Älkää tuhotko digitaalista omaisuutta!

Anonyymi-ap

https://citizens-initiative.europa.eu/initiatives/details/2024/000007_fi

Peliyhtiöt ovat noin viidentoista vuoden ajan myyneet ns. yksinpelattavia tuotteitaan kuluttajille, mutta piratismiin vedoten he tekivät niistä sellaisia tuotteita, että niiden täytyy olla jatkuvasti yhteydessä peliyhtiön palvelimiin. Esimerkiksi nettiyhteyden katketessa niitä ei voi käyttää.

Vaikka kyseiset pelit toimisivat uusissa tietokoneissa, ja vaikka kuluttaja olisi maksanut tuotteen ja siihen kuuluneet lisäosat, jossain vaiheessa tuotteen myynyt taho sammuttaa palvelimen ja kuluttaja menettää maksamansa tuotteen koska yhteyttä joka antaisi luvan pelin käynnistämiselle ei enää ole.

Tuo ei koske pelkkiä pelejä, vaan myös esimerkiksi niitä kodinkoneita, puhelimia, televisioita, joissa on nettiyhteys ulospäin ja jotka ovat yhteydessä kehittäjien palvelimiin ja sen lisäksi myös striimauspalveluita.

Kaksi vuotta sitten The Crew pelin palvelimet suljettiin ja pelin ostaneet eivät voi sitä enää käyttää. Yhtiö joka myi peliään, ei tarjonnut minkäänlaista korjaustiedostoa, tai edes kuunnellut pelaajien pyyntöjä siitä että yhtiö vapauttaisi pelin ja pelin ei tarvitsisi ottaa yhteyttä enää heidän palvelimeensa. Pyynnöistä huolimatta peliyhtiö yksinkertaisesti vain veti "johdon seinästä" ja pelaajat menettivät ostamansa, täysin toimivan ja suositun tuotteen.

Tämä aloite ei koske pelkästään pelejä, vaan se koskee myös sinua! Useat striimauspalvelut, jotka tarjoavat esimerkiksi sarjoja, ovat joutuneet tilanteeseen jossa sarjan omistaja on päättänyt vaihtaa striimauspalvelualustan johonkin toiseen, jolloin jälleen kerran kuluttaja menettää seuraamansa sarjan loppukaudet eikä voi asialle mitään.

Tuo lakialoite estäisi tuollaiset kuluttajan kannalta täysin mielivaltaiset ja ennakoimattomat päätökset ja varmistaisi sen että kuluttajalla on mahdollisuus saada tuote jonka on "maksanut" (striimauspalvelut toimivat kuukausimaksuilla, mutta kuitenkin palvelu maksaa niistä maksuista tuotteiden tuottajille ja omistajille.)

Tuo aloite mahdollistaisi sen ettei sarjan luonut tai julkaisuoikeudet omistama yhtiö voi ilman erityisen pätevää syytä (sota, luonnonkatastrofi, yhtiön konkurssi tms.) ottaa "omistajuutta" pois kuluttajalta tai kuluttajaa palvelevalta taholta (striimauspalvelut, esim netflix)

Yhtiöt ovat vedonneet piratismiin jo vuosikymmeniä, mutta sen sijaan että he olisivat tehneet asiat kuluttajille helpommiksi, niiden toiminta on tehnyt asiat kuluttajille vain entistä hankalammaksi ja sitä on hankaloittanut se että omistajat ovat voineet käytännössä ilman minkäänlaisia selväsyisiä ennakkoilmoituksia ottaa tuotteensa pois palvelusta tai katkaista tuotteen ostaneilta sen käytön.

Kun esimerkiksi yksinpeli toimi kesämökillä, nyt se ei välttämättä toimi koska nettiyhteys pelinkehittäjien palvelimiin pätkii.

Tuo lakialoite myös mahdollistaisi esimerkiksi puhelimiin ja padeihin käyttöjärjestelmiä tekeviä tehtaita pitämään jaossa sellaisia käyttöjärjestelmiä jotka sopivat vanhan mallisiin puhelimiin. Nykyään tuollaista vaadetta ei ole, eikä mikään yhtiö tarjoa vanhoja käyttöjärjestelmiä ja vanhoista puhelimista on tullut pelkkää elektronista roskaa.

Sen lisäksi vanha, käyttöjärjestelmää tukematon puhelin on käytännössä pakko päivittää niin että käyttöjärjestelmä joko ei enää toimi vanhojen sovellusten kanssa, tai toimii mutta äärettömän hitaasti, ja tekee siitä turvattoman tai kokonaan toimimattoman.

Allekirjoittakaa tuo aloite, sillä sillä suojellaan erityisesti kuluttajien oikeuksia ja hillitään yhtiöiden mielivaltaa jo maksettujen tuotteiden suhteen! Nykyaika ja tulevaisuus on entistä enemmän sidottu nettiyhteyteen ja yhtiöt ovat hyväksikäyttäneet sitä tilannetta jo vuosikymmenen ajan ja kuluttajansuoja on ollut sen suhteen täysin voimaton! Ellei asia koske sinua, muista että se tulee koskemaan lapsiasi ja lapsenlapsiasi, ja siksi sinun kannattaa toimia jo tänään ja allekirjoittaa tuo lakialoite.

20

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nostetaan ylös ettei venäläistrollien roskapostitus pääset taas piilottamaan oikeasti tärkeitä asioita!

      • Anonyymi

        Suomi tarvitsee postimyyntivaimoja enemmän kuin mitään muuta. Penikset töihin!


    • Anonyymi
      UUSI

      Nostoon. Tärkeän asian vuoksi!

    • Anonyymi
      UUSI

      Missä on kasarista 2000-luvulle podcastit yle areenasta ne on tuhottu

      • Anonyymi
        UUSI

        Sitä sopii kysyä. Tykkäsin kuunnella niitä itsekin.

        Vaikka tuo ei nyt tuohon lakialoitteeseen kuulu koska sinä, tai minä, emme ole niistä koskaan mitään maksaneet, niin silti minusta niiden pitäisi kuulua sillä tavalla että kaikki yli 10 vuotta vanhat radiosta lähetetyt ohjelmat, pitäisi voida (ilman musiikkia mutta lukuunottamatta ohjelman tunnusta ja/tai jinglejä) olla sen jälkeen vapaata riistaa ja vapaasti jaettavissa.

        Hyvä esimerkki tuosta "laittomasta nauhoittamisesta", on PPP:n ja edesmenneen Pedro Hietasen Yömyöhä-lähetykset, joita ei oltu YLEllä tallennettu koska ne olivat "kertaluontoisia" lähetyksiä. Mutta, onneksi joku yksityinen kuuntelija oli nuo lähetykset tallentanut kasetille ja niinpä digitaalisen äänenkäsittelyn jälkeen ne laitettiin CDlle ja myyntiin.

        Saman kohtalon ovat kokeneet muutamat muut radioteatterin äänitteet, eli ne on löydetty jonkun kasetilta, käsitelty ja otettu uudelleen käyttöön.

        Tuo jos mikä kertoo siitä että taiteella on arvo jota ei saa menettää!

        Vaikka noiden rahallinen arvo on vain jonkun ahneen myynnissä, niin silti niillä on käyttäjille merkittävämpää arvoa ja myös kulttuurin tutkimuksen kannalta merkittävää arvoa.

        Myös peleillä on samanlaista arvoa, vaikka joku voisikin ajatella että mitä siitä jos ne menetetään lopullisesti.

        Mutta radio-ohjelmista poiketen, peleistä on maksettu! Niistä on asiakas maksanut, eikä pelkästään sillä että asiakas on ostanut sen, vaan myös sen lisäksi asiakas on joutunut kärsimään siitä että myyjä on ollut jatkuvasti ns. palleista kiinni pitämässä, ja jos nettiyhteys on katkennut, on "omistajuus" myös katkennut tuotteeseen.

        Vähän samaan tapaan kuin jos menisit kesällä torille ja torimyyjä myisi sinulle vitosella jäätelön. Mutta myyjä pitäisi jäätelöstä kiinni, sinä et saisi siihen koskea muuten kuin huulillasi ja kielelläsi, ja sitten kun myyjä valittaisi että hänen kättään alkaa väsyttämään, hän vetäisi sen sinulta pois ja sanoisi että "soppari on soppari jonka hyväksyit kun EULAn luit, mitäs läksit, kitos vitosesta"!

