Nyt tuli ennätys, 51 euroa.

Anonyymi-ap

Elokuun ruokamenot oli 51 euroa. Varhaisperunaa parvekkeelta, kalaa järvestä, mustikoita metsästä, leipää, pullaa, pitsaa ja perunalastujakin omasta uunista.
Kokeilkaahan joskus umpioitua särkeä pitsalle? Nam!
Maitoa en juo, mutta mustikka,- ja puolukkamehua meni elokuullakin varmaan 50 litraa. Pakastimessa on vielä viimevuotisia puolukoita.
Muutaman kerran kävin kaupassa niitä punalaputettuja. Pakastimessa säilyy makkaratkin ja jopa kylmäsavustettu lohi monta viikkoa.
Syyskuulla pyritään samaan.

48

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko tosi? Täytyy ensi keväänä laittaa itsekin potut kasvamaan. Omat ruokamenot kuukaudessa vaille 200€.

      • Anonyymi

        Totta on. Parvekkeella on 2 kpl 50x 150 cm puulaatikkoa, 45 l. muovisaavi ja kaksi muoviämpäriä.
        Siskollani oli perunat heinien ja olkien seassa. Siis ei multaa vaan oli saanut jostakin heinää ja olkia. Puhtaita pottuja, mutta pienehköjä. Ensi kesäksi minä laitan nuo vähän eri tavalla eli heiniä, olkia ja multaa. Parvekekalusteet varastoon, saavi ja ämpärit pois ja enemmän puulaatikoita. Saapa nähdä mitä tulee. Tää on aika kivaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta on. Parvekkeella on 2 kpl 50x 150 cm puulaatikkoa, 45 l. muovisaavi ja kaksi muoviämpäriä.
        Siskollani oli perunat heinien ja olkien seassa. Siis ei multaa vaan oli saanut jostakin heinää ja olkia. Puhtaita pottuja, mutta pienehköjä. Ensi kesäksi minä laitan nuo vähän eri tavalla eli heiniä, olkia ja multaa. Parvekekalusteet varastoon, saavi ja ämpärit pois ja enemmän puulaatikoita. Saapa nähdä mitä tulee. Tää on aika kivaa.

        Miten parvekkeen kestävyys vai onko alin kerros?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten parvekkeen kestävyys vai onko alin kerros?

        Parveke kestää vähintään sellaiset 150 kiloa/m2. Kyllä kestää ihan varmasti. Kolme puulaatikkoa + heinät, oljet ja multa painaa n. 600 kiloa. Parvekkeen pinta-ala on 6,5 m2, joten kokonaiskantavuus on n. tuhat kiloa. Kantavuuksissa on aina tietty varmuuskerroin eli tuon kokoinen rakenne kestää varmasti.


      • Anonyymi

        Ihmisillä näkee monasti ostoskärryt täyteen ruokaa, maksavat kymppejä, satasia. Tuo ei kuulu tuohon sarjaan.


    • Anonyymi

      Umpioitu tomaattisärki on hyvää pitsassa., 👍

      • Anonyymi

        Ja ruisleivän päällä.


      • Anonyymi

        Särki menee juuri ja juuri purkitettuna. Muutoin ihan roskakala.


      • Anonyymi

        Kallista on purkkisärki. HK:n sininenkin on halvempaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä yksi ohje
        https://www.soppa365.fi/reseptit/wwf-suomi/kala-ja-ayriaisruuat-sailonta/pirtean-punainen-sarkisailyke

