Turkulaisessa ravintolassa 74 ruokamyrkytystä.

Anonyymi-ap

Turkulaisessa ravintolassa on tapahtunut ruokamyrkytysepäily illallistilaisuudessa, kertoo Turun kaupungin ympäristöterveys. Tiedotteessa ei mainita, mikä ravintola on kyseessä.

Kaupungin mukaan kohtalokas illallinen järjestettiin viime lauantaina 22. helmikuuta. Iltatilaisuuteen osallistui noin 160 henkilöä. Osallistuneista noin puolet eli 74 henkilöä sairastui ruokamyrkytysoireisiin 24–36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Sairastuneiden pääasiallinen oire oli ripuli.

Turun kaupungin ympäristöterveys ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha selvittävät yhdessä taudinaiheuttajaa. Tuloksia potilasnäytteistä saadaan ensi viikolla.

– Toistaiseksi uusia sairaustapauksia ei ole raportoitu, kertoo vs. ympäristöterveyspäällikkö Sanna Raunila.

Ravintoloitsija ilmoitti epäilystä välittömästi. Kaupungin mukaan ravintoloitsija toimi oikein ilmoittamalla ruokamyrkytysepäilystä heti Turun kaupungin elintarvikevalvontaan.

15

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo kaikki jo tiedettiin.

      Uutinen olisi ollut, MISTÄ ravintolasta on kyse?

      • Anonyymi

        Aurajokirannassa olevan ravintola Smörin.


      • Anonyymi

        Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että viime lauantaina järjestetyssä 160 henkilön iltatilaisuudessa 74 henkilöä sairastui 24–36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Sairastuneiden pääasiallinen oire oli ripuli, jaYle Åboland kertoi ensimmäisenä, että epäilty tapaus liittyy Kåreniin.

        Turun kaupungin ympäristöterveys ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha selvittävät yhdessä taudinaiheuttajaa. Tuloksia potilasnäytteistä saadaan ensi viikolla.

        Turun kaupungin vastaava ympäristöterveyspäällikkö Sanna Raunila kertoo Svenska Ylelle, että sairastuneiden joukosta on vahvistettu kaksi norovirustapausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että viime lauantaina järjestetyssä 160 henkilön iltatilaisuudessa 74 henkilöä sairastui 24–36 tunnin kuluttua tilaisuudesta. Sairastuneiden pääasiallinen oire oli ripuli, jaYle Åboland kertoi ensimmäisenä, että epäilty tapaus liittyy Kåreniin.

        Turun kaupungin ympäristöterveys ja Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha selvittävät yhdessä taudinaiheuttajaa. Tuloksia potilasnäytteistä saadaan ensi viikolla.

        Turun kaupungin vastaava ympäristöterveyspäällikkö Sanna Raunila kertoo Svenska Ylelle, että sairastuneiden joukosta on vahvistettu kaksi norovirustapausta.

        Hapansilakka, ravut, äyriäiset...?


    • Anonyymi

      Herkuttelu on ihmisoikeus

    • Anonyymi

      Lehtirtikkeliin perustuen ravntolan väki oli toiminut 'by the book'
      ja ilmoittanut epäillystä ruokamyrkytysepidemiasta.

      Siitä pinnat heille!

      ...sitten on oma mielenkiinnon kohde se, mikä tuon aiheutti!

      • Anonyymi

        Paskassa kasvanut salaatti, tai paskaveden äyriäiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskassa kasvanut salaatti, tai paskaveden äyriäiset.

        Kuka hullu tuollaisia elukoita syö? Ne ovat AINA täynnä jätettä, kemikaaleja ja elohopeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka hullu tuollaisia elukoita syö? Ne ovat AINA täynnä jätettä, kemikaaleja ja elohopeaa.

        Niimpä. Esim. kotimaista kunnon naudan pihviä voi syödä jopa raakana, eikä tule mahatauteja...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niimpä. Esim. kotimaista kunnon naudan pihviä voi syödä jopa raakana, eikä tule mahatauteja...

        Ei kannata, ellei halua tauteja.

        "Medium-kypsennettynä tarjoiltu jauhelihapihvi on valmistettu tavallisesti naudanlihasta. Sen, kuten myös muiden eläinten medium-kypsyiseen lihaan liittyy ruoka­myrkytysriski.

        Ruoka­viraston mukaan raaka naudan jauheliha on riskielintarvike etenkin EHEC-bakteerin leviämisen suhteen. EHEC-bakteeri aiheuttaa rajuja ruokamyrkytyksen oireita. Naudanlihassa voi esiintyä muitakin taudinaiheuttajia.

        Ruokaviraston tiedotteen mukaan maailmalla on esiintynyt useampia laajoja EHEC-bakteerin aiheuttamia ruokamyrkytysepidemioita."
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011024638.html

        Norjalainen kassilohi on kuitenkin kaikkein vaarallisimpia, erittäinen haitallinen ympäristölle ja tuhoaa villilohen ja muutkin kalat.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata, ellei halua tauteja.

        "Medium-kypsennettynä tarjoiltu jauhelihapihvi on valmistettu tavallisesti naudanlihasta. Sen, kuten myös muiden eläinten medium-kypsyiseen lihaan liittyy ruoka­myrkytysriski.

        Ruoka­viraston mukaan raaka naudan jauheliha on riskielintarvike etenkin EHEC-bakteerin leviämisen suhteen. EHEC-bakteeri aiheuttaa rajuja ruokamyrkytyksen oireita. Naudanlihassa voi esiintyä muitakin taudinaiheuttajia.

        Ruokaviraston tiedotteen mukaan maailmalla on esiintynyt useampia laajoja EHEC-bakteerin aiheuttamia ruokamyrkytysepidemioita."
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011024638.html

        Norjalainen kassilohi on kuitenkin kaikkein vaarallisimpia, erittäinen haitallinen ympäristölle ja tuhoaa villilohen ja muutkin kalat.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Ja Suoemssa tuota ehec-bakteeria myös meetwurstissa.


    • Anonyymi

      Äbo Akademin yloppilaskunnan ravintola Kårenia tutkitaan laajalle levinneen vatsatautitapauksen johdosta
      Lähde 28.2
      Ts.fi

      • Anonyymi

        Matut asialla??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matut asialla??

        Persu/kokkare yrittäjät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Persu/kokkare yrittäjät.

        Matukokkareita, kamalaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      376
      8333
    2. Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa

      Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.
      Maailman menoa
      169
      2704
    3. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      76
      978
    4. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      12
      960
    5. Sylikkäin.

      Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta
      Ikävä
      60
      873
    6. Postilaatikoista

      Tuntuu kaikki tietävän tekijän/tekijät, mutta miksi nimiä ei julkaista???
      Kihniö
      25
      856
    7. Nainen arvaa kuka

      En ikävä kyllä elä enää pitkään
      Ikävä
      55
      843
    8. Sano nyt kiertääkö

      Huhut meistä tai jostain muusta?
      Ikävä
      64
      822
    9. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      46
      796
    10. Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!

      "Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss
      Maailman menoa
      72
      752
    Aihe