Stubb turhaa hätäilee Palestiinan valtion synnystä, ei ole ajankohtainen

Anonyymi-ap

Tasavallan presidentti Alexander Stubb sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomen linja on edelleen kahden valtion malli Lähi-idässä. Tällä tarkoitetaan itsenäistä Palestiinan valtiota.

Pääministeri Petteri Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa, että Suomi kannattaa kahden valtion mallia, mutta se voi tapahtua vasta sitten kun ollaan rauhassa ja neuvotteluprosessissa, jonka sekä Israel että Palestiina voivat hyväksyä.

”Ei Hamasin kanssa voida edetä näissä asioissa. Pitää tapahtua paljon kehitystä, jotta näissä voidaan edetä.”

”Tunnustamiskysymys ei ole ylipäätään näköpiirissä”, Orpo sanoi viitaten Palestiinan valtion tunnustamiseen.

Presidentti ja hallitus tiedottivat perjantaina, että Suomi tuomitsee Iranin ohjushyökkäyksen Israelia vastaan."

Tämähän oli jo toinen Iranin ohjushyökkäys Israeliin. Iranin islamilainen ajatollah-valta pelaa kovaa peliä Lähi-Idässä. Itseasiassa tämän kaiken takana on Iran, ensinnä Hamasin hyökkäys ja panttivankien sieppaaminen, sitten Hizbollah Libanonista pohjois-Israeliin rakettihyökkäyksineen, Huthit ampuu iranin ja Venäjän ohjuksilla kauppalaivoja, sanoo sen tapahtuvan Palestiinan nimeen. YK on aivan myssytön, niin Venäjän hyökkäyksen kanssa Ukrainaan, kuin Iranin sotapelissä tuolla alueella, myös Putinin sormet on pelissä Lähi-Idän tapahtumissa.

1

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei Stubb turhaan hätäile. Kahden valtion malli näyttäisi olevan ainoa mahdollisuus saada rauha aikaan Palestiinassa. Se loisi kaksi selvästi toisistaan erottuvaa itsenäistä valtiota, jotka eivät olisi ylimmät ystävät mutta voisivat elää rauhassa, jos sopimusta kunnioitetaan. Ratkaisussa pitäisi huolehtia siitä, että Palestiinan valtio on elinkelpoinen eli sen ruoka- ja vesihuolto ja kauppa ovat alueellisesti siten järjestetty, että ne voivat toimia. Tämä pattitilanne on kestänyt jo yli 80 vuotta, joten ei tässä nyt ketään ainakaan hätäilystä voi syyttää.

      Kahden valtion mallin vaihtoehto on yhden valtion malli. Israel ei tunnu haluavan sitäkään, koska demokraattisessa maassa se tarkoittaisi täyden äänioikeuden ja kansalaisoikeuksien antamista myös palestiinalaisväestölle. Israel haluaa olla juutalaisvaltio, joten yhden valtion malli taitaa tuntua vielä huonommalta kuin kahden valtion malli.

      Kolmas malli on nykyinen miehitysmalli, joka on saanut aikaa sotimista ja väkivaltaa koko Israelin valtion olemassaolon ajan. Sen vuoksi olisi viisasta kokeilla nyt jotain muuta, joka saattaisi lopettaa väkivallan kierteen. Se että Israel varastaa palestiinalaisten omistuksessa olevia maita uusia siirtokuntiaan varten, ei takuuvarmasti lopeta väkivaltaisuuksia. Eihän nyt kukaan järkevä ihminen ala katsoa vain sivusta kun hänen maansa ja talonsa anastetaan ja asukkaat ajetaan pois.

      Israel osaa sotia lähes ylivoimaisella tavalla vihollisiaan vastaan. Rauhan teossa se on puolestaan täydellinen surkimus. Sotavoitot ovat ruokkineet vain uusia sotia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe