Keskustapuolueen edunvalvoja MTK:n edustaja kirjoittelee Hesarissa näin

Anonyymi-ap

13

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On järkyttävää, että emme luota tutkittuun tietoon!

    • Anonyymi

      On ristiriitaista, että MTK:sta lähetetään päinvastaista viestiä mitä puolueemme ex- kansaedustaja, professori, tohtori, Pohjoiskarjalaprojektin suunnittelija, THL:n ex pääjohtaja ja ravitsemustuntemuksen huippu Pekka Puska on meille opettanut.

      • Anonyymi

        Sanokaa nyt, että pitäisikö luottaa Pekka Puskaan ja tutkimusten tuottamaan tietoon, vain Mtk- laiseen lihantuottajan mielipiteeseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanokaa nyt, että pitäisikö luottaa Pekka Puskaan ja tutkimusten tuottamaan tietoon, vain Mtk- laiseen lihantuottajan mielipiteeseen?

        Pekka Puskan mukaan naudanlihan syöjien tulee siirtyä sianlihan syöjiksi, sianlihan syöjien siipikarjan lihan syöjiksi, siipikarjan lihan syöjien kalan syöjiksi ja kalan syöjien kasvisperäisten hiilihydraattien ja proteiinien syöjiksi. Näin kansalaisten terveys kohenisi paljon. Itse uskon tieteen tuomaan tietoon enemmän kuin omaan päättelykykyyni.


    • Anonyymi

      Suomalaisille sopisi oikein hyvin, että nämä MTK- laiset eivät kirjoittelisi pääkaupungin valtalehteen näitä salaliittoteorioitten kaltaisia totuudenvastaisia kirjoituksiaan, vaan keskittyisivät kirjoittamaan Maaseudun Tulevaisuuteen ja Suomaahan. Näin toimiessaan MTK varmistaisi eläinlihojen syöjämassojen pysymisen lihoissaan, eivätkä yrittäisi jo pahasta tavasta päässeitä kaupunkilaisia käännyttää takaisin eläinten syöjiksi.

    • Anonyymi

      Olisipa tämä lihansyönnin edistäminen ainut MTK:n tahallinen väärinymmärrys, mutta kun niitä tulee aivan solkenaan. Katsokaapa vaikka kuinka ovat ylistäneet suomalaista metsänhoidon tasokkuutta ja puunkäytön määrän riittävyyttä täysin virheellisin perustein. Tässäkin ollaan juuri astumassa kertaheitolla valtaviin taloudellisiin ongelmiin äkkijarrutustarpeitten tullessa kohdalle.

      Tuholaiset saapuvat nyt monin lajein tuhoamaan yksipuulajiset tekometsämme ja Eu lähettää pian meille jättilaskun ilmansuojelutoimien laiminlyönneistä hakkuumäärien ja -tapojen järjettömyyden johdosta. Jos joku ei tätä vieläkään usko, niin hän on oppimaton.

    • Anonyymi

      Ei ole mitään syytä lotkauttaa korvaakaan lihansyönnin lopettamispuheille. Vihervasemmisto työntää ilmastoa kaikkialle vaikka teoilla ei ole mitään käytännön merkitystä. Kyse on taas indoktrinaatiosta.

      Ossi, ei iskostava oikea SOTILAS

      • Anonyymi

        Puolueeseemme pyrkii yhä salaliittoteorioihin uskovaisia. Heille maakin on pannukakku.


    • Anonyymi

      Kyseessä on mielipidekirjoitus, mutta väite ‘Kenenkään ei kannata lopettaa eikä edes vähentää suomalaisen lihan syöntiä ilmasto- ja ympäristösyistä’ on täysin virheellinen eikä perustu tutkittuun tietoon. Väite näyttää heijastelevan kirjoittajan taustaa ja siihen liittyviä intressejä, mikä tekee sen esittämisestä erityisen ongelmallista.

    • Anonyymi

      Oman elinkeinon puolustaminen on ymmärrettävää. Valitettavasti vain sen enempää kuin lehmän- kuin sianlihantuotantokaan ei ole ympäristöystävällistä ja lihan syömisellä on terveydellisiä haittoja.

    • Anonyymi

      Koska lihan syönti on terveysriski, niin MTK:n on mainostettava eläintenlihan teveellisyyttä kaikkien muitten puolueitten puolulehdissä. Eikä tuossa markkinointiprojektissa kannata rahaa säästää, koska se tulee moninkertaisena takaisin.

    • Anonyymi

      Lihan tuotanto tuottaa keskimäärin noin 25-30 kg CO2-ekvivalentteja per tuotettu megakalori, kun taas perunan viljelyn vastaavat päästöt ovat vain noin 0,1-0,5 kg CO2-ekvivalentteja per megakalori. Näin ollen lihan tuotannon CO2-ekvivalenttipäästöt ovat noin 5000–10 000 % suuremmat kuin perunan viljelyn tuottamat ilmastovaikutukset.

      Suomalaisen naudanlihan tuotannon CO2-ekvivalenttipäästöt ovat noin 830–2700 % suuremmat kuin Suomeen merirahtina kuljetettujen avokadojen ilmastovaikutukset.

      Johtopäätös: Lihan syöminen tuottaa noin 8.3 - 100 kertaa suuremmat CO2-ekvivalenttipäästöt kuin kasvisten syöminen. Kasvisten syöminen, ja jopa merirahtina tuotujen kasvisten syöminen on siis aina ympäristöystävällisempää kuin (nurmilaiduntamisella tuotetun) lihan syöminen.

      • Anonyymi

        Syömällä lihaa aiheutamme itsellemme vakavia sairauksia ja bonuksena sairastumme elinympäristömme huonontumisesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      121
      2642
    2. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      69
      1094
    3. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      210
      1054
    4. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      39
      982
    5. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      38
      931
    6. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      894
    7. 36
      876
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      123
      853
    9. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      4
      829
    10. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      812
    Aihe