Nyt Keskusta nostaa profiiliaan! Hallistus sai Kaikkoselta keppiä sisä- ja ulkopolitiikassa.

Anonyymi-ap

"Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen väläytti välikysymystä sotesta ja lyttäsi jälleen hallituksen ajaman vientivetoisen palkkamallin."

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010733497.html

"Keskustan puheenjohtaja Antti Kaikkonen vaatii, että tasavallan presidentin Alexander Stubbin ja pääministeri Petteri Orpon (kok) hallituksen avainministereiden on kokoonnuttava viipymättä ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan ja tasavallan presidentin yhteiseen kokoukseen eli tp-utvaan.

Kaikkonen tapasi mediaa eduskunnan valtiosalissa tiistaina.

– Meillä on vakava ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne. Synkkä Ukrainan sota jatkuu, Lähi-idän tilanne on mennyt vaikeampaan ahdinkoon. Israel hyökkää nähtävästi myös Libanoniin. On tärkeää, että Suomella on yhtenäinen linja ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, Kaikkonen linjaa.

Hän viittaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion (ps) kohuttuun Ukraina-päätökseen ja IS:n viime viikolla paljastamaan riitaan hallituksen sisällä koskien Suomen Israel-äänestyspäätöstä.

– Näihin asioihin pitää kerta kaikkiaan saada selvyys. Suomella voi olla vain yksi linja ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Tasavallan presidentin ja hallituksen kokoonnuttava tp- utvaan mahdollisimman pian. Siellä on istuttava niin kauan, että yhteinen linja löytyy. Tämän on tapahduttava aivan lähipäivinä, sillä epäselvä linja ei voi kauempaa jatkua.

Kaikkonen peräänkuuluttaa, että viime kädessä pääministerillä on vastuu linjan kirkastamisesta.

– Odotan, että pääministeri kertoo tp-utvan jälkeen yhteisen näkemyksen hallituksen linjasta, eikä tämä epäselvä tilanne enää montaa päivää vello ja kellu.

Kaikkonen kritisoi myös eduskuntaan tuloillaan olevaa vientivetoista palkkamallia ja esitti huolensa suomalaisten lähipalveluista.

Vientivetoinen palkkamalli ei ole Kaikkosen mukaan hallitusohjelmaan kirjatun mukaisena reilu tavallisen työtä tekevän suomalaisen näkökulmasta. Hän sanoo, että lakiin kirjattuna syntyisi iso riski pysyvistä palkkakuopista.

– Valtakunnansovittelijan käsien sitominen niin, ettei se voi tehdä sovintoesityksiä, ei ole kohtuullista eikä oikein. Hallituksen on vedettävä esitys takaisin ja jos ei vedä, niin tässä talossa asiasta nousee varmasti isompi vääntö.

Kaikkonen pitää todennäköisenä, että keskusta liittyy Sdp:n kaavailemaan välikysymykseen palkkamallista.

Kaikkonen kertoi esittäneensä muutama viikko sitten, että hallitus toisi eduskuntaan pääministerin ilmoituksen hyvinvointialueiden ja lähipalveluiden tilanteesta.

– Olen ymmärtänyt, että tämä on hallituksella harkinnassa, mutta eipä enempää ole kuulunut. Voimme vielä hetken odottaa, mutta jos ei kuulu, niin tulemme käyttämään muita keinoja, myös välikysymys on meille yksi vaihtoehto.

Kaikkosen mukaan Orpon hallitus ei voi enää syytellä hyvinvointialueiden tilanteesta edellistä hallitusta, vaan kannettava vastuuta, jolla tilanne alueilla saadaan oikaistuksi."

Kaikkonen piti siis sanansa, että Keskusta ottaa jatkossa enemmän huomioon myös palkansaajia koskevia kysymyksiä. Ja samoin tuli ripitetyksi niin hallituksen ulkopolitiikan sekopäisyys sekä sote-asioiden heikko hoitaminen. Suurin järkytyshän on Keskustaa hallitukseen pakottamalla vaatineille persuille sekä pankkotolloille, kun Kaikkonen sanoi Keskustan harkitsevan osallistumista kaavailuissa olevaan SDP:n tekeilläolevaan välikysymysäänestykseen koskien palkkamallia. Lokaa onkin odotettavissa satavan ja lujaa Kaikkosen niskaan, kun ei tue ehdoitta istuvan hallituksen touhuja.

3

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korjaus otsikkoon. Siis "Hallitus sai Kaikkoselta keppiä......."

    • Anonyymi

      Jumankauta, keskustalainen mainittu persujen trollauspalstalla!


      Jo on aikoihin eletty.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe