Yksinkertaisesti - Miksi Israel hevostelee?

Ei edes US-presidentti kykene Israelin tappokoneen hillitsemiseen .. miksi?

Nyt: GAZA
Nyt: LÄNSIRANTA
Nyt: GOLAN
NYT: LIBANON


Kuva lisätty 4.4.2023: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/syyria-sanoo-israelin-ohjusiskun-osuneen-asuintaloihin-useiden-kerrotaan-kuolleen/8636874 -, otsikoituna näin:

"
Syyria sanoo Israelin ohjusiskun osuneen asuintaloihin, useiden kerrotaan kuolleen – "Israelin tuhoisin hyökkäys Damaskokseen"
" -MTV3.


(Israelin puolustaja Yhdysvallat teki hätkähdyttävän poikkeuksen – presidentti Barack Obaman aivan loppuvaiheessa – äänesti tyhjää YK' n turvaneuvoston äänestyksessä |1, jossa tuomittiin Israelin siirtokuntien rakentaminen palestiinalaisten alueille laittomaksi)


[ … kansalainen Benjamin ei ole koskaan ymmärtänyt miksi rauhaa rakastava Israelin kansa ei saa elää rauhassa ja rakentaa itselleen turvallisuutta vihamielisessä ympäristössä, jossa edes Israelin valtiota ei haluta tunnustaa suvereeniksi valtioksi muiden maiden joukkoon …

… kansalainen Mahmut ihmettelee kuinka raskaasti voidaan kurittaa ja saartaa palestiinalaisia, jotka ovat asuneet maillaan jo vuosisadat – nytkin edes kansainvälisiltä vesialueilta ei saa tuoda avustustarvikkeita – ilman että Israel pysättää jopa väkivalloin avustuslaivat! |2… ]


Lähi-itä, Israel ja Palestiinan hiljalleen muotoutuva oma itsenäinen valtio ovat jälleen uutisten keskiössä. Nyt kansainvälinen yhteisö korkeimpana päätöselimenä vihdoin sai aikaiseksi julkilausuman, jossa Israelin siirtokuntarakentaminen julistettiin laittomaksi ja kansainvälisen lain vastaiseksi |3.



Aihe kiinnostaa myös Suomessa,

… sillä Lähi-itään liittyvä TIEDE -lehden keskusteluputki on ollut jo aktiivina yli 10 vuotta. Aihealoitus on kerännyt yli 20.492 kommenttia ja debatti jatkuu, seassa ollen laidasta laitaan mielipiteitä todistein ja ”todistein” - topicin ja kommenttiketjun saat auki täältä ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1482996156 - , kun lukuavauslaskuri suljettiin noin neljä vuotta sitten – oli laskuri luvussa ~1,22 miljoonaa.

Tässä ote tuosta mieliä myllertävästä tekstistä:

” … Israelilla ei ole mitään etuoikeutta muurien pystykseen, kuin ei myöskään valloitettuihin alueisiin. Palestiinalla ei ole myöskään mitään etuoikeuksia, vaan yhteistoiminta säätää rinnakkaiselon, jossa toivottavasti taloudelliset aktiviteetit estävät myöhemmät väkivaltaiset välienselvittelyt. Molemmat osapuolet kansalaisina pelkäävät vallitsevaa jännitettä. Israel ylläpitää alueen vahvinta asevoimaa "itsetodisteluna" vastineeksi sotaiselle retoriikalle, mihin arabimaat useasti ilmaisuissaan pyrkivät. Länsimaalainen tulkinta ei aina ymmärrä retoriikan luonnetta. … ” [24052006].



On myös ideoita, joissa on ehdoteltu rauhanratkaisuja Lähi-itään,

… juutalaisille ja Islamin uskoisille palestiinalaisille, tässä eräs ajatus jo vuosien takaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/rauha-voidaan-saavuttaa-yllttvill.html - . Merkittävää on nyt se, että Yhdysvaltain kohta väistyvä ulkoministeri väläytti|4 Israelin vetäytymistä rajoille ennen 1967 kesäsotaa, jonka Israel aloitti sotilaallisella yllätyshyökkäyksellä – tosin vahvasti provosoituna naapuriensa tahoilta (Akabanlahden suun sulkeminen, joka esti Israelin Eilatin sataman käytön ulkomaankauppaan).

Tässä ote tuosta tekstistä, jossa hahmotetaan rauhanmahdollisuutta Lähi-itään:

” … Turvattuamme omien kansalaistemme arkielämän ja vapauduttuamme rakettihyökkäysvaaroista, lopetamme välittömästi pommitukset ja vetäydymme niin Libanonista kuin Golanin kukkuloilta. Lisäksi saadessamme vangitut sotilaamme terveinä takaisin, vapautamme välittömästi halutut vangit siinä suhteessa, kuinka siviiliuhreja on puolin ja toisin tullut.
Pommitusten ja rakettihyökkäyksien tuhot ja vahingot korvataan vastavuoroisesti maittain siinä suhteessa mitä kansainvälinen ja puolueeton asiantuntijaryhmä tutkimuksessaan toteaa. Jälleenrakennuksessa voidaan toimia yhteistyössä Libanon-Israel, siinä suhteessa mikä on vahinkojen todellinen määrä osapuolien siviilikohteissa. … ” [30072006].



YK-turvaneuvoston päätös on sytyttänyt nyt meidänkin median!

1.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024421.html -
[Comment/IL] .. Nyt on kylvetty pahimman luokan riitasiemen. Valittu kansa ei luovu sen erityisoikeuksista. Miksi nämä erioikeudet ovat voimassa, entä Israelin ilmoitus, ettei se noudata YK- turvaneuvoston päätöksiä. Mikä on Israelin asema kansojen joukossa?

2.
~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005024198.html -
[Comment/IL].. Israel, miksi Trumpin mukaan Israelille pitää varata erioikeuksia? Onko valitulla kansalla jokin erityinen tehtävä kansojen kirjossa, kun sille avautuu mahdollisuus olla välittämättä läheisimmästä naapuristaan? Kohtele lähimmäistäsi siten, miten haluat itseäsi kohdeltavan!

3.
~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/usa-n-ulkoministeri-kerry-israelin-ja-palestiinalaisten-suostuttava-vuoden-1967-rajoihin/6243778 -
[Comment/IL]..

..

159522 - 21:23

48

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiinostuneisuutesi suuntautuu perinteisesti itään. Kerrotko ensin miksi venäjä ja venäiset käyttäytyy täydellisen idiootin tavoin?

      • Mitä tuumaat tapposuhteesta Israel - Hamas (Palestiina)?

        42 000 kontra 1250


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mitä tuumaat tapposuhteesta Israel - Hamas (Palestiina)?

        42 000 kontra 1250

        Hyvä ,että hamasin johtajia tapetaan(huom.pienet kirjaimet)Aina ,kun uusi nousee nappi ohtaan!Niiden kyrpien haudalla voi käydä kusella ,jos oli haudattavaa....SLAVA ISRAEL!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mitä tuumaat tapposuhteesta Israel - Hamas (Palestiina)?

        42 000 kontra 1250

        Mitä tuumaat natsi-Venäjän murhaoperaatio Barbaariryssästä, joka on kohta jatkunut 1000 vrk?
        Mitä tuumaat natsi-Venäjän sodankäynnistä, joka on kohdistettu lähinnä Ukrainan siviilikohteisiin?

        Mitä Illu tuumaat Vladimir Kalsarimyrkyttäjästä? Imperialistisesta diktaattorista, jolla on pidätysmääräys 123 valtiossa?
        Kerro Illu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä ,että hamasin johtajia tapetaan(huom.pienet kirjaimet)Aina ,kun uusi nousee nappi ohtaan!Niiden kyrpien haudalla voi käydä kusella ,jos oli haudattavaa....SLAVA ISRAEL!

        Taas yksi avain lähi-idän mustalainen on lähtenyt seitsemän neitsyeen luokse. 🤣


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Mitä tuumaat tapposuhteesta Israel - Hamas (Palestiina)?

        42 000 kontra 1250

        Sinwadin sandaalit nyt vuorostaan löytynyt. Mites nyt Luoma jatkaa?,


    • Anonyymi

      Eikös putinistin pidä läpsytellä kämmeniään kun Israel intoilee?

    • 2

      4.
      ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201612282200046156_ul.shtml -
      [Comment/IL] Kuka kertoo miksi Israel ei noudata annettua YK-turvaneuvoston päätöstä? Eikö turvaneuvoston päätökset koska Israelia? Pitääkö luvatulla maalla olla kaikista muista valtioista poikkeava erioikeus?

      5.
      ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005023073.html -
      [Comment/IL].. Maailmalla väläytellään tiukkoja israelilaisten tuotteiden ostoboikotointia? Oikein vai väärin? Entä palestiinalaisten asema? Mikä olisi oikeudenmukaista? Sodan 1967 seurauksena Israelin provosoitu hyökkäys valtasi niin Länsirannan kuin Golaninkin.

      6.
      ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/israelin-paaministeri-kutsui-myos-yhdysvaltain-lahettilaan-pakeilleen/6240794 -
      [COMMENT/IL] .. Miksi Israel olettaa sillä olevan muista poikkeavia erityisoikeuksia? Kuka osaisi kertoa hyväksyttävän syyn Israelin käytökseen? Miten Suomen ja suomalaisten tulisi suhtautua tilanteeseen?

      7.
      ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/israel-tyrmasi-yk-n-turvallisuusneuvoston-siirtokuntapaatoksen-ja-arvosteli-rajusti-obamaa/6239006 -
      [COMMENT/IL] .. Mistä Netanjahu saa tuon röyhkeän ylimielisyyden? Näyttää siltä, että Israelia eivät YK-turvaneuvoston määräykset koske.




      Lopulta herää kysymys kuinka Israelin toimet vihastuttavat maailmalla
      [ ~ http://www.tiede.fi/keskustelu/30215/ketju/miksi_juutalaiset_ovat_usein_niin_vihattuja - ] - linkin alta 928 lukijakommenttia!


      Toisaalta maailmalla on paljon, hyvin paljon Israelin ystäviä!

      Israel ja juutalaisuus kiihottavat ihmisiä kaikkialla. Muistisamme on Saksan kolmannen valtakunnan juutalaisvainot, joiden myötä arvioidaan noin kuuden miljoonan juutalaisen saaneen surmansa järjestelmällisissä vainoissa, joita holocaustiksi kutsutaan. On myös tahoja, jotka kieltävän holocaustin.

      • >Pitääkö luvatulla maalla olla kaikista muista valtioista poikkeava erioikeus?

        Onhan Venäjälläkin, ja hyväksyt sen täysin.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Eikös se sinun ihailemasi Putin ole hamasin tukija? Poisti juuri talebanitkin ryssän terroristilistalta!


      • Anonyymi

        Tähän ei voi muuta sanoa, kuin; ihminen ei ole kehittynyt henkisesti, sitten ww2:n. Ilkka Luoma valaisi asiaa hyvin. Sodan jälkeen, ehkä päätettiin antaa Juutalaisille erityinen lahja, jolla helpotettiin huonoa omaatuntoa.


      • Anonyymi

        Pitääkö luvatulla maalla olla kaikista muista valtioista poikkeava erioikeus?

        Pitää,sillä se on KRISTIN USKON SYNTY SIJA .
        Kannatas käydä katsomassa historialliset paikat,ne on vaikuttavia missä Jeesus on ollut.
        Jeesus,hän Isän poika joka häneen uskoo,niin pelastuu !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se sinun ihailemasi Putin ole hamasin tukija? Poisti juuri talebanitkin ryssän terroristilistalta!

        Eikös se sinun ihailemasi Putin ole hamasin tukija? Poisti juuri talebanitkin ryssän terroristilistalta!

        Vai menikö se toisinpäin,että talebanit poisti venäjän terroristi listoilta?


    • Anonyymi

      Ovatko Israelin toimien arvostelijat olleet ja asuneet terroristijärjestöjen jatkuvan rakettitulituksen alla. Ovatko he ylipäätänsä arvostelleet noita rakettihyökkäyksiä. Vaikuttaa jopa siltä että he ovat vaienneet, jotta saisivat tilaisuuden Israelin arvosteluun kun Israelin kärsivällisyyden mitta tulee täyteen ihmiskilpiä käyttävien terroristien murhaavaan tuhotoimintaan.
      Heillä on ollut ikäänkuin sama kyyninen näkökulma ja välinpitämättömyys noita tulevia ihmiskilpiuhreja kohtaan kuin terroristeillakin jotta voisivat rakentamastaan moraaliposeerausasemasta päästä arvostelemaan Israelia.

      • Anonyymi

        Miksi ajattelet noin? Niissä olosuhteissa, mitä lähi-idässä eletään, sinäkin olisit terroristi. Yritäthän täälläkin terrorisoida toisten mielipiteitä. Voisit katsoa asioita laajemmin.


    • Anonyymi

      Samaa kaunaista sontaa suoraan avannepussista kuin aiemmatkin julkaisusi.

      Kerro miksi sait potkut israelilaisomisteisesta firmasta heti alkumetereillä, mistä kaunasi syntyi? Oliko syynä kielitaidottomuutesi?

    • Anonyymi

      Tee Ilu rauha itsesi kanssa ja lopeta valekirjoitusten postaus. Aikaa sinulla on vain vähän.

    • Anonyymi

      Israelin "hevosttelu" ylittää kaikki iïhmisoikeuksen ja sotarikosten määritykset"

      • Anonyymi

        Putinilla on pidätysmääräys 123 valtiossa sotarikoksistaan!


    • Anonyymi

      "Juutalaiset suojelvat vain itseään"

    • Anonyymi

      Oleko Natsi ? He nyös aikoinaan yrittivät tappaa Juutalaisia, niin kuin nuo terroristijärjestöt ?

      • Anonyymi

        Vasemmistoliitto ja Vihreät on pahimpia Natseja Suomessa nykyään.
        Ne on Israelin sodassa Muslimien puolella Juutalaisia vastaan. Ja Sdp:kkin on samassa porukassa vähän lievemmin snan käääntein vaan.

        Mutta en minä ymmärrä niitäkään jotka puollustaa Israeli terroristista teurastusta

        Miksei Suomessa voi olla sellaista järkilinjan Rauhan puoluetta joka ei tue kumpiakaan paska päitä.n
        Samoin ei tukisi sodassa Ukrainasta kumpaakaan osapuolta ei Eu/Natoa eikä Venäjää

        Suomenhan pitäs ajaa omia etuja eikä sekaantua sotiin ollenkaan.siis talous ja rauhan etuja
        että maassa ois hyvä rauhassa elää.
        Mistä sellaisia Politikkoja löytyisi kun en tiedä kun yhden (Paavo Väyrynen) mutta sekin on eläkkeellle jäämässä niin sitten ei ole yhtään järkevää politikkoa.


    • Anonyymi

      Terroristit pitää KAIKKI tappaa.Ja siinä Israelin armeija on huippu,kuten olemme nähneet.Ei muuta ,kuin pommia lisää....

      • Anonyymi

        niin pitäs Muslimi ja Jutalais terroristit ! mutta mahdoton tehtävä uusia tulee kokoajan tilalle.... atomipommi on ainoa keino !


      • Anonyymi

        Mistä tuollainen fanitus johtuu? Täytyy olla juutalainen tai sitten hullu goy,että Israelia kannattaa. Eipä silti kannata palestiinalaisiakaan fanittaa.


      • Anonyymi

        Hullu HAMAS hyökkäsi Israelin kimppuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hullu HAMAS hyökkäsi Israelin kimppuun.

        Toivottavasti KAIKKI TAPETAAN.....


    • Anonyymi

      Valehtelusta voi päätellä öyhön kaunan juutalaisia kohtaan, joka kumpuaa omasta työurasta.

    • Anonyymi

      Eiköhän se Ilkka.Luoma ole nyt tässä se joka hevostelee kilpaa Hamasin, PIJ, al-Fatahin ja PAn kanssa, vasemmistolaiset kirittää. Mutta Israel on ja pysyy eikä lähe kulumallakaan, kantamalla, qassameilla, pommeilla, lyijyllä eikä millään omasta maastaan. Se on nyt Korkeemman käres, eikä sen Allahin.

      • Anonyymi

        Hyvä uutinen: se on jo saattohoidossa.


    • Anonyymi

      Israelin tappovimma ylittää kaikki älylliset rajat. Se on kuin petokone, joka on päästetty irti ja tappaa kaikki edesään ja sivuillaan olevan elollisen. Ja tämä kaikki perustellaan "Jumalan valituulla kansalla" , mutta samalla unohdetaan, että samainen Jumala 10 käskyssään määrää " Älä Tapa".

      • Anonyymi

        Varmaan ovat kiertäneet sen käskyn, kuten tapana on. Ei mielestäänheitä koske , jos ei ole israelilainen.


      • Anonyymi

        HAMAS aloitti nykyisen sodan - tiesitkö?


    • Anonyymi

      kun on voimaa!

      • Anonyymi

        Miten paljon sodan aloittaneella HAMAS -terroristijärjestöllä on voimaa?


