ja rakkautta? >>

      Ei. Tämä on lauman liikahtelua, joukkopsykologiaa. Rakkauden pystyy varsinaisesti kokemaan vain ihmisyksilö. Joukkoliikkeistä yksilöllisyys, ja yksilön kunnioitus on kaukana.

      >>Eräs antautunut sahaja joogikin (Krisnan ja Arjunan dialogiin vedoten) kerran silmät palaen selitti kaverilleni, kuinka tällaiset negatiiviset ei-joogit ovat jo kuolleita.>>

      Sääli. Psykologiassa puhutaan sellaisesta kuin "projektio". Massaliikkeissä tapahtuu usein projektiota, eli omat huonot puolet(joita ei kyetä kohtaamaan) projisoidaan ulkoiseen viholliseen. Juutalaisviha on tyypillinen esimerrki. Samoin bolshevismin ajan taipumus nähdä joka toisessa ihmisessä "sabötööri", "kansan vihollinen", "trotskilainen", "kulakki". Noitavainojen aikaan noitia alkoi olla ihan kuhisemalla.

      Nähdään oma varjo toisessa.

      Sanon: PROJEKTIOTA!!

      >>Tämä on siis sitä puhdasta kiintymättömyyttä johon sahaja joogassa kehoitetaan kasvamaan.>>

      Niin. Kiintymättömyys, eli se SY.n tavoittelema "ditätshmentti", yleensä johtaa tunteettomuuteen, ja pakaste-arkuksi hyytymiseen. SY ei hyväksy esim. apostoli Paavalia, ja hänen oppiaan "lihan kuolettamisesta", mutta käytännössä lahkolaisuus ajautuu väkisin samoihin uomiin.

      Se on massaliikkeen psykologia. VAIN harva, harva ihminen kykenee irtautumaan massan imusta, ja kokemaan muutakin kuin kollektiivisen egon paineen.

      >>Näiden ja monien muiden arvojen takia minä päätin lähteä sahaja joogasta. >>

      Itse en varsinaisesti lähtenyt. Kunnioitan Shri Matajia aivan liikaa; ja sain aivan liikaa hyviä viboja; saan kokea rakkautta, ja ystävyyttä sahaja yogassa. Kiitän pyhää jumaluutta että tällainen kollektiivinen Sahasraran avautuminen tapahtui.

      Se ehkä tapahtui liian myöhään. Usein ajattelen että olisipa Shri Mataji tullut 1920- tai-30 -luvulla, niin ihmiset olisivat olleet ehkä herkempiä, ja vastaanottavaisempia; rakastavampia.

      luulen että SM on aika paljon samassa tilanteessa kuin vaikkapa Mao Tsedung oli; tai Lenin. Vallankumous on saatu käyntiin, mutta sitten eri kaupungit, ja päälliköt alkavat toimia omatoimisesti; ja tapahtuu ns. Bastiljin valtauksen logiikka.

      Arkkityyppi vapautuu valtoimeksi, ja muljahtaa tiedostamattomaan; helmi vierähtää kaivoon, eikä sen sukeltajaa löydy.

      Tai ehkä löytyy; mutta on huomaamaton, ja kansanjoukko peruuttamattomasti riehaantunut. Ihmiset eivät haluakaan löytää helmeä; vaan ehkä arvostavat säpinää, kiksejä ja jännitystä korkeammalle.

      Homma demonisoituu; ja siitä tulee Ghost busters part II.

      Vieläkin sanon että tuo kuvio on aivan briljantisti analysoitu Jungin kirjassa ESSAYS ON CONTEMPORARY EVENTS - Reflections ON Nazi Germany. Älykkäimpien s.joogien tulisi lukea se, ja AJATELLA, pitää ehkä vähän huomiota asiassa, ja tehdä parit bandhanit.

      Automatismi sinänsä ei ole ihminen, vaan toistaa tylsästi itseään, vuosituhannesta toiseen.

    • Markus

      Kävinpä lukemassa tuon viestin eikä siinä kukaan kehunut millään tavalla tappaneensa 250 000 ihmistä.

      Aika moista propagandaa ja yli ampuvaa musta maalaamista, mitä poikkeuksetta tapaa juuri S.Y.stä lähteneissä ihmisissä, jotka yrittävät perustella valintaansa ties kelle.

      Itse en tuota kyseistä viestiä pidä erityisen viisaana, enkä missään nimessä tuollaisten viestien mukaan arvostelisti itse Sahaja Yogaa. Viesti koski lähinnä vain Karpelaa ja rukouksen voimaa, ei mitään muuta. Se oli yksilön kirjoittama, eikä ollut saanut edes yhtään vastausta.

      Jos etsii tsunamille "Jumalaista selitystä" ja käyttää hieman maalais järkeä, niin eiköhän tsunamin syynä kuitenkin ollut Sri Langan ja Thaimaan lapsiseksiteollisuus ja kaikki muu mikä sotii pahimmalla mahdollisella tavalla Viattomuutta, eli Jumalan tärkeintä aspektia vastaan.
      Tämäkin saattaa mentaalisesti tuntua 'myötätunnon' vastaiselta, mutta sitä se ei ole. Jos siellä kuolee viattomia, he syntyvät uudelleen eikä heillä ole mitään hätää. Tosin tätä taas ei voi mentaalisesti ymmärtää, ja tuntuu toki hihhulin hassulta uskolta. Siltä Sahaja Yoga tuntuu jos Yhteyttä ei ole.


      Kunnioitan Ville päätöstäsi elämääsi liittyen. Meillä kaikilla on vapaa tahto tehdä elämällämme mitä haluamme.
      Toivon rauhaa sielullesi, ja viisautta tehdä Itseäsi kohtaan oikein.

      • Viallinen

        >>>Jos etsii tsunamille "Jumalaista selitystä" ja käyttää hieman maalais järkeä, niin eiköhän tsunamin syynä kuitenkin ollut Sri Langan ja Thaimaan lapsiseksiteollisuus ja kaikki muu mikä sotii pahimmalla mahdollisella tavalla Viattomuutta, eli Jumalan tärkeintä aspektia vastaan.


      • Hajonnut Jeesus
        Viallinen kirjoitti:

        >>>Jos etsii tsunamille "Jumalaista selitystä" ja käyttää hieman maalais järkeä, niin eiköhän tsunamin syynä kuitenkin ollut Sri Langan ja Thaimaan lapsiseksiteollisuus ja kaikki muu mikä sotii pahimmalla mahdollisella tavalla Viattomuutta, eli Jumalan tärkeintä aspektia vastaan.

        Enkö minä sanonut: "Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi!"

        Ja silti te vielä kuvittelette Jumalanne joksikin kosmiseksi tuomariksi, joka viattomana rankaisee viallisia???!!!

        Eikö Sahaja Yogankin ensimmäinen meditaatio ala kaiken viallisuuden ehdottomalla anteeksiantamisella? Miksi te kuvittelette Jumalanne julmemmaksi kuin itsenne?


      • asian ymmärtävä
        Hajonnut Jeesus kirjoitti:

        Enkö minä sanonut: "Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi!"

        Ja silti te vielä kuvittelette Jumalanne joksikin kosmiseksi tuomariksi, joka viattomana rankaisee viallisia???!!!

        Eikö Sahaja Yogankin ensimmäinen meditaatio ala kaiken viallisuuden ehdottomalla anteeksiantamisella? Miksi te kuvittelette Jumalanne julmemmaksi kuin itsenne?

        Kuka ei anna anteeksi?

        Yksi Jumalan ominaisuus on myös, että Hän tuhoaa.

        Kirjoitit nyt aivan eri aiheesta. Meidän ei tule tuomita, jotta meitä ei tuomittaisi.

        Jumala on sitten aivan eri asia, ja Hän tuhoaa sen minkä parhaaksi näkee.


      • Hajonnut Jeesus
        asian ymmärtävä kirjoitti:

        Kuka ei anna anteeksi?

        Yksi Jumalan ominaisuus on myös, että Hän tuhoaa.

        Kirjoitit nyt aivan eri aiheesta. Meidän ei tule tuomita, jotta meitä ei tuomittaisi.

        Jumala on sitten aivan eri asia, ja Hän tuhoaa sen minkä parhaaksi näkee.

        Totisesti totisesti minä sanon teille: joka sanoo Jumalaa "eri asiaksi", hän Jumalan erottaa.

        Jumala ei ole Hän, joka tuhoaa. Jumala syntyy ja tuhoutuu.

        >>>Kuka ei anna anteeksi?


      • Kalki_Avatar

        >>niin eiköhän tsunamin syynä kuitenkin ollut Sri Langan ja Thaimaan lapsiseksiteollisuus


      • Kalki_avatar
        Hajonnut Jeesus kirjoitti:

        Totisesti totisesti minä sanon teille: joka sanoo Jumalaa "eri asiaksi", hän Jumalan erottaa.

        Jumala ei ole Hän, joka tuhoaa. Jumala syntyy ja tuhoutuu.

        >>>Kuka ei anna anteeksi?

        Jumaluus totta tosisesti hajosi; ja se liittyy maailman luomiseen.

        Luomisen prosessissa tuhistessaan Jumlatar pudotti kaulanauhansa tänne "soppaan", ja helmet hajosivat pitkin luomakuntaa.

        Jumaluus hajosi itsekin kolmeksi; raja, tamo ja sattva; siksi luomakunta muodostuu naisesta ja miehestä, uroksesta ja naaraasta; heteestä ja emistä; ja Hänen kuvansa Trimurti: isä, äiti ja poika; Pingala, Ida ja Sushumna.

        "Everything is compartmentalized" (Shri Mataji)


      • ahamkara

        "Tämäkin saattaa mentaalisesti tuntua 'myötätunnon' vastaiselta, mutta sitä se ei ole. Jos siellä kuolee viattomia, he syntyvät uudelleen eikä heillä ole mitään hätää.
        Tosin tätä taas ei voi mentaalisesti ymmärtää, ja tuntuu toki hihhulin hassulta uskolta."

        Kerro Markus lisää tuosta ei-mentaalisesta ymmärryksestä.



        "Siltä Sahaja Yoga tuntuu jos Yhteyttä ei ole."

        Korjaisin: siltä se s.yoga tuntuu, jos ei usko sokeasti s.yogan dogmeihin. Siltä se tuntuu, jos uskaltaa tarkastella asioita kriittisesti ja monesta eri näkökulmasta.



        "Kunnioitan Ville päätöstäsi elämääsi liittyen. Meillä kaikilla on vapaa tahto tehdä elämällämme mitä haluamme. Toivon rauhaa sielullesi, ja viisautta tehdä Itseäsi kohtaan oikein."

        Höpön löpö. Minulle ei tarvitse hyssytellä.

        -Aham-


      • Minna
        Kalki_Avatar kirjoitti:

        >>niin eiköhän tsunamin syynä kuitenkin ollut Sri Langan ja Thaimaan lapsiseksiteollisuus

        Kerro lisää mitä tarkoittaa Shivan tandavoista?


      • Kalki_Avatar
        Minna kirjoitti:

        Kerro lisää mitä tarkoittaa Shivan tandavoista?

        Minna,

        Tämän nyt pitäisi kuulua yleissivistykseen. ( Googlailemalla asiat selviää.) Ajattelin että Tandavat ovat Shivan tuhon voimia; ja ne liittyvät hetkeen jolloin Shiva koskettaa Shaktia; - silloin tandavat vapautuvat. Tuossahan tuo tarina.

        Luen sen nyt itsekin ensimmäistä kertaa... Tämä juttu liittyi siihen kun muutama sahaja yogi poistettiin yhdeltä foorumilta, koska he sympatiseerasivat erästä joogia. Olin tässä joukossa. Kuulin mielipiteen, että sahaja yogit sulkivat..siis..en saa tätä sanotuksi suomeksi... sahaja yogis shut away their life's blood, when banning the best sahaja yogis.

        The Story Behind the Wild Tandava

        Kali was the patron goddess of Thillai Forest. Lord Shiva came to the forest to dance for two of his devotees Patanjali and Vyaaghrapaada who worshipped the svayambhu-linga, now in the inner sanctum of the temple.

        Kali challenged Shiva to a dancing contest on the condition that the loser had to leave the forest. The contest was judged by Lord Vishnu. The dance contest went on for hours with every one of Shiva's dance postures being matched by Kali.

        Shiva performed a posture with his left leg lifted over his head in the Ananda Tandava exposing his genital area. Kali, being a respectable woman, was unable to go into this compromising position. Thus, Kali admitted defeat and left the forest.

        In Sculpture there are 108 dance postures that make up the Tandava Dance.

        http://www.lotussculpture.com/4b24shiva.htm


      • Minna
        Kalki_Avatar kirjoitti:

        Minna,

        Tämän nyt pitäisi kuulua yleissivistykseen. ( Googlailemalla asiat selviää.) Ajattelin että Tandavat ovat Shivan tuhon voimia; ja ne liittyvät hetkeen jolloin Shiva koskettaa Shaktia; - silloin tandavat vapautuvat. Tuossahan tuo tarina.

        Luen sen nyt itsekin ensimmäistä kertaa... Tämä juttu liittyi siihen kun muutama sahaja yogi poistettiin yhdeltä foorumilta, koska he sympatiseerasivat erästä joogia. Olin tässä joukossa. Kuulin mielipiteen, että sahaja yogit sulkivat..siis..en saa tätä sanotuksi suomeksi... sahaja yogis shut away their life's blood, when banning the best sahaja yogis.

