"Miksi Jumala sallii kärsimyksen/pahan?"

Karim

Kristitty vastaa tähän että maailman KAIKKI (!) pahuus johtuu ihmisestä/saatanasta, ettei Jumalalta tule mitään pahaa.

Muslimi vastaa tähän että "koska Jumala on Allah".

Kun miettii kumpi on järkevämpi vastaus, pitäisi tajuta ettei KAIKKIVALTIAAN Jumalan ohi voi mennä ilman Hänen lupaansa mitään mitä ihminen tai Saatana(t) tekee. Hän määräsi sen jo luodessaan meidät ja luonnonlait sellaiseksi mitä ne ovat, minkä mukaan ne toimivat.

Jos Jumala on luonut maapallon ja mannerlaatat, on aika TYPERÄÄ laittaa niiden liike, maanjäristykset ja tsunamit ihmisen tai saatanan pahuuden syyksi. Jumala (Allah) nyt vain on sellainen että Hän halusi huitaista pois yli 300 000 ihmistä yhdellä kertaa, miksi Hänen sitä pitäisi selitellä (varsinkaan kun luonnonkatastrofeissa kuolleet muslimit kuolee Islamin mukaan marttyyreinä).

Tätä varsinkaan kristityt eivät ole tajunneet, kyseessä ei tarvitse olla ansaittu tai synneistä johtuva rangaistus, vaan Allahin päätös (aiheellisesta tai aiheettomasta rangaistuksesta). Kristittyjen hankaluus on varmasti siinä että "Jeesus-jumalan" on sanottu olevan vain "rakkaus", minkälaisen kuvan kieltämättä saisi jumalasta joka tekisi niin kuin kristityt opettavat ja uskovat hänen tehneen ("meni ristille voidakseen antaa maailman synnit anteeksi",jne.), mutta kun se ei ole se kuva minkä selkeästi saa Jumalasta tästä kuivuuksien aiheuttamien nälänhätien riivaamasta maailmasta.

Kysymys on Jumalan hyväksymisestä sellaisenaan kuin Hän on, siltikin kumartaen ja palvellen Häntä (mihin tosin kyllä on paljon aihetta, meidät on luotu olemattomuudesta elämään ja meille on annettu Koraani). Jumalasta ei voi tehdä sellaista millaiseksi Hänet haluaisimme vain haluamalla niin.

Aikanaan Jeesus ratsasti aasilla, nyt aasit ratsastavat Jeesuksella.

25

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karim

      ...luonnossa, evoluutio ja elämä on aika rankkaa ja raa`an näköistä peliä.

      Eikö jo senkin, tämän "sodan ja kuoleman Jumalan", pitäisi kertoa ettei Jumala ole mikään "happy happy joy joy"-Jumala, vaan paljon lähempänä VT:n jumala-kuvaa?

    • M@k3

      Kristinusko on syvältä, se kyllä tiedetään.

      Mutta mitä parempaa islamissa on verrattuna kristinuskoon?

      • Karim

        ...joka ei ole ihminen. Tätä ominaisuutta ihminen tulee tarvitsemaan kohdatessaan maan ulkopuolisen älyn tai luodessaan teknologisen älyn joka on lähellä peitota meidät.

        Sitä se "hedelmistään puu tunnetaan" on, ihmiskunnan jatkuvuutta...


      • M@k3
        Karim kirjoitti:

        ...joka ei ole ihminen. Tätä ominaisuutta ihminen tulee tarvitsemaan kohdatessaan maan ulkopuolisen älyn tai luodessaan teknologisen älyn joka on lähellä peitota meidät.

        Sitä se "hedelmistään puu tunnetaan" on, ihmiskunnan jatkuvuutta...

        eikö kylmä ateismi olisi vielä parempi?
        vapautus harhoista.


      • vapaa__ajattelija
        M@k3 kirjoitti:

        eikö kylmä ateismi olisi vielä parempi?
        vapautus harhoista.

        tieteellisten tutkimusten tuloksiin. Jälkimmäisiäkin on syytä kyseenalaistaa.

        Uskonnot on vaan huumausainetta typerälle kansalle, jotta eivät tekisi vallanpitäjille hankalia kysymyksiä.

        Ajattele omilla aivoillasi. Älä usko pappien ja uskovaisten (minkään uskontokunnan) syöttämään hölynpölyyn.


