Kyse on luonnonsuojeluksi naamioidusta vanhanaikaisesta korruptiosta

Anonyymi-ap

Valtion kassa on pukkien kaalimaa, ai niin viherkaalikin käy

Suomalainen antaa hallituksen tehdä ihan mitä vaan ei ole mitään väliä , suomalaiset vaan hymyilee..
Että sellaista toimintaa Suomen hallituksen jäsenet harjoittaa..

Sosiaalisessa mediassa esille nostetut korruptioepäilykset koskivat Tuulivoltti-nimistä yhtiötä, jonka hallituksessa Maria Ohisalon puoliso Miika Johansson istuu. Tuulivoltti pyrkii tahkomaan rahaa ilmastonmuutosteemalla.
Tuulivoltin omistaa toinen yhtiö, bensa-alalla toimiva ylikansallinen St1, jonka johdossa Johansson työskentelee. Yhtiön pääomistaja on Mika Anttonen. St1 oli jo aiemmin korruptiokohun pyörteissä. Viime keväänä näet uutisoitiin, että Ohisalon erityisavustaja Ville Hulkkonen siirtyi politiikasta kovapalkkaiseksi lobbariksi Johanssonin St1:n palvelukseen. Korruption ohella Hulkkosen loikkaus polttoainealalle oli oiva osoitus ”vihreiden” kaksinaismoralismista ympäristökysymyksissä.
Sosiaalisessa mediassa on keskusteltu kiivaasti Tuulivoltin kummallisilta vaikuttavista talousluvuista. Viimeisimmällä tilikaudella se teki nimittäin hämmästyttävän 73,2 miljoonan euron tuloksen vain 19 tuhannen euron liikevaihdolla. Toisin sanoen Tuulivoltin myynnit olivat mitättömät verrattuna sen tuottamaan käteiseen.
Valtiontukia?
Sosiaalisessa mediassa arveltiin, että Tuulivoltin päätähuimaava tulos perustuu valtiontukiin. ”Vihreät” puolueet eri puolilla maailmaa tunnetaan siitä, että hallitukseen päästessään ne alkavat ”ilmastonmuutoksen torjumisen” nimissä syytää veronmaksajien rahaa tuttavien, vaalirahoittajien ja sukulaisten ”ympäristöystävällisille” yhtiöille, joiden todellinen panos luonnonsuojelussa on parhaimmillaankin neutraali ja usein negatiivinen. Kyse on siis ”luonnonsuojeluksi” naamioidusta vanhanaikaisesta korruptiosta.Kyse on siis ”luonnonsuojeluksi” naamioidusta vanhanaikaisesta korruptiosta
Partisaani selvitti, mistä Tuulivoltin huikea 73,2 miljoonan euron tulos tosiasiassa syntyi. Kyse ei ollutkaan valtiontuista, vaan hiukan monisyisemmästä korruptiosta.
2020 oli Tuulivoltin ensimmäinen tilikausi. Yhtiö perustettiin sitä edeltäneen Tuuliwatti Oy:n jakautuessa. Tuulivoltti rekisteröitiin vasta 30.10.2020. Surkean liikevaihdon ja mehevän tuloksen välinen epäsuhta selittyy sillä, että Tuulivoltti myi heti rekisteröintinsä jälkeen liiketoimintansa kymmenien miljoonien eurojen hintaan.
Kuka osti Tuulivoltin liiketoiminnan?
Kummallista kyllä, Tuulivoltin tilinpäätöksestä ei selviä, kuka osti yhtiön liiketoiminnan. Tieto täytyy kaivaa emoyhtiö St1:n 2020 tilinpäätöksestä. Siellä todetaan:
”St1 Nordic Oy:n osakkuusyhtiö Tuuliwatti Oy jakautui kahdeksi omistajiensa St1 Nordic Oy ja S‑Voima Oy puoliksi omistamaksi yhtiöksi, Tuulivoltti Oy ja Gigawatti Oy 30.10.2020. Välittömästi jakautumisen jälkeen St1 Nordic Oy osti S‑Voiman osuuden Tuulivoltti Oy:stä ja myi S‑Voimalle osuutensa Gigawatti Oy:stä. Kaupan jälkeen Tuulivoltti Oy myi tuulivoimaliiketoimintansa Exilion Tuulelle.”
Ohisalon puolison sisäpiirin saama hulppea europotti on siis peräisin Exilion Tuulelta, joka osti Tuulivoltin liiketoiminnan. Exilionin sivuilta selviää, että kyseessä on suurin kotimainen tuulivoiman tuottaja, jonka omistajiin lukeutuu Valtion Eläkerahasto – toisin sanoen me veronmaksajat. Eläkerahasto toimii valtiovarainministeriön ohjauksessa ja se on aiemmin sotkeutunut muun muassa veroparatiisiskandaaleihin.
Tulos maksettiin osinkoina omistajille
Ennen Tuuliwatin lakkauttamista yhtiön tulos oli aikavälillä 2015–2019 vuorovuosin plussalla ja miinuksella. Lakkauttamista edeltäneellä tilikaudella 2019 sen liikevaihto oli pudonnut vuoden 2015 70,198 miljoonasta eurosta 65,441 miljoonaan. Yhtiö väisti konkurssit siksi, että se on ollut vuodesta toiseen Suomen yritystukikuningas – mikään muu tuulivoimayhtiö ei ole saanut yhtä paljon veronmaksajien rahaa. Suomen Kuvalehden mukaan Tuuliwatti on saanut valtiolta yhteensä yli 218 miljoonaa euroa.
Suomalaiset veronmaksajat ostivat siis Exilion-yhtiön kautta Ohisalon miehen yhtiöltä energialiiketoiminnan, joka ei selviäisi markkinoilla päivääkään omin avuin. Veronmaksajat lahjoittivat poliitikkoja voidelleille bisnesmiehille kymmeniä miljoonia liiketoiminnasta, jonka todellinen arvo on 0 euroa.
Mitä Tuulivoltti sitten teki vuoden 2020 huipputuloksellaan? Tilinpäätöksestä selviää, että koko 73,2 miljoonaa euroa päätettiin jakaa osinkona Ohisalon puolison sisäpiirille.
Lähteet: St1:n tilinpäätös 2020, Tuulivoltin tilinpäätös 2020 (1, 2, 3), Exilion Tuuli Ky, Iltalehti, Yle, Suomen Kuvalehti

0

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Hyvästi, mies

        Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
        Ikävä
        27
        2351
      2. Sä saisit kenet

        Sä vaan haluaisit
        Ikävä
        79
        1736
      3. Oikein hyvää perjantai päivää

        Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
        Ikävä
        222
        1062
      4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

        Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
        Suomalaiset julkkikset
        18
        989
      5. Semmonen juttu, että..

        ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
        Ikävä
        28
        934
      6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

        Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
        Ikävä
        61
        911
      7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

        Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
        Sinkut
        122
        891
      8. Mennäänkö sitten mies

        Naimisiin joskus? Haluaisitko?
        Ikävä
        43
        829
      9. Mietin vain sua

        Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
        Ikävä
        11
        771
      10. On ilta jälleen joten

        Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
        Ikävä
        118
        720
      Aihe