        The Story Behind the Wild Tandava

        Kali was the patron goddess of Thillai Forest. Lord Shiva came to the forest to dance for two of his devotees Patanjali and Vyaaghrapaada who worshipped the svayambhu-linga, now in the inner sanctum of the temple.

        Kali challenged Shiva to a dancing contest on the condition that the loser had to leave the forest. The contest was judged by Lord Vishnu. The dance contest went on for hours with every one of Shiva's dance postures being matched by Kali.

        Shiva performed a posture with his left leg lifted over his head in the Ananda Tandava exposing his genital area. Kali, being a respectable woman, was unable to go into this compromising position. Thus, Kali admitted defeat and left the forest.

        In Sculpture there are 108 dance postures that make up the Tandava Dance.

        http://www.lotussculpture.com/4b24shiva.htm

        Ymmärsinkö oikein? Menikö kali siihen sivan asentoon mistä oli ne kuvat. Siitäkö se siva kauhistui. Kun kali vähän "vilautti" Ja syntyi tsunami?


      • Kalki_Avatar
        Minna kirjoitti:

        Ymmärsinkö oikein? Menikö kali siihen sivan asentoon mistä oli ne kuvat. Siitäkö se siva kauhistui. Kun kali vähän "vilautti" Ja syntyi tsunami?

        ..korvien välissä "vipattamaan"? heheee..epäuskon pirulainen; riekkumaan käyt.


      • Kalki_Avatar
        Minna kirjoitti:

        Ymmärsinkö oikein? Menikö kali siihen sivan asentoon mistä oli ne kuvat. Siitäkö se siva kauhistui. Kun kali vähän "vilautti" Ja syntyi tsunami?

        >>Ymmärsinkö oikein? Menikö kali siihen sivan asentoon mistä oli ne kuvat. Siitäkö se siva kauhistui. Kun kali vähän "vilautti" Ja syntyi tsunami? >>

        Yritän ymmärtää syitä sahaja yogien tuomitsevuuteen. Tätä Shivan vilauttamista he kauhistuvat; kun haluavat olla "viktoriaaneja", ja peittää huonekalujensa jalatkin siveästi pitkin pöytäliinoin.

        Vertauskuvat on vaan vertauskuvia.


      • Minna
        Kalki_Avatar kirjoitti:

        >>Ymmärsinkö oikein? Menikö kali siihen sivan asentoon mistä oli ne kuvat. Siitäkö se siva kauhistui. Kun kali vähän "vilautti" Ja syntyi tsunami? >>

        Yritän ymmärtää syitä sahaja yogien tuomitsevuuteen. Tätä Shivan vilauttamista he kauhistuvat; kun haluavat olla "viktoriaaneja", ja peittää huonekalujensa jalatkin siveästi pitkin pöytäliinoin.

        Vertauskuvat on vaan vertauskuvia.

        Miten tämä sitten liittyy siihen tsunamin syntyyn? Ja mitä se shiva kauhistui ja mistä se tsunami syntyi? Hohh hoi ei tarvi vastata en ymmärrä kuitenkaan......Kaliki olis shiva jos sillä olis munat.:/


      • ulkopuolinen jamppa
        ahamkara kirjoitti:

        "Tämäkin saattaa mentaalisesti tuntua 'myötätunnon' vastaiselta, mutta sitä se ei ole. Jos siellä kuolee viattomia, he syntyvät uudelleen eikä heillä ole mitään hätää.
        Tosin tätä taas ei voi mentaalisesti ymmärtää, ja tuntuu toki hihhulin hassulta uskolta."

        Kerro Markus lisää tuosta ei-mentaalisesta ymmärryksestä.



        "Siltä Sahaja Yoga tuntuu jos Yhteyttä ei ole."

        Korjaisin: siltä se s.yoga tuntuu, jos ei usko sokeasti s.yogan dogmeihin. Siltä se tuntuu, jos uskaltaa tarkastella asioita kriittisesti ja monesta eri näkökulmasta.



        "Kunnioitan Ville päätöstäsi elämääsi liittyen. Meillä kaikilla on vapaa tahto tehdä elämällämme mitä haluamme. Toivon rauhaa sielullesi, ja viisautta tehdä Itseäsi kohtaan oikein."

        Höpön löpö. Minulle ei tarvitse hyssytellä.

        -Aham-

        Moi Ahamkara.

        Et kommentoinut tätä ollenkaan:

        >> Kävinpä lukemassa tuon viestin eikä siinä kukaan kehunut millään tavalla tappaneensa 250 000 ihmistä.

        Aika moista propagandaa ja yli ampuvaa musta maalaamista, >>

        Kehuttiinko siinä viestissä että joku oli tappanut 250 000 ihmistä vai ei? Itse en myöskään pääse foorumiin.


      • Max

        >>>>>Jos etsii tsunamille "Jumalaista selitystä" ja käyttää hieman maalais järkeä, niin eiköhän tsunamin syynä kuitenkin ollut Sri Langan ja Thaimaan lapsiseksiteollisuus ja kaikki muu mikä sotii pahimmalla mahdollisella tavalla Viattomuutta, eli Jumalan tärkeintä aspektia vastaan.
        Tämäkin saattaa mentaalisesti tuntua 'myötätunnon' vastaiselta, mutta sitä se ei ole. Jos siellä kuolee viattomia, he syntyvät uudelleen eikä heillä ole mitään hätää.>>>>

        No just. Tää oli kyllä hyvä selitys. Entä ne viattomien omaiset? Ne jotka ei nyt tällä kertaa valitettavasti kuolleet ja syntyneet uudestaan vaan joutuu elämään surun kanssa loppu ikänsä?

        Ja oli se hyvä että tsunami iski just sinne missä ne lapset on köyhyydessään joutuneet seksibisneksen uhreiksi, eikä seksiä ostavien äijien kotimaihin, niinku vaikka tänne Suomeen.


      • Kalki_Avatar_
        Minna kirjoitti:

        Miten tämä sitten liittyy siihen tsunamin syntyyn? Ja mitä se shiva kauhistui ja mistä se tsunami syntyi? Hohh hoi ei tarvi vastata en ymmärrä kuitenkaan......Kaliki olis shiva jos sillä olis munat.:/

        Olen miettinyt tuota sun epäuskoa; ja verrannut itseeni. En havaitse itsessäni oikeastaan kumpaakaan; uskoa tai epäuskoa. MIKSI KAIKKIIN ASIOIHIN PITÄISI HETI OTTAA NIIN VOIMAKKAASTI KANTAA? Miksei voi vain ihmetellä; eihän TÄYTTÄ VARMUUTTA asioista kait voi olla kenelläkään, ei edes Jumalalla.

        Epäile tarpeeksi epäilyäsi, niin usko häämöittää. - Kaarlo Marjanen

        Sillä kuten sanoin skeptisismi ei ole vain älyllistä, se on myös moraalista, ja koko sielun krooninen surkastuminen. Ihminen elää uskomalla johonkin, ei kieltämällä ja väittelemällä monista asioista. - Thomas Carlyle


      • ulkopuolinen jamppa
        ulkopuolinen jamppa kirjoitti:

        Moi Ahamkara.

        Et kommentoinut tätä ollenkaan:

        >> Kävinpä lukemassa tuon viestin eikä siinä kukaan kehunut millään tavalla tappaneensa 250 000 ihmistä.

        Aika moista propagandaa ja yli ampuvaa musta maalaamista, >>

        Kehuttiinko siinä viestissä että joku oli tappanut 250 000 ihmistä vai ei? Itse en myöskään pääse foorumiin.

        Niin, kumpi valehtelee, ex-s.joogi vai s.joogi?

        Itselläni on tuttuja s.joogassa, ja vaikka jotkut asiat kieltämättä tuntuvat ulkopuolisesta ainakin näin länsimaisen silmissä hieman oudoilta, niin ei minulla silti mitään negatiivista ole löytynyt sanottavaksi.

        Ystäväni sen sijaan ovat rauhoittuneet ja tasapainoittuneet ja ovat lähes tulkoon aina olleet tavallista paremmalla tuulella.

        Melkein tarvittaisiin nyt sinun Ahamkara kommenttiasi tähän, itseni on vaikea kuvitella että joku s.joogan harrastajista tällaista kehuskelisi, ja vielä vaikeampi uskoa että sitten joku vielä valehtelisi ettei tämä kirjoittelu pidä paikkansa..

        Miten on?


      • ahamkara
        ulkopuolinen jamppa kirjoitti:

        Moi Ahamkara.

        Et kommentoinut tätä ollenkaan:

        >> Kävinpä lukemassa tuon viestin eikä siinä kukaan kehunut millään tavalla tappaneensa 250 000 ihmistä.

        Aika moista propagandaa ja yli ampuvaa musta maalaamista, >>

        Kehuttiinko siinä viestissä että joku oli tappanut 250 000 ihmistä vai ei? Itse en myöskään pääse foorumiin.

        ...ikuiseksi arvoitukseksi. >D

        -Aham-


      • Peikko
        ulkopuolinen jamppa kirjoitti:

        Niin, kumpi valehtelee, ex-s.joogi vai s.joogi?

        Itselläni on tuttuja s.joogassa, ja vaikka jotkut asiat kieltämättä tuntuvat ulkopuolisesta ainakin näin länsimaisen silmissä hieman oudoilta, niin ei minulla silti mitään negatiivista ole löytynyt sanottavaksi.

        Ystäväni sen sijaan ovat rauhoittuneet ja tasapainoittuneet ja ovat lähes tulkoon aina olleet tavallista paremmalla tuulella.

        Melkein tarvittaisiin nyt sinun Ahamkara kommenttiasi tähän, itseni on vaikea kuvitella että joku s.joogan harrastajista tällaista kehuskelisi, ja vielä vaikeampi uskoa että sitten joku vielä valehtelisi ettei tämä kirjoittelu pidä paikkansa..

        Miten on?

        Valehtelu pyhän asian eli s.yogan puolesta on sallittua sekä s.yogan sisällä että varsinkin ulkopuolisille ihmisille. Ei-oivaltanut henkilö kun ei voi ymmärtää totuutta, eihän hänellä ole yhteyttä jumaluuteen. Näin myötätuntoisesti ja vastuullisesti suojellaan ko. henkilön sielua(Itseä) hänen egoltaan, joka inhimillisine ajatuksineen voisi reagoida negatiivisesti s.yogaan.

        "Huomaan, että olet nyt edistynyt niin pitkälle, että sinulle voi kertoa tämän..." - näin mairittelevasti voidaan aloittaa taas uuden totuuden kertominen kultin sisällä.


      • Joogi
        ahamkara kirjoitti:

        ...ikuiseksi arvoitukseksi. >D

        -Aham-

        Ahamkara kirjoitti aivan ensimmäisessä viestissään otsikolla Gurun palvomisen tarpeellisuus, että on entinen Sahaja Joogi mutta ei ole tullut tänne puhumaan p***aa Sahaja Joogasta.

        Tiedä sitten mitä tapahtui, mutta tämä väite juuri tästä että joku olisi kehunut tappaneensa 250 000 ihmistä jne.. on juuri sitä ihteänsä, eli p***aa.

        Miksi lähteä noin valehtelemaan ja vääristelemään asioita?

        Mitkä motiivit?

        Mikä syy?

        Jos kostamassa olet niin kenelle kostat ja minkä takia?


        Ville, et kaivannut hyssyttelyjä, mutta toivomme sielullesi silti rauhaa.
        Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta.

        Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin.


      • Joogi
        Peikko kirjoitti:

        Valehtelu pyhän asian eli s.yogan puolesta on sallittua sekä s.yogan sisällä että varsinkin ulkopuolisille ihmisille. Ei-oivaltanut henkilö kun ei voi ymmärtää totuutta, eihän hänellä ole yhteyttä jumaluuteen. Näin myötätuntoisesti ja vastuullisesti suojellaan ko. henkilön sielua(Itseä) hänen egoltaan, joka inhimillisine ajatuksineen voisi reagoida negatiivisesti s.yogaan.

        "Huomaan, että olet nyt edistynyt niin pitkälle, että sinulle voi kertoa tämän..." - näin mairittelevasti voidaan aloittaa taas uuden totuuden kertominen kultin sisällä.

        Kun lapsesi kysyy, että mistä vauvat tulevat, niin kuvailetko yksityis kohtaisesti kyseisen prosessin, vai vastaatko esim. että että lapsia saadaan kun äiti ja isä rakastavat toisiaan oikein kovasti?


        Raivoa ja kiukkua tuntuu herättävän se, että Sahaja Joogit toteuttavat tätä diplomaattista viisautta myös aikuisiin.
        On sääli että kiukuttaa, mutta asia vain on näin.
        Ymmärtääkseen Sahaja Yogaa, pitää päästä mielensä yläpuolelle, eli agnya chakrasta pykälä ylemmäs, sahasrara chakraan. Ennen kuin tämä tapahtuu, on turha mistään syvemmästä kertoa, sillä mieli ei sitä syvempää voi ymmärtää.

        Shri Matajin sanoin:

        "You must understand that you can not know the Truth with human awarness. You must become the Spirit. And that can happen to you with Kundalini awakening and you can feel it in your central nervous system"


        Samoin Shri Mataji, kun Häneltä kysyttiin TV haastettulassa, että: "Oletko sinä Jumala?" vastasi että: "Teidän tulisi kysyä että keitä te olette. Tuntemalla Itsenne, tunnette myös Jumalan"

        Sahaja Yogan ainoa todellinen tavoite, on että oppisimme tuntemaan itsemme. Kun tämä tapahtuu, kysymykset saavat vastaukset sisäsyntyisesti.


