Turkulaisessa ravintolassa 74 ruokamyrkytystä.

Anonyymi-ap

Turkulaisessa ravintolassa on tapahtunut ruokamyrkytysepäily illallistilaisuudessa, kertoo Turun kaupungin ympäristöterveys. Tiedotteessa ei mainita, mikä ravintola on kyseessä.

Kaupungin mukaan kohtalokas illallinen järjestettiin viime lauantaina 22. helmikuuta. Iltatilaisuuteen osallistui noin 160 henkilöä. Osallistuneista noin puolet eli 74 henkilöä sairastui ruokamyrkytysoireisiin 24–36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Sairastuneiden pääasiallinen oire oli ripuli.

Turun kaupungin ympäristöterveys ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha selvittävät yhdessä taudinaiheuttajaa. Tuloksia potilasnäytteistä saadaan ensi viikolla.

– Toistaiseksi uusia sairaustapauksia ei ole raportoitu, kertoo vs. ympäristöterveyspäällikkö Sanna Raunila.

Ravintoloitsija ilmoitti epäilystä välittömästi. Kaupungin mukaan ravintoloitsija toimi oikein ilmoittamalla ruokamyrkytysepäilystä heti Turun kaupungin elintarvikevalvontaan.

15

678

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo kaikki jo tiedettiin.

      Uutinen olisi ollut, MISTÄ ravintolasta on kyse?

      • Anonyymi

        Aurajokirannassa olevan ravintola Smörin.


      • Anonyymi

        Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että viime lauantaina järjestetyssä 160 henkilön iltatilaisuudessa 74 henkilöä sairastui 24–36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Sairastuneiden pääasiallinen oire oli ripuli, jaYle Åboland kertoi ensimmäisenä, että epäilty tapaus liittyy Kåreniin.

        Turun kaupungin ympäristöterveys ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha selvittävät yhdessä taudinaiheuttajaa. Tuloksia potilasnäytteistä saadaan ensi viikolla.

        Turun kaupungin vastaava ympäristöterveyspäällikkö Sanna Raunila kertoo Svenska Ylelle, että sairastuneiden joukosta on vahvistettu kaksi norovirustapausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että viime lauantaina järjestetyssä 160 henkilön iltatilaisuudessa 74 henkilöä sairastui 24–36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Sairastuneiden pääasiallinen oire oli ripuli, jaYle Åboland kertoi ensimmäisenä, että epäilty tapaus liittyy Kåreniin.

        Turun kaupungin ympäristöterveys ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha selvittävät yhdessä taudinaiheuttajaa. Tuloksia potilasnäytteistä saadaan ensi viikolla.

        Turun kaupungin vastaava ympäristöterveyspäällikkö Sanna Raunila kertoo Svenska Ylelle, että sairastuneiden joukosta on vahvistettu kaksi norovirustapausta.

        Hapansilakka, ravut, äyriäiset...?


    • Anonyymi

      Herkuttelu on ihmisoikeus

    • Anonyymi

      Lehtirtikkeliin perustuen ravntolan väki oli toiminut 'by the book'
      ja ilmoittanut epäillystä ruokamyrkytysepidemiasta.

      Siitä pinnat heille!

      ...sitten on oma mielenkiinnon kohde se, mikä tuon aiheutti!

      • Anonyymi

        Paskassa kasvanut salaatti, tai paskaveden äyriäiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskassa kasvanut salaatti, tai paskaveden äyriäiset.

        Kuka hullu tuollaisia elukoita syö? Ne ovat AINA täynnä jätettä, kemikaaleja ja elohopeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka hullu tuollaisia elukoita syö? Ne ovat AINA täynnä jätettä, kemikaaleja ja elohopeaa.

        Niimpä. Esim. kotimaista kunnon naudan pihviä voi syödä jopa raakana, eikä tule mahatauteja...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niimpä. Esim. kotimaista kunnon naudan pihviä voi syödä jopa raakana, eikä tule mahatauteja...

        Ei kannata, ellei halua tauteja.

        "Medium-kypsennettynä tarjoiltu jauhelihapihvi on valmistettu tavallisesti naudanlihasta. Sen, kuten myös muiden eläinten medium-kypsyiseen lihaan liittyy ruoka­myrkytysriski.

        Ruoka­viraston mukaan raaka naudan jauheliha on riskielintarvike etenkin EHEC-bakteerin leviämisen suhteen. EHEC-bakteeri aiheuttaa rajuja ruokamyrkytyksen oireita. Naudanlihassa voi esiintyä muitakin taudinaiheuttajia.

        Ruokaviraston tiedotteen mukaan maailmalla on esiintynyt useampia laajoja EHEC-bakteerin aiheuttamia ruokamyrkytysepidemioita."
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011024638.html

        Norjalainen kassilohi on kuitenkin kaikkein vaarallisimpia, erittäinen haitallinen ympäristölle ja tuhoaa villilohen ja muutkin kalat.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata, ellei halua tauteja.

        "Medium-kypsennettynä tarjoiltu jauhelihapihvi on valmistettu tavallisesti naudanlihasta. Sen, kuten myös muiden eläinten medium-kypsyiseen lihaan liittyy ruoka­myrkytysriski.

        Ruoka­viraston mukaan raaka naudan jauheliha on riskielintarvike etenkin EHEC-bakteerin leviämisen suhteen. EHEC-bakteeri aiheuttaa rajuja ruokamyrkytyksen oireita. Naudanlihassa voi esiintyä muitakin taudinaiheuttajia.

        Ruokaviraston tiedotteen mukaan maailmalla on esiintynyt useampia laajoja EHEC-bakteerin aiheuttamia ruokamyrkytysepidemioita."
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011024638.html

        Norjalainen kassilohi on kuitenkin kaikkein vaarallisimpia, erittäinen haitallinen ympäristölle ja tuhoaa villilohen ja muutkin kalat.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Ja Suoemssa tuota ehec-bakteeria myös meetwurstissa.


    • Anonyymi

      Äbo Akademin yloppilaskunnan ravintola Kårenia tutkitaan laajalle levinneen vatsatautitapauksen johdosta
      Lähde 28.2
      Ts.fi

      • Anonyymi

        Matut asialla??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matut asialla??

        Persu/kokkare yrittäjät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persu/kokkare yrittäjät.

        Matukokkareita, kamalaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      246
      4502
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      123
      2949
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      41
      2712
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      78
      1689
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      105
      1532
    6. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      51
      1251
    7. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      89
      1185
    8. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      203
      1054
    9. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      46
      1017
    10. Ne viimeiset kerrat

      Kun katsoit minua niin lämpimästi. En unohda sitä ❤️
      Ikävä
      59
      1003
    Aihe