        Eikä tuo jää pelkästään noihin peleihin. Kaikki elektroniikkateollisuudet yrittää saada ihmisiä striimauspalveluihin sitoutettua. Eikä tässä tarkoiteta niitä tyypillisiä striimauspalveluita kuten esimerkiksi netflix, vaan kaikki joka on kiinteässä yhteydessä nettiin ja tekee asioita sinulta kysymättä voidaan laskea striimauspalveluksi.

        Esimerkiksi jääkaappisi on palvelun takana ja sinulta kysymättä ohjelmistoa päivitetään. Ja sinulla ei ole mitään valtaa vaikka yhtäkkiä jääkaapistasi tulisikin lämpökaappi, tai joku pääsisi tutkailemaan miltä asunnossasi näyttää. Kaikki ns. "turvalliset palvelut" ovat jossain vaiheessa päätyneet kaapatuiksi ja kräkätyiksi, ja tietosi ovat valuneet jollekin mihin sinulla ei ole mitään valtaa. Nuo striimauspalvelut keräävät koko ajan tietoa sinusta, ei sinun jääkaapista, ja se tieto on heille rahaa. Siksi se ohjelmisto sinun jääkaappiisi asennetaan.

        Kun sitten kodinkoneesi toimivat hyvin yhteen, kun ne ovat jotain tiettyä merkkiä, ei sitä tehdä siksi että sinulla olisi helppoa, vaan siksi että sinusta saataisiin kerättyä valtava määrä tietoa esimerkiksi terveydestäsi, jota on jo vuosien ajan myyty esimerkiksi vakuutusyhtiöille sinulta lupaa kysymättä! Vaikka yhtiöt väittävät ettei kerättyä tietoa yksilöidä, se on täysin turhaa puhetta. Ehkä se tieto ei kulje siellä nimelläsi ja kasvoillasi, mutta sinun asuinalueesi kertoo jo kaiken sinusta ja millaista vakuutusta, lainaa tai ammattia sinulle kannattaa tarjota.

        Kun sinulla on netti päällä, windowssisi on yhteydessä Microsoftin palvelimiin kaiken aikaa. Ei se välttämättä tee mitään, ei näytä videoita, mutta se tuottaa sinun koneelle kuitenkin mainoksia, tai ottaa yhteyden automaattisesti tarkastaessaan että onhan sinulla kaikki päivitykset kunnossa.

        Kun ennen ostit mikkisoftan ohjelmistopalvelun, nyt he tarjoavat pelkkää kuukausihintaa ja se vasta kalliiksi tuleekin, vaikka ""5 euroa kuukaudessa on halpaa!" Se ei ole kovin kauaa halpaa kun kaikki pyytävät vitosta kuukaudessa ja koska ihmiset eivät halua tai pysty maksaa kaikkea, myös mainoksettomiin palveluihin tullaan ymppäämään mainoksia, ja sitten maksat mainoksettomasta mainoksia sisältävästä palvelusta kalliisti! Ja he pystyvät tekemään tämän koska kaikki tuo on datan varassa. Yrityksillä on tietty vara jossa se voi menettää asiakkaitaan.

        Kun vielä kymmenen vuotta sitten yhtiöt pelkäsivät että ihmiset eivät tykkäisi mainoksista, nyt sivuilla tulee uhkaus että mainosten esto pois tai et näe mitään! Niistä on tullut jatkuvasti sen informaation vuoksi uhkailevampia ja uskaliaampia koska lampaat eivät välitä!

        Siksi allekirjoittakaa tuo lakialoite että yhtiöt saisivat joskus kantaa vastuunsa!


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä sopii kysyä. Tykkäsin kuunnella niitä itsekin.

        Vaikka tuo ei nyt tuohon lakialoitteeseen kuulu koska sinä, tai minä, emme ole niistä koskaan mitään maksaneet, niin silti minusta niiden pitäisi kuulua sillä tavalla että kaikki yli 10 vuotta vanhat radiosta lähetetyt ohjelmat, pitäisi voida (ilman musiikkia mutta lukuunottamatta ohjelman tunnusta ja/tai jinglejä) olla sen jälkeen vapaata riistaa ja vapaasti jaettavissa.

        Hyvä esimerkki tuosta "laittomasta nauhoittamisesta", on PPP:n ja edesmenneen Pedro Hietasen Yömyöhä-lähetykset, joita ei oltu YLEllä tallennettu koska ne olivat "kertaluontoisia" lähetyksiä. Mutta, onneksi joku yksityinen kuuntelija oli nuo lähetykset tallentanut kasetille ja niinpä digitaalisen äänenkäsittelyn jälkeen ne laitettiin CDlle ja myyntiin.

        Saman kohtalon ovat kokeneet muutamat muut radioteatterin äänitteet, eli ne on löydetty jonkun kasetilta, käsitelty ja otettu uudelleen käyttöön.

        Tuo jos mikä kertoo siitä että taiteella on arvo jota ei saa menettää!

        Vaikka noiden rahallinen arvo on vain jonkun ahneen myynnissä, niin silti niillä on käyttäjille merkittävämpää arvoa ja myös kulttuurin tutkimuksen kannalta merkittävää arvoa.

        Myös peleillä on samanlaista arvoa, vaikka joku voisikin ajatella että mitä siitä jos ne menetetään lopullisesti.

        Mutta radio-ohjelmista poiketen, peleistä on maksettu! Niistä on asiakas maksanut, eikä pelkästään sillä että asiakas on ostanut sen, vaan myös sen lisäksi asiakas on joutunut kärsimään siitä että myyjä on ollut jatkuvasti ns. palleista kiinni pitämässä, ja jos nettiyhteys on katkennut, on "omistajuus" myös katkennut tuotteeseen.

        Vähän samaan tapaan kuin jos menisit kesällä torille ja torimyyjä myisi sinulle vitosella jäätelön. Mutta myyjä pitäisi jäätelöstä kiinni, sinä et saisi siihen koskea muuten kuin huulillasi ja kielelläsi, ja sitten kun myyjä valittaisi että hänen kättään alkaa väsyttämään, hän vetäisi sen sinulta pois ja sanoisi että "soppari on soppari jonka hyväksyit kun EULAn luit, mitäs läksit, kitos vitosesta"!

        Eikä tuo jää pelkästään noihin peleihin. Kaikki elektroniikkateollisuudet yrittää saada ihmisiä striimauspalveluihin sitoutettua. Eikä tässä tarkoiteta niitä tyypillisiä striimauspalveluita kuten esimerkiksi netflix, vaan kaikki joka on kiinteässä yhteydessä nettiin ja tekee asioita sinulta kysymättä voidaan laskea striimauspalveluksi.

        Esimerkiksi jääkaappisi on palvelun takana ja sinulta kysymättä ohjelmistoa päivitetään. Ja sinulla ei ole mitään valtaa vaikka yhtäkkiä jääkaapistasi tulisikin lämpökaappi, tai joku pääsisi tutkailemaan miltä asunnossasi näyttää. Kaikki ns. "turvalliset palvelut" ovat jossain vaiheessa päätyneet kaapatuiksi ja kräkätyiksi, ja tietosi ovat valuneet jollekin mihin sinulla ei ole mitään valtaa. Nuo striimauspalvelut keräävät koko ajan tietoa sinusta, ei sinun jääkaapista, ja se tieto on heille rahaa. Siksi se ohjelmisto sinun jääkaappiisi asennetaan.

        Kun sitten kodinkoneesi toimivat hyvin yhteen, kun ne ovat jotain tiettyä merkkiä, ei sitä tehdä siksi että sinulla olisi helppoa, vaan siksi että sinusta saataisiin kerättyä valtava määrä tietoa esimerkiksi terveydestäsi, jota on jo vuosien ajan myyty esimerkiksi vakuutusyhtiöille sinulta lupaa kysymättä! Vaikka yhtiöt väittävät ettei kerättyä tietoa yksilöidä, se on täysin turhaa puhetta. Ehkä se tieto ei kulje siellä nimelläsi ja kasvoillasi, mutta sinun asuinalueesi kertoo jo kaiken sinusta ja millaista vakuutusta, lainaa tai ammattia sinulle kannattaa tarjota.

        Kun sinulla on netti päällä, windowssisi on yhteydessä Microsoftin palvelimiin kaiken aikaa. Ei se välttämättä tee mitään, ei näytä videoita, mutta se tuottaa sinun koneelle kuitenkin mainoksia, tai ottaa yhteyden automaattisesti tarkastaessaan että onhan sinulla kaikki päivitykset kunnossa.

        Kun ennen ostit mikkisoftan ohjelmistopalvelun, nyt he tarjoavat pelkkää kuukausihintaa ja se vasta kalliiksi tuleekin, vaikka ""5 euroa kuukaudessa on halpaa!" Se ei ole kovin kauaa halpaa kun kaikki pyytävät vitosta kuukaudessa ja koska ihmiset eivät halua tai pysty maksaa kaikkea, myös mainoksettomiin palveluihin tullaan ymppäämään mainoksia, ja sitten maksat mainoksettomasta mainoksia sisältävästä palvelusta kalliisti! Ja he pystyvät tekemään tämän koska kaikki tuo on datan varassa. Yrityksillä on tietty vara jossa se voi menettää asiakkaitaan.

        Kun vielä kymmenen vuotta sitten yhtiöt pelkäsivät että ihmiset eivät tykkäisi mainoksista, nyt sivuilla tulee uhkaus että mainosten esto pois tai et näe mitään! Niistä on tullut jatkuvasti sen informaation vuoksi uhkailevampia ja uskaliaampia koska lampaat eivät välitä!

        Siksi allekirjoittakaa tuo lakialoite että yhtiöt saisivat joskus kantaa vastuunsa!

        kyllä kuluttaja on ne maksanut, luuletko että yle pyörii pyhällä hengellä? sinä ja minä se on maksettu


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä kuluttaja on ne maksanut, luuletko että yle pyörii pyhällä hengellä? sinä ja minä se on maksettu

        Sinä et ole maksanut penniäkään siitä!


    • Anonyymi
      UUSI

      EMP:t tulevat hävittämään kaiken digitaalisen. Vain analogiset nauhat ja kiveen kirjoitetut tekstit säilyvät, olettaen että selviävät kuumuudesta ja paineaallosta.

      • Anonyymi
        UUSI

        Kuinka se muuten on vaikuttaako EMP esim. cd- ja DVD-tallenteisiin?


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka se muuten on vaikuttaako EMP esim. cd- ja DVD-tallenteisiin?

        Tämän mukaan cd:t ja DVD:t pitäisi olla turvassa...

        "Magneettikenttien immuniteetin vuoksi CD- ja DVD-väliaineita ei vaikuta sähkömagneettisiin pulssi (EMP) -vaikutuksiin, röntgensäteisiin ja muihin sähkömagneettisen säteilyn lähteisiin. Ensisijainen huomio nauhoittavan CD -median (ja vähemmässä määrin valmistetun median) kanssa on energiansiirto.

        Tiedotusvälineiden vaikuttaminen vie huomattavasti energiaa, jonka kirjoituslaser siirtyy levylle. Uudelleenkirjoittavia levyjä (kompakti levy - uudelleenkirjoitettava [CD -RW], digitaalinen monipuolinen levy - uudelleenkirjoitettava [DVD -RW] ja digitaalinen monipuolinen levy - uudelleenkirjoitettava [DVD+RW]) vaativat vielä enemmän energiaa tietojen poistamiseksi tai kirjoittamiseksi.

        Tämä on suoraan ristiriidassa levykkeiden ja kiintolevyjen kanssa, joihin sähkömagneettiset laitteet voivat vaikuttaa ..."

        https://www.globalspec.com/reference/22687/203279/Chapter-1-Physical-Characteristics-of-CD-and-DVD-Media

        Mielenkiintoinen pointti tuli esiin jossain redditissä että jos säilöö kovalevyn esim. mikroaaltouuniin se voi säilyä emp-hyökkäyksessä koska se on siellä Faradayn häkissä


      • Anonyymi
        UUSI

        Valitettavasti magneettiset nauhatallenteet pyyhkiytyvät emp-hyökkäyksessä
        Ainoastaan filmitallenteet ovat turvassa


    • Anonyymi
      UUSI

      Kuinka moni pelien ostaja lukee myynti- ja käyttöehdot ennen ostamista? Tuskin kukaan. The Crew pelinkin ostajien olisi kannattanut niin tehdä ja ymmärtää, että ostajalla on rajattu käyttölisenssi, eikä kaupanteossa digitaalinen sisältö siirry ostajan omistukseen.

      • Anonyymi
        UUSI

        Tässä ei ole kyse siitä että omistusoikeus siirtyisi maksajalle.

        Tässä on kyse tuotteesta jonka käyttö estetään yhtiön toimesta silloin kun yhtiötä ei enää huvita.

        Älä ala jankkaamaan siitä kuka omistaa tekijänoikeudet, koska se ei kuulu tähän keskusteluun ollenkaan.

        Tähän keskusteluun ei myöskään kuulu ne pelit jotka ovat esimerkiksi MMORPG pelejä, joista kaikki tietävät että kyse on nettiyhteisöstä jossa pelaajia on valtava määrä ympäri maailmaa samassa pelimaailmassa. Kaikki tietävät ettei se ole yksinpeli. The Crew oli yksinpeli jossa oli multipeliominaisuus, eli pystyit pelaamaan sitä onlinessa, mutta myös itsenäisesti ilman että sinun tarvitsi nähdä ketään netissä.

        Sen ainoa ongelma oli se että pelin täytyi olla koko ajan yhteydessä nettiin, vaikka olisi pelannut yksinpeliä.

        Ja tuollaisia pelejä on valtava määrä joista yksinpeliominaisuus on tuhottu samalla kun omistajayhtiö on vetänyt johdon seinästä, vaikka mitään tarvetta tai käyttöä onlineominaisuuksille ei olisi muutoin yksinpelissä ikinä ollut.

        Hyvä esimerkki on Conan. Kyseistä peliä oli mahdollista pelata täysin yksinään, ilman minkäänlaista nettiyhteyttä. Sitten muutamia vuosia Tencent osti Conanin julkaisuoikeudet (ei siis tekijänoikeuksia!) ja vaati että peliin täytyy tehdä tiettyjä muutoksia, kuten sisäinen kauppa (Ei siis erillisiä DLC paketteja) ja että pelin täytyy olla yhteydessä nettiin jotta se voi käynnistyä.

        Peliyhtiö siis ihan itse omasta halustaan muutti tuon toiminnon vaikka maksaneet asiakkaat eivät olleet sitä koskaan pyytäneet!

        Huomaa, että jos vetoat EULAan, niin kyse on yksipuolisesta sopimuksesta, joka ei ole mikään laillinen sitoumus. Siitä syystä tuo argumenttisi että olisi kannattanut lukea myynti ja käyttöehdot on turha argumentti ja laillisesti vain pelkkä mielipide, ei mikään laki tai vaatimus.

        Muistutan myös yhä edelleen, että älä jauha enää siitä että omistajuus muka siirtyisi asiakkaalle, koska tuossa lakialoitteessa ei ole siitä lainkaan kyse.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä ei ole kyse siitä että omistusoikeus siirtyisi maksajalle.

        Tässä on kyse tuotteesta jonka käyttö estetään yhtiön toimesta silloin kun yhtiötä ei enää huvita.

        Älä ala jankkaamaan siitä kuka omistaa tekijänoikeudet, koska se ei kuulu tähän keskusteluun ollenkaan.

        Tähän keskusteluun ei myöskään kuulu ne pelit jotka ovat esimerkiksi MMORPG pelejä, joista kaikki tietävät että kyse on nettiyhteisöstä jossa pelaajia on valtava määrä ympäri maailmaa samassa pelimaailmassa. Kaikki tietävät ettei se ole yksinpeli. The Crew oli yksinpeli jossa oli multipeliominaisuus, eli pystyit pelaamaan sitä onlinessa, mutta myös itsenäisesti ilman että sinun tarvitsi nähdä ketään netissä.

        Sen ainoa ongelma oli se että pelin täytyi olla koko ajan yhteydessä nettiin, vaikka olisi pelannut yksinpeliä.

        Ja tuollaisia pelejä on valtava määrä joista yksinpeliominaisuus on tuhottu samalla kun omistajayhtiö on vetänyt johdon seinästä, vaikka mitään tarvetta tai käyttöä onlineominaisuuksille ei olisi muutoin yksinpelissä ikinä ollut.

        Hyvä esimerkki on Conan. Kyseistä peliä oli mahdollista pelata täysin yksinään, ilman minkäänlaista nettiyhteyttä. Sitten muutamia vuosia Tencent osti Conanin julkaisuoikeudet (ei siis tekijänoikeuksia!) ja vaati että peliin täytyy tehdä tiettyjä muutoksia, kuten sisäinen kauppa (Ei siis erillisiä DLC paketteja) ja että pelin täytyy olla yhteydessä nettiin jotta se voi käynnistyä.

        Peliyhtiö siis ihan itse omasta halustaan muutti tuon toiminnon vaikka maksaneet asiakkaat eivät olleet sitä koskaan pyytäneet!

        Huomaa, että jos vetoat EULAan, niin kyse on yksipuolisesta sopimuksesta, joka ei ole mikään laillinen sitoumus. Siitä syystä tuo argumenttisi että olisi kannattanut lukea myynti ja käyttöehdot on turha argumentti ja laillisesti vain pelkkä mielipide, ei mikään laki tai vaatimus.

        Muistutan myös yhä edelleen, että älä jauha enää siitä että omistajuus muka siirtyisi asiakkaalle, koska tuossa lakialoitteessa ei ole siitä lainkaan kyse.

        Oletko itse Sönkön Topi? Kirjoitit monta riviä täysin turhaa sönkötystä. Aloituksessa on mainittu tapaus The Crew pelistä ja siitä kommentoin, että lopetahan sönköttäminen. Siinä keississä kyse ei ole lakialoitteesta, vaan kahden kiukuttelevan pelaajan tekemästä yhteiskanteesta perusteina, että Ubisoft on rikkonut kuluttajansuojalakia, eikä ole ollut riittävän selkeä, että peliä myytiin rajoitetulla liisenssillä. Jos olisivat lukeneet ehdot, ei olisi syntynyt epäselvyyksiä. Kun oikeudenpalvelija lukee kanteen ja Ubisoftin myynti- ja käyttöehdot, kanne tullaan satavarmasti hylätään. Menikö nyt Topilla kupoliin asti?


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko itse Sönkön Topi? Kirjoitit monta riviä täysin turhaa sönkötystä. Aloituksessa on mainittu tapaus The Crew pelistä ja siitä kommentoin, että lopetahan sönköttäminen. Siinä keississä kyse ei ole lakialoitteesta, vaan kahden kiukuttelevan pelaajan tekemästä yhteiskanteesta perusteina, että Ubisoft on rikkonut kuluttajansuojalakia, eikä ole ollut riittävän selkeä, että peliä myytiin rajoitetulla liisenssillä. Jos olisivat lukeneet ehdot, ei olisi syntynyt epäselvyyksiä. Kun oikeudenpalvelija lukee kanteen ja Ubisoftin myynti- ja käyttöehdot, kanne tullaan satavarmasti hylätään. Menikö nyt Topilla kupoliin asti?

        Jaahas, olet siis pelkästään trollaamassa ja väittämässä vastaan vaikka olet väärässä koska et näytä tuntevan edes koko tapausta.

        The Crewn tapaus aloitti koko lakialoitteen valmistelun. Siinä ei ole kyse mistään kuluttajasuojalain rikkomisesta, eikä mistään epäselvästä, vaan siitä että Ubisoft veti johdon pois seinästä.

        Koska olet sen "kitinän" epäilemättä kuunnellut youtubesta, niin silloin sinun pitäisi tietää ettei siinä väitetty että johdon vetäminen seinästä rikkoisi kuluttajansuojaa. Siinä ERITYISESTI PAINOTETTIIN sitä ettei se rikkonut kuluttajansuojaa millään tavalla. Mutta sinä oletkin pelkkä trolli ja tuollainen pieni yksityiskohta jäi sinulta kätevästi mainitsematta, eikö niin?

        Kun peliä myytiin, missään ei ollut selvää ilmoitusta siitä että Ubisoft voi yhdessä hetkessä lopettaa kaikilta pelin pelaamisen ihan minkä tahansa syyn nojalla. Se on fakta. Esimerkiksi Steamissa siinä ei ollut vuosikausiin minkäänlaista mainintaa siitä että Ubisoft voi vetää töpselin seinästä vaikka heti kun olet tuotteesta maksanut.

        Mutta kuten sanoin, EULA ei ole mikään lakiteksti. Sitä ei lueta oikeudessa puolustukseksi, eikä sen perusteella jätetä ketään syyttämättä, koska mikään yksipuolinen sopimus, ei ole oikea laillisesti pätevä sopimus. Sitäpaitsi, se että otat esiin oikeudenpalvelijan, ja että asia jää siihen kun oikeudenpalvelija lukee EULAn, kertoo kaiken siitä kuinka vähän tapauksesta tiedät.

        Kyse on lakialoitteen valmistelusta kansalaisaloitteen pohjalta, ei oikeuteen haastamisesta! Kuinka tyhmä oikein olet kun noin yksinkertaiset asiat sekoitat keskenään?!

        EULAlla voidaan kieltää vain sellaiset tapaukset jossa esimerkiksi kielletään modaaminen niin että modia myydään tai "rahoitetaan" ilman tekijänoikeudenhaltijan kirjallista lupaa.

        Sillä ei tietenkään voida estää modaamista, mutta rahastaminen modeilla voidaan estää ja sen estämistä tukee myös lainsäädäntö. Mutta EULAlla ei voida luoda mitään uusia lakeja ja vaatia niitä yksipuolisesti täytäntöönpantavaksi.

        Kuten sanoin, voit lopettaa heti alkuunsa koska et edes ymmärrä mistä tässä on edes kyse.


    • Anonyymi
      UUSI

      Älkää ostako, jättäkää ostamatta.
      Boikottiin kaikki "palvelin" tuotteet.
      Vaatikaa ainakin -20% haitasta.

      Teslan ovi ei aukea sisältäpäin ellei ole yhteyttä palvelimeen?

      • Anonyymi
        UUSI

        En tiedä avautuuko teslan ovet, epäilen vahvasti että avautuvat koska sen valmistamiseen vaikuttaa turvallisuuslait. Mutta muutama vuosi sitten oli myynnissä sellainen seksilelu, eli käsiraudat, ja jonkinlainen penislukko, jota pystyi käyttämään puhelimen sovelluksella. Kun joku kaappari kräkkäsi puhelimen apin, sen jälkeen se ei enää avannut lukkoja ja ainoa keino poistaa nuo hilut peniksestä ja ranteista oli käyttää voimapihtejä.

        Firma teki kuitenkin appiinsa päivityksen ja tuotteisiinsa sellaisen ominaisuuden että vaikka sen lukitsisi avaimella, sen saa napista painamalla ja ilman appia helposti auki.

        Seksileluja ei koske sama lainsäädäntö joka koskee lasten leluja tai ajoneuvoja. Korjattavaa siis on!


    • Anonyymi
      UUSI

      Nostetaas taas asia esiin koska kaikki venäläistrollit ovat spämmineet jokaiseen ketjuun turhaa Kremlin roskaa ja peittäneet ihmisiin vaikuttavat tärkeät asiat piiloon!

      • Anonyymi
        UUSI

        Ylööösss!!!!


    • Anonyymi
      UUSI

      voiko tv ruutupintaa uusiokäyttää
      askarrella muuta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suureksi onneksesi on myönnettävä

      Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️
      Ikävä
      93
      2099
    2. Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu

      Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia
      Apua aloittelijalle
      167
      1540
    3. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      74
      1319
    4. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      236
      1200
    5. No ei sun asunto eikä mikään

      muukaan sussa ole erikoista. 🤣 köyhä 🤣
      Ikävä
      73
      1170
    6. Hyvin. Ikävää nainen,

      Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan
      Ikävä
      88
      1096
    7. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      151
      1041
    8. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      245
      984
    9. Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin

      Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.
      Ikävä
      51
      916
    10. Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta

      Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli
      Pyhäjärvi
      88
      891
    Aihe