        Shri Mataji on myös neuvonut Joogeja näin:

        On turha kertoa kaikkea ihmisille, jotka eivät ymmärrä vielä meditaatiota. Tästä on vain haittaa. Ihmiselle, joka pääsee 'Nirvichara Samadhi' tasolle, eli ajatuksettomaan tietoisuuteen säännöllisesti, voidaan kertoa syvempää Sahaj tietoa.
        Kun henkilö paasee 'Nirvikalpa Samadhi' tasolle, eli epäilyksettömään tietoisuuteen, voi henkilö alkaa levittämään tätä tietoa eteenpäin.

        Se on mieli joka asettaa dogmeja ja on kriittinen ja epäileväinen. Kun opimme meditaation kautta olevamme jotain paljon hienompaa kuin mielemme, ei epäilyksiä enään ole.


        On vain Totuus, Tietoisuus ja Autuus


      • ulkopuolinen jamppa
        ahamkara kirjoitti:

        ...ikuiseksi arvoitukseksi. >D

        -Aham-

        ..mutta se veikin koko käden?


        Tuntuu hieman että tällainen toiminta perustuu siihen että ei osaa itselleenkään perustella valintojaan, vaan polttaa sillat takanaan ja vääristelee asioita, jotta epäilys väärästä valinnasta peittyisi, vaikkakin sitten valheiden alle.

        Onneksi osasin kyseenalaistaa hieman kyseenalaiselta tuntuvan kirjoituksen.


      • ulkopuolinen jamppa
        Joogi kirjoitti:

        Kun lapsesi kysyy, että mistä vauvat tulevat, niin kuvailetko yksityis kohtaisesti kyseisen prosessin, vai vastaatko esim. että että lapsia saadaan kun äiti ja isä rakastavat toisiaan oikein kovasti?


        Raivoa ja kiukkua tuntuu herättävän se, että Sahaja Joogit toteuttavat tätä diplomaattista viisautta myös aikuisiin.
        On sääli että kiukuttaa, mutta asia vain on näin.
        Ymmärtääkseen Sahaja Yogaa, pitää päästä mielensä yläpuolelle, eli agnya chakrasta pykälä ylemmäs, sahasrara chakraan. Ennen kuin tämä tapahtuu, on turha mistään syvemmästä kertoa, sillä mieli ei sitä syvempää voi ymmärtää.

        Shri Matajin sanoin:

        "You must understand that you can not know the Truth with human awarness. You must become the Spirit. And that can happen to you with Kundalini awakening and you can feel it in your central nervous system"


        Samoin Shri Mataji, kun Häneltä kysyttiin TV haastettulassa, että: "Oletko sinä Jumala?" vastasi että: "Teidän tulisi kysyä että keitä te olette. Tuntemalla Itsenne, tunnette myös Jumalan"

        Sahaja Yogan ainoa todellinen tavoite, on että oppisimme tuntemaan itsemme. Kun tämä tapahtuu, kysymykset saavat vastaukset sisäsyntyisesti.


        Shri Mataji on myös neuvonut Joogeja näin:

        On turha kertoa kaikkea ihmisille, jotka eivät ymmärrä vielä meditaatiota. Tästä on vain haittaa. Ihmiselle, joka pääsee 'Nirvichara Samadhi' tasolle, eli ajatuksettomaan tietoisuuteen säännöllisesti, voidaan kertoa syvempää Sahaj tietoa.
        Kun henkilö paasee 'Nirvikalpa Samadhi' tasolle, eli epäilyksettömään tietoisuuteen, voi henkilö alkaa levittämään tätä tietoa eteenpäin.

        Se on mieli joka asettaa dogmeja ja on kriittinen ja epäileväinen. Kun opimme meditaation kautta olevamme jotain paljon hienompaa kuin mielemme, ei epäilyksiä enään ole.


        On vain Totuus, Tietoisuus ja Autuus

        ..että joku jaksaa tällaisessa sekamelskassa kärsivällisesti kirjoittaa jotain asiaakin.

        En tiedä olenko tavannut sinua, mutta ystäviini s.joogassa voisin ottaa taasen yhteyttä.

        Ehkäpä he jaksavat kärsivällisesti vastailla taas omituisiin kysymyksiinikin.. ;)


      • Peikko
        Joogi kirjoitti:

        Kun lapsesi kysyy, että mistä vauvat tulevat, niin kuvailetko yksityis kohtaisesti kyseisen prosessin, vai vastaatko esim. että että lapsia saadaan kun äiti ja isä rakastavat toisiaan oikein kovasti?


        Raivoa ja kiukkua tuntuu herättävän se, että Sahaja Joogit toteuttavat tätä diplomaattista viisautta myös aikuisiin.
        On sääli että kiukuttaa, mutta asia vain on näin.
        Ymmärtääkseen Sahaja Yogaa, pitää päästä mielensä yläpuolelle, eli agnya chakrasta pykälä ylemmäs, sahasrara chakraan. Ennen kuin tämä tapahtuu, on turha mistään syvemmästä kertoa, sillä mieli ei sitä syvempää voi ymmärtää.

        Shri Matajin sanoin:

        "You must understand that you can not know the Truth with human awarness. You must become the Spirit. And that can happen to you with Kundalini awakening and you can feel it in your central nervous system"


        Samoin Shri Mataji, kun Häneltä kysyttiin TV haastettulassa, että: "Oletko sinä Jumala?" vastasi että: "Teidän tulisi kysyä että keitä te olette. Tuntemalla Itsenne, tunnette myös Jumalan"

        Sahaja Yogan ainoa todellinen tavoite, on että oppisimme tuntemaan itsemme. Kun tämä tapahtuu, kysymykset saavat vastaukset sisäsyntyisesti.


        Shri Mataji on myös neuvonut Joogeja näin:

        On turha kertoa kaikkea ihmisille, jotka eivät ymmärrä vielä meditaatiota. Tästä on vain haittaa. Ihmiselle, joka pääsee 'Nirvichara Samadhi' tasolle, eli ajatuksettomaan tietoisuuteen säännöllisesti, voidaan kertoa syvempää Sahaj tietoa.
        Kun henkilö paasee 'Nirvikalpa Samadhi' tasolle, eli epäilyksettömään tietoisuuteen, voi henkilö alkaa levittämään tätä tietoa eteenpäin.

        Se on mieli joka asettaa dogmeja ja on kriittinen ja epäileväinen. Kun opimme meditaation kautta olevamme jotain paljon hienompaa kuin mielemme, ei epäilyksiä enään ole.


        On vain Totuus, Tietoisuus ja Autuus

        Toit hyvin esiin s.yogan näkökulman.

        Tuollainen aikuisten ihmisten kohtelu voidaan myös nähdä aivopesuna. Tässä on taas linkki aiheeseen:
        http://www.uskontojenuhrientuki.fi/aivopesu.html#informaatio


      • donovan
        Peikko kirjoitti:

        Valehtelu pyhän asian eli s.yogan puolesta on sallittua sekä s.yogan sisällä että varsinkin ulkopuolisille ihmisille. Ei-oivaltanut henkilö kun ei voi ymmärtää totuutta, eihän hänellä ole yhteyttä jumaluuteen. Näin myötätuntoisesti ja vastuullisesti suojellaan ko. henkilön sielua(Itseä) hänen egoltaan, joka inhimillisine ajatuksineen voisi reagoida negatiivisesti s.yogaan.

        "Huomaan, että olet nyt edistynyt niin pitkälle, että sinulle voi kertoa tämän..." - näin mairittelevasti voidaan aloittaa taas uuden totuuden kertominen kultin sisällä.

        ..jehovalaiset.
        S-joogissa ja jehovalaisissa on paljon samankaltaisuutta.Mistähän se johtuu?


      • asiaa hieman ymmärtävä
        Peikko kirjoitti:

        Toit hyvin esiin s.yogan näkökulman.

        Tuollainen aikuisten ihmisten kohtelu voidaan myös nähdä aivopesuna. Tässä on taas linkki aiheeseen:
        http://www.uskontojenuhrientuki.fi/aivopesu.html#informaatio

        Ei siinä että antaa informaatiota pikku hiljaa sitä mukaa kun näkee sen olevan tarpeellista/hyödyllistä, ole mitään tekemistä aivopesun kanssa.

        Päinvastoin, aivopesuhan on aivan eri juttu.


      • ahamkara
        Joogi kirjoitti:

        Ahamkara kirjoitti aivan ensimmäisessä viestissään otsikolla Gurun palvomisen tarpeellisuus, että on entinen Sahaja Joogi mutta ei ole tullut tänne puhumaan p***aa Sahaja Joogasta.

        Tiedä sitten mitä tapahtui, mutta tämä väite juuri tästä että joku olisi kehunut tappaneensa 250 000 ihmistä jne.. on juuri sitä ihteänsä, eli p***aa.

        Miksi lähteä noin valehtelemaan ja vääristelemään asioita?

        Mitkä motiivit?

        Mikä syy?

        Jos kostamassa olet niin kenelle kostat ja minkä takia?


        Ville, et kaivannut hyssyttelyjä, mutta toivomme sielullesi silti rauhaa.
        Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta.

        Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin.

        "Ahamkara kirjoitti aivan ensimmäisessä viestissään otsikolla Gurun palvomisen tarpeellisuus, että on entinen Sahaja Joogi mutta ei ole tullut tänne puhumaan p***aa Sahaja Joogasta."

        Muutin mieltäni, olenhan ihminen.



        "Jos kostamassa olet niin kenelle kostat ja minkä takia?"

        En nyt ihan pelkkää kostonhalua koe motiivikseni, mutta täytyy myöntää, että sitäkin minulla on ja paljon. Paljon on kertynyt patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä s.yogassa ollessani.

        Lisäksi koen kansalaisvelvollisuudekseni tiedottaa koko Suomelle s.yogan niistä puolista, joita liike ei itse tuo toiminnassaan avoimesti julki.

        Toimin siis koko suomen kansan varsinkin Suomen nuorison eteen, jotta vilpittömät totuuden etsijät (varsinkin nuorissa) eivät tulisi harhaan johdetuiksi.

        Ja miksikö juuri nuorison? Syy siihen, että kannan erityistä huolta nuorisosta juontaa juurensa siitä, että minut manipuloitiin 16 vuotiaana s.joogaan mukaan.



        "Ville, et kaivannut hyssyttelyjä, mutta toivomme sielullesi silti rauhaa.
        Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta."

        Toivo vaan ihan rauhassa.



        "Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin."

        Sitä juuri tietoisesti teen, koska olenhan Ahamkara.

        -Aham-


      • Peikko
        asiaa hieman ymmärtävä kirjoitti:

        Ei siinä että antaa informaatiota pikku hiljaa sitä mukaa kun näkee sen olevan tarpeellista/hyödyllistä, ole mitään tekemistä aivopesun kanssa.

        Päinvastoin, aivopesuhan on aivan eri juttu.

        Sinulla on sellainen näkemys.


      • Joogi
        ahamkara kirjoitti:

        "Ahamkara kirjoitti aivan ensimmäisessä viestissään otsikolla Gurun palvomisen tarpeellisuus, että on entinen Sahaja Joogi mutta ei ole tullut tänne puhumaan p***aa Sahaja Joogasta."

        Muutin mieltäni, olenhan ihminen.



        "Jos kostamassa olet niin kenelle kostat ja minkä takia?"

        En nyt ihan pelkkää kostonhalua koe motiivikseni, mutta täytyy myöntää, että sitäkin minulla on ja paljon. Paljon on kertynyt patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä s.yogassa ollessani.

        Lisäksi koen kansalaisvelvollisuudekseni tiedottaa koko Suomelle s.yogan niistä puolista, joita liike ei itse tuo toiminnassaan avoimesti julki.

        Toimin siis koko suomen kansan varsinkin Suomen nuorison eteen, jotta vilpittömät totuuden etsijät (varsinkin nuorissa) eivät tulisi harhaan johdetuiksi.

        Ja miksikö juuri nuorison? Syy siihen, että kannan erityistä huolta nuorisosta juontaa juurensa siitä, että minut manipuloitiin 16 vuotiaana s.joogaan mukaan.



        "Ville, et kaivannut hyssyttelyjä, mutta toivomme sielullesi silti rauhaa.
        Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta."

        Toivo vaan ihan rauhassa.



        "Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin."

        Sitä juuri tietoisesti teen, koska olenhan Ahamkara.

        -Aham-

        Ja katsot että valehtelemalla ja asioita vääristelemällä ajat jotain hyvää asiaa?

        >>En nyt ihan pelkkää kostonhalua koe motiivikseni, mutta täytyy myöntää, että sitäkin minulla on ja paljon. Paljon on kertynyt patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä s.yogassa ollessani. >>

        Mutta mistä? Miksi?

        Jos on patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä, niin eikö silloin kannata mennä hieman itseen ja kysyä että miksi minulla on näin?

        Juuri meditoimalla näistä pääsee.

        Jos on huono olo niin kannattaa etsiä syitä itsestään eikä muista.

        Nuori ikäsi selittää paljon, mutta eikö nyt yksi perusasioita muutenkin, mutta varsinkin nyt henkisissä asioissa, ole rehellisyys?

        Ja mietippä vielä hetki barrikaadeja tietoisesti rakentaessasi, että mitä sinä siitä hyödyt?

