VAPAAMUURARIT, ONKO HEITÄ? - JUHA WISKARI
Wiskari-yhtiön toimitusjohtaja Juha Wiskari antaa tällä kerralla kasvot vapaamuurariudelle. Hän kertoo olleena jo yli 40 vuotta vapaamuurarina, että kokemusta riittää.
Samaa selittelyä vain, mitä olen tässä kohdannut muidenkin vapaamuurarien kohdalla.
Ensin hankitaan vähäsen pääomaa, saadaan nimeä ja arvostusta, ollaan kuitenkin vielä lasten kengissä isoisten poikien ympyröissä - kunnes isoiset pojat sitten lähestyvät hyväntahtoisina kysyen, olisitko kiinnostunut vapaamuuriloosista, että me voisimme ehdottaa sinua sinne.
Huomionosoitus hivelee turhamaista kloppia ja kun vaimokin vielä kehottaa, mikäpäs siinä.
Sielu jakaantuu kahtia, toisaalla Jeesus, toisaalla loosi menoineen. Lopulta loosi voittaa ja Jeesus jää kauniiksi kuoreksi pimeydelle.
Näinhän se menee. Minulla vain on erään aviopuolison huolestunut kirje karvalakkivapaamuureista, Odd Fellow-salaseurasta, johon hänen miehensä on kuulunut jo vuosia. Kummalliset vetimet vaatekaapissa, lähdöt kokouksiin, joista ei tietoa anneta, täydellinen kristinuskon pilkkaaminen ja naureskelu omaisten haudoilla käymisestä, joka on aivan turhaa ajanhaaskausta.
Vapaamuurareita siis on, karvalakkivapaamuurareita on, Odd Fellow-salaseuran Rebekka-naislooseja on, Porissakin tietysti, Keski-Porin kirkkoa vastapäätä on temppeli, jossa on niin ihana ilmapiiri, paljon rakkaudellisempi kuin konsanaan vastapään kirkossa.
Juha Wiskari lataa veispuukissa tutut selitykset itsekasvatusjärjestöstä ja hyväntekeväisyystyöstä, muttei puhu mitään Jeesuksesta, mahtoiko hänen kommenteissaan kertaakaan edes vahingossa vilahtaa Jeesuksen nimi.
Tällainen vastustaja meillä siis on.
Kutsukaa minut väittelyyn, mennään Suomi-Areenaan, mennään televisioon, tehdään haastattelu Satakunnan "Kansaan" (ent Satakunnan Kansa) tai ""helsinskinseutuun?"" (ent Helsingin Sanomat), tarkoitan siis sellaiset haastattelut joissa puhutaan asiaa eikä pyöritellä sanoja ja käsitteitä leppoisissa ilmapiireissä, tervetuloa.
M.O.T. on jo kerran puhunut asioista minun tavallani haastatellessaan minua.
Jatketaan siitä.
SUMMARY
A certain CEO gives a face in Facebook to the age-old twist around the Freemasons once again. I didn´t particularily ask for it, Juha Wiskari decided to open up his mouth all by himself, which is honourable in itself, points to him.
But just by reading his comments reveal the age-old porcellaine frame with which the Freemasons try to blurr the audience.
It all rotates around Jesus, whom they to to hide as deep as possible.
--
Rovasti Eero Kavasto, Pori
Facebook raportti
Vapaamuurarit ja Odd Fellow Porissa, raportti!!!
12
154
Vastaukset
- AnonyymiUUSI
"Porissakin tietysti, Keski-Porin kirkkoa vastapäätä on temppeli, jossa on niin ihana ilmapiiri, paljon rakkaudellisempi kuin konsanaan vastapään kirkossa."
Mistä kirjoittaja tietää näin olevan. Onko mahdollisesti itse vapaamuurarien jäsen. Kirkko kun nyt on kaikille avoin.- AnonyymiUUSI
Arvon Rovasti Eero Kavasto. Voisit kyllä tulla kertomaan mielipiteitäsi avoimeen viesti palstalle, kun kerran aiheen keskusteluun avasitkin ja oikein nimelläsi.
- AnonyymiUUSI
Temppeli? :)
Oletko käynyt siellä? Ei ole muuta temppelimaista kuin tuo nimi - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Temppeli? :)
Oletko käynyt siellä? Ei ole muuta temppelimaista kuin tuo nimiOdd Fellow-seuran, toimitilat kyllä löytyy kyseisestä paikasta.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Odd Fellow-seuran, toimitilat kyllä löytyy kyseisestä paikasta.
Edesmenneen papin, vasemmisto ex kansanedustaja poika. Kuuluu tähän Odd Fellow-salaseuraan.
- AnonyymiUUSI
Odd Fellowsien temppeli taitaa olla ihan Hallituskadun alkupäässä. Heidän loosinsa on kuin köyhän miehen versio Vapaamuurarien loosista, kuulostamatta ilkeältä.
Odd Fellowseilla oli mahdollisuus käydä tutustumassa porilaisten vapaamuurarin temppeliin pari vuotta sitten. Vierailu tehtiin myös toisin päin. Muurarit päästettiin kurkkaamaan Odd Fellowsien loosiin.
- AnonyymiUUSI
Poistetulle viestittäjälle: Heille ei kuitenkaan ole annettu mitään valtaa sinuun tai minuun.
- AnonyymiUUSI
Mitä vapaamuurarius oikeasti on? Miksi kukaan haluaisi olla toiminnassa mukana?
On mielenkiintoista pohtia, miksi joku haluaa lopettaa vapaamuuraritoiminnan, mutta samaan aikaan niin moni jaksaa käydä vuodesta toiseen arkikokouksissa, viikonloppuisin harjoituksissa ja arki-iltana työpäivän jälkeen pitkissä istunnoissa, jotka kestävät noin kuusi tuntia. Se on pitkä aika arki-iltana työpäivän päälle. Harva harrastus kestää klo 17-23 arki-iltana, kun seuraavana päivänä normi-ihmisen on oltava töissä klo 8:00. Mutta muurarit eivät ole normi-ihmisiä. He ovat työelämässä sillä tasolla ja asemassa, että he menevät töihin silloin, kun heitä huvittaa tai ottavat istuntoa seuraavan päivän vapaapäiväksi. Muurarit ovat ihmisiä, jotka ovat Espanjassa golfaamassa silloin, kun normi-ihminen istuu töissä tekemässä 12 tunnin työpäivää ja haaveilee lomasta. Istunnoissa, arkikokouksissa ja harjoituksissa käynnin lisäksi muurarit käyttävät vapaa-aikaansa kymmeniä, ellei jopa satoja tunteja vuodessa rituaalitekstin ulkolukuun. Tätä salaista asiaa ei kukaan liene aikaisemmin paljastanut muurareista.
Vapaamuurarit on siis oikeasti amatööriteatterikerho. Tämä on tarkin kuvaus, jonka toiminnasta voi todellisuudessa antaa. Kaikki muu on totuuden vääristelyä. Salainen rituaali, jonka sisältöä muurari ei saa paljastaa, on kuin näytelmä teatterissa, jossa jokaisella jäsenellä on oma roolinsa. Muurarit kutsuvat roolia viraksi. On tärkeää, että jokainen hoitaa virkansa eli roolinsa tässä näytelmässä mahdollisimman hyvin. Kuten teatterissa, vuorosanat on osattava ulkoa. Jos yksi ei osaa rooliaan tai vuorosanojaan, menee muidenkin näytös vihkoon.
En tiedä, miten ammattinäyttelijät oppivat kahden ja puolen tunnin teatterinäytelmän vuorosanat ulkoa, mutta muurarin pitäisi oppia kolmen tunnin näytelmän vuorosanat ulkoa harrastuksenaan ansiotyönsä ja muiden harrastusten jälkeen käsiin jäävässä ajassa. En ymmärrä, milloin tekstiä pitäisi ulkolukea eli päntätä? Työpäivän jälkeen iltaisin klo 22-23, kun on päivän ensimmäinen rauhallinen hetki vai pitäisikö siihen käyttää jokainen viikonloppu ympäri vuoden? Onko idea, ettei elämässä voi olla mitään muuta harrastusta kuin muuraritoiminta, joka syöpäkasvaimen lailla imee kaiken vapaa-ajan ja elämänilon ihmisestä?
Samaan aikaan järjestön opit muistuttavat, että maallisia velvollisuuksia ei jäsenen milloinkaan tarvitse tai kuulu jättää hoitamatta vapaamuurarivelvollisuuksien takia. On pientä tekopyhyyttä ja kaksinaamaisuuttaa väittää, että tämä on harrastus, täysin vapaaehtoista eikä tähän kuluvan ajan kuulu olla pois mistään tärkeämmästä, mutta samaan aikaan on vaatimuksia ja tavoitteita, jotka pitää saavuttaa. ”Opettele ulkoa sanatarkasti 30 sivua tekstiä.” Voin sanoa, että siihen menee muutama kymmenen tai sata tuntia aikaa.
Joku saattaa kysyä lisäksi, miksi opettelisi vuorosanoja ulkoa? Tästä ei makseta palkkaa. Jos haluaisit opetella vuorosanoja, olisit ammatiltasi näyttelijä ja saisit palkkaa tai mukana amatööriteatterikerhossa. Jos et ole ammatiltasi näyttelijä, ei sinun tarvitse opetella ulkoa vuorosanoja. Peruskoulussakin on päästy pois ulkoluvusta. Se on tarpeetonta ja turhaa. Kenenkään ei kuulu stressata sitä, osaako vuorosanojaan. Tämä on harrastus, josta ei makseta palkkaa. Tämä on harrastus, josta ei ole tehty työsopimusta. Harrastuksissa ei ole mitään osaamisen tasoa, joka on pakko saavuttaa. Harrastuksissa sellaista ei ole. Tai jos on, se on hyvin matala. Jos pysyt pinnalla etkä huku, saat mennä uimahalliin uimaan. Kai sinne uimataidotonkin voi mennä, omalla vastuulla. Jos olet suorittanut green cardin, voit käydä hakkaamassa golf-palloa kerholla. Tennishallista voit vuokrata kentän, vaikka et osaisi pelata ollenkaan. Kuntosalilla voi nostella omaan tyyliisi ja tehdä jumppaliikkeitä. Ei kukaan tule mussuttamaan, että ”Hei, lähde kotiin harjoittelemaan. Et ole tarpeeksi hyvä.” Muuraritoiminnassa niin voi käydä. Joudut puhutteluun, miksi osaaminen ei ole riittävällä tasolla.
Vapaamuuraritoiminnan piti olla kivaa. Sen piti olla harrastus. Sen piti olla vastapainoa työelämän stressille, kiireelle, aikatauluille ja säännöille. Kuitenkin tuntuu, että muuraritoiminnassa on enemmän stressiä, kiirettä, aikatauluja ja sääntöjä kuin missään ammatissa. Sitä ei oikeastaan voi pitää harrastuksena, vaan palkattomana työnä. Muuraritoiminta on kuin olisit armeijassa. On pakko tehdä, mitä käsketään, silloin kun käsketään. Kunnianarvoisa mestari ei pyydä tekemään asioita. KM käskee tekemään asioita. Tämä on kuin suoraan armeijasta. Jokainen tietää, mitä armeijassa tapahtuu, jos et toimi käskyn mukaan.- AnonyymiUUSI
Mutta mikä on harrastus? ”Harrastus määritellään toiminnaksi, jota henkilö tekee vapaa-ajallaan omasta kiinnostuksestaan ja ilman pakollisuutta. Se on usein jotain, mikä tuottaa iloa, kehittää taitoja tai tarjoaa rentoutumista. Harrastuksen pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa tekijälleen henkilökohtaista tyydytystä ja viihdykettä, eikä sen tarvitse liittyä työelämään tai olla taloudellisesti kannattavaa. Harrastukset voivat olla hyvin monenlaisia, kuten liikunta, taide, käsityöt, musiikki, lukeminen tai vaikka vapaaehtoistyö.”
Ihmiset ovat erilaisia ja kaikille muurariharrastus ei toimi. Se ei anna mitään. Se ottaa enemmän kuin antaa. Kuvainnollinen tuloslaskelma on jatkuvasti negatiivinen. Teet ”tappiota”, kun osallistut muuraritoimintaan. Se imee sinusta energiaa sen sijaan, että se rentouttaisi ja toimisi palauttavana työelämää painottavana aktiviteettina. Provosoimatta voisi sanoa, että muurariharrastus on kuin palkatonta ylityötä. Sinun on pakko tehdä työsuoritteita, joista ei tietenkään makseta mitään. Ehkä et saa itse siitä mitään, että olet yhtenä hammasrattaana isommassa koneistossa. Et ehkä ole tiimipelaaja, vaan yksinurheilija. Kun muut pelasivat nuorena jossain joukkueessa, sinä puuhasit yksin omiasi. Lähdet mieluiten yksin lenkille. Et käy kuntosalilla, kun siellä on muita ihmisiä. Et viihdy ihmisten seurassa, vaikka työelämässä normaalisti oletkin.
Kuten sanoin, muurariharrastus ottaa enemmän kuin antaa joidenkin kohdalla. En ymmärrä, mitä muut saavat irti tästä harrastuksesta. Kovin etuoikeutettuja tuntuvat kuitenkin olevan, kun voivat käyttää satumaiset määrät vapaa-aikaa tällaiseen harrastukseen. Normi-ihminen tekee kahta duunia ja paahtaa 15 tuntista päivää viitenä päivänä viikossa. Voin paljastaa, että monikaan muurari ei oikeasti tee 15 tuntista päivää viitenä päivänä viikossa. Jos he tekisivät, ei heillä olisi enää aikaa tai voimavaroja olla harrastuksessa mukana. Tämä on totuus.
Siinä ei ole mitään noloa, että kaikki eivät tarvitse tai halua sosiaalisia harrastuksia. Mietin usein, miksi kukaan haluaa ylipäänsä kuulua vapaamuurareihin tai Rotareihin tai Lioneihin ja Odd Fellowseihin? Antaako se heille oikeasti jotain? Vai ovatko he toiminnassa sosiaalisen pakon ja paineen takia? Miksi he eivät eroa? Mitä hävettävää on sanoa, että ”Sori, ei kiinnosta.” Eikö kehdata erota, ettei menetä kasvoja? Jos työpaikasta voi irtisanoutua, kun siltä tuntuu, eikä harrastuksen lopettamisen pitäisi olla jopa helpompaa? Ei sitä tarvitse perustella ja selittää kenellekään. Jokainen on vapaa tekemään palkattomalla vapaa-ajallaan, mitä lystää eikä kukaan ole kenellekään velkaa roikkuakseen mukana toiminnassa, joka ei tuota itselle ripaustakaan iloa. ”Where there once was pride and joy, now there is none.”
Kaikki ihmiset eivät koe täyttymystä harrastuksista monista eri syistä, ja tämä ei yleensä liity pelkästään epäsosiaalisuuteen. Tässä on joitakin mahdollisia syitä:
1. Kiinnostuksen puute: Jos henkilö ei ole löytänyt harrastusta, joka todella kiinnostaa häntä, harrastaminen voi tuntua väkinäiseltä tai turhalta. Tämä voi johtua siitä, että hän ei ole kokeillut tarpeeksi erilaisia aktiviteetteja tai ei ole löytänyt sitä, mikä herättää aidon innostuksen.
2. Motivaation puute: Jotkut ihmiset saattavat kokea, että heiltä puuttuu sisäinen motivaatio tai energia osallistua johonkin harrastukseen. Tämä voi liittyä yleiseen elämänväsymykseen, stressiin tai muihin psyykkisiin tekijöihin.
3. Ahdistuneisuus tai paineet: Harrastuksiin liittyvät paineet, kuten suoritusodotukset tai vertailu muihin, voivat estää ihmistä nauttimasta harrastuksesta. Jos harrastuksen kautta kokee jatkuvasti epäonnistumisen tunteita tai paineita olla paras, se voi viedä ilon pois.
4. Yksilölliset mieltymykset: Kaikki ihmiset eivät kaipaa samanlaista tekemistä vapaa-ajallaan. Esimerkiksi jotkut nauttivat sosiaalisista aktiviteeteista, kun taas toiset viihtyvät paremmin yksin tai rauhallisemmissa ympäristöissä. Epäsosiaalisuus ei siis välttämättä ole negatiivinen ominaisuus, vaan joillekin se on luonteva osa persoonallisuutta.
5. Masennus tai muu psyykkinen tila: Masennus ja muut mielenterveysongelmat voivat tehdä vaikeaksi nauttia asioista, joista muut nauttivat. Joskus harrastuksista ei saa iloa, vaikka ne olisivatkin aiemmin olleet mieluisia.
6. Ajan tai resurssien puute: Joissakin tapauksissa ihmisillä ei ole tarpeeksi aikaa, rahaa tai energiaa osallistua harrastuksiin, jotka voisivat tuottaa täyttymystä. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Mutta mikä on harrastus? ”Harrastus määritellään toiminnaksi, jota henkilö tekee vapaa-ajallaan omasta kiinnostuksestaan ja ilman pakollisuutta. Se on usein jotain, mikä tuottaa iloa, kehittää taitoja tai tarjoaa rentoutumista. Harrastuksen pääasiallisena tarkoituksena on tuottaa tekijälleen henkilökohtaista tyydytystä ja viihdykettä, eikä sen tarvitse liittyä työelämään tai olla taloudellisesti kannattavaa. Harrastukset voivat olla hyvin monenlaisia, kuten liikunta, taide, käsityöt, musiikki, lukeminen tai vaikka vapaaehtoistyö.”
Ihmiset ovat erilaisia ja kaikille muurariharrastus ei toimi. Se ei anna mitään. Se ottaa enemmän kuin antaa. Kuvainnollinen tuloslaskelma on jatkuvasti negatiivinen. Teet ”tappiota”, kun osallistut muuraritoimintaan. Se imee sinusta energiaa sen sijaan, että se rentouttaisi ja toimisi palauttavana työelämää painottavana aktiviteettina. Provosoimatta voisi sanoa, että muurariharrastus on kuin palkatonta ylityötä. Sinun on pakko tehdä työsuoritteita, joista ei tietenkään makseta mitään. Ehkä et saa itse siitä mitään, että olet yhtenä hammasrattaana isommassa koneistossa. Et ehkä ole tiimipelaaja, vaan yksinurheilija. Kun muut pelasivat nuorena jossain joukkueessa, sinä puuhasit yksin omiasi. Lähdet mieluiten yksin lenkille. Et käy kuntosalilla, kun siellä on muita ihmisiä. Et viihdy ihmisten seurassa, vaikka työelämässä normaalisti oletkin.
Kuten sanoin, muurariharrastus ottaa enemmän kuin antaa joidenkin kohdalla. En ymmärrä, mitä muut saavat irti tästä harrastuksesta. Kovin etuoikeutettuja tuntuvat kuitenkin olevan, kun voivat käyttää satumaiset määrät vapaa-aikaa tällaiseen harrastukseen. Normi-ihminen tekee kahta duunia ja paahtaa 15 tuntista päivää viitenä päivänä viikossa. Voin paljastaa, että monikaan muurari ei oikeasti tee 15 tuntista päivää viitenä päivänä viikossa. Jos he tekisivät, ei heillä olisi enää aikaa tai voimavaroja olla harrastuksessa mukana. Tämä on totuus.
Siinä ei ole mitään noloa, että kaikki eivät tarvitse tai halua sosiaalisia harrastuksia. Mietin usein, miksi kukaan haluaa ylipäänsä kuulua vapaamuurareihin tai Rotareihin tai Lioneihin ja Odd Fellowseihin? Antaako se heille oikeasti jotain? Vai ovatko he toiminnassa sosiaalisen pakon ja paineen takia? Miksi he eivät eroa? Mitä hävettävää on sanoa, että ”Sori, ei kiinnosta.” Eikö kehdata erota, ettei menetä kasvoja? Jos työpaikasta voi irtisanoutua, kun siltä tuntuu, eikä harrastuksen lopettamisen pitäisi olla jopa helpompaa? Ei sitä tarvitse perustella ja selittää kenellekään. Jokainen on vapaa tekemään palkattomalla vapaa-ajallaan, mitä lystää eikä kukaan ole kenellekään velkaa roikkuakseen mukana toiminnassa, joka ei tuota itselle ripaustakaan iloa. ”Where there once was pride and joy, now there is none.”
Kaikki ihmiset eivät koe täyttymystä harrastuksista monista eri syistä, ja tämä ei yleensä liity pelkästään epäsosiaalisuuteen. Tässä on joitakin mahdollisia syitä:
1. Kiinnostuksen puute: Jos henkilö ei ole löytänyt harrastusta, joka todella kiinnostaa häntä, harrastaminen voi tuntua väkinäiseltä tai turhalta. Tämä voi johtua siitä, että hän ei ole kokeillut tarpeeksi erilaisia aktiviteetteja tai ei ole löytänyt sitä, mikä herättää aidon innostuksen.
2. Motivaation puute: Jotkut ihmiset saattavat kokea, että heiltä puuttuu sisäinen motivaatio tai energia osallistua johonkin harrastukseen. Tämä voi liittyä yleiseen elämänväsymykseen, stressiin tai muihin psyykkisiin tekijöihin.
3. Ahdistuneisuus tai paineet: Harrastuksiin liittyvät paineet, kuten suoritusodotukset tai vertailu muihin, voivat estää ihmistä nauttimasta harrastuksesta. Jos harrastuksen kautta kokee jatkuvasti epäonnistumisen tunteita tai paineita olla paras, se voi viedä ilon pois.
4. Yksilölliset mieltymykset: Kaikki ihmiset eivät kaipaa samanlaista tekemistä vapaa-ajallaan. Esimerkiksi jotkut nauttivat sosiaalisista aktiviteeteista, kun taas toiset viihtyvät paremmin yksin tai rauhallisemmissa ympäristöissä. Epäsosiaalisuus ei siis välttämättä ole negatiivinen ominaisuus, vaan joillekin se on luonteva osa persoonallisuutta.
5. Masennus tai muu psyykkinen tila: Masennus ja muut mielenterveysongelmat voivat tehdä vaikeaksi nauttia asioista, joista muut nauttivat. Joskus harrastuksista ei saa iloa, vaikka ne olisivatkin aiemmin olleet mieluisia.
6. Ajan tai resurssien puute: Joissakin tapauksissa ihmisillä ei ole tarpeeksi aikaa, rahaa tai energiaa osallistua harrastuksiin, jotka voisivat tuottaa täyttymystä.Epäsosiaalisuus voi vaikuttaa joillakin yksilöillä siihen, kuinka paljon he nauttivat sosiaalisista harrastuksista, mutta se ei ole yksiselitteinen syy sille, miksi joku ei koe täyttymystä jostain harrastuksesta. Jokaisen ihmisen kiinnostuksen kohteet ja tarpeet ovat erilaisia, ja täyttymyksen löytäminen voi vaatia aikaa ja kokeilua.
Se, mitä muut pitävät harrastuksena tai eivät pidä, ei välttämättä määrää, mitä päätämme tehdä arvokkaalla vapaa-ajallamme. Silti tunnemme edelleen yhteiskunnan odotuksia tämän erittäin henkilökohtaisen elämän osa-alueen suhteen.
Uskon, että ihmiset tuntevat painetta samoista syistä kuin me yleensäkin; koska haluamme sopeutua joukkoomme ja tuntea ikätovereidemme arvostusta. Joskus tämä tarkoittaa, että pyrimme hyväksymään samat asiat kuin muut, vaikka emme olisikaan täysin varmoja, sopiiko tavoittelemamme "asia" todella meille vai ei.
Meidän ei pitäisi koskaan tuntea velvollisuutta sopeutua kenenkään muun vaatimustasoon, vaan olla sellaisia kuin olemme ja mistä nautimme. Ei myöskään ole olemassa yhtä standardia, jota kaikkien ihmisten on noudatettava ja joka vaatisi heiltä harrastusta, joten mielestäni on täysin ok, ettei ole harrastuksia.
Suosittelen vain ottamaan askeleen taaksepäin ja arvostamaan, että ne asiat joita teemme ovat asioita, joista saamme nautintoa henkilökohtaisella tasolla ja jotka siksi sopivat harrastusten kategoriaan, oli kyse sitten maalaamisesta ja keramiikasta tai vain kävelystä yksin tai liikuntatunnilla.
Ajattele asioita, joita teet edistääksesi työn ja yksityiselämän tasapainoa, olipa kyseessä viininmaistajaiset, elokuvien ja TV-ohjelmien katselu tai uusien ravintoloiden kokeileminen ystävien kanssa.
Kohtele itseäsi hieman armollisesti, lakkaa vertaamasta itseäsi muihin ja tajua, että nautit asioista. Ei kenenkään harrastus ole parempi kuin jonkun toisen ihmisen harrastukset. Kyse on siitä, mikä saa sinut rentoutumaan ja mikä saa sinut tasapainottamaan työ- ja perhe-elämää. Sen sijaan, että arvioit tietyn harrastuksen arvoa tai lasketaanko jokin harrastukseksi, kysy itseltäsi, mitkä toiminnot tai asiat saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi ja nojaa niihin. Ja muista, että on täysin hienoa olla huono valitsemassasi harrastuksessa. Paitsi, jos olet vapaamuurari.
Uskon myös, että henkilökohtainen kasvu tapahtuu uusien harrastusten aloittamisesta. Sanon ihmisille saman asian kuin muurareillekin, että ohjaavan valosi tulisi aina olla sisäinen kompassi tekemisellemme ja heijastus näkemyksistäsi. Jos voimme harkita tarkasti, mikä on meille merkityksellistä, varmistamme aina itsellemme, että tekemämme valinnat kuvastavat yksilöllisiä arvojamme ja toiveitamme, mikä tekee valinnoistamme paljon paremmin sopivia.
Ja kuka tuntee meidät paremmin kuin me tunnemme itsemme? Ihannetapauksessa ei kukaan, joten se, mitä muut ajattelevat valinnoistamme, on aina toissijaista verrattuna siihen, mitä uskomme ja tiedämme itsestämme. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Epäsosiaalisuus voi vaikuttaa joillakin yksilöillä siihen, kuinka paljon he nauttivat sosiaalisista harrastuksista, mutta se ei ole yksiselitteinen syy sille, miksi joku ei koe täyttymystä jostain harrastuksesta. Jokaisen ihmisen kiinnostuksen kohteet ja tarpeet ovat erilaisia, ja täyttymyksen löytäminen voi vaatia aikaa ja kokeilua.
Se, mitä muut pitävät harrastuksena tai eivät pidä, ei välttämättä määrää, mitä päätämme tehdä arvokkaalla vapaa-ajallamme. Silti tunnemme edelleen yhteiskunnan odotuksia tämän erittäin henkilökohtaisen elämän osa-alueen suhteen.
Uskon, että ihmiset tuntevat painetta samoista syistä kuin me yleensäkin; koska haluamme sopeutua joukkoomme ja tuntea ikätovereidemme arvostusta. Joskus tämä tarkoittaa, että pyrimme hyväksymään samat asiat kuin muut, vaikka emme olisikaan täysin varmoja, sopiiko tavoittelemamme "asia" todella meille vai ei.
Meidän ei pitäisi koskaan tuntea velvollisuutta sopeutua kenenkään muun vaatimustasoon, vaan olla sellaisia kuin olemme ja mistä nautimme. Ei myöskään ole olemassa yhtä standardia, jota kaikkien ihmisten on noudatettava ja joka vaatisi heiltä harrastusta, joten mielestäni on täysin ok, ettei ole harrastuksia.
Suosittelen vain ottamaan askeleen taaksepäin ja arvostamaan, että ne asiat joita teemme ovat asioita, joista saamme nautintoa henkilökohtaisella tasolla ja jotka siksi sopivat harrastusten kategoriaan, oli kyse sitten maalaamisesta ja keramiikasta tai vain kävelystä yksin tai liikuntatunnilla.
Ajattele asioita, joita teet edistääksesi työn ja yksityiselämän tasapainoa, olipa kyseessä viininmaistajaiset, elokuvien ja TV-ohjelmien katselu tai uusien ravintoloiden kokeileminen ystävien kanssa.
Kohtele itseäsi hieman armollisesti, lakkaa vertaamasta itseäsi muihin ja tajua, että nautit asioista. Ei kenenkään harrastus ole parempi kuin jonkun toisen ihmisen harrastukset. Kyse on siitä, mikä saa sinut rentoutumaan ja mikä saa sinut tasapainottamaan työ- ja perhe-elämää. Sen sijaan, että arvioit tietyn harrastuksen arvoa tai lasketaanko jokin harrastukseksi, kysy itseltäsi, mitkä toiminnot tai asiat saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi ja nojaa niihin. Ja muista, että on täysin hienoa olla huono valitsemassasi harrastuksessa. Paitsi, jos olet vapaamuurari.
Uskon myös, että henkilökohtainen kasvu tapahtuu uusien harrastusten aloittamisesta. Sanon ihmisille saman asian kuin muurareillekin, että ohjaavan valosi tulisi aina olla sisäinen kompassi tekemisellemme ja heijastus näkemyksistäsi. Jos voimme harkita tarkasti, mikä on meille merkityksellistä, varmistamme aina itsellemme, että tekemämme valinnat kuvastavat yksilöllisiä arvojamme ja toiveitamme, mikä tekee valinnoistamme paljon paremmin sopivia.
Ja kuka tuntee meidät paremmin kuin me tunnemme itsemme? Ihannetapauksessa ei kukaan, joten se, mitä muut ajattelevat valinnoistamme, on aina toissijaista verrattuna siihen, mitä uskomme ja tiedämme itsestämme.......asia vilpitön......
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mihin sinussa haluan koskea
Tilanne, että pääsisin tutustumaan eri kohtiin sinussa, mitä haluaisin kokeilla. Käsiin haluaisin tutustua, hieroa niitä392155Sairaammaksi menee: Musk alkaa sensuroida Zelenskyin viestintää X:ssä
IL: Musk puuttuu Zelenskyin viestintään – X:ään tulossa muutoksia "Elon Musk sanoo korjaavansa X:n, jotta käyttäjät voi1981756- 981445
Toisen ihmisen sydämellä
leikkiminen on äärettömän moraalitonta. Antaa turhiaa toiveita ja sitten olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kuinka vo1421245- 1151167
PAM:in mainos, älä mene tänään ruokakauppaan
kannatan kovasti kaupan työntekijöille lisää liksa. MUTTA lakossa on huonoa, nyt kauppiaat näkevät kuinka vähällä henki1351072Oho! Toivo Sukari paljastaa erikoisista iltatoimista Nadja-vaimon kanssa: "Hän aina putsaa mun..."
Oho! Onpa iltatoimet tällä pariskunnalla. Toivo Sukari ja Nadja Sukari menivät naimisiin v. 2019. Lue lisää: https://251038- 74970
- 70904
- 250886