      • Karim
        vapaa__ajattelija kirjoitti:

        tieteellisten tutkimusten tuloksiin. Jälkimmäisiäkin on syytä kyseenalaistaa.

        Uskonnot on vaan huumausainetta typerälle kansalle, jotta eivät tekisi vallanpitäjille hankalia kysymyksiä.

        Ajattele omilla aivoillasi. Älä usko pappien ja uskovaisten (minkään uskontokunnan) syöttämään hölynpölyyn.

        ...nimittäin Islamin mukaan Allah ohjaa meitä uskonnoilla(kin).

        Miten minkään luodun (antama "oopiumi") voisi olla alkujaan lähtöisin muulta kuin Luojalta?

        Ja juuri Koraanin tieteelliseen virheettömyyteen ja lukuisiin tieteen löytöjä täydellisesti kuvaileviin kohtiin me uskomme pohjaammekin. Eihän se muuten olisi Jumalalta.

        ---Ajattele omilla aivoillasi. Älä usko pappien ja uskovaisten (minkään uskontokunnan) syöttämään hölynpölyyn.---

        Ei vaan usko Allahin "hölynpölyyn", kun omat aivosi ovat kuitenkin varsin pienet...


      • Karim
        M@k3 kirjoitti:

        eikö kylmä ateismi olisi vielä parempi?
        vapautus harhoista.

        Siis siirtyminen sellaiseen mistä varsinkaan meidän aivot eivät voi tietää YHTÄÄN mitään (jos kerran on Jumala joka on "salannut" itsensä huomaamattomaksi, vieläpä niin että Hänen antamaansa kirjoitustakaan ei ymmärrä täysin jos Hän on päättänyt pitää sinut "sokeana" ja "kuurona"?)???

        Erona ateistiin on se, että kun hän tieteen kautta OLETTAA että universumi tulee täyteen mustia-aukkoja ja imeytyy laajentuvaksi tyhjyydeksi/romahtaa kasaan, Koraanin kautta minä TIEDÄN jomman kumman teorian toteutuvan ("käärimme taivaat kasaan" ja "ovi-aukkoja taivaissa").


    • Anonyymi

      Ateistifilosofit sanovat, että ilman Jumalaa, ei ole absoluuttista hyvää eikä pahaa. Itse asiassa jos asia olisi niin, hyvää ja pahaa ei oikeastaan olisi olemassa. Jotkut torjuvat Jumalan olemassaolon sillä, että maailmassa on pahaa, mutta se on epäjohdonmukaista: Pahaa on vain jos on absoluuttinen moraali, joka edellyttää Jumalaa. Pahan olemassaolo todistaa siis Jumalasta. Miksi Jumala sitten sallii pahaa? Koska Hän on hyvä! Pahan hävittäminen tarkoittaisi koko ihmiskunnan tuhoamista, koska kaikki ihmiset ovat pahoja. Toiset ehkä enemmän ja näkyvämmin kuin toiset, mutta silti, kaikki ovat pahoja. Jumala ei tahdo hävittää ihmisiä vaan, että he katuvat. Ne, jotka itsepintaisesti pitävät kiinni pahuudestaan, tulevat tuhoutumaan tuomiopäivänä. Mitä luonnonmullistuksiin tulee ne ovat seurausta ihmisten pahuudesta. Jumala toki voi käyttää luonnonvoimia toteuttaessaan vanhurskaita tuomioitaan, mutta yleensä ne ovat ihmisten aiheuttamia: äärisäät ja maanjäristykset johtuvat siitä, kun ihminen ahnehtii luonnonrikkauksia tai piittaamattomuuttaan tuhoaa luontoa. Sairaudetkin ovat ihmisten syytä: Omaa tai sikiön elämää ei tarvitse vahingoittaa alkoholilla, tupakalla, huumeilla, syömällä epäterveellisesti, nukkumalla huonosti jne. Maailma olisi paratiisi, jos kaikki tottelisivat aina Jumalaa.

    • Anonyymi

      "Miksi Jumala sallii kärsimyksen/pahan?"
      Koska hylkäsimme/hylkäämme Jumalan, emmekä tottelleet/tottele Häntä. Hän tietää sen ja antoi "osan itseään" (Jeesuksen) syntimme/tottelemattomuutemme puolesta uhrina ristillä, vain usko Jeesukseen pelastaa ja antaa rauhan Jumalan kanssa.

    • Anonyymi

      لأَنَّهُ هَكَذَا أَحَبَّ اللَّهُ الْعَالَمَ حَتَّى بَذَلَ ابْنَهُ الْوَحِيدَ لِكَيْ لاَ يَهْلِكَ كُلُّ مَنْ يُؤْمِنُ بِهِ بَلْ تَكُونُ لَهُ الْحَيَاةُ الأَبَدِيَّةُ.

      انجيل يوحنا - اصحاح 3:16

      • Anonyymi

        "Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan. Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä"
        "He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sillä he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia"


    • Anonyymi

      Aarnio valtasi oikeuslaitoksen, uskokaa tai älkää.

    • Anonyymi

      Ei kristitty noin ajattele opetuksien mukaan. Kristitty ajattelee esim että vedenpaisumuksen aikana jumala rankaisi ihmisiä koska olivat tehneet niinpaljon rikkomuksia hukuttamalla kaikki kuonat paitsi nooan ja hänen puolisonsa.

      kyseinen teko voidaan katsoa olleen oikeudenmukainen koska jumala on oikeudenmukainen kirjoituksien mukaan. pahat saivat siis palkkansa.

      • Anonyymi

        Kyllähän se jää selvittämättä, meiltä ihmisiltä Jumalan tarkoitus. Meiltä, jotka emme kykene edes pienintä hyttystä rakentamaan eläväksi. Jos tietäisimme Jumalan tarkoitukset, olisimme silloin itsekin jumalia ja voisimme luoda uusia taivaita ja maita. Tiedämme vain sen. Että Adam ja Eva lankesi syntiin ja pilasivat ja särkivät maan ja kaikki mikä niissä on. Uusitestamentti kertoo meille mikä tässä elämässä on kaikkein tärkeintä. Miljardit ennen meitä, ovat sen kirjan lehdiltä löytäneet tarkoituksen elämäänsä ja miljardit ihmiset tulevat löytämään. Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa.


    • Anonyymi

      Noh,
      eikö tappaja idologia tappele kokoajan?
      Taas on muslu vs. muslu turrki/syyyria/ygp..
      Saatanan käärmellä on seitsemän päätä..yksi katkaistaan ja taas nousee uusi pää.
      Heidän jumalansa on epäkelpo taivaaseen, hänet ajettiin pois taivaasta ja vangittiin.
      Silti hänen myrkky kylvää saatanan pahuutta koko lähi-idälle.
      Iisakin pojat ovat epäkelvottomia !

    • Anonyymi

      Jos jumala olisi oikeasti olemassa niin kyllä hän olisi luonut ihmiset vailla minkäänlaista pahuutta !

    • Väärät opit ja vajaasti ymmärretyt kirjat johtavat vääriin käsityksiin ja vääriin mielikuviin. Jumala lähettää sadan vuoden välein Mujaddid uudistajia, jota ovat Jeshuan mainitsemia elävän veden lähteitä, joista kumpuaa vettä iankaikkiseen elämään. Eräs noista uudistajista on kertonut jo lähes 1000 vuotta sitten, että ihminen tosin on Jumalan kuva ja kaltaisuus (sielu), mutta ei henki. Hän sain vain elämän henkäyksen eli atman.
      Se sijaan kaikki lukemattomat eläinlajit saivat kukin noin 1/99 osan JUMALAN OMAA HENKEÄ. Näillä eläimillä on siis pieni pala Jumalan henkeä ja niillä saatta olla henkinen sielu kun taas ihmisellä on elävä sielu. JUMALAN HENKI on kovin erilainen kuin ihminen. Sen miekkana on Jumalan sana, jolla se erottaa nivelet ja ytimet toisistaan ja tutkii kaiken perin juurin. Jumalan henki on asia, josta ei tiedetä paljon mitään. Koska eläimiä käytetään ravinnoksi ja pidetään järjettöminä niin ei ole tahdottu mieltää eläinten olevan itse asiassa Jumalia. Eläimiä on tahdottu vähätellä ja alistaa ja sortaa ja käyttää pelkästään hyödyksi. Niiden avulla ei ole tahdottu oppia tuntemaan Jumalan henkeä.