        Sydän on aina rehellinen, se on mieli joka kieroilee ja kaikki ongelmat tässä maailmassa saa aikaan.


      • Joogi
        Peikko kirjoitti:

        Sinulla on sellainen näkemys.

        Eiköhän nyt kaikilla jotka tietävät mitä aivopesulla sanan varsinaisessa mielessä tarkoitetaan, ja jotka ymmärtävät mikä Sahaja Joogassa informaation pikkuhiljaa esille tuomisessa on pointtina, ole tämä näkemys.

        Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?


        Ja jos sanoilla hieman leikkimielisesti leikkii, niin itse asiassa Sahaja Yoga meditaatiossa on kyse juuri 'aivopesusta', sillä mieli ja koko sielu puhdistuu.
        Pesuaineena kaikkiallinen rakkaudellinen Jumalainen Voima, jota Kundaliniksi ja Pyhäksi Hengeksikin voidaan kutsua. Pesijänä Henki, eli puhdas tietoisuus, eli ihmisen todellinen Itse.

        Toimimme siis Itse omien aivojemme pesijänä ja lopputulos vakavasti otettavissa tapauksissa on poikkeusetta hyvä.
        Ulkoapäin tuleva informaatio on tässä vain sivuseikka, kaikki oleellinen löytyy sisältäpäin meidän sielustamme.

        Se että marginaaliryhmistä löytyy muitakin lopputuloksia on ikävää. Syitä voisi pohtia ja spekuloida, mutta mitä turhia, jääköön tämä heidän ja heidän Luojansa väliseksi asiaksi..


      • Peikko
        Joogi kirjoitti:

        Ja katsot että valehtelemalla ja asioita vääristelemällä ajat jotain hyvää asiaa?

        >>En nyt ihan pelkkää kostonhalua koe motiivikseni, mutta täytyy myöntää, että sitäkin minulla on ja paljon. Paljon on kertynyt patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä s.yogassa ollessani. >>

        Mutta mistä? Miksi?

        Jos on patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä, niin eikö silloin kannata mennä hieman itseen ja kysyä että miksi minulla on näin?

        Juuri meditoimalla näistä pääsee.

        Jos on huono olo niin kannattaa etsiä syitä itsestään eikä muista.

        Nuori ikäsi selittää paljon, mutta eikö nyt yksi perusasioita muutenkin, mutta varsinkin nyt henkisissä asioissa, ole rehellisyys?

        Ja mietippä vielä hetki barrikaadeja tietoisesti rakentaessasi, että mitä sinä siitä hyödyt?

        Sydän on aina rehellinen, se on mieli joka kieroilee ja kaikki ongelmat tässä maailmassa saa aikaan.

        Ymmärtääkseen provokaation ja valehtelun eron täytyy laskeutua mentaalisen ymmärryksen tasolle.

        Ihmisen on sitä vaikea selittää enkeleitäkin korkeammille sieluille.


      • asiaa hieman ymmärtävä
        Peikko kirjoitti:

        Ymmärtääkseen provokaation ja valehtelun eron täytyy laskeutua mentaalisen ymmärryksen tasolle.

        Ihmisen on sitä vaikea selittää enkeleitäkin korkeammille sieluille.

        Sarkasmin ja ilkeilyn avulla ei edes epärehellisyyden jälkiä peitellä voi..


        Sahaja Joogeja syytetään ties mistä, mutta jos ex-joogi sortuu karkeaan asioiden vääristelyyn ja aiheettomaan mustamaalamiseen, niin se hyväksytään ja yritetään vielä epäasiallisilla ilkeilyillä puolustella.

        Eikös nyt tuollaisen väärän informaation ja propagandan voisi ennemmin tulkita aivopesuksi?

        Vai mitä mieltä olet?


      • Peikko
        asiaa hieman ymmärtävä kirjoitti:

        Sarkasmin ja ilkeilyn avulla ei edes epärehellisyyden jälkiä peitellä voi..


        Sahaja Joogeja syytetään ties mistä, mutta jos ex-joogi sortuu karkeaan asioiden vääristelyyn ja aiheettomaan mustamaalamiseen, niin se hyväksytään ja yritetään vielä epäasiallisilla ilkeilyillä puolustella.

        Eikös nyt tuollaisen väärän informaation ja propagandan voisi ennemmin tulkita aivopesuksi?

        Vai mitä mieltä olet?

        Heh heh... >:-)

        Nyt on hyvä mieli lähteä Juhannuksen viettoon!


      • Max
        asiaa hieman ymmärtävä kirjoitti:

        Sarkasmin ja ilkeilyn avulla ei edes epärehellisyyden jälkiä peitellä voi..


        Sahaja Joogeja syytetään ties mistä, mutta jos ex-joogi sortuu karkeaan asioiden vääristelyyn ja aiheettomaan mustamaalamiseen, niin se hyväksytään ja yritetään vielä epäasiallisilla ilkeilyillä puolustella.

        Eikös nyt tuollaisen väärän informaation ja propagandan voisi ennemmin tulkita aivopesuksi?

        Vai mitä mieltä olet?

        Juupas, eipäs, juupas, eipäs.
        Mitä jos sahaaja foorumin jäsenet lähettäis kyseessä olevan sahaajaviestin tänne Suomi24 foorumille, niin vois jokainen itse katsoa onko Ahamkara valehdellut ja propagoinut vai onko joogi X tosiaan kehuskellut tappaneensa ne ihmiset. Please.


      • Max
        ahamkara kirjoitti:

        "Ahamkara kirjoitti aivan ensimmäisessä viestissään otsikolla Gurun palvomisen tarpeellisuus, että on entinen Sahaja Joogi mutta ei ole tullut tänne puhumaan p***aa Sahaja Joogasta."

        Muutin mieltäni, olenhan ihminen.



        "Jos kostamassa olet niin kenelle kostat ja minkä takia?"

        En nyt ihan pelkkää kostonhalua koe motiivikseni, mutta täytyy myöntää, että sitäkin minulla on ja paljon. Paljon on kertynyt patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä s.yogassa ollessani.

        Lisäksi koen kansalaisvelvollisuudekseni tiedottaa koko Suomelle s.yogan niistä puolista, joita liike ei itse tuo toiminnassaan avoimesti julki.

        Toimin siis koko suomen kansan varsinkin Suomen nuorison eteen, jotta vilpittömät totuuden etsijät (varsinkin nuorissa) eivät tulisi harhaan johdetuiksi.

        Ja miksikö juuri nuorison? Syy siihen, että kannan erityistä huolta nuorisosta juontaa juurensa siitä, että minut manipuloitiin 16 vuotiaana s.joogaan mukaan.



        "Ville, et kaivannut hyssyttelyjä, mutta toivomme sielullesi silti rauhaa.
        Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta."

        Toivo vaan ihan rauhassa.



        "Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin."

        Sitä juuri tietoisesti teen, koska olenhan Ahamkara.

        -Aham-

        >>>>>>"Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin."

        Sitä juuri tietoisesti teen, koska olenhan Ahamkara.

        -Aham->>>>>>

        Hehhee, tää oli hyvä vitsi. Mä luulen että suurimmat barrikaadit on kyllä sahaajilla jossain välissä. Mutta hei Aham, olis kiva kuulla sun tarina. Miten sut värvättiin sahaajiin ja miten noi syyllisyydet sun muut suhun istutettiin.


      • Minna
        Kalki_Avatar_ kirjoitti:

        Olen miettinyt tuota sun epäuskoa; ja verrannut itseeni. En havaitse itsessäni oikeastaan kumpaakaan; uskoa tai epäuskoa. MIKSI KAIKKIIN ASIOIHIN PITÄISI HETI OTTAA NIIN VOIMAKKAASTI KANTAA? Miksei voi vain ihmetellä; eihän TÄYTTÄ VARMUUTTA asioista kait voi olla kenelläkään, ei edes Jumalalla.

        Epäile tarpeeksi epäilyäsi, niin usko häämöittää. - Kaarlo Marjanen

        Sillä kuten sanoin skeptisismi ei ole vain älyllistä, se on myös moraalista, ja koko sielun krooninen surkastuminen. Ihminen elää uskomalla johonkin, ei kieltämällä ja väittelemällä monista asioista. - Thomas Carlyle

        En ole yleissivistyksellinen ,joten en tajunnut sanaa shivan tandavat. En ymmärrä jookien kieltä. enkä(googlailemalla ne asiat selviää). Olen ehkä tyhmä ,mutta sinä myös ylimielinen vastaamalla minulle noin. Tai et ehkä sittenkää ylimielinen. Vaan laiska ,kun joku on niin tyhmä ettei tajua. ja siihen sinua tarvitsee.

        Mutta nyt tajuan vähän enemmän ne ovat shivan tuhon voimia. Shiva koskettaa shaktia en tajua.
        Enkä tajua sitäkään miksi se shiva oli kauhuissaa. Itsessään olevista tuhon voimista?...

        Vertauskuvannollisesti tajusin tosiaan niin ,että Shiva oli kauhuissaa siksi ,kun liian moni oli vilautellut (tässä maailmassa). Ehkä oli liian voimakkaasti sanottu sinulle ,että kali vilautti. Kun se ei koskaan kuitenkaan vilauta ,siis hän itse. En siis muuta selitystä nähnyt Shivan kauhistukselle kuin sen että kali vilautti.
        Kait minä jotain tajusin ,mutta tajusiko kukaan muu mitä selitän. Oliko se sitten jonkin näkönen oivallus kukin päättäköön itse. minulle se oli ja hauskaa oli tajuta jotain. Joidenkin mielestä ilmeisesti hävytöntä. Mutta jos osaisin selvittää niin se ei kuitenkaan ole sitä.

        Mutta kerro ihmeessä mikä epä uskon pirulainen olen? Kun en sitäkään tajunnut.


      • Max
        Joogi kirjoitti:

        Eiköhän nyt kaikilla jotka tietävät mitä aivopesulla sanan varsinaisessa mielessä tarkoitetaan, ja jotka ymmärtävät mikä Sahaja Joogassa informaation pikkuhiljaa esille tuomisessa on pointtina, ole tämä näkemys.

        Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?


        Ja jos sanoilla hieman leikkimielisesti leikkii, niin itse asiassa Sahaja Yoga meditaatiossa on kyse juuri 'aivopesusta', sillä mieli ja koko sielu puhdistuu.
        Pesuaineena kaikkiallinen rakkaudellinen Jumalainen Voima, jota Kundaliniksi ja Pyhäksi Hengeksikin voidaan kutsua. Pesijänä Henki, eli puhdas tietoisuus, eli ihmisen todellinen Itse.

        Toimimme siis Itse omien aivojemme pesijänä ja lopputulos vakavasti otettavissa tapauksissa on poikkeusetta hyvä.
        Ulkoapäin tuleva informaatio on tässä vain sivuseikka, kaikki oleellinen löytyy sisältäpäin meidän sielustamme.

        Se että marginaaliryhmistä löytyy muitakin lopputuloksia on ikävää. Syitä voisi pohtia ja spekuloida, mutta mitä turhia, jääköön tämä heidän ja heidän Luojansa väliseksi asiaksi..

        >>>>> Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?>>>>>

        Miksei lapsille saisi kertoa vauvojen tekemisen käytännöstä ja biologiasta? Eli siis seksistä. Onko sahaajien mielestä seksi jotenkin hävettävää tai likaista????


      • Max
        Joogi kirjoitti:

        Eiköhän nyt kaikilla jotka tietävät mitä aivopesulla sanan varsinaisessa mielessä tarkoitetaan, ja jotka ymmärtävät mikä Sahaja Joogassa informaation pikkuhiljaa esille tuomisessa on pointtina, ole tämä näkemys.

        Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?


        Ja jos sanoilla hieman leikkimielisesti leikkii, niin itse asiassa Sahaja Yoga meditaatiossa on kyse juuri 'aivopesusta', sillä mieli ja koko sielu puhdistuu.
        Pesuaineena kaikkiallinen rakkaudellinen Jumalainen Voima, jota Kundaliniksi ja Pyhäksi Hengeksikin voidaan kutsua. Pesijänä Henki, eli puhdas tietoisuus, eli ihmisen todellinen Itse.

        Toimimme siis Itse omien aivojemme pesijänä ja lopputulos vakavasti otettavissa tapauksissa on poikkeusetta hyvä.
        Ulkoapäin tuleva informaatio on tässä vain sivuseikka, kaikki oleellinen löytyy sisältäpäin meidän sielustamme.

        Se että marginaaliryhmistä löytyy muitakin lopputuloksia on ikävää. Syitä voisi pohtia ja spekuloida, mutta mitä turhia, jääköön tämä heidän ja heidän Luojansa väliseksi asiaksi..

        >>>>>>Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin? >>>>>>

        Miksei lapsille pitäis kertoa vauvojen teon biologiasta ja käytännöstä? Eli seksistä. Onko se jotenkin likaista tai hävettävää teidän mielestä?


      • ahamkara
        Max kirjoitti:

        >>>>>>"Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin."

        Sitä juuri tietoisesti teen, koska olenhan Ahamkara.

        -Aham->>>>>>

        Hehhee, tää oli hyvä vitsi. Mä luulen että suurimmat barrikaadit on kyllä sahaajilla jossain välissä. Mutta hei Aham, olis kiva kuulla sun tarina. Miten sut värvättiin sahaajiin ja miten noi syyllisyydet sun muut suhun istutettiin.

        Moi Max!

        Henkilöhistoriastani viimeisen 3 vuoden aikana tulen kertomaan seuraavassa keskustelun avauksessani. Lisäksi laajemman henkilöhistoriani aion julkaista elokuun lopussa.

        -Aham-

        --------------------------------------------------

        Ceterum censeo Sahaja Yoga esse delendam


      • ahamkara
        Max kirjoitti:

        Juupas, eipäs, juupas, eipäs.
        Mitä jos sahaaja foorumin jäsenet lähettäis kyseessä olevan sahaajaviestin tänne Suomi24 foorumille, niin vois jokainen itse katsoa onko Ahamkara valehdellut ja propagoinut vai onko joogi X tosiaan kehuskellut tappaneensa ne ihmiset. Please.

        "Mitä jos sahaaja foorumin jäsenet lähettäis kyseessä olevan sahaajaviestin tänne Suomi24 foorumille"

        Nyt pistit s.yogeille dilemman ;).

        -Aham-


      • Max
        Joogi kirjoitti:

        Eiköhän nyt kaikilla jotka tietävät mitä aivopesulla sanan varsinaisessa mielessä tarkoitetaan, ja jotka ymmärtävät mikä Sahaja Joogassa informaation pikkuhiljaa esille tuomisessa on pointtina, ole tämä näkemys.

        Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?


        Ja jos sanoilla hieman leikkimielisesti leikkii, niin itse asiassa Sahaja Yoga meditaatiossa on kyse juuri 'aivopesusta', sillä mieli ja koko sielu puhdistuu.
        Pesuaineena kaikkiallinen rakkaudellinen Jumalainen Voima, jota Kundaliniksi ja Pyhäksi Hengeksikin voidaan kutsua. Pesijänä Henki, eli puhdas tietoisuus, eli ihmisen todellinen Itse.

        Toimimme siis Itse omien aivojemme pesijänä ja lopputulos vakavasti otettavissa tapauksissa on poikkeusetta hyvä.
        Ulkoapäin tuleva informaatio on tässä vain sivuseikka, kaikki oleellinen löytyy sisältäpäin meidän sielustamme.

        Se että marginaaliryhmistä löytyy muitakin lopputuloksia on ikävää. Syitä voisi pohtia ja spekuloida, mutta mitä turhia, jääköön tämä heidän ja heidän Luojansa väliseksi asiaksi..

        >>>>>Toimimme siis Itse omien aivojemme pesijänä ja lopputulos vakavasti otettavissa tapauksissa on poikkeusetta hyvä.
        Ulkoapäin tuleva informaatio on tässä vain sivuseikka, kaikki oleellinen löytyy sisältäpäin meidän sielustamme.
        Se että marginaaliryhmistä löytyy muitakin lopputuloksia on ikävää. Syitä voisi pohtia ja spekuloida, mutta mitä turhia, jääköön tämä heidän ja heidän Luojansa väliseksi asiaksi..>>>>>

        Hä? Mitä tää oikeen tarkottaa?

        Kaikki vakavasti otettavat tapaukset onnistuu puhdistamaan aivonsa. Ne jotka ei onnistu ei oo vakavasti otettavia. Niinku esimerkiks toi Ahamkara. Hän kun ei oo enää sahaaja.

        Aham on sellanen marginaali tyyppi. Ikävä tapaus. Hänet voidaan kivasti kipata ulos sahaajien foorumilta ja lähettää Luojansa eteen niinkun muutkin kuolleet.

        Tää keskustelu on kyllä hilpeää seurattavaa. On varmaan pakko kohta liittyä sahaajiin, että saa tätä jokapäivä.


      • asiaa hieman ymmärtävä
        Max kirjoitti:

        >>>>> Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?>>>>>

        Miksei lapsille saisi kertoa vauvojen tekemisen käytännöstä ja biologiasta? Eli siis seksistä. Onko sahaajien mielestä seksi jotenkin hävettävää tai likaista????

        Kaikki aikanaan.

        Ilmeisesti lapsilla tarkoitettiin lapsia, ei varhais nuoria ym.


      • asiaa hieman ymmärtävä
        Max kirjoitti:

        Juupas, eipäs, juupas, eipäs.
        Mitä jos sahaaja foorumin jäsenet lähettäis kyseessä olevan sahaajaviestin tänne Suomi24 foorumille, niin vois jokainen itse katsoa onko Ahamkara valehdellut ja propagoinut vai onko joogi X tosiaan kehuskellut tappaneensa ne ihmiset. Please.

        Lienee epäkorrektia lähetellä tänne viestejä mitä joku muu on kirjoittanut joidenkin muiden luettavaksi.

        Eiköhän tuo jo tullut selväksi, että kaveri on epärehellinen.

        Teki itsenikin mieleni kysäistä koottuja selityksiä tuohon 'manipulaatioon' liittyen, mutta jos kaveriin ei voi luottaa, niin miksi vaivautua.


      • Max
        Minna kirjoitti:

        En ole yleissivistyksellinen ,joten en tajunnut sanaa shivan tandavat. En ymmärrä jookien kieltä. enkä(googlailemalla ne asiat selviää). Olen ehkä tyhmä ,mutta sinä myös ylimielinen vastaamalla minulle noin. Tai et ehkä sittenkää ylimielinen. Vaan laiska ,kun joku on niin tyhmä ettei tajua. ja siihen sinua tarvitsee.

        Mutta nyt tajuan vähän enemmän ne ovat shivan tuhon voimia. Shiva koskettaa shaktia en tajua.
        Enkä tajua sitäkään miksi se shiva oli kauhuissaa. Itsessään olevista tuhon voimista?...

        Vertauskuvannollisesti tajusin tosiaan niin ,että Shiva oli kauhuissaa siksi ,kun liian moni oli vilautellut (tässä maailmassa). Ehkä oli liian voimakkaasti sanottu sinulle ,että kali vilautti. Kun se ei koskaan kuitenkaan vilauta ,siis hän itse. En siis muuta selitystä nähnyt Shivan kauhistukselle kuin sen että kali vilautti.
        Kait minä jotain tajusin ,mutta tajusiko kukaan muu mitä selitän. Oliko se sitten jonkin näkönen oivallus kukin päättäköön itse. minulle se oli ja hauskaa oli tajuta jotain. Joidenkin mielestä ilmeisesti hävytöntä. Mutta jos osaisin selvittää niin se ei kuitenkaan ole sitä.

        Mutta kerro ihmeessä mikä epä uskon pirulainen olen? Kun en sitäkään tajunnut.

        Shivan tandavat mihinkään yleissivistykseen kuulu. Shiva nyt ehkä mutta mitkä ihmeen tandavat. Älä välitä Minna, ei kaikki muutkaan ymmärrä näitä sanskriitteja.


      • minna
        Max kirjoitti:

        >>>>>Toimimme siis Itse omien aivojemme pesijänä ja lopputulos vakavasti otettavissa tapauksissa on poikkeusetta hyvä.
        Ulkoapäin tuleva informaatio on tässä vain sivuseikka, kaikki oleellinen löytyy sisältäpäin meidän sielustamme.
        Se että marginaaliryhmistä löytyy muitakin lopputuloksia on ikävää. Syitä voisi pohtia ja spekuloida, mutta mitä turhia, jääköön tämä heidän ja heidän Luojansa väliseksi asiaksi..>>>>>

        Hä? Mitä tää oikeen tarkottaa?

        Kaikki vakavasti otettavat tapaukset onnistuu puhdistamaan aivonsa. Ne jotka ei onnistu ei oo vakavasti otettavia. Niinku esimerkiks toi Ahamkara. Hän kun ei oo enää sahaaja.

        Aham on sellanen marginaali tyyppi. Ikävä tapaus. Hänet voidaan kivasti kipata ulos sahaajien foorumilta ja lähettää Luojansa eteen niinkun muutkin kuolleet.

        Tää keskustelu on kyllä hilpeää seurattavaa. On varmaan pakko kohta liittyä sahaajiin, että saa tätä jokapäivä.

        oletko saanut itseoivallusta max?


      • Max
        asiaa hieman ymmärtävä kirjoitti:

        Lienee epäkorrektia lähetellä tänne viestejä mitä joku muu on kirjoittanut joidenkin muiden luettavaksi.

        Eiköhän tuo jo tullut selväksi, että kaveri on epärehellinen.

        Teki itsenikin mieleni kysäistä koottuja selityksiä tuohon 'manipulaatioon' liittyen, mutta jos kaveriin ei voi luottaa, niin miksi vaivautua.

        Voihan siltä viestin kirjottajalta kysyä saako sen viestin lähettää tänne. Ihan yleinen käytäntö. Ei kai sen lähettämisessä mitään ongelmaa pitäis olla, jos se viesti kerta puhdistaa sahaajien maineen ja oikasee valheet.

        Mulle ei kyllä ole vielä tullut selväksi että Aham ois epärehellinen. Tässä on sana sanaa vastaan, ois tosiaan kiva nähdä se viesti että vois olla jotakin mieltä jostakin.


      • Max
        minna kirjoitti:

        oletko saanut itseoivallusta max?

        Itseoivallus? Mikä se on? Ootko sä saanut sen?


      • juu oon saanu
        Max kirjoitti:

        Itseoivallus? Mikä se on? Ootko sä saanut sen?

        OOn saanut se on mahtava juttu mulle. mutta en kuulu sahaja joogaan. Ei siihen tarvita muita. se on mulle ihan yksityinen juttu. käy kokeileen. (kuka tietää miten sinne sivuille pääsi.) siellä on ohjeetkin miten saa itse oivalluksen. Jos olet siinä nyt kokeile. Laita käsi sydämmelle kysy itseltäsi olenko puhdas henki. Sano itsellesi minä olen puhdas henki.
        Laita kätesi pääsi yläpuolelle. Tunnetko mitään?
        tuulta. ihan hassua kokeilla näin mutta ainahan voi yrittää. Koita hiljentyä ennenkuin teet sen. Ei niin että äkkiä luet nuo ja se siinä olipas tyhmä juttu. Ei se silloin toimi. Siihen pitää olla puhdas halu että sen saa.


      • ulkopuolinen jamppa
        Max kirjoitti:

        Voihan siltä viestin kirjottajalta kysyä saako sen viestin lähettää tänne. Ihan yleinen käytäntö. Ei kai sen lähettämisessä mitään ongelmaa pitäis olla, jos se viesti kerta puhdistaa sahaajien maineen ja oikasee valheet.

        Mulle ei kyllä ole vielä tullut selväksi että Aham ois epärehellinen. Tässä on sana sanaa vastaan, ois tosiaan kiva nähdä se viesti että vois olla jotakin mieltä jostakin.

        No mutta eikös se nyt jo Ahamkaran vastauksistakin tullut selväksi?


      • Max
        ulkopuolinen jamppa kirjoitti:

        No mutta eikös se nyt jo Ahamkaran vastauksistakin tullut selväksi?

        Ei mulle käyny selväksi. Onko täältä poistettu jotain viestejä vai oonko mä vaan tyhmä?


      • Max
        asiaa hieman ymmärtävä kirjoitti:

        Kaikki aikanaan.

        Ilmeisesti lapsilla tarkoitettiin lapsia, ei varhais nuoria ym.

        Eli sahaajat ei kerro lapsille seksistä. Tää on kai aika tavallinen käytäntö joissain muissakin kun sahaaja perheissä. Mulla on erilaiset periaatteet, mut jokanen tyylillään.

        Sen sijaan toi että te pidätte meitä tavallisia pulliaisia (=ei sahaajia) jotenkin lapsen tasosina joita te ohjaatte ja kasvatatte ja pimitätte tietoja, niin kuulostaa kipeeltä. Aatteletteko te tosissaan että te ootte niin paljon aikusempia ja fiksumpia kun muut? Eikö teidän ylemmyydentunnolla ole rajaa?


      • Max
        juu oon saanu kirjoitti:

        OOn saanut se on mahtava juttu mulle. mutta en kuulu sahaja joogaan. Ei siihen tarvita muita. se on mulle ihan yksityinen juttu. käy kokeileen. (kuka tietää miten sinne sivuille pääsi.) siellä on ohjeetkin miten saa itse oivalluksen. Jos olet siinä nyt kokeile. Laita käsi sydämmelle kysy itseltäsi olenko puhdas henki. Sano itsellesi minä olen puhdas henki.
        Laita kätesi pääsi yläpuolelle. Tunnetko mitään?
        tuulta. ihan hassua kokeilla näin mutta ainahan voi yrittää. Koita hiljentyä ennenkuin teet sen. Ei niin että äkkiä luet nuo ja se siinä olipas tyhmä juttu. Ei se silloin toimi. Siihen pitää olla puhdas halu että sen saa.

        Mä selailin joitain sahaaja sivuja ja nyt tajuan ton itseoivallus jutun.

        Kai siellä päälaella jotain tuulta tuntuu jos oikeen mielikuvitusta käyttää. En mä itseäni mitenkään valaistuneeksi tunne vieläkään. :-) Meditaatio on aina kiva mut suoraan sanoen meditoin mieluummin vaikka meren rannalla kun tietokoneen edessä.

        Onks tää viilee tuuli niinku jotenkin todiste siitä et on saanu itseoivalluksen?

        Millä lailla toi itseoivallus on sulle mahtava juttu?


      • Minna
        Max kirjoitti:

        Mä selailin joitain sahaaja sivuja ja nyt tajuan ton itseoivallus jutun.

        Kai siellä päälaella jotain tuulta tuntuu jos oikeen mielikuvitusta käyttää. En mä itseäni mitenkään valaistuneeksi tunne vieläkään. :-) Meditaatio on aina kiva mut suoraan sanoen meditoin mieluummin vaikka meren rannalla kun tietokoneen edessä.

        Onks tää viilee tuuli niinku jotenkin todiste siitä et on saanu itseoivalluksen?

        Millä lailla toi itseoivallus on sulle mahtava juttu?

        Mulle se ei ollut mielikuvitusta. En tiennyt etu käteen mitään tuulesta. Ja tunsin sen. Kokeile uudestaan ilman minkään laisia epäilyjä ,jos se toimis. siinä ei epäile mitään ,kun sen saa.
        Ei sitä sanoin osaa selittää mikä siinä mahtavaa on ,se täytyy kokea. En tiedä pystyykö siihen kovinkaan moni. Eli ei se helppoakaan ole lopulta katsoa itseään. Kun on jonkin aikaa meditoinut. Mutta se on mahtavaa ,kun asiat muuttuu ja lopulta jostain omista pinttyneistä tavoista pääsee eroon. Sitten tuntee sen vapauden.... Kuin irti kaikesta paskasta. Mutta työn alla on uusi paska.:)Itsessäni oleva sellainen ,jota en edes nähnyt vähää aikaa sitten. Helpompaa olisi syyttää toisia ,kuin katsoa itseään.

        Lopulliseen valaistumiseen minullakin on vielä matkaa ,jos koskaan edes valaistun. Mutta kiva tuntea se olo tila edes hetken. Minäkin meditoin mieluummin rannalla kuin tietokoneen edessä.


      • Kalki_Avatar
        Minna kirjoitti:

        En ole yleissivistyksellinen ,joten en tajunnut sanaa shivan tandavat. En ymmärrä jookien kieltä. enkä(googlailemalla ne asiat selviää). Olen ehkä tyhmä ,mutta sinä myös ylimielinen vastaamalla minulle noin. Tai et ehkä sittenkää ylimielinen. Vaan laiska ,kun joku on niin tyhmä ettei tajua. ja siihen sinua tarvitsee.

        Mutta nyt tajuan vähän enemmän ne ovat shivan tuhon voimia. Shiva koskettaa shaktia en tajua.
        Enkä tajua sitäkään miksi se shiva oli kauhuissaa. Itsessään olevista tuhon voimista?...

        Vertauskuvannollisesti tajusin tosiaan niin ,että Shiva oli kauhuissaa siksi ,kun liian moni oli vilautellut (tässä maailmassa). Ehkä oli liian voimakkaasti sanottu sinulle ,että kali vilautti. Kun se ei koskaan kuitenkaan vilauta ,siis hän itse. En siis muuta selitystä nähnyt Shivan kauhistukselle kuin sen että kali vilautti.
        Kait minä jotain tajusin ,mutta tajusiko kukaan muu mitä selitän. Oliko se sitten jonkin näkönen oivallus kukin päättäköön itse. minulle se oli ja hauskaa oli tajuta jotain. Joidenkin mielestä ilmeisesti hävytöntä. Mutta jos osaisin selvittää niin se ei kuitenkaan ole sitä.

        Mutta kerro ihmeessä mikä epä uskon pirulainen olen? Kun en sitäkään tajunnut.

        Juhannus tuli sitten vietettyä.

        Voi olla että olen ylimielinen ja laiska. Periaatteessa kannatan itseni mitätöintiä ja demonisontia; saan siitä irti kait jonkinlaista "huumoria".

        Olen huomannut että "järkeä puhumalla" ei edisty puusta pitkään, ei myöskään "rakkaudella", tai olemalla "ystävällinen". Ihmiset ei ylipäänsä kiinnosta mua; eikä suoraan sanottuna tunnu edes siltä että voisin vaikuttaa "sanomani" perillemenoon.

        Lueskelin jussina Joel Pettersonia( 1892-1937, ahvenanmaalainen kirjailija ja kuvataiteilija) on kirjoittanut TYHJENTÄVÄN tarinan kommunikaation dilemmasta; "Jalomielinen kreivi", käännetty suom. 1997.

        Siinä mielessä ihmisiä voi olla olemassa, kenties ei; ja minä voin olla tai sitten en ole; mutta toivo on aika minimaalista.

        On mutkistettava paraabeleita. Tuo tandava-homma oli liian lastenleikkiä. Shiva on kauhuissaan koska rakastaa. Kommunikaatio ei tapahdu sanojen välityksellä; - on aivan turhaa vedota järkeen; tai yrittää ymmärtää.


      • Kalki_Avatar
        Joogi kirjoitti:

        Eiköhän nyt kaikilla jotka tietävät mitä aivopesulla sanan varsinaisessa mielessä tarkoitetaan, ja jotka ymmärtävät mikä Sahaja Joogassa informaation pikkuhiljaa esille tuomisessa on pointtina, ole tämä näkemys.

        Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?


        Ja jos sanoilla hieman leikkimielisesti leikkii, niin itse asiassa Sahaja Yoga meditaatiossa on kyse juuri 'aivopesusta', sillä mieli ja koko sielu puhdistuu.
        Pesuaineena kaikkiallinen rakkaudellinen Jumalainen Voima, jota Kundaliniksi ja Pyhäksi Hengeksikin voidaan kutsua. Pesijänä Henki, eli puhdas tietoisuus, eli ihmisen todellinen Itse.

        Toimimme siis Itse omien aivojemme pesijänä ja lopputulos vakavasti otettavissa tapauksissa on poikkeusetta hyvä.
        Ulkoapäin tuleva informaatio on tässä vain sivuseikka, kaikki oleellinen löytyy sisältäpäin meidän sielustamme.

        Se että marginaaliryhmistä löytyy muitakin lopputuloksia on ikävää. Syitä voisi pohtia ja spekuloida, mutta mitä turhia, jääköön tämä heidän ja heidän Luojansa väliseksi asiaksi..

        Joogi,

        Mistä olet puhumassa?

        Aloitit näin:

        >>Eiköhän nyt kaikilla jotka tietävät mitä aivopesulla sanan varsinaisessa mielessä tarkoitetaan, ja jotka ymmärtävät mikä Sahaja Joogassa informaation pikkuhiljaa esille tuomisessa on pointtina, ole tämä näkemys.>>

        Ja edistyt siitä tuohon:

        >>Ja jos sanoilla hieman leikkimielisesti leikkii, niin itse asiassa Sahaja Yoga meditaatiossa on kyse juuri 'aivopesusta', sillä mieli ja koko sielu puhdistuu. >>

        Sotketko tarkoituksella nämä kaksi asiaa: 1.)Sahaja Joogassa informaation pikkuhiljaa esille tuomisen ja 2.)Sahaja Yoga meditaation? Miksi sekoitat nämä kaksi erillistä asiaa?

        SY meditaatio on se mitä Shri Mataji antoi lahjana. Mikä sai alkunsa Hänessä. SY meditaatio on puhdas, kuin aamuauringon ensi säde kastehelmessä.

        Toinen asia on kun jotain tyyppejä jotka kuvittelee itsestään ehkä suuria; olevansa "seniorijoogeja" tai "sisäpiirissä"; ja brassailee siinä tiedoillaan, ja katselee nenänvartta pitkin "newbie"-ihmisiä. Se ei ole enää puhdas asia, vaan ihmisten hommia. Se on sitä että jotkut ihmiset yrittävät olla, tai näyttelevät sahaja yogia.

        Meditaatio on aivan kokonaan eri asia kuin joidenkin ihmisten persoona; tai sosiaaliset taidot & maneerit.

        Varsinaisessa mielessä sekoitat käsitteet. Voin sanoa miksi. Haluat valtaa. Haluat sen arvovallan mitä "sahaja yoga meditaatio" pitää sisällään. Vaikka me olemmekin sahaja yogassa, niin pitäisi päästä irti siitä vaarallisesta harhakuvitelmasta että "Jumala on meidän puolellamme".

        Ja ehkä tällä kertaa, myös, John Wayne ja ratsuväki ei ole valmiina laukkaamaan puolustamaan "oikeaoppisesti uskovaisia". Ei ainakaan sisäpiiriläisyys ole automaattisesti tae divainin läheisyydestä.

        Sanoihan Shri Mataji toki itsekin; ensimmäiset tulevat viimeiseksi. Se koskee nimenomaan joogeja.


      • Kalki_Avatar
        Minna kirjoitti:

        Mulle se ei ollut mielikuvitusta. En tiennyt etu käteen mitään tuulesta. Ja tunsin sen. Kokeile uudestaan ilman minkään laisia epäilyjä ,jos se toimis. siinä ei epäile mitään ,kun sen saa.
        Ei sitä sanoin osaa selittää mikä siinä mahtavaa on ,se täytyy kokea. En tiedä pystyykö siihen kovinkaan moni. Eli ei se helppoakaan ole lopulta katsoa itseään. Kun on jonkin aikaa meditoinut. Mutta se on mahtavaa ,kun asiat muuttuu ja lopulta jostain omista pinttyneistä tavoista pääsee eroon. Sitten tuntee sen vapauden.... Kuin irti kaikesta paskasta. Mutta työn alla on uusi paska.:)Itsessäni oleva sellainen ,jota en edes nähnyt vähää aikaa sitten. Helpompaa olisi syyttää toisia ,kuin katsoa itseään.

        Lopulliseen valaistumiseen minullakin on vielä matkaa ,jos koskaan edes valaistun. Mutta kiva tuntea se olo tila edes hetken. Minäkin meditoin mieluummin rannalla kuin tietokoneen edessä.

        >>Mutta kiva tuntea se olo tila edes hetken.


      • Kalki_Avatar
        donovan kirjoitti:

        ..jehovalaiset.
        S-joogissa ja jehovalaisissa on paljon samankaltaisuutta.Mistähän se johtuu?

        ..ovat samanlaisia kuin mitkä tahansa uskonnolliset lahkolaiset, koska he ovat ihan tavallisia ihmisiä.

        Ei siinä ole mitään ihmeteltävää; - aina kun ryhmä ihmisiä kokoontuu´yhteen, jonkinlainen "janten laki" alkaa hallita.

        On virhe kuvitella iitseoivalluksen muuttavan ihmistä mitenkään ratkaisevasti.

        Itseoivallus on odotushuone.


      • Kalki_Avatar
        ahamkara kirjoitti:

        "Ahamkara kirjoitti aivan ensimmäisessä viestissään otsikolla Gurun palvomisen tarpeellisuus, että on entinen Sahaja Joogi mutta ei ole tullut tänne puhumaan p***aa Sahaja Joogasta."

        Muutin mieltäni, olenhan ihminen.



        "Jos kostamassa olet niin kenelle kostat ja minkä takia?"

        En nyt ihan pelkkää kostonhalua koe motiivikseni, mutta täytyy myöntää, että sitäkin minulla on ja paljon. Paljon on kertynyt patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä s.yogassa ollessani.

        Lisäksi koen kansalaisvelvollisuudekseni tiedottaa koko Suomelle s.yogan niistä puolista, joita liike ei itse tuo toiminnassaan avoimesti julki.

        Toimin siis koko suomen kansan varsinkin Suomen nuorison eteen, jotta vilpittömät totuuden etsijät (varsinkin nuorissa) eivät tulisi harhaan johdetuiksi.

        Ja miksikö juuri nuorison? Syy siihen, että kannan erityistä huolta nuorisosta juontaa juurensa siitä, että minut manipuloitiin 16 vuotiaana s.joogaan mukaan.



        "Ville, et kaivannut hyssyttelyjä, mutta toivomme sielullesi silti rauhaa.
        Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta."

        Toivo vaan ihan rauhassa.



        "Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin."

        Sitä juuri tietoisesti teen, koska olenhan Ahamkara.

        -Aham-

        >>Lisäksi koen kansalaisvelvollisuudekseni tiedottaa koko Suomelle s.yogan niistä puolista, joita liike ei itse tuo toiminnassaan avoimesti julki. >>

        ..kerrakseen.

        Totuus sahaja yogasta.

        Ahamkara, ehkä meillä on yhtenevä missio?


      • Kalki_Avatar
        Joogi kirjoitti:

        Ahamkara kirjoitti aivan ensimmäisessä viestissään otsikolla Gurun palvomisen tarpeellisuus, että on entinen Sahaja Joogi mutta ei ole tullut tänne puhumaan p***aa Sahaja Joogasta.

        Tiedä sitten mitä tapahtui, mutta tämä väite juuri tästä että joku olisi kehunut tappaneensa 250 000 ihmistä jne.. on juuri sitä ihteänsä, eli p***aa.

        Miksi lähteä noin valehtelemaan ja vääristelemään asioita?

        Mitkä motiivit?

        Mikä syy?

        Jos kostamassa olet niin kenelle kostat ja minkä takia?


        Ville, et kaivannut hyssyttelyjä, mutta toivomme sielullesi silti rauhaa.
        Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta.

        Ethän rakenna liian suuria barrikadeja sydämesi ja aivojesi väliin.

        >>Näin voin sanoa Sahaja Joogina kaikkien Sahaja Joogien puolesta. >>

        Olen sahaja yogi, ja minulla ei ole mitään tekemistä sanojesi kanssa.


      • Kalki_Avatar
        Joogi kirjoitti:

        Ja katsot että valehtelemalla ja asioita vääristelemällä ajat jotain hyvää asiaa?

        >>En nyt ihan pelkkää kostonhalua koe motiivikseni, mutta täytyy myöntää, että sitäkin minulla on ja paljon. Paljon on kertynyt patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä s.yogassa ollessani. >>

        Mutta mistä? Miksi?

        Jos on patoutunutta vihaa, surua ja syyllisyyttä, niin eikö silloin kannata mennä hieman itseen ja kysyä että miksi minulla on näin?

        Juuri meditoimalla näistä pääsee.

        Jos on huono olo niin kannattaa etsiä syitä itsestään eikä muista.

        Nuori ikäsi selittää paljon, mutta eikö nyt yksi perusasioita muutenkin, mutta varsinkin nyt henkisissä asioissa, ole rehellisyys?

        Ja mietippä vielä hetki barrikaadeja tietoisesti rakentaessasi, että mitä sinä siitä hyödyt?

        Sydän on aina rehellinen, se on mieli joka kieroilee ja kaikki ongelmat tässä maailmassa saa aikaan.

        >>Sydän on aina rehellinen, se on mieli joka kieroilee ja kaikki ongelmat tässä maailmassa saa aikaan. >>

        Mieli ilmenee MYÖS KOLLEKTIIVISENA egona ja kollektiivisena superegona.

        Kristus oli yksilö, ja laumaa vastaan. Pidä varasi ettet sorru Jumalan Pojan pilkkaan, sillä se on lähellä.


      • tomi314
        juu oon saanu kirjoitti:

        OOn saanut se on mahtava juttu mulle. mutta en kuulu sahaja joogaan. Ei siihen tarvita muita. se on mulle ihan yksityinen juttu. käy kokeileen. (kuka tietää miten sinne sivuille pääsi.) siellä on ohjeetkin miten saa itse oivalluksen. Jos olet siinä nyt kokeile. Laita käsi sydämmelle kysy itseltäsi olenko puhdas henki. Sano itsellesi minä olen puhdas henki.
        Laita kätesi pääsi yläpuolelle. Tunnetko mitään?
        tuulta. ihan hassua kokeilla näin mutta ainahan voi yrittää. Koita hiljentyä ennenkuin teet sen. Ei niin että äkkiä luet nuo ja se siinä olipas tyhmä juttu. Ei se silloin toimi. Siihen pitää olla puhdas halu että sen saa.

        no kai siellä päälaella tuntuu.
        laogong piste joka aukeaa ihmisessä helpoiten (kämmenen keskellä) se siinä puhisee chitä. ei tarvitse nostaa kättä pään päälle, riittää kun käännät kämmenen itseäsi kohden. huomaatko: sama lämmin tuulahdus. kättäkään ei tarvita. voit mielellä siirtää chitä minne huvittaa. mutta miksi joku tahtoisi niin tehdä.
        ei mielestäni mikään järisyttävä oivallus. vain temppu, jolla saadaan ihmisiä vakuutettua. tietenkin vie jonkin aikaa (ja oikea tekniikka) ennenkuin tuntee lämmöt hyvin, ja pystyy todella ottamaan voimaa ulos käden keskeltä.
        aluksi tuuli tuntuu viileältä /oudolta mutta muuttuu pian lämpimäksi.
        "chin kaatamisella päälaelle" on toinenkin merkitys, ei niin miellyttävä..
        google?

        enivei, asia on tuttu toisesta yhteydestä, ja huvitti melkoisesti, kun sahaja joogi arveli opettajani olevan valaistunut, kun vertailimme kokemuksiamme. myöhemmin sain oikeampaa oppia ja chin käsittelyä.
        voin vakuuttaa, että ainakaan minä en ole valaistunut vaikka tunnenkin tuulta käden ja pään välillä, ja olen oivaltanut jotain :)

        ja siittä vielä, köyllähän se niin on, että peruskoululaiselle kerrotaan sama asia erilailla, kuin yliopiston opiskelijoille.
        siksi eri oppilaille opetetaan eri asioita.
        on myös hyödytöntä ja jopa haitallista saada korkeampaa oppia liian aikaisin.


      • baaaaa
        Max kirjoitti:

        >>>>> Vain onko se muka aivopesua että puhuu vain rakkaudesta lapselleen, joka kysyy vauvojen alkuperästä, vaikka biologiaan ja käytäntöön kuuluu paljon muutakin?>>>>>

        Miksei lapsille saisi kertoa vauvojen tekemisen käytännöstä ja biologiasta? Eli siis seksistä. Onko sahaajien mielestä seksi jotenkin hävettävää tai likaista????

        Niin voisihan lapselle kertoa että lapsia syntyy miehen penteroituessa peniksellään naisen emättimeen ja kun tarpeeksi kauan edestakaisin liikkeitä harrastaa niin peniksestä tulee siemennestettä emättimeen josta siittö lähtee kohti munasolua, siitä sitten syntyy alkio. Se on toinen asia ymmärtääkö lapsi tämän. Kun lapsi oppii enemmän omasta kehostaan ja maailmasta, niin hän ymmärtää tämän. Sama logiikka pätee muihin asioihin. Moni ihminen on vielä aikuisenakin lapsi mitä tulee henkellisiin asioihin.


    • asiaa hieman ymmärtävä

      Ei myötätunto ole sitä, että hyväksyy vääryden ja silittelee päätä, vaikka toinen toimii väärin.

      Myötätunto on jotain muuta.

      Kun feminiininen puoli sydän chakrassa on myötätunto ja rakkaus, on maskuliinisella puolella vastuuntunto ja inhimillisyyden rajat. Nämä rajat täytyy tuntea jotta tietää mikä on oikein ja mikä väärin.

      Jos esim. lapsi toimii totaalisesti väärin, tulee isän rankaista häntä, ei vain silitellä hänen päätänsä ja toivoa että joskus sitten lapsikin toimisi okein. Tämä ei silti tarkoita etteikö isä voisi samalla tuntea myötätuntoa lastaan kohtaan, vaikka elämän näytelmässä roolihahmo olisikin kyseisellä hetkellä vihainen.

      Jos tsunamin tarkoitus on ollut rankaista kyseisiä kansoja heidän toiminnastaan Viattomuutta vastaan, on Jumala varmasti ollut myötätuntoinen lapsiaan kohtaan, vaikka onkin joutunut lapsiaan heidän opikseen rankaisemaan.

      Meidän ihmisten voi olla hieman vaikea näitä asioita ymmärtää, koska ymmärryksemme mittasuhteet ja ymmärryksemme yleensäkin on hieman rajallinen Jumalaan nähden.

      Tosin niinkuin mainittiin, niin jos saavuttaa yhteyden Jumalaan, tämä ymmärrys muuttuu.


      Ja eikös se vanhankansan sanontakin jo kerro, että se joka vitsaa säästää, se lastansa vihaa.

      • Peikko

        Niinhän se Ramakin pystyi olemaan kiintymättä Sitaan. Kuinka täydellinen malli oikeasta vastuuntunnosta ja puhtaat ominaisuudet omaavasta isästä ja aviomiehestä. Sita surmasi lopulta itsensä kaivautumalla maahan.


      • Olemisen metafora

        Tuolla magiapalstalla yksi S-joogi veti herneen nenään jo pelkästä metta bhavanan mainitsemisesta. Mikä sitten on SY:n suhtautuminen ko. myötätuntoa kehittävään meditointilajiin sitä mukaa kun portaita kiivetään ja auktoriteettipisteitä keräillään?

        Vain netin kautta hommaan tutustuneena SY:n metta bhavana -sukuinen anteeksiantoharjoitushan karismaattisen gurun johdolla on just sitä ihteään, joka kaiketi eniten liittyy siihen hyvän tunteeseen / mielen hiljentymiseen jonka koukkumeditaatiosta Matamin johdolla saa.

        Viileä henkäys voipi olla pelkkää temppuilua kämmenverenkierron kanssa/hypnoottista manipulaatiota/kruunutsakran yksipuolista ja tasapainotonta aukipakottamista; tietoni ja kokemukseni ei riitä vastaamaan mitä noista, mutta vajaakin viisauteni riittää vastaamaan että oli mitä oli ei lainkaan tervettä eikä vastuullista guruilua.


      • Max

        >Jos esim. lapsi toimii totaalisesti väärin, tulee >isän rankaista häntä, ei vain silitellä hänen >päätänsä ja toivoa että joskus sitten lapsikin >toimisi okein.
        >>>>>>
        >Ja eikös se vanhankansan sanontakin jo kerro, että se joka vitsaa säästää, se lastansa vihaa.

        Nämäkö on sahaja joogien kasvatuksen periaatteita? Rangaistuksia ja vitsaa? Huhhuh. Ettekö te tiedä että ruumiillinen kuritus on Suomen laissa kielletty?


      • pieni totuudentorvi
        Max kirjoitti:

        >Jos esim. lapsi toimii totaalisesti väärin, tulee >isän rankaista häntä, ei vain silitellä hänen >päätänsä ja toivoa että joskus sitten lapsikin >toimisi okein.
        >>>>>>
        >Ja eikös se vanhankansan sanontakin jo kerro, että se joka vitsaa säästää, se lastansa vihaa.

        Nämäkö on sahaja joogien kasvatuksen periaatteita? Rangaistuksia ja vitsaa? Huhhuh. Ettekö te tiedä että ruumiillinen kuritus on Suomen laissa kielletty?

        Sahaja joogien lastenkasvatusmenetelmiin ei pitäisi kuulua ruumiillinen kuritus. Shri Mataji on antanut tästä kait ohjeet? Kerran lastenkasvatusohjeita kyselleenä sain ohjeet, jotka kielsivät ruumiillisenkurituksen.

        Pääpaino on meditaatiossa lastenkasvatuksessakin, vanhemmista pitää saada meditaatiolla poistettua heidän epätasapainoiset piirteensä, jotka saavat aikaan lasten levottomuuden. Syy on siis vanhemmissa ei lapsissa. Lapsia voidaan rauhoittaa öljytreatmenteilla, joka kuuleman mukaan pitäisi rauhoittaa heidän hermojärjestelmäänsä sekä lastenmeditaatiolla.


      • Max
        pieni totuudentorvi kirjoitti:

        Sahaja joogien lastenkasvatusmenetelmiin ei pitäisi kuulua ruumiillinen kuritus. Shri Mataji on antanut tästä kait ohjeet? Kerran lastenkasvatusohjeita kyselleenä sain ohjeet, jotka kielsivät ruumiillisenkurituksen.

        Pääpaino on meditaatiossa lastenkasvatuksessakin, vanhemmista pitää saada meditaatiolla poistettua heidän epätasapainoiset piirteensä, jotka saavat aikaan lasten levottomuuden. Syy on siis vanhemmissa ei lapsissa. Lapsia voidaan rauhoittaa öljytreatmenteilla, joka kuuleman mukaan pitäisi rauhoittaa heidän hermojärjestelmäänsä sekä lastenmeditaatiolla.

        Sahaaja täti:"Bhoots can sometimes only go away with slapping. I have seen especially with children it happens. Two slaps on the face and they're all right."

        Että naamalle läimiminen kanssa rauhottaa lasten hermojärjestelmää...huhhuh. Suomessa toi olis rikollista, mutta ehkä niissä sisäoppilaitosten maissa on eri lait.


      • pieni totuudentorvi
        Max kirjoitti:

        Sahaaja täti:"Bhoots can sometimes only go away with slapping. I have seen especially with children it happens. Two slaps on the face and they're all right."

        Että naamalle läimiminen kanssa rauhottaa lasten hermojärjestelmää...huhhuh. Suomessa toi olis rikollista, mutta ehkä niissä sisäoppilaitosten maissa on eri lait.

        Tuota kasvoille läimimistä en voi kommentoida pahemmin, sillä en ole hengessä koskaan pahemmin ollut Sahaaja enkä tulekaan olemaan:) Ennemmin vaikka norsu tai kissa:D

        Kyllä olen kuullut tuosta, mutta tuntuu, että se pitää tehdä tosi hellästi ei edes niin, että lapsi alkaisi itkemään!


      • uskonnollinen
        Max kirjoitti:

        Sahaaja täti:"Bhoots can sometimes only go away with slapping. I have seen especially with children it happens. Two slaps on the face and they're all right."

        Että naamalle läimiminen kanssa rauhottaa lasten hermojärjestelmää...huhhuh. Suomessa toi olis rikollista, mutta ehkä niissä sisäoppilaitosten maissa on eri lait.

        Jos sinullakin olisi kymmenen lasta ja käytännön kokemusta ,että joku lapsista voi olla pikkuisen erinlainen. Samassa tilanteessa sinä saattaisit läimästa vähän enemmänkin. Osan lapsien kanssa ei mitään ongelmia koskaan olekkaan. Joukosta yksikin lapsi voi olla sellainen ,että kyllä naamalle läpyttely sen rauhottaa!!!!!!!!!!!. Rajansa kaikella. Ja kokemuksella opitaan.


      • Max
        uskonnollinen kirjoitti:

        Jos sinullakin olisi kymmenen lasta ja käytännön kokemusta ,että joku lapsista voi olla pikkuisen erinlainen. Samassa tilanteessa sinä saattaisit läimästa vähän enemmänkin. Osan lapsien kanssa ei mitään ongelmia koskaan olekkaan. Joukosta yksikin lapsi voi olla sellainen ,että kyllä naamalle läpyttely sen rauhottaa!!!!!!!!!!!. Rajansa kaikella. Ja kokemuksella opitaan.

        Oletsä sahaaja?
        Joo, jos mulla ois kymmenen lasta niin saattaisin kyllä väsyksissäni läimiä yhtä sun toista. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa että Suomen lain mukaan lasten ruumiillinen kuritus on rikos.

        Sitä paitsi mä häpeäisin jos kävisin lapsia lyömään. Vaientais se varmaan jonkun yksilön mutta millä hinnalla. Mietis tätä, erilaisten hakkaaja!


      • lasten ohjaaja
        Max kirjoitti:

        Oletsä sahaaja?
        Joo, jos mulla ois kymmenen lasta niin saattaisin kyllä väsyksissäni läimiä yhtä sun toista. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa että Suomen lain mukaan lasten ruumiillinen kuritus on rikos.

        Sitä paitsi mä häpeäisin jos kävisin lapsia lyömään. Vaientais se varmaan jonkun yksilön mutta millä hinnalla. Mietis tätä, erilaisten hakkaaja!

        Sä joudut vielä siihen tilanteeseen.Ja häpeään. sun ei kannattas puhua ennen ,kuin sulla on käytännön kokemusta ihan oma lapsi. Ja sinä hoidat sitä. ei sun vaimos. Silloin ymmärrät että kasvoille läpsyttäminen ei ole sama asia kuin ruumiillinen kuritus. Mieti lasta joka naama punasena huutaa ja huutaa kiukkua. jotkut lapset menevät siniseksi niin etteivät hengitä. Kun sä läpsytät sitä kasvoille se rauhottuu. Minä ainakin ymmärrän asian ihan positiivisesti kasvoille läpsyttämisestä.

        Suomen laki on laki. Mutta käytäntä on aivan eri.
        Nimittäin on harvassa äitejä jotka ei koskaan ruumiillista kuritusta ole tehneet ,jossain vaiheessa. Vaikka kerran.Jos tuo naamalle läpsyttäminen otetaan mukaan. Tiedän myös asian olen tutkinut asiaa ihan kyllästymiseen asti!


      • Max
        lasten ohjaaja kirjoitti:

        Sä joudut vielä siihen tilanteeseen.Ja häpeään. sun ei kannattas puhua ennen ,kuin sulla on käytännön kokemusta ihan oma lapsi. Ja sinä hoidat sitä. ei sun vaimos. Silloin ymmärrät että kasvoille läpsyttäminen ei ole sama asia kuin ruumiillinen kuritus. Mieti lasta joka naama punasena huutaa ja huutaa kiukkua. jotkut lapset menevät siniseksi niin etteivät hengitä. Kun sä läpsytät sitä kasvoille se rauhottuu. Minä ainakin ymmärrän asian ihan positiivisesti kasvoille läpsyttämisestä.

        Suomen laki on laki. Mutta käytäntä on aivan eri.
        Nimittäin on harvassa äitejä jotka ei koskaan ruumiillista kuritusta ole tehneet ,jossain vaiheessa. Vaikka kerran.Jos tuo naamalle läpsyttäminen otetaan mukaan. Tiedän myös asian olen tutkinut asiaa ihan kyllästymiseen asti!

        Mulla on lapsi. Ja mä hoidan sitä kanssa. Kyllä mä tiedän mitä se on kun ipana kiukkuaa naama punasena. Mun lapsi ei oo menettäny tajuntaansa mut kaverin lapsi on, joten oon senki nähny. Ennemmin mä syliin ottasin ja rauhottasin kun kävisin pientä lätkimään.

        Mut kyllä mä tajuun et joku hermostuu ja läimäsee. On mullakin joskus pinna palanu ja oon huutanu kurkku suorana. Väkivaltaa sekin on ja oon hävenny myöhemmin. Sitä mä en vaan tajuu että joku pitää tollasta hyvänä kasvatuksen periaatteena. Itteensä siinä pitäs mennä.

        Sitäkään mä en tajua miks joku hankkii kymmenen lasta nykyajan Suomessa. Ehkäisykeinoja on monia ja helposti saatavilla. Amma muuten opettaa et pitäis hankkia vaan yks lapsi. Ihan hyvä opetus kun ajattelee väestöräjähdystä ja luonnon tilaa.


    • Peikko

      Itseoivallusmeditaation yksi vahvistuslause on: "Äiti kundalini, minä olen oma opettajani". Kuitenkaan käytännössä tuolle omalle opettajuudelle eli omalletunnolle ei anneta arvoa. Jos se on ristiriidassa kultin käytännössä nähtävän arvomaailman kanssa, niin omatunto on väärässä. Siinä on negatiivisuutta, väärien gurujen vaikutusta, ko. henkilöllä ei ole "Yhteyttä" jne. Silloin ihminen ei luonnollisesti kykene käsittämään Sahaja Yogan vähä vähältä paljastuvia totuuksia.

      Oma opettajuus on s.yogassa iso vitsi.

      Tässä on linkki aivopesusta:
      http://www.uskontojenuhrientuki.fi/aivopesu.html#ajattelu

      • Kalki_Avatar

        Rakas peikko,

        Etkö tiedä että "Äiti Kundalini, minä olen oma opettajani" on aloittelijoille annettava vahvistuslause? Se on newbie-joogeille, joiden herkät, limbiset korvat eivät vielä kestä kuulla aikuisten totuutta.

        Kasvava(=seniori-) joogi tarvitsee vahvempaa leipää; ja hänet opetetaan tarkkailemaan siskojaan ja veljiään, ja epäkohtia havaitessaan toistamaan tätä: "Sinä et ole sahaja yogi". Tarpeeksi paljon kärsimystä tuotettuaan vapautuu henkilökohtaisesta karmasta.


      • Peikko
        Kalki_Avatar kirjoitti:

        Rakas peikko,

        Etkö tiedä että "Äiti Kundalini, minä olen oma opettajani" on aloittelijoille annettava vahvistuslause? Se on newbie-joogeille, joiden herkät, limbiset korvat eivät vielä kestä kuulla aikuisten totuutta.

        Kasvava(=seniori-) joogi tarvitsee vahvempaa leipää; ja hänet opetetaan tarkkailemaan siskojaan ja veljiään, ja epäkohtia havaitessaan toistamaan tätä: "Sinä et ole sahaja yogi". Tarpeeksi paljon kärsimystä tuotettuaan vapautuu henkilökohtaisesta karmasta.

        Onneksi en kasvanut korkean tason joogiksi.

        Oikean vishuddhin vahvistuslause "Sinä olet puheeni suloisuus" korvataan kai sitten lauseella "Anna palaa, he ovat jo kuolleita" (Krishnan ja Arjuanan dialogiin vedoten).


    • ahamkara

      Nopeaa toimintaa sahaja joogeilta. Tuollainen on erittäin tehokasta vastakkaisten näkemysten eliminointia.

      • kausti

        Älä välitä he reakoivat:) jota heidän ei tarvitsisi tehdä.


      • Kalki_Avatar

        Hei s.joogit!!

        SAHAJA YOGA ON TARKOITETTU KOKO IHMISKUNNALLE!!

        Ette voi jatkaa tuota eristäytymistä.

        Kohdatkaa ihmiskunta kuin mies; lakatkaa piilottelemasta kynttiläänne vakan alla.

        Shri Mataji ei puhunut MISSÄÄN KOHDASSA että teidän pitäisi piiloutua, ja potkia ihmisiä ulos. Päinvastoin; hän sanoi ettei teillä ole OIKEUTTA HEITTÄÄ KETÄÄN ULOS SY:stä

        Toimitte sahaja yogan vastaisesti; eikä "klubilaisuus" tule olemaan Jumaluudelle riittävä selitys.


    • Kalki_Avatar

      Pitäisi ymmärtää että ihmiset jotka tulevat sahaja yogaan, ovat vain ihmisiä; ja he kävelevät SY:aan sisään kadulta, tai kaverin suosituksesta.

      Itse olen nähnyt ihmisten tulevan; ja nämä ihmiset jotka juuri ja juuri ovat oppineet alkeet: istumaan jalat ristissä, oppineet mitä on "chakra" ja "kundalini"; niin PARIN VIIKON sisällä he alkavat kuvitella saavuttaneensa mahasamadhin, ja olevansa koko ihmiskunnan armoitettuja guruja ja opettajia; ja alkavat (olemattomilla tiedoillaan, ja vielä olemattomammalla kokemuksella) opettaa muita.

      Olen usein ihmetellyt sitä.

      Eikä siitä voi syyttää sahaja yogaa, tai sahaja yogan perustajaa; vaan on PALJON IHMISIÄ joilla ei ola vastaanottokykyä, eikä kykyä kuunnella, joilla ei ole herkkyyttä, jotka eivät huomaa eivätkä aisti ympäristöään. Tällä rauhattomalla huomiolla he alkavat etsiä "vikoja" veljistään ja siskoistaan; ja juuri tämä porukka on keksinyt nämä pirulliset "vahvistuslauseet" "SINÄ ET OLE SAHAJA YOGI" ja "SINÄ OLET JO KUOLLUT".

      Shri Mataji varoittaa liian innokkaista sahaja yogeista:

      "There are people in Sahaja Yoga, I have seen who are very ambitious. And they start saying that Mother we want to be God realised, I want to do this and do that. There is no office going on here that you give somebody promotion, you have to grow yourself. They start proclaiming I am this and that. We call them 'Mahayogis'.

      Some of them had started saying that, they have reached very high position and they ended up in the lunatic asylum. All such suggestions if people give you then you should shun such people."

      Shri Mataji - Calcutta, April 1995

    • Max

      Vai pitää sahaajat Ammaa langenneena enkelinä. Mitäköhän noille ihmisille sitten käytännössä tapahtuu joita Amma halaa? Ois kiva tietää ennen kun itse meen halattavaksi.

      Ai niin, Karpela sai anemian. Onko muita kauhujuttuja?

      • Namaskar

        Tuttu joutui psykoosiin ja teki myöhemmin itsemurhan.


      • ahamkara

        Ainakin kolme hyvää kauhutarinaa tulee mieleeni:

        1. Joku olisi käynyt halaamassa Ammaa ja hänelle olisi (heti) tullut avioero ja hänen firmansa olisi mennyt konkurssiin.

        2. Joku oli käynyt halaamassa Ammaa ja sairastunut parantumattomasti.

        3. Joku olisi käynyt halaamassa Ammaa, ja nähnyt Amman kasvojen muuttuvan (hetkellisesti) demonin kasvoiksi.

        Tässä sinulle muutama huhu.

        -Aham-


    • ahamkara

      "Moikka vaan,

      vai niin. Sinusta on siis Kaino-Vieno (nimi muutettu) hauskaa se, että tapoit bandhallasi 250 000 ihmistä (vai olivatko he jo kenties kuolleita, koska eivät olleet joogeja/potentiaalisia joogeja)? Tätäkö on myötätunto ja rakkaus sahaja joogassa? Tätäkö on sahaja joogan humaanius? Juuri tällaisten piirteiden vuoksi minä lähdin pois sahaja joogasta.

      t: Ville Jokiniemi (se Kuopion Ville siis) - entinen sahaja joogi"




      Toisen osapuolen viestiä en voi ilman hänen lupaansa julkaista. Tämä oli kuitenkin minun vastaukseni hänen viestiinsä.

      -Aham-

      • donovan

        ..villelle kun olet päässyt eroon niistä pään tyhjentäjistä.
        Oli se niin pimeetä joukkoo kun minäkin siellä olin.
        Demonit teettää ihmisissä kaikenlaista roinaa.


      • Peikko

        Max kirjoitti: "Voihan siltä viestin kirjottajalta kysyä saako sen viestin lähettää tänne. Ihan yleinen käytäntö. Ei kai sen lähettämisessä mitään ongelmaa pitäis olla, jos se viesti kerta puhdistaa sahaajien maineen ja oikasee valheet."

        Eivät ole julkaisseet. Tästä voi päätellä, että viesti sisältää sitä syvempää informaatiota, jota ulkopuolisille ja vakiintumattomille s.yogeille on turha kertoa. "Sillä mieli ei sitä syvempää voi ymmärtää."


    • ahamkara

      Minä siirryn tästä nyt viettämään Juhannusta ja palaan tälle foorumille sunnuntaina 26.6.
      Tämä Juhannus tulee olemaan siitä mielenkiintoinen, että saan vihdoin tietää, miltä havanna-tulen negatiivisuuksia korventava vaikutus tuntuu hienorakenteessani.

      -Aham-

      --------------------------------------------------

      Ceterum censeo Sahaja Yoga esse delendam

      • Max

        ....polttaneet Ahamin havanna-tulessa???? Sunnuntai meni jo.
        (kauhuleffan ääniä)


      • ahamkara
        Max kirjoitti:

        ....polttaneet Ahamin havanna-tulessa???? Sunnuntai meni jo.
        (kauhuleffan ääniä)

        Mikäpä se pahan tappaisi? ;)


      • Mikael

        Älkää hyvät ihmiset hylätkö kristillistä uskoa tuollaisen huuhaan takia. Kukaan meistä ei pelastu omien tekojensa tai minkään matamin palvonnan takia. Ainoastaan usko Herraamme Jeesuksen Kristukseen pelastaa!


      • ei kukaan
        Mikael kirjoitti:

        Älkää hyvät ihmiset hylätkö kristillistä uskoa tuollaisen huuhaan takia. Kukaan meistä ei pelastu omien tekojensa tai minkään matamin palvonnan takia. Ainoastaan usko Herraamme Jeesuksen Kristukseen pelastaa!

        pelastu et sinäkään vaan hauta odottaa ja siellä varmasti pysyt ja sillä siisti


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe