Pitivätkö solut yhteyttä tekstiviesteillä

𝐏𝐢𝐭𝐚̈𝐯𝐚̈𝐭𝐤𝐨̈ 𝐬𝐨𝐥𝐮𝐭 𝐲𝐡𝐭𝐞𝐲𝐭𝐭𝐚̈ "𝐭𝐞𝐤𝐬𝐭𝐢𝐯𝐢𝐞𝐬𝐭𝐞𝐢𝐥𝐥𝐚̈"?
Denyse O'Leary kertoo Evolution News -sivustolla (6.10) tiedetoimittaja Annie Melchorin tutkimuksista, joiden mukaan RNA molekyylit toimisivat solujen välisinä tiedon siirtäjinä ja nopeina yhteydenpitovälineinä "tekstiviestien tavoin" - sen lisäksi, että RNA tarjoaa reseptit solujen ribosomeissa tapahtuvaan proteiinituotantoon.
Miten "tekstiviestintä" toimii?
RNA on hyvin hauras molekyyli, joka voi hajota jo muutamassa minuutissa ja siksi sille on laitettava solun ulkopuolella rakkulamainen suojakuori eli vesikkeli. Niitä luultiin aikaisemmin solujen "roskapusseiksi", joiden avulla solujen puhtaanapito hoidettiin. Molekyylibiologi Hadi Valadi havaitsi kuitenkin, että joidenkin vesikkelien sisältö ei vaikuttanut roskalta, vaan ne olivat ehjiä ja toimivia molekyylejä. Ällistys oli melkoinen, kun Valadin tutkijaryhmä siirsi hiiren vesikkeleitä ihmissoluihin, jotka tämän jälkeen "lukivat" hiiriltä saadun viestin ja tuottivat siimahänniltä saadun "reseptin" mukaisen, toimivan proteiinin, jota ihminen ei olisi osannut valmistaa! Valadi päätteli, että vesikkelien sisälle oli pakattu RNA-jaksoja, joiden avulla solut pitävät yhteyttä. Hän arveli, että tällä tavoin solut voisivat vaikkapa varoittaa toisiaan taudinaiheuttajista tai myrkyistä jo ennen kuin ne joutuisivat itse niiden kanssa tekemisiin.
RNA molekyylien viestejä luetaan soluissa valtavasti
Myöhempi tutkimus on tuonut esille RNAn keskeisen roolin solujen toimintojen ohjaajina. Solu on osoittautunut eräänlaiseksi "RNA-tietokoneeksi" ja Luonnontiede on muuttunut Informaatiotieteeksi. Onko RNA biologian "yleiskieli", jolla eliöt viestivät? Näin arvelevat jo eräät tutkijat. Vuonna 2024 tehdyt tuoreet tutkimukset osoittavat, että bakteerien ja aitotumaisten lisäksi myös arkeonit viestivät vesikkeleihin pakatun RNAn avulla.
Vain hetken voimassa oleva viesti osoittautui eduksi
RNA-viesti säilyy vain lyhyen ajan, koska RNA-molekyyli on hauras. Tämä mahdollistaa uuden, muutetun viestin, nopean välittämisen ja ajan tasalla pysymisen, tekstiviestittelyn tai sähköpostittelun tapaan! Myös huijausviestien tahallinen lähettäminen tulee mahdolliseksi, ja eliöt saattavat tarkoituksella lähettää toisilleen "vaarallisia linkkejä" eli käydä sotaa keskenään. Sinappikasvi voi tervehtiä päälle tunkevaa haitallista sientä tällä tavoin. Pahaa aavistamaton sieni avaa vesikkelin, ja kun sen sisältä tulleen RNA-reseptin mukainen tuote valmistetaan, syntynyt proteiini vahingoittaa sientä.
Mutta mistä kaikki tämä nerokas informaatio on peräisin?
Denyse O'Leary esittää tämän oleellisen kysymyksen. Tarkkaavainen huomioitsija oivaltaa, että biologia on todellakin muuttunut informaatiomaailmaksi. DNA on ikään kuin solun tietokanta, tietokoneen "rauta", jota ei saa muuttaa ja siitä poimittavat ja editoidut RNA-molekyylit säätävät eliömaailman toiminnan, tietokoneen "softan" tavoin. Tämä järjestely edustaa äärimmäistä tiedon pakkaamista, sillä samasta DNA-alueesta voidaan näin tuottaa tuhansia erilaisia proteiineja ja solujen toimintoja ohjaavia algoritmeja, kun DNAn lukukehystä muutetaan. Huomionarvoista on myös, että DNA kestää. Se on turvallisempi tapa tallentaa tietoa kuin muistitikku! RNA sen sijaan on hauras molekyyli ja tämä sulkee pois evoluutioteoreetikkojen tarjoaman "RNA-maailman", jolla he selittävät elämän alun.
Näistä uusista ja biologian mullistavista tutkimustuloksista voit lukea lisää juuri ilmestyneestä uutuuskirjastamme "Game over, Darwin! The Revolution in Origins Sciences".

3

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja taas viittaus Evolution Newsiin, tuohon Discovery Instituten kretupropagandablogiin, mistä seuraa automaattisesti, että koko sepustuksen uskottavuus on pyöreä 0.

    • Tässä on erittäin hyvä artikkeli solujen kielestä. Ne viestivät signaalimolekyyleillä, jotka ovat samanlaisia kaikilla eläimillä. Tämä on vakuuttava todiste yhteisestä polveutumisesta. Esimerkiksi silmän kehitystä säätelevä PAX6 geenin tuottama PAX6 proteiini eli signaalimolekyyli on täsmälleen samanlainen kärpäsellä, ahvenella, hiirellä ja ihmisellä.

      "Solujen kieli muodostuu signaalimolekyyleistä, liukoisista valkuaisaineista eli proteiineista. Toinen solu valmistaa niitä ja toisella solulla on reseptori, jolla se ottaa viestin vastaan ja reagoi sitten saamaansa signaaliin", Thesleff kertoo.

      "Hienoa tässä on se, että erilaisten signaalien muodostamia perheitä on vain joitakin kymmeniä. Periaatteessa järjestelmä on siis yksinkertainen. Ja kaikissa eläimissä ja kaikissa elimissä on täsmälleen samat signaalit! Sitä ei olisi voitu koskaan edes kuvitella."

      https://tiedetuubi.fi/taxonomy/term/1419

      https://en.wikipedia.org/wiki/PAX6

    • "Näistä uusista ja biologian mullistavista tutkimustuloksista..."

      Mitä kehitystä ja/tai edistystä tällainen biologian mullistuminen on saanut aikaan tähän mennessä?

      Jostain syystä minua huvittaa nuo lähteet mikä tämän uuden tiedon julkistaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies kateissa Lapualla

      Voi ei taas! Toivottavasti tällä on onnellinen loppu. https://poliisi.fi/-/mies-kateissa-lapualla
      Lapua
      116
      6010
    2. Poliisi tutkii murhaa Paltamossa

      Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta
      Paltamo
      32
      4107
    3. Olenko joka hetki

      Ajatuksissasi?
      Ikävä
      82
      3362
    4. Jos me voitais puhua

      Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä
      Ihastuminen
      18
      2996
    5. Jenna meni seksilakkoon

      "Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t
      Maailman menoa
      252
      2064
    6. Joo nyt mä sen tajuan

      Kaipaan sua, ei sitä mikään muuta ja olet oikea❤️ miksi tämän pitää olla niin vaikeaa?
      Ikävä
      88
      2004
    7. Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."

      Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui
      Maailman menoa
      43
      1817
    8. Mikä sinua ja

      kaivattuasi yhdistää ?
      Ikävä
      143
      1795
    9. Olipa ihana rakas

      ❤️🤗😚 Toivottavasti jatkat samalla linjalla ja höpsöttelykin on sallittua, kunhan ei oo loukkaavaa 😉 suloisia unia kau
      Ikävä
      8
      1696
    10. Vain yksi elämä

      Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu
      Ikävä
      88
      1569
    Aihe