Ilmastointi

koiranomistaja

Ilmastointi pätkii...Volvo S70 99.Kuullu huhja että ei oo tehtävissä muuta ku vaihtaa kompura,ja sekin pitäs tehdä volvolla eli 1000€ menee,vai? Kokemuksia,please....

13

12089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mulla

      Magneettikytkin p....kana, joku käämi poikki ja kuumetessaan tarpeeksi, lyö kompuran pois päältä.
      Se lähtee taas käyntiin kun on ollut poissa päältä vähän aikaa, Mutta näillä keleillä sais kyllä toimia koko ajan. Pelkkä osan hinta 700€.


      -V...tuttaa niin ettei veri kierrä!

      • Putte

        Jos magneetti kytkimestä on käämi poikki, niin se ei todellakaan tee sen jälkeen enää mitään, ei kuumana, eikä kylmänä.


    • Putte

      Ettei järjestelmässä ole vuotoja, koska yleisin vuotokohta on väliaineen täyttö liitin.

      Jos kompura pätkii, ja ei tule viileää ilmaa, on todennäköisesti kyseessä vuoto, ei kompuran vika.

      Näin oli omassa 850:ssä, ja liitin, sekä järjestelmän täyttö ei montaa kymppiä maksa, sillä R134A:n kilohinta on tuollaiset 15€ ja sitä menee 750g, plus tietenkin työt, ja ehkä se täyttöliitin ( alkaa vuotamaan täyttöliittimen neulaventtiilistä)

    • Esra

      Koitas ny vähän tarkentaa, että mitenkä pätkii!!!!
      Jos kompressori pyörii (suunnilleen) 5 s ja seisoo 15 s taas käy 5s jne, silloinhan se kyllä pätkii, mutta juuri niinhän kiinteätilavuuksisen Zexel DKS-15CH -kompressorin kuuluukin pätkiä. Ja silloin kylmäainetta on systeemissä riittävästi eikä sen vaihto/lisäys muuta mitenkään tilannetta.

      Jos sensijaan em. pätkintä lakkaa koneen kuumennuttua aikansa, ei vika silloinkaan ole kylmäaineessa, vaan kompressorin magneettikytkin on kulunut hieman, katkosrako pitäisi olla 0,4 - 0,6 mm, siitä vain rakomitalla mittaamaan. Jos rako on liian suuri, ei magneetti jaksa vetää.

      Jos se on tuon yli, ja siis se jaksoittainen toiminta lakkaa, pitäisi rako säätää oikeaksi nyppäämällä kytkin irti akselin päästä ja poistamalla/vaihtamalla säätölevyksi sanottu prikka akselilta.

      Vika voi olla matalapaineputkessa olevassa 40 e:n painekytkimessäkin. Sen voi testata oikosulkemalla siihen menevän johtoparin. Tällöin magneettikytkin vetää ja pysyy vetäneenä, kunnes oikosulun irroittaa. Ei kannata yhtäjaksoisesti käyttää kompressoria puolta minuuttia kauempaa, jäätyy putket ja kompuran voitelu ei pelaa.

      Ammattinsa osaava autosähkökorjaamo tai kylmäkonekorjaamo korjaa magneettikytkimen tunnissa, ei siinä kompressoria tarvitse vaihtaa, ei edes irroittaa. Ilmeisesti Volvo-korjaamo-organisaatio ei osaa tätä(kään) työtä tehdä? Aina tarjoillaan vain kalleinta vaihtoehtoa, eli kompressorin vaihtoa.

      Jos omatoimista autonkorjailua on harrastanut, voi sen itsekin tehdä.

    • koiranomistaja

      No dii,elikkäs homman menee näin että,volvon ilmastointi pätkii...toimii n.15-20min sit lakkaa ja kun on pois päältä suunilleen saman ajan ni taas toimii sen 15 min.Soitin paikalliseen jäähdytinhuoltoon ja sano sielt ett siin o just joku kytkin menny ja ei muuta ku kompura vaihtoon ... ja kulemma kandee tehdä volvolla ni saa takuun ??? Eli onko se ainoo vaihtoehto? sapettaa tietty,varsinkin näillä keleillä...

      • tero

        Itselläni on käsitys että ilmastointilaitteen normaali kestoikä on huomattavasti kauemmin kuin 6 vuotta. Mikäli asiantuntija on samaa mieltä niin vaadi korjaus myyjältä virhevastuuseen vedoten.


      • Putte
        tero kirjoitti:

        Itselläni on käsitys että ilmastointilaitteen normaali kestoikä on huomattavasti kauemmin kuin 6 vuotta. Mikäli asiantuntija on samaa mieltä niin vaadi korjaus myyjältä virhevastuuseen vedoten.

        Itselläni 850:n ja mallia -97 eikä varmasti ole koskaan kompuraan remonttia tehty, vain aineet tankattu uudelleen, ja ei mitään ongelmia.


      • Esra

        Volvon takuu on 1 vuosi ja hinta noin 1000 e. työ. Jäähdytinkorjaamo tekee puoleen hintaan ja takuu voi olla 2 vuotta. Näin siis jos vaihtaa kunnossa olevan komprssorin, jossa pelkkä kytkimen vaihto riittäisi. Kyllä niitä osaavia korjaamoitakin löytyy, kun viitsii kysellä, ja siis kykytään, osaatteko säätää kompressorin magneettikytkimen ilmavälin? Onnistuuko se alle tunnissa? Pitäisi onnistua, kun itseoppineelta autonomistajaltakin se onnistuu pihamaalla ilman nosturia alle 2 tunnissa.

        Sen ilmavälin pitikin olla 0,3 ...0,5 mm yhden lähteen mukaan 0,4...0,6 toisen, omassani on 0,7 mm ja vielä pelaa.

        Ps. Volvolla ammattitaito ei riitä sen kytkimen korjaamiseen, mutta luulisi 1000 eurolla viitsivän vähän kauempaakin etsiä osaavia ja palveluhaluisia korjaamoita.


    • tyhmyydestä sakoteta

      Volvolla homma menee niin että ei edes tutkita, kompura vaihtoon ja edelleenkin saattaa olla vika jossain muualla. Muutenkin alan olla huoltojen suhteen sitämieltä että jos haluaa jonkun asian kerralla oikeasti kuntoon vie auton jonnekkin nyrkkipajalle. Siniselle olen syytänyt aika paljon turhaa rahaa....

      • Erkkimerkki

        Ei todellakaan kannata viedä ainakaan Volvolle. Rosvoja ovat. Eivät ees yritä löytää vikaa, saati korjata. Uusivat kompuran tonnin hintaan työt. Ja nekin laiskoista vetelehtijöistä johtuen maxi-luokkaa.. Jos sulla on viisumi, vie Viipuriin korjattavaksi, pääset todennäköisesti alle satasella, ja tulee kuntoon :)


    • Kupla760

      Volvo t5r ilmastointi sekosi.
      Järjestelmä täynnä ainetta, mutta yhtäkkiä ei enää reagoi ilmastoinnin katkaisijaan. Kuitenkin säätimet käännettynä kylmimmälle, kompura käy välillä hetken.
      Auton mittarinäytössä oleva ulkoilman lämpötilan näyttö alkoi näyttää yli kolmenkympin lukemia viileällä kelillä ja nyt näytössä lukee HI.
      Mikähän taas on hajonnut?

    • Myös koiranomistaja!

      Ihme juttuja kun minulla oli sama Volvo 13 vuotta ja ilmastointi toimi koko ajan. Muistaakseni pari kertaa täytettiin mikä kuuluu normaaliin huoltoon.

    • volvoilija

      Volvo V40 kompressorista alkanut kuulua erikoista sirisevää ääntä joka nyt jäänyt pysyväksi. Onko kellään käsitystä , jotkut laakerit tai kylmäainevaje tai joku muu ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe