Ei oo mitään järkeä ostaa tiskistä. hinnoissa on iso palvelumaksu,
ruuat on niissä avoimena jolloin ne kuivuvat ja niihin laskeutuu
bakteereita koko ajan kun ihmiset puhelevat jatkuvasti.
Muistan tapauksen kun akkani halusi ostaa k-kalliskaupan tiskistä
lihahyytelöä. sekin oli ihan ilman kupua siinä tiskillä. kotona
huomattiin notta sehän oli pinnalta kuivanut eli täyttä Shittiä
vaikka hinta oli 15,99 e/kg. Pelkkä typerä silmänkääntötemppu
koko tiski. Jos tiskillä yritetään taata ruuan tuoreus, siitä aiheutuu
valtava ruokahävikki. k-kaupoissa on muutenkin vähän asiakkaita
jolloin ruuan vaihtuvuus on hidasta. Sen vuoksi nimenomaan
k-kaupoissa tulee paljon enemmän ruokahävikkiä kuin esim.
s-kaupassa. Muistan kun yks tarkka akka katseli leipien päiväyksiä
k-marketissa. ei löytänyt tuoretta leipää, eikä ihme. Räävyttömän
kalliita olivat kaikki. Sanoin ämmälle notta mene s-markettiin. sieltä
ostetaan paljon enemmän joten sieltä sinä löydät tuoretta leipää.
Tiskillä pilataan ruuat
5
115
Vastaukset
- Anonyymi
Tiskissä myydään kylmäaltaiden valmispakatut päiväysvanhat einestuotteet. Ainakin K-kaupassa.
- Anonyymi
Sulla ei siis ole varaa käydä kaupassa ja itket siitä netissä?
- Anonyymi
tämä nyt on vajaaälyisen kommentti. On vaan tarve haukkua.
- Anonyymi
Onko näkkäri mielestäsi tuoretta. Siinähän on vuosi päiväystä. Tietyissä leipomotuotteissa parasta-ennen päiväys on leipomista seuraavana päivänä ja se ei tee tuotteesta myyntihetkellä huonoa/ vanhaa.
- Anonyymi00005
Tekoäly tietää:
Kyllä, kaupan tiskillä olevat herkästi pilaantuvat ruoat (kuten kala, liha, valmisateriat) pilaantuvat nopeasti, koska ne ovat usein kylmäsäilytystuotteita ja niiden säilyvyys perustuu siihen, että ne pysyvät kylmässä (+6°C tai alle) bakteerien kasvun estämiseksi; lämpimässä ne alkavat pilaantua nopeasti, jopa muutamassa tunnissa, vaikka niissä ei vielä näkyisikään merkkejä pilaantumisesta, mikä voi aiheuttaa ruokamyrkytyksiä, koska ruokamyrkytysbakteerit eivät välttämättä haise.
Miksi ruoka pilaantuu nopeasti kaupan tiskillä (ja kotonakin):
Lämpötila on kriittinen: Elintarvikkeet, jotka on tarkoitettu kylmäsäilytykseen, pilaantuvat nopeasti lämpimässä (+6°C - +60°C).
Mikrobien kasvu: Kaikissa ruoissa on mikrobeja, jotka alkavat lisääntyä lämpimässä. Tietyt bakteerit tuottavat toksiineja, jotka eivät haise tai maistu, mutta aiheuttavat ruokamyrkytyksen.
Lyhyt säilyvyys: Esimerkiksi kaupan valmisateriat ja tuoreet leikkeleet on käytettävä tai kypsennettävä nopeasti, koska niissä on vähemmän säilöntäaineita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2234111Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1112593Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit382325Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?811416Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te861298- 481159
- 751037
- 59913
- 45896
Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu58891