Kansan vihollinen

Anonyymi-ap

Varman toimitusjohtaja Risto Murto: Eläkeiäksi 70 vuotta!

38

243

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä taitaa taas ilmetä se presidentti Harry Trumanin lausahdus:

      - Kun ihmisille kerrotaan totuus, he luulevat, että heitä haukutaan.

    • Anonyymi

      Onko oikein, että suomalaisten pitää tehdä 70-kymppiseksi töitä, jotta Euroopan aurinkorannikkojen asukkaat voivat eläköityä jo 60-kymppisinä?

      • Anonyymi

        Onhan sen oltava, jos kerran äänestystulos, kansan tahto ja hallitus näin haluaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan sen oltava, jos kerran äänestystulos, kansan tahto ja hallitus näin haluaa.

        Kokoomuksen kovaa ydintä on alle 10 % kansasta, loput ovat YT-neuvotteluista nauttivia, herrasväkeä peesaavia wanne be-porvareita, kuten punaisen Tampereen Purra. Lindtman on samanlainen pään pensaaseen työntäjä kuin Orpo. Ei ihme, että Ville Niinistö haluaa takaisin.


    • Anonyymi

      Risto Murto peräänkuuluttaa, että Suomen taloudelle etsitään kasvua EU:n ohjauksessa.

    • Anonyymi

      Tulee säästöjä eläkeyhtiöille kun porukka kuolee ennen eläkeikää,hyvät osingot niille omistajille jotka on vielä hengissä.

      • Anonyymi

        Ja jos ei kuole, mitä sanoo työnantaja seitsenkymppisestä työntekijästä, jonka työteho on alhainen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos ei kuole, mitä sanoo työnantaja seitsenkymppisestä työntekijästä, jonka työteho on alhainen?

        Tietenkään ei makseta täyttä palkkaa.


    • Anonyymi

      Miksi pitäisi päästä eläkkeelle?

      Osa eläkekertymästä varataan toimeentulo ja työmarkkinatuelle ja suurempi loppuosa kietaistaan herrojen sigari ja shamppanjaillallisille ja muihin jetsetelämään.

      • Anonyymi

        Tuosta päästään kysymykseen, miksi pitäisi tehdä koskaan lapsia jotka eivät pääse koskaan eläkkeelle.


    • Anonyymi

      Hän itse painaa täysillä vielä 90 v. Heh.

    • Anonyymi

      Piäisi katsoa sitä mitä työtä tekee. Jonkun raksaäijän voisi päästää eläkkeelle jo 54-vuotiaana,

    • Anonyymi

      Rauha vai sota

      Elämme jännittäviä aikoja. USA:n presidentinvaalit lähestyvät. Mitä se tarkoittaa maailmansauhan kannalta? Ja mikä merkitys maailmanrauhalle on sillä, kuka tulee olemaan seuraava USA:n presidentti? Maailmanrauhan kannalta on aivan keskeistä se, että Ukraina säilyy itsenäisenä maana ja rauha solmitaan lopulta oikeudenmukaisin kriteerein.

      Tällä viikolla Selenski on vieraillut Yhdysvalloissa ja tavannut sekä Bidenin, että Harrisin. Olen helpottunut siitä, mitä Biden ja Harris sanoivat julkisessa osassa tapaamista. Se tarkoittaa, että Ukrainaa ei lahjoiteta pahalle ja julmalle, vaan Ukrainaa autetaan ja puolustetaan antamalla tarvittavia resursseja. Ukrainassa ei tarvitse kuolla kylmyyteen ja ravinnon puutteeseen, jonka kohtalon jo nyt ovat viholliset pyrkineet saamaan aikaan.

      Rauhaan on kaksi tietä. Hyvä ja paha. Hyvä tie rauhaan johtaa suvereniteetin ja itsenäisyyden ja jälleenrakentamisen, sekä keskinäisen kansainvälisen kunnioituksen, hyvinvoinnin, demokratian ja vapauden sekä ystävyyden rakentamiseen.
      Paha tie johtaa ydinsotaan, jossa voi kuolla jopa kolmasosa ihmiskunnasta. Ja nekin, jotka ovat selviytyneet siitä, kadehtivat niitä, jotka eivät selvinneet. Ydintalvi tuhoaa elinolosuhteet maapallolla lähes kokonaan, tuhansiksi vuosiksi ja ihmiskunta taantuu kivikauteen.

      Tänään Selenski ilmeisesti tapaa myös Trumpin. Se on äärimmäisen jännittävää. Vaikka on ilmeistä, että myös Trump kannattaa rauhaa, sen saavuttamisesta hänellä on uutisointien mukaan erilainen metodi, missio, visio ja strategia. Millainen on Trump rauhanneuvottelijana? Millainen on hänen visionsa ydinaseiden käytöstä?

      Yhä merkityksellisemmäksi mieliimme nousevat pyrkimykset diplomatian ja kärsivällisyyden, oikeamielisen rauhan ja kansojen itsemääräämisoikeuden saralla. Tuskin lopulta mikään valtio tai maiden johtaja haluaa Ukrainan sodan eskaloituvan ydinsodaksi. Seuraukset ovat kaikkien käsitettävissä. Vain sellainen, joka kokee maansa tai itsensä henkilönä ajetun nurkkaan, toivottomuuteen, häikäilemättömän mielivallan alle ryöstettäväksi, orjuutettavaksi, häpäistäväksi, raiskattavaksi jne., voi lopulta olla valmis asenteeseen, että millään ei ole mitään väliä. ”Vihreimpien vallan ja hyvinvoinnin lihavien lihapatojen, kunnian ja vallan sekä runsaiden saaliiden ja omaisuuksien juhlahumussa, maailma voidaan nähdä olevan helppojen ratkaisujen saavutettavissa.”


      Brutaalilla voimalla: vapauden, vallan ja maa-alueiden ja resurssien ryöstäminen pakkokeinoin kasvattaa vihaa, joka lopulta tuhoaa myös hyökkääjän. Ehkä ei heti, mutta ajan myötä. Varmin tapa taata myös Pietarin ja Moskovan selviytyminen on lopettaa sota ja alkaa aktiivinen rauhantyö. Valita nyt hyvä tie.

      Rauha alkaa siitä, että Putin lopettaa sodan. Miksi Putin ei sitten ole motivoitunut lopettamaan sotaa, vaikka tulevaisuus Venäjällä näyttää erittäin heikolta sotimisen seurauksena? Sotaa lietsoivat ja loivat illuusion sodan kannattavuudesta sellaiset tahot, kuin Tsirinovski, Prigozin sekä muutamat poliitikot, joille Venäjä oli kasvanut mielissä super-super-supervallaksi, joka voi kukistaa koko maailman valtansa alle. Myös jotkut venäläiset filosofit, tyyppiä Dukin ja jotkut muut vaikuttajat, kuten Medvedev, Patrusev, Portnikov, Misutsin jne. ja jotkut oligarkit olivat luoneet sisäpiirimaailmankuvan kuin intersubjektiivinen fiktiotodellisuus Venäjän ylivoimasta ja mahdista kaikkien maiden yli ja oikeuttamaan ylimielisen asenteen ja luulon paremmuudesta.

    • Anonyymi

      Putinin historia lapsuudessa oli karu ja hänelle naurettiin ja hän oli myös koulukiusattu yksihuoltajaperheen lapsi. (Ps. katso ja vertaa. kouluampumistapausten tekijöiden koulukiusaamishistorioita.) Maailmalla myös venäläisiä pidettiin tyhminä, naurettavina, köyhinä ja syrjäytettävinä. Se sai aikaan venäjällä tavallisten naisten ”Luis Vuitton” ilmiön, eli piti näyttää rikkautta, viisautta, voittamiskykyä, resurssiivisuutta, valtaa ja paremmuutta. Vähin erin se asenne kun alkoi näkyä myös ukrainalaisten julkituloissa medioissa ja lännen tulo Ukrainan uuden liberaalidemokratian rakentajaksi, jopa sielun syvimpien haavojen, ortodoksisen uskonnon halveksijaksi ja kriminalisoijaksi ja sen sijaan uskononnonvastaisten aatevirtausten lanseeraamisen, Venäjän kärsivällisyys loppui ja sota sekä hirveä tuhoaminen alkoi.

      Samaan aikaan intressisyydet Ukrainan sisällä jakautuivat viiteen pääkategoriaan. Juutalaistaustaiset oligargit, Venäläistaustaiset oligargit, Ukrainan liberaalit oligargit, 1991 itsenäistymisen yhteydessä yksityistämisen aikana halvalla hankitut maaomaisuudet, kaivokset, valtionyhtiöt, tehtaat, öljyvarannot, hiilikaivokset jne., niiden uudet omistajaoligarkit. Viidentenä ryhmänä tavallinen kansa, joka on joutunut elämään työorjuudessa ja maa on ajautunut superrikkaiden ja superköyhien maaksi, jossa keskiluokkaa ei vuosikymmeniin ole ollut. Venäjän vallan perinne maa- ja työorjuudesta oli saanut vain uudet isännät. Stalinin ja Venäjän vainoista päästyään, Ukraina oli kuitenkin vähin erin alkanut rakentua maaksi, jossa ei kuoltu nälkään sen seurauksena, että kaikki maailman viljavimpien peltojen maataloustuotteetkin vietiin Moskovaan ja venäläisten nautittaviksi joko ilmaiseksi, tai olematonta korvausta vastaan. Tuosta historiakokemuksesta juontaa tarve puolustaa Ukrainan itsenäisyyttä ja mukautua jopa kultturin syvimpien muutosten vaatimuksiin.

      Lavrov sanoi ennen sotaa, että Ukrainan on luovutettava itäiset alueensa Venäjälle, niin Venäjä ei hyökkää ja jos ei luovuta, Venäjä ottaa ne väkisin. Venäjän intressit olivat Itä-Ukrainassa olevat etupäässä kaasu-, uraani-, hiili- ja rautakaivokset ja mm. metallurgiaan ja teollisuuteen liittyvät tehtaat ja meriyhteydet. Luonnonvaroja ovat myös eteläisen Ukrainan pellot. Hegemoniavalloituksia haluttiin ulottaa myös vanhoihin sanatoriokaupunkeihin yms. Helpointa se näytti olevan salamasotatekniikalla ja pikaisella Kiovan valtaamisella. Brutaalissa sodan alussa tuhottiin, ryöstettiin, raiskattiin jne. pelotevaikutuksen aikaansaamiseksi. Venäläisille sotilaille sotamotivaation aikaansaamiseksi syötettiin narratiivi, eli valehdeltiin Ukrainassa olevan vallassa natseja, jotka oli tuhottava.

      Sodan tavoitteiden julkistajana on esiintynyt avoimimmin Medvedev. Jos Harris voittaa vaalit, jää kolme vaihtoehtoa: Venäjä lopettaa sodan, Venäjä eskaloi sotaa Naton alueille ja motivoi Pohjois-Koreaa, Irania ja Kiinaa omien valloitussotien käynnistämisiin. Silloin kolmas maailmansota on jo liekeissä. Mitä noista vaihtoehdoista pidät realistisena visiona?
      Jos Trump voittaa vaalit, Trump yrittää neuvotteluin rauhoittaa tilanteen, mutta millä hinnalla? Vai tuleeko USA:stakin maa, joka kuuntelee ohjeet Moskovasta? -Sitä on vaikea uskoa.

      Kuka ja mikä on hyvä? Maailmassa kilpailevat ja johtavat himot ja niiden tyydyttäminen. Kunnian himo on niistä suurin. Kuka saa suurimman kunnian? Kenellä on kunnia? -Miksi?
      Kunniaa seuraavat rahanhimo, vallanhimo, loisto ja elämän koreus jne. Vastaparina ja kaikkein himoittavampana on toisten valtioiden, ryhmittymien, hegemonioiden, ideologioiden, uskontojen ja ihmisten alistaminen, pakottaminen, johtaminen. Toisella tasolla ovat rahanhimo ja lihanhimo. Monesti kuulee rahanhimon ja lihanhimon sekä elämän koreuden kritiikkiä. Mutta harvemmin puhutaan kunnianhimosta ja vallanhimosta.
      Vallan, attraktion ja kommunikaation kentät tuovat mielihyvää niille, joita palkitaan ja joita pokkuroidaan. Mutta on jopa sanonta. ”Jumala ei anna kunniaansa kenellekään!”

      ”Slava Ukrajini ”, ”…Suuri ja mahtava…”, ”…über alles…” olivat jo toisen maailmansodan aikana pönöttäviä ja itsehyväisiä ilmauksia ja jopa kansalislauluja. Myös Pohjois-Korea haluaa osoittaa ylpeyttään. Biden ja Harris sekä Trump ovat tuoneet esille mikä maa maailmassa on mahtavin ja siitä kokemansa ylpeyden tunteen. Ihmiset toistelevat ylpeyttään ja muiden häpeää.

      Summa summarum: Pelastaako meitä kukaan kunnianhimon ja ylimielisen ylpeyden vainoilta ja vääriltä tuomioilta tai hirmuhallinnon kiroukselta ja ”koulukiusaajien” ja yhteiskuntakiusaajien ilolta. Tai kolmannelta maailmansodalta.

      • Anonyymi

        KROOHH....kuka jaksaa noita meriselityksiä..


      • Anonyymi

        Pidätkö luentoa auditoriossa?


    • Anonyymi

      Ihmisille tulisi jossain 60-65 vee hujakoilla tehdä perusteellinen työkykyselvitys. Sen ja hänen ammattinsa vaatimusten perusteella sitten katsottaisiin koska olisi täysin palvellut ja pääsisi vilttiketjuun.

    • Anonyymi

      Putin tekee vaativaa töitä vielä yli 70-vuotiaana, ottakaa mallia.

    • Anonyymi

      Tuohan on hyvä idea. Moni ei tule olemaan koskaan eläkkeellä.

    • Anonyymi

      Ihmiselämä tulevaisuudessa.

      0 - 25 vuotta opiskellaan
      25 - 49 vuotta työskennellään
      50 - 69 vuotta etulinjassa sotimassa
      70 - 74 vuotta jos hengissä pääsee eläkkeelle

      Yli 75 vuotiaat "vapautetaan".

    • Anonyymi

      Ota henkilökohtainen eläkevakuutus ja pääset eläkkeelle 40-50 vuotiaana.
      Tai kouluttaudu tanssijaksi. Siinä eläkeikä on 40 v korvilla.

      • Anonyymi

        Olen ollut eläkkeellä 34-vuotiaasta saakka. Takuueläke on hyvää tasoa.


      • Anonyymi

        Kouluttaudu nälkätaiteilijaksi!


    • Anonyymi

      Riikkakin on pian Timon sopeutumiseläkkeellä.

    • Anonyymi

      Suuri ikäluokka valittaa eläkeiästä ja korotuksesta. Heidän vanhempansa tekivät töitä 70-vuotiaana.

      • Anonyymi

        Nykyään ei ole töitä edes tarjolla, täysin sekopäitä koko hallitus täynnä.


    • Anonyymi

      Näin rahoitetaan perskokkareiden kulutusjuhlia 🍾🍻🍷🍹

      • Anonyymi

        Joo.


    • Anonyymi

      Jee

    • Anonyymi

      Huutelee miljonääri norsunluutornistaan.

    • Anonyymi

      Ihmisten elinikä ja työkyky eivät ole suorassa suhteessa toisiinsa!!
      Tämä pitäisi niin Murron kuin muidenkin osallisten tajuta!!

    • Anonyymi

      Täysi pelle ja roisto koko mies.
      Miten noin tyhmiä voi edes olla?
      Luuleeko tuo pelle oikeasti että tässä maassa on töitä noin vanhaksi asti?
      Kyllä tämä on sairas maa.

      • Anonyymi

        Tuollaisia Orpo haluaa kaveriksi "suomea parantamaan".


    • Anonyymi

      Kara-Murza!

    • Anonyymi

      Jotenkin luihun näköinen koko tyyppi, ahne ja luihu, ei rehellisen oloinen ollenkaan.

      • Anonyymi

        Ei haluta maksaa eläkkeitä, vaan halutaan rahat hyvä veli kerhon jäsenille.


    • Anonyymi

      80v

    • Anonyymi

      EK:n mukavuusalueella ja vaalirahoituksella toimiva kokoomus ei ole kykenevä hoitamaan valtion hallintoa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      44
      3081
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      88
      2095
    3. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      78
      1719
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1445
    5. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      239
      1235
    6. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      148
      1104
    7. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      1074
    8. Kyllä tämä tästä kääntyy hoki Orpo tänään eduskunnassa

      Mihin suuntaan se sitten kääntyy? Kyllä on mielenkiintoista odottaa tätä "käännöstä" mihin Orpo uskoo. Milloin ja miten
      Maailman menoa
      116
      1059
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      13
      1018
    10. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      48
      1011
    Aihe