      • Anonyymi

        KOSKA ME MAKSETAAN NIILLE. KAUPUNGIT JA MONTA VUOTTA ON RAKENNETTU SITÄ. OSTETTU ASEITA HEILLE. TEHDÄÄN NIITÄ HEILLE. S IKSI


    • Anonyymi

      Siksi koska Juutalaiset haluaa hallita maailmaa. He ovat aina tehneet niin. Ota asioista selvää. Juutalainen on kirosana. Aadolffi tiesi sen. FAKTA TIETO

    • Anonyymi

      Israel haluaa että amerikka tarjoaa heille yidinkärjet. Sitten alkaa rytistä. Heidän johtaja on sairas. Jumala varjele🙏päästäkää trumpeli johtajaksi. Loppuu tämä helvetti.

    • Anonyymi

      Onneksi Iranin vastaisku oli sen verran tehokas, että tuerastaja Netanjahulla meni pöksyihin. Nimittäin yli puolet Iranilaisohjuksista meni läpi ja aiheuttivat niin suuret tuhot, että se pisti tuon raivotautia sairastavan teurastajan ajattelemaan tulevaisuuttaan. Nythän kysymyksessä oli vin 181 lähetettyä ohjusta ja niitä on varastossa Iranilla vielä 3000 kappaletta, joilla Israel pistetään tarvittaessa varsin tasiseksi Gazan mallin mukaisesti.

      • Anonyymi

        Kaikkea viitsit valehdella.


      • Anonyymi

        Jep ja nyt Iranilla on ydinpommi 💀se muuttaa asetelmia huomattavasti. Israelilla on ydinase tai sitten ei, siitä ei ole varmaa tietoa, onko se pelkkää bluffia? 🤡


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep ja nyt Iranilla on ydinpommi 💀se muuttaa asetelmia huomattavasti. Israelilla on ydinase tai sitten ei, siitä ei ole varmaa tietoa, onko se pelkkää bluffia? 🤡

        Ei Iranilla ole ydinasetta. "IAEA : Iran does not yet have a viable nuclear weapon design or a suitable explosive detonation system."


    • Anonyymi

      Israel hyökkäilee koko ajan Libanoniin ja Syriaan?

      • Anonyymi

        Libanonista hyökkäillään jatkuvasti Israeliin - samoin Gazasta. Siksi nykyinen sota on käynnissä.

        Mutta syytä sinä vaan Israelia.


    • Anonyymi

      Yksinkertaisesti - Miksi Israel hevostelee?

      En sanoisi hevostelee,ne osa valtioista ympärillä haluavat tuhota Israelin.
      Lue miten kävi kuuden päivän sodassa,hevosteliko he silloin jos kyse on valtion ja ihmisten olemassa olosta..
      Sen tiedän,olin siellä aikoinaan.
      Näin jo silloin Cian tiedotteen,että Israelilla on ydinaseita reilu määrä,tiedän kyllä paljonko mutta jätetään mainitsematta.

      Kaiken takana on Iran (hamsa ja hezzbollah).
      Libanonin omakansa on hyvin rauhallinen ja onhan se blueline jälkeen lähes Kristitty pohjoinen.
      Mutta on myös Islamin sunneissa jotka ei välitä shiia Iranin teoista,koska se tuo aina vaan pahaa.

      Libanon on kaunis maa mutta Iran tekee sen vaikeaksi.Lebanon oli lähi-idän helmi,kunnes Islam tuli ja hajoitti maan.(wikipedia).

      Ei Israel olisi tappokone,jos hamasin panttivangit olisi vapaana. Kyllä jokainen maa haluaa omat kansalaiset pois kidnapaajilta.
      Samaa on yrittänyt hezzbollah,tunneita kaivanut Pohjois-Israeliin mutta ne on tukittu,kaikki on Iran johtoista.

    • Anonyymi

      On hienoa ,kun Israelin huippu armeija tappaa HETI uuden terroristijohtajan ,kun se nimitetään.On hyvä armeija ! Nyt AINA ,kun uusi mulkku nimitetään ,niin pommi päähän. Ja sehän onnistuu näköjään!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      44
      3081
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      88
      2095
    3. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      78
      1719
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1445
    5. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      239
      1235
    6. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      148
      1104
    7. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      1074
    8. Kyllä tämä tästä kääntyy hoki Orpo tänään eduskunnassa

      Mihin suuntaan se sitten kääntyy? Kyllä on mielenkiintoista odottaa tätä "käännöstä" mihin Orpo uskoo. Milloin ja miten
      Maailman menoa
      116
      1059
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      13
      1018
    10. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      48
      1011
    Aihe