Huolimatta terveytemme puolesta laaditun tutkimuksiin perustuvan ohjeistuksen.
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010902560.html
Keskustapuolueen edunvalvoja MTK:n edustaja kirjoittelee Hesarissa näin
13
176
Vastaukset
- Anonyymi
On järkyttävää, että emme luota tutkittuun tietoon!
- Anonyymi
On ristiriitaista, että MTK:sta lähetetään päinvastaista viestiä mitä puolueemme ex- kansaedustaja, professori, tohtori, Pohjoiskarjalaprojektin suunnittelija, THL:n ex pääjohtaja ja ravitsemustuntemuksen huippu Pekka Puska on meille opettanut.
- Anonyymi
Sanokaa nyt, että pitäisikö luottaa Pekka Puskaan ja tutkimusten tuottamaan tietoon, vain Mtk- laiseen lihantuottajan mielipiteeseen?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanokaa nyt, että pitäisikö luottaa Pekka Puskaan ja tutkimusten tuottamaan tietoon, vain Mtk- laiseen lihantuottajan mielipiteeseen?
Pekka Puskan mukaan naudanlihan syöjien tulee siirtyä sianlihan syöjiksi, sianlihan syöjien siipikarjan lihan syöjiksi, siipikarjan lihan syöjien kalan syöjiksi ja kalan syöjien kasvisperäisten hiilihydraattien ja proteiinien syöjiksi. Näin kansalaisten terveys kohenisi paljon. Itse uskon tieteen tuomaan tietoon enemmän kuin omaan päättelykykyyni.
- Anonyymi
Suomalaisille sopisi oikein hyvin, että nämä MTK- laiset eivät kirjoittelisi pääkaupungin valtalehteen näitä salaliittoteorioitten kaltaisia totuudenvastaisia kirjoituksiaan, vaan keskittyisivät kirjoittamaan Maaseudun Tulevaisuuteen ja Suomaahan. Näin toimiessaan MTK varmistaisi eläinlihojen syöjämassojen pysymisen lihoissaan, eivätkä yrittäisi jo pahasta tavasta päässeitä kaupunkilaisia käännyttää takaisin eläinten syöjiksi.
- Anonyymi
Olisipa tämä lihansyönnin edistäminen ainut MTK:n tahallinen väärinymmärrys, mutta kun niitä tulee aivan solkenaan. Katsokaapa vaikka kuinka ovat ylistäneet suomalaista metsänhoidon tasokkuutta ja puunkäytön määrän riittävyyttä täysin virheellisin perustein. Tässäkin ollaan juuri astumassa kertaheitolla valtaviin taloudellisiin ongelmiin äkkijarrutustarpeitten tullessa kohdalle.
Tuholaiset saapuvat nyt monin lajein tuhoamaan yksipuulajiset tekometsämme ja Eu lähettää pian meille jättilaskun ilmansuojelutoimien laiminlyönneistä hakkuumäärien ja -tapojen järjettömyyden johdosta. Jos joku ei tätä vieläkään usko, niin hän on oppimaton. - Anonyymi
Ei ole mitään syytä lotkauttaa korvaakaan lihansyönnin lopettamispuheille. Vihervasemmisto työntää ilmastoa kaikkialle vaikka teoilla ei ole mitään käytännön merkitystä. Kyse on taas indoktrinaatiosta.
Ossi, ei iskostava oikea SOTILAS- Anonyymi
Puolueeseemme pyrkii yhä salaliittoteorioihin uskovaisia. Heille maakin on pannukakku.
- Anonyymi
Kyseessä on mielipidekirjoitus, mutta väite ‘Kenenkään ei kannata lopettaa eikä edes vähentää suomalaisen lihan syöntiä ilmasto- ja ympäristösyistä’ on täysin virheellinen eikä perustu tutkittuun tietoon. Väite näyttää heijastelevan kirjoittajan taustaa ja siihen liittyviä intressejä, mikä tekee sen esittämisestä erityisen ongelmallista.
- Anonyymi
Oman elinkeinon puolustaminen on ymmärrettävää. Valitettavasti vain sen enempää kuin lehmän- kuin sianlihantuotantokaan ei ole ympäristöystävällistä ja lihan syömisellä on terveydellisiä haittoja.
- Anonyymi
Koska lihan syönti on terveysriski, niin MTK:n on mainostettava eläintenlihan teveellisyyttä kaikkien muitten puolueitten puolulehdissä. Eikä tuossa markkinointiprojektissa kannata rahaa säästää, koska se tulee moninkertaisena takaisin.
- Anonyymi
Lihan tuotanto tuottaa keskimäärin noin 25-30 kg CO2-ekvivalentteja per tuotettu megakalori, kun taas perunan viljelyn vastaavat päästöt ovat vain noin 0,1-0,5 kg CO2-ekvivalentteja per megakalori. Näin ollen lihan tuotannon CO2-ekvivalenttipäästöt ovat noin 5000–10 000 % suuremmat kuin perunan viljelyn tuottamat ilmastovaikutukset.
Suomalaisen naudanlihan tuotannon CO2-ekvivalenttipäästöt ovat noin 830–2700 % suuremmat kuin Suomeen merirahtina kuljetettujen avokadojen ilmastovaikutukset.
Johtopäätös: Lihan syöminen tuottaa noin 8.3 - 100 kertaa suuremmat CO2-ekvivalenttipäästöt kuin kasvisten syöminen. Kasvisten syöminen, ja jopa merirahtina tuotujen kasvisten syöminen on siis aina ympäristöystävällisempää kuin (nurmilaiduntamisella tuotetun) lihan syöminen.- Anonyymi
Syömällä lihaa aiheutamme itsellemme vakavia sairauksia ja bonuksena sairastumme elinympäristömme huonontumisesta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet minua
vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va1212642Jos tapaisimme uudelleen?
niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J691094Mies pyysi rahaa
Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?2101054- 39982
Mites nyt suu pannaan
Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va38931- 47894
- 36876
Taas Lieksassa tyritty
Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke123853- 4829
Nähdäänkö ensi viikolla
paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.35812