molluskoita

Mia

Naapurin lapsilla molluskoita ja nyt 6.v pojallamme rinnassa 2 kpl.Onko kokemuksia poistamisesta itse?tarvitaanko molluskapihdit vai pärjääkö pinseteillä?tunteeko molluska-kohta sitä puristettaessä vai onko syylä itsessään tunnoton?Yritin puristaa lapsen nukkuessa mutta en uskaltanut kunnolla.Annanko vaan olla vai auttaako poistaminen?lapsi itse pelkää poistamis-ideaa.

15

13712

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • neuvottiin

   neuvolassa antamaan lapselle osterivinokaskapseleita. Ostin paketin ja molluskat tosissaan lähti. Oliko kapseleiden ansio vai sattuma, sitä en tiedä mutta kannattaa kokeilla.
   En muista ostinko apteekista vai luontaistuoteliikkeestä.
   Meidän tytöllä oli molluskoja runsaasti, ei mitään muutamaa...

   • kannattaa kokeilla

    meillä auttoi ku söi jättihelokkiöljykapseleita!!


   • tietämätön76
    kannattaa kokeilla kirjoitti:

    meillä auttoi ku söi jättihelokkiöljykapseleita!!

    Millasia ja missä kohtaan, minkä kokosia?


   • keleke

  • nämäkin niitä?

   Meillä tuli pojalle selkään semmoisia vähän niinkuin finnin näköisiä näppylöitä, et onko ne molluskat sellaisia? Valkopäisiä niinkuin jotain ois sisällä ja kutiavia? Ne kyllä meillä lähti itsestään pois. Ajattelin ensin että onko se vesirokon alkua, mutta ne sitten kumminkin katos eikä niitä ollutkaan kuin muutama selässä ja käsissä ylhäällä.

  • sauvatar

   Meidän 7v. tytöllemme tuli tarhasta ja niitä kesti 2v.Jalkojen, käsien taipeisiin, sekä vatsaan tuli lähes finnin näköisiä molluskoja.Tarkoituksena on puristaa molluskan sisältö ulos, jotta ne kuivuvat ja sitten ne lähtevät itsestään pois. Molluskat tarttuvat yleensä sisaruksille. Apteekista saa Emla nimistä voidetta. Annetaan vaikuttaa tunti ja sitten voi itse pinseteilllä puristaa molluskat pois. Tämä aine puuduttaa ihon, joten se on parempi vaihtoehto koska nyppiminen sattuu.Tyttäremme puristi itse molluskansa pois ja siihen riittää, kun saa 3 puristettua niin vasta-aineet lähtevät liikkeelle ja näin ne poistuvat itsestään.

  • mä vaan

   joo, mulla oli molluskoita joskus nuorempana reisissä aika paljon.. lääkärillä käytiin muistaakseni ne poistattamassa.. en tuntenut yhtään mitään.. eli kyllä ne mun käsittääkseni ihan tunnottomia ovat..

  • ...

   Itselläni on ihan pienenä ollut paljonkin molluskoita, jopa suuhun asti pahimmillaan levisivät ja jouduin sairaalaan tiputukseen ja tarkkailuun kun en kivulta mitään suostunut syömään. Lääkkeet ja muutkaan tropit eivät kuulemma auttaneet:( mutta kuulemma jossain vaiheessa suostuin juomaan punaista mehua ja siitä ne lähtivät paranemaan, todennäköisesti myös antibiootilla luulisi olleen jonkinlainen vaikutus:)

   mutta ihossa minulla oli molluskoita niin reisissä kuin selässäkin. Vanhempani kertoivat että niitä poistettiin saunassa. Annettiin lämmössä ensin ihon pehmentyä ja sitten puristeltiin isommat pois. Pesun ja kuivaamisen jälkeen laitettiin suihkelaastaria (en tiedä saako enään) ja sillä ne muutkin lähtivät pois.

   Äitini on kertonut että se oli paras keino, kun ei lääkkeet tahtoneet auttaa. Mutta kertoi myös että kumma se on kun häntä ei muut usko, on kertonut menetelmästä tuttaviensa perheille joilla sama ongelma ja eivät suostu kokeilemaan kun eivät usko.

   mutta itse suosittelisin.

   • äiti

    meillä kans lähti osterivinokas kapseleilla...pari viikkoa söi ja kaikki hävis yhtäkkiä:) kannattaa kokeilla:)


  • Kohta vaari

   Pyyhkäise molluskoita, eli ontelosyyliä, pari kertaa päivässä valkosipulin kynnen kostealla leikkauspinnalla muutaman päivän ajan. Varo pyyhkimästä tervettä ihoa, sillä valkosipulin neste saattaa aiheuttaa toistuvasti käytettynä punoitusta herkällä iholla. Molluskat kuivuvat ja häviävät jälkiä jättämättä muutamassa päivässä. Ainakin meidän perheessä ja tuttavapiirissä osoittautui parhaaksi tämä kivuton, nopea, halpa ja lisäksi luonnollinen keino.

  • Nimetön

   Molluskat eli ontelosyylät aiheutaa virus. Yleinen lapsilla. Tarttuva. Hoidoksi kannattaa kokeilla luontaistuotekaupasta saatavaa osterivinokasta. Annostus 2kps.X 3/vrk. Kapselit ovat isoja, mutta ne voi halkaista ja laittaa jauhe vaikka mehun sekaan. Joku on joutunut syöttämään jopa 3 laatikkoa ennen kuin iho parani. Mutta sen jälkeen niitä ei enää ole tullut. Lisäksi vielä voi antaa helokkiöljyä ja sinkkiä, joilla ihoa parantava vaikutus.

  • tyttönenvaankotoolta

   Olen 14- vuotias tyttö ja minulla on ollut ehkä n. 10 molluskaa kolmen vuoden aikana. Olen itse puhkaissut suurimman osan niistä ja niihin on jäänyt ihan pienet arvet. Äsken puhkaisin viimeisen molluskani. Onko tämä vaarallista?

   • pikku myy

    Voisiko kohdallasi olla kysymys miilumeista? Molluskat useinmiten pienempien lasten vaivoja?


  • Mutsitutsi

   Tulehtumisvaara kyllä on. Koitas olla varovainen vastaisuudessa. :)

   Jättihelokkiöljykapseleita kun syö, niin molluskasta ei jää mitään jälkeä iholle. Auttoivat myös aika nopeasti.

  • rilla-milla

   Meillä näin , kahdella alle kouluikäisellä lapsella oli jalat ja reidet täynnä molluskoita , oli puristeltu ym , mutta aina vaan niitä oli ja paljon .
   perheemme isä tuli ulkomailta työmatkoiltaan tuliaisena aivan normaali vaahtokylpypakkaus , siitä innoissaan kävivät useana iltana vaahtokylvyssä ja molluskat katosivat parissa viikossa kummaltakin .

   Ei varmaan lääketieteellistä perustetta , mutta näin vaan kävi .

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mika Muranen juttu tänään

   Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
   Sananvapaus
   32
   2655
  2. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

   Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
   Tv-sarjat
   30
   2452
  3. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   9
   1419
  4. Millaisessa tilanteessa näit hänet

   viimeksi? Saitko sanottua mitään vai jähmetyitkö ja vaan katselit?
   Ikävä
   76
   1349
  5. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   375
   1250
  6. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   92
   1065
  7. Kukka kuoli Koivuhaassa

   Tuommonen nimi oli tuolla murhapalstalla syyllisestä pallas puro jukka antero mutta kukka oli se toinen?
   Kokkola
   11
   1028
  8. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   102
   1019
  9. Olet nainen premium

   Minuun verrattuna. Yksi päivä kävin suihkussa ja hetken sen jälkeen katsoin itseä peilistä ja tulin siihen tulokseen ett
   Ikävä
   33
   1001
  10. Näin sinut tänään

   Pitkään on ollut helpompaa. Olen hyväksynyt sen, ettei meitä ikinä tule. Olet käynyt mielessäni enää harvemmin, en ajatt
   Ikävä
   34
   956
  Aihe