Sivukylien koulujen ja liikuntasalien käyttö/ Virkamiehet

Anonyymi-ap

On lähes absurdia kuten esim.Piipsijärveltä viedään lasten pihaleikkikalusteetkin pois(kirjoitti pjs lehti), ja varmaankin muiltakin sivukouluilta näin tehdään! Ensinnäkin moni näistä kouluista ilmeisesti on todella hyvässä käyttökunnossa. Onko tässä kyse virkamiesten "vihasta" kyliä kohtaan, vai kaupungintalolla luodusta mielipuolisuudesta.Säästöjähän nämä toimet ilmeisestikkään eivät tuo jos kiinteistöjä ei saada myytyä ulkopuoliselle taholle. Kehoittaisin ihmisiä käymään katsomassa mitä heidän omistamilleen rakennuksille ollaan tekemässä,uskomatonta että lähes uudenveroinen piipsijärven koulu/liikuntasali jätettäisiin heitteille.

27

1361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Purkaa salit pois niin ei tuu kuluja

      • Anonyymi

        On lyhytnäköistä ajatella, että liikuntasalien purkaminen säästäisi kustannuksia. Liikunta ja urheilu ovat keskeisiä tekijöitä nuorten hyvinvoinnissa ja terveyden edistämisessä. Säännöllinen liikunta parantaa fyysistä kuntoa ja vähentää liikalihavuuden sekä siihen liittyvien sairauksien riskiä. Kun nuoret harrastavat liikuntaa, se voi johtaa pitkäaikaisiin terveyshyötyihin, kuten alhaisempaan sairastuvuuteen ja vähempiin lääkärikuluisiin.

        Lisäksi liikunta vähentää nuorten syrjäytymistä ja parantaa sosiaalista hyvinvointia. Liikuntapaikat tarjoavat nuorille mahdollisuuden kokoontua, luoda ystävyyssuhteita ja kehittää tiimityötaitojaan. Näin ollen liikunta voi toimia myös yhteisöllisyyden rakentajana.

        Erityisesti on myös huomioitava, että hyvä fyysinen kunto on tärkeä tekijä sotilaiden valmistautumisessa. Kun nuoret ovat tottuneet liikkumaan ja harjoittelemaan säännöllisesti, heistä kehittyy kovempikuntoisempia ja valmiimpia sotilaita. Tämä ei vain paranna yksilön suorituskykyä, vaan se myös vahvistaa koko armeijan toimintakykyä. Lisäksi paikallismaaston tuntemus, joka kehittyy säännöllisessä ulkoliikunnassa, on tärkeä etu muuttuvassa maailmassa. Tuntemalla maastoaan paremmin sotilaat voivat liikkua tehokkaammin ja turvallisemmin erilaisissa olosuhteissa.

        Valtiolle liikunnan tukeminen voi pitkällä aikavälillä säästää merkittäviä terveydenhuoltokustannuksia. Kun nuoret pysyvät terveinä ja aktiivisina, he todennäköisemmin myös aikuistuessaan osallistuvat työelämään ja ovat tuottavampia kansalaisia. Toisin sanoen, liikuntasalien purkaminen voi johtaa lyhytaikaisiin säästöihin, mutta pitkällä aikavälillä se voi kääntyä haitaksi niin nuorille kuin valtiollekin. Panostaminen liikuntaan on siis investointi tulevaisuuteen, joka kannattaa.


    • Anonyymi

      Jotkut hankitut laitteet ja välineet ei edes ole kaupungin vaan kylätoimikuntien saamien avustusten avulla hankittu. Niistä tulee taas käräjäjuttuja kun ei tumpelot edes niitä muista.

    • Anonyymi

      Oulaisten kaupungin viha maaseutua ja kyliä kohtaan vaan korostuu. Oisko jo aika että arvostettaisiin kyliä, maalla asuvia.

      • Anonyymi

        Kaikkonen nostaa keskustaa, ja petturipersut vajoaa.. ((PETOSJYTKY ))


    • Anonyymi

      Oulaisten johtoryhmä haluaisi kaikki rahat keskustan ja sivistyksen kehittämiseen. Maaseudun kehitys ei ole ollut heidän ohjemissa vuosikausiin. Eeäks kaupunginjohtajan ja nyk hallituksen puheenjohtajan suunta on ollut suoranaisesti, että kaikki pois sivukyliltä. Koulujen "säästöissä" on valehdeltu satoja tuhansia euroja ja todellisuudessa ne "säästöt" menee tyhjän koulun ylläpitoon ja koulukyyteihin.

      • Anonyymi

        Nimenomaan kaikki rahat menee keskustan kehittämiseen, joka on se "johtoryhmä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimenomaan kaikki rahat menee keskustan kehittämiseen, joka on se "johtoryhmä"

        Johan se nähtiin kuinka viime kaupunginjohtaja veti hernetehtaan nenään, kun ei suljettu kaikkia kouluja kerralla ja jouduttiin keskustan kehittämistä lykkäämään


    • Anonyymi

      Kehittyvä Oulainen. Hih...

    • Anonyymi

      Niiden kunnossapito maksaa rahaa, minä voin kyllä lahjoittaa sulle oman taloni jos saan asua siinä lopunikääni ilmaiseksi ja sinä maksat kaikki kulut.

      • Anonyymi

        Osoite ?


      • Anonyymi

        Kyläkoulujen luoma historiallinen infrastruktuuri on tärkeä osa yhteisöämme, ja sen aliarviointi johtaa pidemmällä aikavälillä taloudellisiin tappioihin sekä historialliseen ja kulttuuriseen menetykseen, jota ei voi rahalla mitata. Koulut eivät ole vain rakennuksia; ne ovat symboleja yhteisön identiteetistä ja historiasta. Kun kyläkouluja ylläpidetään ja kehitetään, ne voivat tarjota nuorille oppimisympäristöjä, jotka edistävät paikallista kulttuuria ja historiaa.

        Vaikka kunnossapito vaatii investointeja, on tärkeää miettiä, mitä menettämme, jos luovumme tästä perinteestä. Kyläkoulujen purkaminen saattaa tuoda lyhytaikaisia säästöjä, mutta pitkällä aikavälillä se voi johtaa siihen, että menettämme arvokkaita tiloja, jotka voisivat toimia yhteisön kokoontumispaikkoina ja kulttuuritapahtumien keskuksina.

        Lahjoituksesi omasta talostasi on arvokas ajatus, mutta se ei vastaa kyläkoulujen merkitystä koko yhteisölle. Kyläkoulujen olemassaolo edistää sosiaalista yhteenkuuluvuutta, ja niiden tukeminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin yhteisön elinvoimaisuutena ja kulttuuriperintönä. Rahassa mitattavat kustannukset eivät voi korvata sitä henkistä ja sosiaalista arvoa, jonka kyläkoulu tarjoaa.


    • Anonyymi

      Voi, voi, miten tässä nyt näin kävi. Elinvoimaa kylille, kehittyvä, kukoistava, elin- ja pitovoimainen sekä ties mitä Oulainen maalattiin vasta äsken uutena brändinä. Nyt viedään "tuhkatkin pesästä" kyliltä.
      Kylilläkin kuuluu olla paikka missä harrastaa ja kokoontua. Ei kait noiden rakennusten ylläpito mahottomia maksa.

    • Anonyymi

      Pakolaisille yhä kohde,enenkuin rosvot ehtii asioimaan?
      Tai huumehörhöt!

    • Anonyymi

      Onhan sitten maanamuuttajille asunto,kouluntiloihin sopii iso määrä asukkaita,sais Piipsjärviset uutta potka.
      Ties vaikka syntyis lisäasukkaitakin!

    • Anonyymi

      Mitä käyttöä tyhjilleen jääneille ja jääville kyläkouluille on suunniteltu, on tällä hetkellä aivan avoinna.
      – Ei minä ainakaan nyt keksi niille mitään käyttöä. Myyntiin kai menevät, Sarpola arvelee. -pjs-

      Kukahan näitä kouluja ostais? Jos joku ostaa niin tuskin kyläläiset enää pääsee alueelle harrastamaan. Pitäiskö luovuttaa tyhjät koulut kylätoimikunnille, tosin aika isot kustannukset ylläpitämisessä sitten.

      • Anonyymi

        Tässä on koko vastaus:

        On tärkeää muistaa, että kyläkoulujen myynti ei usein johda mihinkään kannattavaan kehitykseen. Historiallisesti monet myydyt kyläkoulut ovat jääneet tyhjilleen ilman suunnitelmaa niiden hyödyntämiseksi. Tämä johtaa siihen, että kunta saattaa joutua lopulta lunastamaan ne takaisin, mikä lisää taloudellista taakkaa ja heikentää kuntataloutta.

        Kysymys kuuluu, kuka todella ostaisi tällaisia kiinteistöjä? Jos ne päätyvät yksityisten omistukseen, kyläläisten mahdollisuudet käyttää tiloja harrastuksiin tai yhteisiin tapahtumiin voivat kaventua huomattavasti. Tyhjät koulut eivät tuo yhteisölle mitään arvoa, ja niiden ylläpito voi olla taloudellisesti rasittavaa.

        Sen sijaan olisi järkevämpää luovuttaa tyhjät koulut kylätoimikunnille, jolloin paikallisilla asukkailla olisi mahdollisuus vaikuttaa niiden käyttöön. Vaikka ylläpitokustannukset olisivat korkeita, yhteisön yhteenkuuluvuus ja paikallisten asukkaiden mahdollisuudet hyödyntää tiloja voisivat lopulta tuoda enemmän hyötyä kuin pelkkä myynti. Tällöin kyläkouluista voisi kehittyä toimivia keskuksia, joissa järjestetään aktiviteetteja, tapahtumia ja tilaisuuksia, jotka vahvistavat kylän yhteisöllisyyttä ja elinvoimaisuutta.

        Lisäksi on tärkeää huomioida Venäjän kiinteistöhankintoihin liittyvät pakotteet, jotka voivat vaikuttaa kyläkoulujen myyntiin. Jos kiinteistöt myydään ulkomaisille sijoittajille tai jopa Venäjän kansalaisille, se voi johtaa tilanteeseen, jossa paikalliset asukkaat menettävät hallinnan omista yhteisöistään. Tämä ei ole toivottavaa, sillä se voi heikentää kylän identiteettiä ja asukkaiden mahdollisuuksia osallistua yhteisön toimintaan.

        Kyläkoulujen pitäminen paikallisten omistuksessa voisi olla ratkaisu, joka estää tällaiset huonot seuraukset. Kun kiinteistöt pysyvät kyläläisten hallinnassa, voimme varmistaa, että ne palvelevat paikallista yhteisöä ja edistävät sen kehitystä. Tällä tavoin voimme myös suojata kylämme kulttuuriperintöä ja estää ulkopuolisten vaikutusten tunkeutumisen, mikä on erityisen tärkeää nykyisessä geopoliittisessa ilmastossa. Kyläkoulujen säilyttäminen ja kehittäminen voisi olla avain paikallisen yhteisön vahvistamiseen ja sen tulevaisuuden turvaamiseen. Suomen valtion puolustuksellin kanta täytyy pitää mielessä näitä asioita arvioidessa.


    • Anonyymi

      Päättäjät varmaan vihaa kylillä asuvia tulevat liian kalliiksi keskustan väelle nämä kuljetukset ja opettajat ja koulujen ylläpidot kunta ei saa edes kiinteistö veroja omistamistaan rakennuksista.Nyt kuitenkin tuulimyllyistä odotetaan keskustassa tulevia rahasampoja pelastamaan kunnan taloutta paljo on pyhäjoessa vettä virrannut muttei järki ole palautunut päättäjille.

    • Anonyymi

      Ei ole sivistyspomo aikaansaanut n. 5-6 vuoden aikana mitään jatkoesitystä tilojen suhteen. Käyttöä ja käyttäjiä löytyy kun käärii hihat ja ottaa aivot naulakosta sekä alkaa töihin, esittelemään joka mediassa ja konklaavien kokouksissa niin varmaan tulee esityksiä ihan liian kanssa joista voi valita "sopivimmat"... eikä vain koko ajan jakaa lisää rahaa tuottamattomiin tarpeisiin joita esilletuodaan

      • Anonyymi

        Niin voisihan niissä alkaa vapaaehtoiset vaikka valmistaa varpuluutia tai vaikka kauralyhteitä torille ja turuille myyntiin ja varat kaupungin taloutta tukemaan / kiinteistöjen kuluja kattamaan


    • Anonyymi

      Voi teitä yksinkertaisia, katsokaa mitä naapurikunnat on tehneet; myyneet koulukiinteistöt joissa nyt uudet monilapsiset perheet asuu. Paljon parempi kun lapset kuljetetaan keskustan kouluun, sinnehän koulutie kuitenkin vie!

      • Anonyymi

        On todella lyhytnäköistä verrata meidän kyläämme naapurikuntiin, jotka ovat myyneet koulukiinteistönsä. Koulukiinteistön säilyttäminen kylässä ei ole vain kysymys käytännön asioista, vaan se on myös investointi tulevaisuuteen. Kun kylämme koulut pysyvät avoinna, se tukee yhteisön elinvoimaisuutta ja houkuttelee nuoria perheitä jäämään alueelle. Koulun lähellä asuvat lapset saavat tärkeää sosiaalista ja kulttuurista kokemusta omasta yhteisöstään, ja tämä voi vahvistaa kylän identiteettiä.

        Lisäksi, vaikka koulumatka keskustaan on mahdollinen, se voi olla aikaa vievää ja hankalaa erityisesti huonoilla säillä tai ruuhka-aikoina. Kyläkoulun olemassaolo varmistaa, että lapset voivat oppia ja kasvaa omassa ympäristössään, ja se luo yhteisön, jossa perheet tuntevat toisensa. Pitkällä aikavälillä tämä voi johtaa elinvoimaisempaan ja yhtenäisempään kylään, jossa jokainen sukupolvi voi kasvaa ja kukoistaa.


    • Anonyymi

      Kyläläisten kannattaisi kokeilla ostaa kaupungin hylkäämiä kiinteistöjä sekä hakea Eulta tukirahoitusta. "Vipuvoimaa kylille" -hanketta voisi olla hyvä viritellä; hankehan kannattaa ajoittaa monivuotiseksi. Tämä lisäisi kylälaisten aktiivisuutta alueella sekä lomatonttien kannattavuutta, ja edistäisi rakennusten ja paikallisen perinnetoiminnan arvostusta. Lisäksi pitkät perinteet omaavat sukutilat pitäisivät nuoret mielenkiintoisina kylän toimintaan sekä historiaan.

      Tämä kannattaa toteuttaa irrallaan kaupungista, jos kaupunki oikeasti ajaa poliitikallaan kyliä alas, tai olla oikea mies asiaa ajamassa. Keskustaan sijoittamisen järkevyys ei todennäköisesti heijastu kaupungin taloudelliseen tilanteeseen millään tavoin.

    • Anonyymi

      Eihä sitä nyt ryssille halpoja kouluja tehrä.

    • Anonyymi

      Kun koulu lakkautetaan,se lakkautetaan,eikä jää kunnalle pyörimään menoeränä.Tuli nurkkaan jos ei mene kaupaksi.

      • Anonyymi

        Ei yhdenkään kunnan talous ole pelastanut kouluja lakkauttamalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei yhdenkään kunnan talous ole pelastanut kouluja lakkauttamalla.

        Joo, perustetaan joka kylälle koulu niin sinne muuttaa sitten uusia veronmaksajia, jee!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2511
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      196
      1513
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1055
    Aihe