        Käy ongella. Tähän aikaan vuodesta särkeä ja lahnaa tulee ongella liikaakin, ihan v...tukseen asti.
        Umpiointiin sopivia purkkeja ovat mm. tyhjät hillo- tai sillipurkit ja niitä löytyy mm. sieltä kierrätyslasiroskiksesta (tai umpiointipurkkeja Toksmanelta). Ensin kuitenkin ne purkit pitää AINA pestä oikein huolella.
        PUHTAUS on säilyvyyden kannalta ensiarvoisen tärkeää.
        Laita nyt tyhjä purkit ja kannet (myös tiivisteet) 120 asteiseen uuniin desinfioitumaan vaikkapa puoleksi tunniksi.
        Ota purkit ja kannet uunista, anna niiden hiukan jäähtyä ja lapa ne täyteen kalaa ja mausteita ym.
        MUISTA PUHTAUS. Älä käsittele purkkeja tai säilöttävää massaa paljain käsin!
        Laita kannet purkkien päälle löyhästi ja purkit 125 asteiseen uuniin.
        Anna olla uunissa vähintään kolme tuntia, näin ruodot pehmenevät ihan pehmeiksi. Nosta purkit uunista ja sulje kannet huolella.
        Anna jäähtyä. Kun purkeissa oleva ilma ja massa jäähtyy, niin niiden tilavuus pienenee ja purkkiin syntyy alipaine.
        On muuten halpaa ja hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käy ongella. Tähän aikaan vuodesta särkeä ja lahnaa tulee ongella liikaakin, ihan v...tukseen asti.
        Umpiointiin sopivia purkkeja ovat mm. tyhjät hillo- tai sillipurkit ja niitä löytyy mm. sieltä kierrätyslasiroskiksesta (tai umpiointipurkkeja Toksmanelta). Ensin kuitenkin ne purkit pitää AINA pestä oikein huolella.
        PUHTAUS on säilyvyyden kannalta ensiarvoisen tärkeää.
        Laita nyt tyhjä purkit ja kannet (myös tiivisteet) 120 asteiseen uuniin desinfioitumaan vaikkapa puoleksi tunniksi.
        Ota purkit ja kannet uunista, anna niiden hiukan jäähtyä ja lapa ne täyteen kalaa ja mausteita ym.
        MUISTA PUHTAUS. Älä käsittele purkkeja tai säilöttävää massaa paljain käsin!
        Laita kannet purkkien päälle löyhästi ja purkit 125 asteiseen uuniin.
        Anna olla uunissa vähintään kolme tuntia, näin ruodot pehmenevät ihan pehmeiksi. Nosta purkit uunista ja sulje kannet huolella.
        Anna jäähtyä. Kun purkeissa oleva ilma ja massa jäähtyy, niin niiden tilavuus pienenee ja purkkiin syntyy alipaine.
        On muuten halpaa ja hyvää.

        Vuosia sitten oli ihan villitys Lieksassa kun tomaattisärkeä umpioitiin monessa huushollissa. Ihan on unohduksissa ollut minultakin tämä resepti.


      • Anonyymi

        Roskakaloja ovat mm. särki, ruutana, hauki, pasuri jne.

        Syötäviä ja maukkaita kaloja ovat mm. kirjolohi, taimen, järvilohi, merilohi, nieriä, kuha, ahven, siika, made jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Roskakaloja ovat mm. särki, ruutana, hauki, pasuri jne.

        Syötäviä ja maukkaita kaloja ovat mm. kirjolohi, taimen, järvilohi, merilohi, nieriä, kuha, ahven, siika, made jne.

        Ai tämä olikin kokemusköyhän mielipide.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai tämä olikin kokemusköyhän mielipide.

        No okei. On se ruutana hyvä kala ja särkikin. Särjet pitää olla puhtaasta järvestä. Ei saa olla mudan makua. Purkitettaessa mausteliemen pitää olla kohdillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No okei. On se ruutana hyvä kala ja särkikin. Särjet pitää olla puhtaasta järvestä. Ei saa olla mudan makua. Purkitettaessa mausteliemen pitää olla kohdillaan.

        Ruutanasta tulee hyvä kalakeitto. Ensin sumputtaa muutaman päivän ruutanoita puhtaassa vedessä. Särkeä ja muita voi heittää samaan soppaan. Voita kunnon kimpale lopuksi joukkoon. Tehdään veteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruutanasta tulee hyvä kalakeitto. Ensin sumputtaa muutaman päivän ruutanoita puhtaassa vedessä. Särkeä ja muita voi heittää samaan soppaan. Voita kunnon kimpale lopuksi joukkoon. Tehdään veteen.

        Pari päivää vanhasta lehmän miinasta saa oivia kakkaroita. Kakka on valmiiksi kovettunut. Voitelee kakkarat voisulalla ja paistaa uunissa. On niinkuin tuore leipä mutta esisulatettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pari päivää vanhasta lehmän miinasta saa oivia kakkaroita. Kakka on valmiiksi kovettunut. Voitelee kakkarat voisulalla ja paistaa uunissa. On niinkuin tuore leipä mutta esisulatettu.

        Suolattuja särkiä ja ruutanoita kylkiäisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No okei. On se ruutana hyvä kala ja särkikin. Särjet pitää olla puhtaasta järvestä. Ei saa olla mudan makua. Purkitettaessa mausteliemen pitää olla kohdillaan.

        Laitappa siihen umpioitavaan massaan etikkaa 2-3 ruokalusikallista/ kilo. Eipä maistu kala enää mudalta, eikä etikkaa silti ole häiritsevästi.
        Ja siitäpä tulikin mieleen pikkelöinti.

        https://www.rajamaen.fi/reseptit/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitappa siihen umpioitavaan massaan etikkaa 2-3 ruokalusikallista/ kilo. Eipä maistu kala enää mudalta, eikä etikkaa silti ole häiritsevästi.
        Ja siitäpä tulikin mieleen pikkelöinti.

        https://www.rajamaen.fi/reseptit/

        Pikkelöimällä saa pesemättömän villasukankin maistumaan mukavalta.


    • Anonyymi

      Tuommoisella vielä kehut? Jos Orpo ja Purra lukee tuon, niin alkavat miettiä miten hitossa jollain voi olla vielä rahaa ruokaan? Ussi laki tulee ja tulojasi pienennetään.
      Silyyhän ne lohet, sun muut ruuat pakastimessa vaikka 5 vuotta, jos ei raaski niitä syödä.

      • Anonyymi

        No älä puhu skeidaa, ei säily syöntikelpoisena viittä vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No älä puhu skeidaa, ei säily syöntikelpoisena viittä vuotta.

        Kyse ei ole syöntikelpoisuudesta, vaan säilymisestä? Ei ne siellä pakasteessa pilaannu, mutta tuskin makukaan paranee. Mutta pääasie että on pakasteessa, jos ei raaski syödä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole syöntikelpoisuudesta, vaan säilymisestä? Ei ne siellä pakasteessa pilaannu, mutta tuskin makukaan paranee. Mutta pääasie että on pakasteessa, jos ei raaski syödä.

        Justjoo, voi...


    • Anonyymi

      Pircca olut ei säily montakaan päivää, siksi ne on juotava heti kaikki pois.

      • Anonyymi

        No nyt tuli kiire juomaan pircat 🏃🚴


    • Anonyymi

      Nyt tuli kiire ajamaan multaa parvekkeelle...🏃‍♂️
      Ottaisiko vaatehuoneeseen sian...? 🤔
      Vaikka eukon mielestä meillä on semmoinen jo huushollissa...

    • Anonyymi

      Onpa tyypillä elämä. Vetää särkikalaa kun Ananias. Vähemmästäkin menee ruokahalut.

      • Anonyymi

        Ei ruuan tarvitse olla joka aterialla hyvää, riittää että sen voi syödä välillä oksentamatta. Ruoka on vain polttoainetta ja pysyy hoikkana, kun syö vähän huonomman makuista soosia.


      • Anonyymi

        Ei sitä joka päivä syödä. Kerran viikossa, ehkä pizzassa tai perunamuusin ja voisulan kera, ja etenkin iltapalalla se käy oikein hyvin useamminkin. Kalaa menee kyllä aika paljon, kuten jo aiemmin mainitsemani punalaputetut graavi- ja kylmäsavulohi.
        Punaista lihaa syön hyvin harvoin, mutta välillä on vähän pakko tekaista lihaperunakukko. Useimmiten sapuskana on roileripata, tattipaistos tai riisipuuro, ja hyvin tehty perunavellikin on ihan passeli ruoka. Useimmiten perunavelliä tulee tehtyä liikaa. Silloin ylijääneeseen velliin läväytetään kananmuna ja hiivaleipäjauhoa. Siitä tehdään löysähkö taikina, joka levitetään pellille laitetun leivinpaperin päälle.
        Paistetaan uunissa 200 asteessa n. 5-10 minuuttia - ja kas - perunarieska on valmis. Siitä kun sipasee slaissin ja losauttaa päälle vaarallisen paljon Oivariinia ja juustosiivun, niin johan on oivallinen iltapala.
        Eikä muuten taaskaan maksa paljon.


    • Anonyymi

      Minulta ei menny senttiäkään.

      • Anonyymi

        Eihän sinulta mennyt kun äitees kanto vellit uuninpankolle, maksoi tupakat ja kaljat.


    • Anonyymi

      mihin vittuu kulutit 51 euroa jos ruokaa oli noin paljon , saatna läski oot suur syömäri läpi paskoja .

    • Anonyymi

      rasvatonta rahkaa, raejuustoa, papuja, porkkanaa, lanttua, hapankorppuja
      että on halpaa !
      ja laihtuu
      mutta se on tarkoituskin

    • Anonyymi

      Rahapulassa syön talvella lunta ja juon vettä päälle, eipä haise pieru pahalle.

      • Anonyymi

        Pyhäpäivinä syödään keltaista lunta, se on ravitsevampaa.


    • Anonyymi

      Äijä vetää hurjan lailla särkeä. Vähemmästäkin menee ruokahalut ja elämänilo. Mitä seuraavalla ruualla? Särkeä, säkeä ja jatkuvasti särkeä. Säästin 50-100 euroa mutta elämä yhtä helvettiä kun aina vaan stana tuota särkeä.

      • Anonyymi

        Perunaa ja särkeä porkele, aina vaan......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perunaa ja särkeä porkele, aina vaan......

        Ja pontikkaa porkele vaikka on kitkerää mutta halavala saa porkele ja sitten särkeä krapulaan.


    • Anonyymi

      Porkele mä en enää ikinä syö kun särkeä!

    • Anonyymi

      Käyn kaupassa kahden viikon välein ja joka kerralla ruoka laskut vähän alle 400€ meitä on siis perhe.

      • Anonyymi

        Montako henkeä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako henkeä?

        Lapsia 12 ja 3 vaimoa.


    • Anonyymi

      Aikamoinen ennätys👍

    • Anonyymi

      Pakastettu makkara maesttuu pahalle, yök, vetistä mössöö on se eekä kuiva vaekka kuinnii käristäsi häntä. Eehän sitä pitäsi pakasttoo ies.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Vakava rikosepäily Seinäjoella

      Ilkka ei taaskaan tiedä mitään mutta hesalaiset kertoo: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010959325.html
      Seinäjoki
      41
      2775
    2. Mitä on woketus?

      Täälläkin hoetaan usein sanaa "woketus". Mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Ilmeisesti sen käyttäjät ymmärtävät sen k
      Maailman menoa
      431
      2329
    3. Olet saanut kyllä tunnisteita

      Itsestäsi ja meistä. Mutta mikä siinä on, ettet kirjoita etkä anna itsestäsi merkkejä. Ellei ole kysymys siitä, mikä ens
      Ikävä
      22
      2185
    4. Mies pakko olla rehellinen

      Kiinnostuin koska olet tosi komea ja sulla on ihana puheääni. Olen aika pinnallinen sitten kai... 😓 kyllä olet tosi rau
      Ikävä
      18
      2050
    5. Oletko jo luovuttanut?

      Joko olet luovuttanut kaivatun suhteen ja hyväksynyt, että mitään ei tule?
      Ikävä
      141
      1779
    6. Ikääntyvien tilanne Suomessa on järkyttävä - Hoivakotiin ei pääse, vaan joutuu selviytymään yksin

      Ikääntyvien tilanne Suomessa on järkyttävä… Hoivakoteihin sijoittamista vältellään, koska hoito on kallista ja hyvinvoin
      Maailman menoa
      138
      1723
    7. Kristo Salminen, 52, riisuutui - Paljasti Iso-Börjen tatuoinnit - Somekansan tuomio yksimielinen

      Iso-Börje, tuo iso, tatuoitu, yltiöromanttinen ja aika kuuma rikollispomo - vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja kat
      Tv-sarjat
      22
      1246
    8. Hirvenmaitojuusto

      Olin Prisman juustohyllyllä kun vierestä alkoi kuulua kamala paapatus. Siinä oli vanha muori, joka räyhäsi raivokkaasti,
      Ruoka ja juoma
      1
      1164
    9. Vanhentunut runsaasti.

      Ei hyvä juttu. Mieheltä pötkylänaiselle.
      Ikävä
      74
      1069
    10. Kerro mulle miksi juuri me

      Kohdattiin? Tässä elämässä. Vaikka ollaan edelleen tutut tuntemattomat. Se on omituinen tunne.
      Ikävä
      67
      987
    Aihe