    • Anonyymi

      " Tapahtukoon sinun tahto myös maan päällä niin kuin taivassa" Jumalan tahto on Jumalan tahto. Näinhän kristitytkin rukoilee. Jumalan tahto ei mene yksiin ihmisen tahdon kanssa. Jumala on suurempi kuin ihminen. Jumala ottaa ja antaa. Meidän tulee alistua Jumalan tahtoon joka ikisessä asiassa tahdoimme tai emme.

      • Anonyymi

        Mut ihan mielenkiinnosta, miks muslimeita pelottaa niin paljon seksuaalivähemmistöt, et he haluu niistä eroon?


    • Anonyymi

      Se on turha mitään hempeyksia veisata näisä puiteis kun näkee mitä aikaansaanoksia vetävät peräs ja ruatista on jo hyvää nähtävää näiten jäliltä

    • Anonyymi

      ja toimeentulotuki myös ulkomailla asuville,

      Suomalaiset ei tiedä ja media ei kerro että moni oleskeluluvan saanut elääkin kotimaassaan tai muualla ulkomailla

      esim tapaus somali

      englannissa asuva somali oli kirjoilla viidessä maassa ja nosti sosiaaliavut ja hallitsi asuntoa kaikissa maissa
      yksi maa oli suomi
      sitten englannin poliisi käräytti hänet
      mutta suomessa ei ole kerrottu mitään

    • Anonyymi

      > Kysymys on Jumalan hyväksymisestä sellaisenaan kuin Hän on,

      Niin ja Raamatun Jumala nyt vaan on sellainen, että antaa ihmisille yleensä ansion mukaan. Ihmiset halusivat itse oppia tuntemaan pahan ja tulivat siksi karkoitetuksi tähän ensimmäiseen kuolemaan, jossa voivat oppia tuntemaan pahan. Onneksi tämä oppitunti on vähän kuin Matrxis, eikä mikään tästä maailmasta voi tuhota sielua, mikä on se tärkeä juttu. Miksi et voi hyväksyä sitä?

      Lisäksi, ennen kuin arvostelet Raamatun Jumalaa, kannattaisi tutustua mitä kirjassa oikeasti sanotaan. Syntejä oli mahdollista antaa anteeksi jo ennen Jeesuksen kuolemaa, se ei ollut siis vaatimus syntien ateeksiannolle (Luuk. 5:21-25).

      • Anonyymi

        Huonot muslimit pitävät koraanin tarinaa oikeutena homojen leimaamiseen. Islamiin uskovat tulkitsivat homoseksuaalisuuden aviorikokseksi ja maallisesti tuomittavaksi. Näin kuitenkaan ei ole, vaan Allah rakastaa homoseksuaaleja ja vihaa niitä muslimeja, jotka eivät suvaitse muslimi lesboja ja homoja.


    • Anonyymi

      Ihminen pystyy ensin asettmaan tavoitteen ja sitten kertomaan tarinan, jonka lopputulos täyttää asetetun tavoitteen. Tämä tarina ei kuitenkaan välttämättä todista lopputilanteen oikeudenmukaisuutta, hyvyyttä tai totuudellisuutta. Keskustelussas hyvästä ja pahasta tämä varsinkin on helppoa.

      Vapaan tahdon ulottuvuus ja syntiinlankeemus, siinä on yksi merkittävä ero islamilaisen ajattelun ja kristillisen ajattelun välillä. Kristillisessä ajattelussa nähdään Jumalan luoneen vapaan tahdon myös henkilökunnalleen, jolloin yksi heistä valitsi kapinallisen tien. Tästä seurasi sitten ihmiskunnan lankeemus ja maailman joutuminen pahan valtaan. Tätä käsitystä edustaa mm. roomalaiskirjeen kohta: "Luomakunnalla on kuitenkin toivo, että myös se pääsee kerran pois katoavaisuuden orjuudesta, Jumalan lasten vapauteen ja kirkkauteen. Me tiedämme, että koko luomakunta yhä huokaa ja vaikeroi synnytystuskissa. "

      Kysymys, miksi ihmisiä kuolee luonnonkatastrofeissa, voitaisiin muuttaa myös kysymykseksi, miksi ihmisiä ylipäätään kuolee, jos Jumala on hyvä? Eihän katastrofilta säästyminen takaa ikuista ja tuskatonta elämää maan päällä.

      Vapaa tahto siis takaa, että Jumalan tahdon vastaisia asioita tapahtuu. Jos ei tapahtuisi, Jumala olisi diktaattori. Ehkä hyvä diktaattori, mutta kumminkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe