https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomessa-usein-ohitetaan-uhka-jolla-tulee-olemaan-merkittavia-seurauksia-emme-puhu-siita/9172566 Kaikkein tuhoisinta on maataloudellemme ja sitä kautta meille ihmiselle syödä lihaa ja juoda maitoa.
Mässäilemme elinympäristömme tuhoon
8
120
Vastaukset
Sodan jälkeen lihaa syötiin silloin kun sitä oli pyhäpäivän herkkuna ja ihmiset olivat terveempiä. En pidä ehdottomuudesta ja ideologioista ravintoasioisa mutta yritetään pitää edes aksi kasvispäivää viikossa.
Kun tietää millaisissa oloissa broilerit lyhyen elämänsä elävät emme koskaan syö Maalaisliitto MTK:n eläinrääkkäyslintua vaan tilaamme Bressen kanaa joka ruokitaan jyvillä ja elää vapaana.- Anonyymi
Rauhoitu!
- Anonyymi
Sodan jälkeen 1950 suomalaiset kuluttivat lihaa 29 kiloa henkeä kohden vuodessa. Vuonna 1970 kulutimme vielä maltillisesti 50 kiloa, mutta 1975 kulutus oli jo 62 kiloa. Sen jälkeen lihankulutuksen kasvu jatkui tasaisena tasaantuen 2000-luvulla. Suurimmillaan kulutus oli 2016, jolloin määrä oli 81 kiloa. Nyttemmin lihankulutus on pudonnut noin kahdella kilolla.
Arvelen, että kasvuhyppäys 1970-luvun alussa johtui pitkälti palkkatyöläisten määrän lisääntymisestä ja heidän lounastunneistaan. Alettiin käydä lounasravintoloissa ja totuttiin niiden lihapitoiseen tarjontaan. Tällä vuosituhannella lounastunneista on aika lailla luovuttu ja työpaikalle alettu taas tuoda eväitä tai eineksiä, jotka korkeintaan mikrossa lämmitetään. Siksi lihankulutus on viime aikoina hieman pudonnut.
1970-luvun alun kotiruokiinkaan, kuten makaronilaatikkoon, jauhelihakastikkeeseen, keittoihin ja maksaruokiin ei lopulta paljoa lihaa kulunut. Määrä lisääntyi vuosikymmenen lopulla, kun muotiin tulivat kyljykset, pihvit ja leikkeet.
Kana ei kuulunut 1970-luvun suomalaiseen ruokavalioon juuri missään muodossa. Broilerista tuli muotiruoka vasta 1980-luvulla. Broilerin eettisessä puolessa on jännä piirre se, että niin sanotut vihervasemmistolaiset pitävät sitä eettisenä lihana, koska broilerlihan väri on valkoista, eikä punaista. Lihan punainen väri on tuomittu.
t. Pystis Anonyymi kirjoitti:
Sodan jälkeen 1950 suomalaiset kuluttivat lihaa 29 kiloa henkeä kohden vuodessa. Vuonna 1970 kulutimme vielä maltillisesti 50 kiloa, mutta 1975 kulutus oli jo 62 kiloa. Sen jälkeen lihankulutuksen kasvu jatkui tasaisena tasaantuen 2000-luvulla. Suurimmillaan kulutus oli 2016, jolloin määrä oli 81 kiloa. Nyttemmin lihankulutus on pudonnut noin kahdella kilolla.
Arvelen, että kasvuhyppäys 1970-luvun alussa johtui pitkälti palkkatyöläisten määrän lisääntymisestä ja heidän lounastunneistaan. Alettiin käydä lounasravintoloissa ja totuttiin niiden lihapitoiseen tarjontaan. Tällä vuosituhannella lounastunneista on aika lailla luovuttu ja työpaikalle alettu taas tuoda eväitä tai eineksiä, jotka korkeintaan mikrossa lämmitetään. Siksi lihankulutus on viime aikoina hieman pudonnut.
1970-luvun alun kotiruokiinkaan, kuten makaronilaatikkoon, jauhelihakastikkeeseen, keittoihin ja maksaruokiin ei lopulta paljoa lihaa kulunut. Määrä lisääntyi vuosikymmenen lopulla, kun muotiin tulivat kyljykset, pihvit ja leikkeet.
Kana ei kuulunut 1970-luvun suomalaiseen ruokavalioon juuri missään muodossa. Broilerista tuli muotiruoka vasta 1980-luvulla. Broilerin eettisessä puolessa on jännä piirre se, että niin sanotut vihervasemmistolaiset pitävät sitä eettisenä lihana, koska broilerlihan väri on valkoista, eikä punaista. Lihan punainen väri on tuomittu.
t. PystisEsim. italialaisessa keittiössä lihaa käytetään lähinnä raguun tai sitten secondo piatto eli pasta on usein täysin ilman lihaa.
Kolmas lautanen eli liharuoka en saa päähäni mitä se on italiaksi on usein aika mitäänsanomaton.
Bistecca Fiorentina on tietysti poikkeus mutta se kuuluu juhlahetkiin.
Oikeaoppiseen pizzaan ei tule lihaa. Korkeintaan prosciuttoa paistamisen jälkeen pari siivua.
Täällä mätetään kaikki mahdollinen sen päälle. Ja myös juustoa laitetaan liikaa.
Äitivainasni kertoi että sodan jälkeen syötiin lähinnä ruskeaa kastiketta perunaa ja ruisleipää. Kesällä sitten tietysti marjoja, porkkanaa ja syksyllä ksslus.
Puolukkasurvoksesta saatiin talven C vitamiinit. Sika teurastettiin syksyllä ja suurin osa lihasta suolattiin.- Anonyymi
Oikeiston.sos.dem kirjoitti:
Esim. italialaisessa keittiössä lihaa käytetään lähinnä raguun tai sitten secondo piatto eli pasta on usein täysin ilman lihaa.
Kolmas lautanen eli liharuoka en saa päähäni mitä se on italiaksi on usein aika mitäänsanomaton.
Bistecca Fiorentina on tietysti poikkeus mutta se kuuluu juhlahetkiin.
Oikeaoppiseen pizzaan ei tule lihaa. Korkeintaan prosciuttoa paistamisen jälkeen pari siivua.
Täällä mätetään kaikki mahdollinen sen päälle. Ja myös juustoa laitetaan liikaa.
Äitivainasni kertoi että sodan jälkeen syötiin lähinnä ruskeaa kastiketta perunaa ja ruisleipää. Kesällä sitten tietysti marjoja, porkkanaa ja syksyllä ksslus.
Puolukkasurvoksesta saatiin talven C vitamiinit. Sika teurastettiin syksyllä ja suurin osa lihasta suolattiin.Täysin uskottavaa. Jos ajatellaan vaikkapa sitä ruskeaa kastiketta, siihen 1970-luvulla liitetty jauheliha, korkeintaan 50 grammaa per henkilö, oli silloinkin jo ylellisyyttä.
Nykyään ihmetellään meitä sen aikaisia, ettei ruokapöydässä ei ollut ympäri vuoden lehtisalaattia, tomaattia ja kurkkua. No, miten hitossa, kun niitä ei voinut kotioloissa talveksi varastoida, eikä kaupoissakaan juuri ollut tarjolla. Tarjolla oli kuitenkin porkkanaa, kaalta ja lanttua, ravintoarvoltaan moninkertaiset. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Täysin uskottavaa. Jos ajatellaan vaikkapa sitä ruskeaa kastiketta, siihen 1970-luvulla liitetty jauheliha, korkeintaan 50 grammaa per henkilö, oli silloinkin jo ylellisyyttä.
Nykyään ihmetellään meitä sen aikaisia, ettei ruokapöydässä ei ollut ympäri vuoden lehtisalaattia, tomaattia ja kurkkua. No, miten hitossa, kun niitä ei voinut kotioloissa talveksi varastoida, eikä kaupoissakaan juuri ollut tarjolla. Tarjolla oli kuitenkin porkkanaa, kaalta ja lanttua, ravintoarvoltaan moninkertaiset.Ja punajuurta tietenkin.
Anonyymi kirjoitti:
Täysin uskottavaa. Jos ajatellaan vaikkapa sitä ruskeaa kastiketta, siihen 1970-luvulla liitetty jauheliha, korkeintaan 50 grammaa per henkilö, oli silloinkin jo ylellisyyttä.
Nykyään ihmetellään meitä sen aikaisia, ettei ruokapöydässä ei ollut ympäri vuoden lehtisalaattia, tomaattia ja kurkkua. No, miten hitossa, kun niitä ei voinut kotioloissa talveksi varastoida, eikä kaupoissakaan juuri ollut tarjolla. Tarjolla oli kuitenkin porkkanaa, kaalta ja lanttua, ravintoarvoltaan moninkertaiset.Kaalissa on runsaasti C vitamiinia. Ei minunkaan lapsuudessa ja vielä nuoruudessakaan tullut kuuloonkaan että kesällä olisi tuontihedelmiä ostettu eikä niitä edes kesällä olut kaupan. Saati talvella kurkkua ja tomaattia.
Tuollainen ruokien kausiajattelu mikä on tyypillistä etelän keittiöille pitäisi meilläkin palauttaa. Myöskään siellä ei heitetä mitään pois vaan kaikki jatkokäytetään.
Meillä. Maalaisliitto MTK:n ja S-ryhmän mafia syytää bulkkia kansalle.
Tästä syystä suosin pieniä K ryhmän kauppoja koska niissä on enemmän valinnanvaraa. Ilmeisesti kauppias saa itsenäisemmin päättää mitä tilataan.
Smedsbyssä on oikein hyvä K-market missä on paljon paikallisten tuottajien erikoisuuksia. Siellä saa puhua myös suomea jos svenska ei taitu.Oikeiston.sos.dem kirjoitti:
Kaalissa on runsaasti C vitamiinia. Ei minunkaan lapsuudessa ja vielä nuoruudessakaan tullut kuuloonkaan että kesällä olisi tuontihedelmiä ostettu eikä niitä edes kesällä olut kaupan. Saati talvella kurkkua ja tomaattia.
Tuollainen ruokien kausiajattelu mikä on tyypillistä etelän keittiöille pitäisi meilläkin palauttaa. Myöskään siellä ei heitetä mitään pois vaan kaikki jatkokäytetään.
Meillä. Maalaisliitto MTK:n ja S-ryhmän mafia syytää bulkkia kansalle.
Tästä syystä suosin pieniä K ryhmän kauppoja koska niissä on enemmän valinnanvaraa. Ilmeisesti kauppias saa itsenäisemmin päättää mitä tilataan.
Smedsbyssä on oikein hyvä K-market missä on paljon paikallisten tuottajien erikoisuuksia. Siellä saa puhua myös suomea jos svenska ei taitu.Liha korvikkeet menisi täydestä jos niihin saataisiin enemmän umami makua mikä niistä vähän puuttui.
Sienet on tietysti loistojuttu ja täysin ilmaisia. Vatsa ei vaan tahdo oikein niitä kestää.
Palkokasvien kanssa sama juttu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä992065Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2881876Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3271696Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.2041555Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht911231- 311227
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em941103Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤651052- 511047
- 581028