Mikä hyöty liitosta on seuroille?

Anonyymi-ap

Asiallinen kysymys, asiallisia vastauksia!

1. Mitä hyötyä liitosta on seuroille?
2. Mitä liitto tekee seurojen puolesta?
3. Mihin seurat tarvitsee liittoa?
4. Voisiko seurat toimia ilman liittoa?
5. Mitä liitto on saanut aikaan seurojen hyväksi?
6. Pärjäisikö seurat paremmin ilman liittoa?

35

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hohhoijaa. Taas on niin paha mieli siellä. Voi harmi.

      • Anonyymi

        Saatkohan palkkaa siitä ,että seuraat tätä sivua,kun kommentti tulee joka kirjoitukseen heti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatkohan palkkaa siitä ,että seuraat tätä sivua,kun kommentti tulee joka kirjoitukseen heti.

        No tuo ainainen vinkuja ei ainakaan palkkaa saa. Hyväveliverkosto estää ja mihinkään ei saa edes osallistua. Liiton ja hallituksen vika.


      • Anonyymi

        Hyvin on liitonedustaja hereillä ja langoilla :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin on liitonedustaja hereillä ja langoilla :)

        Joo. Sinua myös katsellaan ja kuunnellaan liiton toimesta. Hallitus käyttää kaiken aikansa ja jäsenistön rahat soraäänien valmentamiseen🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Viikko on taas kulunut edellisestä aloituksesta joten väsymätön sisäpiirin valvoja aloittaa uutta postausta. Etsii kovasti mielipiteilleen tukea. Turhaan. Siksi vastaileekin itse omiin viesteihinsä. Surullinen persoona.

      • Anonyymi

        Olen ketjun aloittaja ja olen viimeksi kirjoittanut tänne sm-kisa menestykseen oman arvioni. En siis aloita uusia postauksia viikottain. Esitin asiallisen kysymyksen ja ilmeisesti kysymyksissä on jotain perää, kun vastaus tuli heti tyyliin "hyökkäys on paras puolustus" tyylisesti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen ketjun aloittaja ja olen viimeksi kirjoittanut tänne sm-kisa menestykseen oman arvioni. En siis aloita uusia postauksia viikottain. Esitin asiallisen kysymyksen ja ilmeisesti kysymyksissä on jotain perää, kun vastaus tuli heti tyyliin "hyökkäys on paras puolustus" tyylisesti?

        Asiallinen aloitus ja hyvät kysymykset joihin tuskin on hyviä vastauksia.


    • Anonyymi

      Asiallinen kirjoitusasu erittäin hölmöillä kysymyksillä. Mikään olympialaji ei ilman liittoa toimi. Jos se tuntuu turhalta organisaatiolta niin perusta kylällesi oma budoseura. Saat olla heti sensei.

    • Anonyymi

      Olen toiminut judon parissa yli 30 vuotta ja seurannut myös jo niitä ensimmäisiä judon keskustelupalstoja jotka eivät olleet suomi 24 vaan liiton omat. Uusia henkilöitä, valmentajia, lasten vanhempia, muita innokkaita tulee lajin piiriin säännöllisesti ja osa ei tunne judon historiaa Suomessa eikä ymmärrä miten lajiliitot tai järjestelmät toimivat ja miten kokonaisuuksia pidetään yllä. Samat asiat toistuvat tietyin väliajoin:

      - liiton hallitus on huono
      - liiton työntekijät tai joku työntekijöistä on huono
      - liiton valmentajat ovat huonoja
      - urheilijat ovat huonoja
      - koko liiton järjestelmä on huono
      - miksi judovakuutus pitää maksaa?
      - onko liitosta mitään hyötyä?
      - jne. jne.

      PÄÄOSA näistä "pohdinnoista" ja "asiallisista kysymyksistä" ovat ilkeyksissä ja provosointitarkoituksella tehtyjä ja tarkoituksena saada erilaista hämmennystä aikaan. Ja tälläkin palstalla on judon piirissä ilmeisesti henkisiä kolhuja saaneita säännöllisin välijoin ja henkilöt purkavat pahaa mieltään. Ja tämä on kaikkialla muuallakin yhteiskunnassa oleva ilmiö. Esim. poliisin edustaja mainitsi jokin aika sitten, että Ylilauta-tapaisia alustoja kannattaa olla, jotta pahaa oloa kokevat ihmiset pääsevät purkamaan sitä jonnekin.

      Jos henkilö haluaa oikeasti ja oikeita vastauksia ja on asiasta oikeasti kiinnostunut, niin kaikkein parhaimmat vastaukset ja vaikuttamismahdollisuudet ovat osallistua liiton järjestämiin keskustelutilaisuuksiin, leireille, koulutuksiin jne. ja hakeutumalla erilaisiin työryhmiin, valiokuntiin tai jopa hallitukseen. Tältä palstalta saa harvoin oikeita vastauksia.

      Jaksan uskoa kuitenkin myös hyviin lähtökohtiin ja siksi vastaan pitkällä kokemuksella kysymyksiin, mutta lyhyesti, koska osaan vastauksista pitäisi laatia kokonaan oma aineisto tai väitöskirja.

      1. Mitä hyötyä liitosta on seuroille?
      Liitto pitää yllä kokonaisjärjestelmää, johon kuuluu mm. erilaisia leirejä, koulutuksia, tuomaritoimintaa, vyökoejärjestelmä', huippu-urheilun valmennuskeskus ja -järjestelmä jne. ja jonkun näitä kaikkia pitää pyörittää jos halutaan pitää yllä koordinoitua toimintaa joka siis palvelee tätä kautta kaikkia seuroja.

      2. Mitä liitto tekee seurojen puolesta?
      Kts. yllä

      3. Mihin seurat tarvitsee liittoa?
      Kts. yllä. Ja lisäksi jos seuraa kiinnostaa arvokisat kuten olympialaiset ja EM- ja MM-kisat, niin ilman eri lajien liittoja näihin kisoihin ei voi osallistua. Näin urheilumaailma toimii.

      4. Voisiko seurat toimia ilman liittoa?
      Kts. yllä. Jos seuraa ei kiinnosta mikään yllä oleva, niin toki voi puuhastella eri asioita, mutta seuran tekemänä järjestelmät eivät toimi. Ja sitten tullaan myös yhdistyslakiin jne., jossa seurakin tarvitsee jonkinlaiset järjestelmät toimiakseen. Muuten seuran jäsen voisi kysyä voisiko jäsenet toimia ilman seuraa?

      5. Mitä liitto on saanut aikaan seurojen hyväksi?
      Liitto on perustettu v. 1958, joten aika paljon on ehtinyt tapahtua yli 60 vuodessa. Myös paljon asioita seurojen hyväksi. Ja tästä aiheesta mm. voisi tehdä oman kirjankin.

      6. Pärjäisikö seurat paremmin ilman liittoa?
      Kts. yllä. Eli lyhyt vastaus on ei pärjäisi.

      • Anonyymi

        Kiitos tämän kirjoittajalle, että jaksoit vääntää rautalangasta tämän varsin yksinkertaisen asian. Itse en olisi jaksanut. Sen verran typerät kysymykset ilmiselvässä asiassa.


    • Anonyymi

      Itse lähtisin siitä että suhde on kaksisuuntainen. Liitto on seurojen alusta tehdä yhteistyötä ja toisaalta Suomen judon tapa tehdä yhteistyötä maailman muiden judokoiden kanssa. Toki voisi olla tapoja tehdä yhteistyötä ohi liitonkin mutta vain liitto on tunnustettu tapa liittyä kansainväliseen toimintaan. Yksittäinen seura saa osallistua leirihin ja kilpailuhin mutta vain alueellisella tasolla. Korkein taso edellyttää liiton myötävaikutusta.

      Samalla liitto huolehtii jäsentensä eduista. (huom. seurat jäseniä) Päätöksiä tehdään demokraattisesti ja se joskus aiheuttaa omat ongelmansa. Erityisesti jos joku taho kokee jatkuvasti olevansa oppositiossa. Silloin liiton legitiimiys tuntuu tämän toimijan osalta huonolta. Miksi pitäisi toimia vastoin omia intressejä? Hyvässä liittotoiminnassa myös vähemmistöjen asioita pyritään pitämään esillä ja niitäkin pitää voida edistää edes jotenkin jottei oppositio kasva. Esim. keskittäminen tai vain jonkin alueen edun edistäminen. Pohjoisessa voi tuntua pahalta, että liitto maksaa valmentajia ja valmentajat valmentavat vain Urheassa. Valmennus olisi vain pienen joukon asia eikä valmennukseen olisi muilla pääsyä. Vyöarvojärjestelmä suosii kataajia tai koulutuksiin pääsisi vain Tampereella tai jossakin muussa pienessä ja syrjäisessä paikassa. Ihan vain mielikuvitus esimerkkejä tässä siis.

      Siltikin vain yhteistyöllä voidaan saada asioita eteenpäin. Hyvän yhteistyön pohjalla on säännöt ja menettelytavat joihin voidaan luottaa ja jotka ovat avoimia ja tasavertaisia kaikille. Jos joku on aidosti sitä mieltä, että yksittäinen seura menestyisi paremmin ilman liittoa, niin silloin näkökulma on yleensä hetkittäinen tai liian suppea. Totaalisen eri asia on, että yksittäinen seura voisi menestyä paremmin, jos liitto kykenisi palvelemaan sen intressejä paremmin. Se on tietenkin tasapainoilua. Miten luodaan toiminnan edellytyksiä tasapuolisesti kaikille siten että maksajana toimivat seurat kokevat saavansa riittävästi vastinetta?

      Itse korjaisin toimintaa ensin seurassa ja sitten vasta liitossa. Tämä taitaa olla vähän ongelma myös liittotasolla. Seurat pukkaavat liittoon henkilöitä jotka eivät ole ihan täysin sisällä seuratoiminnassa vaan ehkä vähän ulkokehällä. Parhaat ja aktiivisimmat toimijat halutaan pitää mukana seuran arjessa. Luottamushenkilöt toimivat kuitenkin oman toimensa ohella ja energia tehdä asioita on vaihtelevaa.

      Seurat kokoontuvat kahdesti vuodessa päättämään liiton asioista. Yksittäisellä seuralla on aika vähän sananvaltaa, mutta kaikki seurat voivat tehdä esityksiä kokouksiin. Ole siis omassa seurassa aktiivinen ja esitä muutoksia tai parannuksia. Hyvät ajatukset saavat varmasti kannatusta ja ainakin tulee esille missä asiassa tuntuisi olevan oppositiota. Me visionäärit tahdotaan olla monesti edellä aikaamme ja esitys mikä ei heti mene läpi voi tulla agendalle myöhemmin uudelleen.

      • Anonyymi

        Erityistä porua on aiheuttanut Urheaan keskittyminen. Ei millään pystytä tai haluta ymmärtää että näin pienen maan ainoa tapa saada menestystä on kerätä ne vähät motivoituneet urheilijat samaan paikkaan. Ja miksi Helsinki? Parhaat yhteydet ja loistavat olosuhteet harjoittelulle. Ja ei akatemia-ajatusta Suomessa ole keksitty. Keskittyneitä maita ovat esim. Ranska, Alankomaat, Italia ja viimeisimpänä Ruotsi joka keskitti akatemian Malmön keskukseen. Ja Urhea toimii. Samurai cup Rovaniemellä: Urhea judokat saivat kaikki kultaa yhtä lukuunottamatta, ja hänkin hopeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erityistä porua on aiheuttanut Urheaan keskittyminen. Ei millään pystytä tai haluta ymmärtää että näin pienen maan ainoa tapa saada menestystä on kerätä ne vähät motivoituneet urheilijat samaan paikkaan. Ja miksi Helsinki? Parhaat yhteydet ja loistavat olosuhteet harjoittelulle. Ja ei akatemia-ajatusta Suomessa ole keksitty. Keskittyneitä maita ovat esim. Ranska, Alankomaat, Italia ja viimeisimpänä Ruotsi joka keskitti akatemian Malmön keskukseen. Ja Urhea toimii. Samurai cup Rovaniemellä: Urhea judokat saivat kaikki kultaa yhtä lukuunottamatta, ja hänkin hopeaa.

        Eripuhaa Urhea aiheuttaa sillä että porukka sieltä ei osallistu Suomen kisoihin. Otellaan mieluummin yksi matsi European Cupissa kuin otetaan neljä hyvää matsia (jos kaikki saadaan paikalle) Samurai Cupissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eripuhaa Urhea aiheuttaa sillä että porukka sieltä ei osallistu Suomen kisoihin. Otellaan mieluummin yksi matsi European Cupissa kuin otetaan neljä hyvää matsia (jos kaikki saadaan paikalle) Samurai Cupissa.

        Kyllä ongelma on paljon laajempi. Samurai cup viime vkl: U18 tyttöjä 13(!!!) ja poikia 32. Urhean U18-ryhmä on yhteensä 12 urheilijaa joten ei tätä heidän läsnäololla käännetä. Lisäksi Urhean ryhmässä on useita loukkaantuneena tällä hetkellä. Olen varma että terveet lähtevät kisaan jos siellä on vastusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ongelma on paljon laajempi. Samurai cup viime vkl: U18 tyttöjä 13(!!!) ja poikia 32. Urhean U18-ryhmä on yhteensä 12 urheilijaa joten ei tätä heidän läsnäololla käännetä. Lisäksi Urhean ryhmässä on useita loukkaantuneena tällä hetkellä. Olen varma että terveet lähtevät kisaan jos siellä on vastusta.

        Samaa mieltä urhea on huippuja varten ei siellä kasvateta jäsenmäärää


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ongelma on paljon laajempi. Samurai cup viime vkl: U18 tyttöjä 13(!!!) ja poikia 32. Urhean U18-ryhmä on yhteensä 12 urheilijaa joten ei tätä heidän läsnäololla käännetä. Lisäksi Urhean ryhmässä on useita loukkaantuneena tällä hetkellä. Olen varma että terveet lähtevät kisaan jos siellä on vastusta.

        Riikaan EJU cup menee enemmän u18 kun Samurai.
        Suomessa on nykyisin niin kova taso, että kaikki U18 kv tasoa!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riikaan EJU cup menee enemmän u18 kun Samurai.
        Suomessa on nykyisin niin kova taso, että kaikki U18 kv tasoa!!!

        Riikan EJU cup on ainoa kisa johon valitaan muitakin kuin maajoukkueen urheilijoita. Tämä on heille hieno mahdollisuus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ongelma on paljon laajempi. Samurai cup viime vkl: U18 tyttöjä 13(!!!) ja poikia 32. Urhean U18-ryhmä on yhteensä 12 urheilijaa joten ei tätä heidän läsnäololla käännetä. Lisäksi Urhean ryhmässä on useita loukkaantuneena tällä hetkellä. Olen varma että terveet lähtevät kisaan jos siellä on vastusta.

        Ei nuo haasteet ainakaan ratkea näillä Forselin puuhasteluilla...
        https://judo.fi/2024/10/kamppailulajien-seuraseminaari-kokoaan-seuratoimijat-yhteen-23-11/


    • Anonyymi

      Keskittäminen Urheaan on toiminut. Kysymys lienee enemmän siitä kuka sen maksaa? Tai kuinka paljon se saa maksaa? Tällä hetkellä harrastajat maksavat Urheasta aika paljon. Vaikka eivät koskaan pääse sinne treenaamaan. Osaaminen leviää toivottavasti aikaa myöden tulevien vanhojen kisaajien mukana maakuntiinkin mutta tällä hetkellä hyöty tuntuu jäävän pienelle porukalle. Siksi siitä puhutaan.

      Osa meistä on valmis maksamaan muidenkin treenaamisesta ja sen mahdollistamisesta että joku voi nousta huipulle. Toisaalta, jos kenttää kupataan liikaa, maksahalukkuus alkaa vähetä. Judokoiden määrän laskiessa, meillä ei enää ole varaa niin moneen valmentajaan. Käänteisesti, jos meillä olisi enemmän judokoita, niin sitten meillä olisi varaa useampaan valmentajaan. Ulkopuoleltahan rahaa ei tunnuta saavan. Meidän pitää maksaa kaikki itse, jos jotain halutaan saada. Kärjistystä tämäkin. Kyllä OKM on jotain maksanut ja koko budjetista se on ihan merkittävä osa.

      • Anonyymi

        Urheassa on useana lauantaina tehostamispäivä U18-aikuiset ja samana päivänä U15 ikäisille treenit. Ainakin tuo isompien treeni on niin suosittu että osallistujien määrää joudutaan rajoittamaan eli vyöarvo ja painoluokka. Kuten Rok sanoi, tämä on positiivinen ongelma! Hienoa että on niin paljon kiinnostuneita ja judokoita on nähty jopa Tampereelta, joiden urheilijoita ei ole Urheassa näkynyt sen jälkeen kun toiminnot keskitettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Urheassa on useana lauantaina tehostamispäivä U18-aikuiset ja samana päivänä U15 ikäisille treenit. Ainakin tuo isompien treeni on niin suosittu että osallistujien määrää joudutaan rajoittamaan eli vyöarvo ja painoluokka. Kuten Rok sanoi, tämä on positiivinen ongelma! Hienoa että on niin paljon kiinnostuneita ja judokoita on nähty jopa Tampereelta, joiden urheilijoita ei ole Urheassa näkynyt sen jälkeen kun toiminnot keskitettiin.

        Positiivinen ongelma, oranssivöisiä u15 ei lasketa aikuisten maajoukkuereeneihin? Hei herätys ihan oikeesti....
        Sen ymmärtäisin, että sinivöiset u18 laitettas rajaksi AIKUISTEN reeneihin.
        Mutt kun niitä aikuisia on alle 10, niin kovin positivisesta ongelmasta ei voi vielä puhua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Urheassa on useana lauantaina tehostamispäivä U18-aikuiset ja samana päivänä U15 ikäisille treenit. Ainakin tuo isompien treeni on niin suosittu että osallistujien määrää joudutaan rajoittamaan eli vyöarvo ja painoluokka. Kuten Rok sanoi, tämä on positiivinen ongelma! Hienoa että on niin paljon kiinnostuneita ja judokoita on nähty jopa Tampereelta, joiden urheilijoita ei ole Urheassa näkynyt sen jälkeen kun toiminnot keskitettiin.

        Joo, Laurenin Pasi, 56 vee on käynyt sparraamassa TopTeamia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Positiivinen ongelma, oranssivöisiä u15 ei lasketa aikuisten maajoukkuereeneihin? Hei herätys ihan oikeesti....
        Sen ymmärtäisin, että sinivöiset u18 laitettas rajaksi AIKUISTEN reeneihin.
        Mutt kun niitä aikuisia on alle 10, niin kovin positivisesta ongelmasta ei voi vielä puhua.

        Jep. Et ole ollut paikalla.


    • Anonyymi

      Kyllähän rahalla saadaan myös laadukkaat ja arvokkaat graduointi tilaisuudet ja hyvät graduointi koulutukset. näissä käydään perusteet huolellisesti läpi jotka jalkautuvat sieltä alempiin vyöasteisiin omiin seuroihin. Arvostan

      • Anonyymi

        Tuokin on totta, on hyvä että on jonkin sortin kontrolli. niin pysyy laatu kohdallaan . jos vertaa Brassiin niin onhan judon 1dan ihan eri luokkaa.


      • Anonyymi

        Dan kollegio hoiti asian paremmin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dan kollegio hoiti asian paremmin

        Niin hoiti ja silloin ei ollut kytköstä liitoon nykyään Hallitus sotkee tätäkin toimintaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin hoiti ja silloin ei ollut kytköstä liitoon nykyään Hallitus sotkee tätäkin toimintaa.

        Tuosta kyllä voi olla ihan perustellusti eri mieltä. Silloin, kun Dan-kollegio itsenäisesti hoiti vyökoejärjestelmää ja varsinkin kun siihen yhdistyi katakisojen ilmaantuminen, mentiin ihan ihmeellisiin ylilyönteihin danien myöntämisissä ja katan painotuksessa vyökokeen osana. Tähän on saatu jonkin verran järkeä mukaan eli kyllä muutos on ollut ihan ok. Etenkin nyt uusissa vyövaatimuksissa on mielestäni hyvin saatu sitä daneja alempaa asteikkoa hyvälle mallille.

        Daneja saa valitettavasti edelleenkin vain jos tekee kataa. Siinä ei sinällään ole mielestäni mitään vikaa, että kataosaamista arvostetaan, mutta opetusasteilla voisi ajatella, että esimerkiksi vuosien ryhmien vetäminen tai valmennus voisi olla ihan yhtä hyvää osaamista. Ryhmien vetäjillä on yleensä perusasiat erinomaisesti hallussa ja kyky pilkkoa tekniikkaa pieniin osiin. Aktiivisilla valmentajilla ja tuomareilla taas on aika hyvä käsitys kilpajudosta, vaikkeivät itse ehkä enää randoria juuri ottaisi. Aktiiviset kisaajat pitäisi tietysti pystyä hoitamaan aivan kokonaan normaalin järjestelmän ulkopuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin hoiti ja silloin ei ollut kytköstä liitoon nykyään Hallitus sotkee tätäkin toimintaa.

        Niemi haluaa että voi saada danin viikonloppukurssilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niemi haluaa että voi saada danin viikonloppukurssilla

        Hyvä juttu, niin kansallissa kisoissakin näkisi Suomalaisten danien taituruutta, ei tarvis aina tuijottaa GS;GP EC jne kisoja ruudusta tai mennä Eurooppaan katsomaan nuorten Suomalaisdanien taituruutta.


    • Anonyymi

      Kerro esimerkki lajista missä ei ole liittoa Suomessa, niin saamme hieman vertailupohjaa? Kiitos.

      • Anonyymi

        Kysymys taisi olla "mitä hyötyä on liitosta"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys taisi olla "mitä hyötyä on liitosta"

        Kyllä, kun olisi laji missä ei liittoa, niin voisi verrata, onko sitä hyötyä?!


    • Anonyymi

      Liittoja ei tarvita, koska seuroissa tehdään samoja töitä, paljon suuremmalla sydämmellä. Seinistä maksetaan aivan tajuttomia summia. Työaika on kuin kiveen hakattu. Palkat ovat paljon suuremmat kuin seuroiissa. Joutais lopetta tai ainakin yhdistellä liittoja. Rahat vois ohjata suoraan seuroille. Piirijärjestöt ne vasta turhia ovatkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe