Sika-naudan vaihtoehdoksi on tullut herne-nauta

Anonyymi-ap

Aiotko kokeilla ? Menekki on ollut hyvä. Tuottajan mukaan tuote mahdollistaa kasvisproteiinin lisäämisen ruokavalioon ja syömisen keventämisen.

– Osa kuluttajista on toivonut meiltä selkeästi uusia vaihtoehtoja, joilla voi lisätä kasvipohjaista proteiinia arkeen ilman, että tutut ruoanlaittotavat muuttuvat.

Liha-kasvistuotteita kutsutaan hybridituotteiksi.

https://yle.fi/a/74-20194557

82

428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyse on siis uutuudesta, herne-nautajauhelista, jos joku ei halua avata
      linkkiä.

    • Anonyymi

      Ihan ok.

      Pitää testata. Oletan, käytännössä eroa tavan jauhelihaan ei huomaa mitenkään. Hyvä tapa ujuttaa palkokasvia ruokavalioon, terveellisempää, ekologisempaa jne.

      Hinta vähän kysymysmerkki. Herneet lihaa halvempia, mutta käsittely maksaa. Jos hintaa saa kokolihaan verrattuna alemmas, varma hittihän tuon pitäis olla.

      Ihan hyvä, että on tuotekehittelyä.

      =DW=

    • Anonyymi

      Possunlihan rasva on pehmeää rasvaa, terveellisempää ja possunliha on
      nopeammin kypsyvää kuin naudanliha. Tekisivät sika-hernettä !

      • Anonyymi

        Sika halpaa.

        Naudanjauhelihasta pulaa, hyvä markkinarako tollaselle tuotteelle.

        Mulla oletus, herne ei ehkä kovin hyvin passais sikajauhelihaan . Sika tosiaan rasvaisempaa ja pehmeämpää. Vois helpolla olla liika kuivaa ja ehkä herne tekis sikajauhelihasta turhan kovaa, siis kiinteetä.

        Missä muuten myydään sikajauhelihaa? Mitä kaupoissa nähnyt, tarjolla kyllä sikanautaa. Siihen varmaan hernettäkin voi käyttää osana naudanlihaa. Iteasiassa, en kai ikinä sikajauhelihaa ole kai nähnytkään.

        Mutta eiköhän noita uusia innovaatioita ilmaannu. Sirkat ei oikein menestyneet, vaikka ajatus olikin hyvä. Mutta näitä vegejuttuja on kyllä hyvin markkinoilla. Mun mielestä vegemöttönen on paremman makuinen, kuin normi lihamöttönen.

        Ihan hyvä idea tää hernejuttu. Mulla kutina, siitä voi tulla jopa hitti, koska naudan jauhelihasta pulaa ja hintakin nousee.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sika halpaa.

        Naudanjauhelihasta pulaa, hyvä markkinarako tollaselle tuotteelle.

        Mulla oletus, herne ei ehkä kovin hyvin passais sikajauhelihaan . Sika tosiaan rasvaisempaa ja pehmeämpää. Vois helpolla olla liika kuivaa ja ehkä herne tekis sikajauhelihasta turhan kovaa, siis kiinteetä.

        Missä muuten myydään sikajauhelihaa? Mitä kaupoissa nähnyt, tarjolla kyllä sikanautaa. Siihen varmaan hernettäkin voi käyttää osana naudanlihaa. Iteasiassa, en kai ikinä sikajauhelihaa ole kai nähnytkään.

        Mutta eiköhän noita uusia innovaatioita ilmaannu. Sirkat ei oikein menestyneet, vaikka ajatus olikin hyvä. Mutta näitä vegejuttuja on kyllä hyvin markkinoilla. Mun mielestä vegemöttönen on paremman makuinen, kuin normi lihamöttönen.

        Ihan hyvä idea tää hernejuttu. Mulla kutina, siitä voi tulla jopa hitti, koska naudan jauhelihasta pulaa ja hintakin nousee.

        =DW=

        Söin iltakuudelta vaihteeksi kaksi "Vihis, eli vegaaninen lihapiirakka" ja hyvää oli. jattelin että ostan niitä myöhemminkin.
        Kun sitten otin 23 aikaan unilääkkeen, join 3 dl vettä, niin alkoi melkoinen vatsakipu. Se oli melkoista , ehkä senkin vuoksi kun ei ole ollut vatsakipua useisiin kymmeniin vuosiin. Tai ei ole ollut vatsa kipeä koskaan.
        Alkoi wc juoksenteli 15 minuutin välein. Jotain klo 4 aamuyöllä oli rauhoittunut, otin uudet unilääkkeet ja menin nukkumaan. 7 aikaan heräsin ja kaikki hyvin.

        En taidakaan heti ostaa uutta kertaa.

        https://sipsikaljavegaanit.fi/vihis-eli-vegaaninen-lihapiirakka/


    • Anonyymi

      Syön jauhelihan raakana, enkä tuskin tule edes kyseistä tuotetta kokeilemaan.

    • Anonyymi

      joulukinkuksi vehnäåjhauhokinkku

      • Anonyymi

        Ai seitan.

        En ole koskaan maistanut sitä. Kiinnostais toki, kaikkea pitäis kokeilla. Seitania ei myydä ihan joka kioskissa, pitäis selvitellä mistä sitä vois ostaa. Toki, vois tieten kokeilla tehdä itekkin, reseptejä varmaan netissä. Sitä en tiedä, mistä vehnägluteenia sais. Niin, kaitpa se oli gluteenia.

        Ilmeisesti seitan kuitenkin käy vegekinkusta, tuskin tosin maistuu normikinkulle.

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai seitan.

        En ole koskaan maistanut sitä. Kiinnostais toki, kaikkea pitäis kokeilla. Seitania ei myydä ihan joka kioskissa, pitäis selvitellä mistä sitä vois ostaa. Toki, vois tieten kokeilla tehdä itekkin, reseptejä varmaan netissä. Sitä en tiedä, mistä vehnägluteenia sais. Niin, kaitpa se oli gluteenia.

        Ilmeisesti seitan kuitenkin käy vegekinkusta, tuskin tosin maistuu normikinkulle.

        =DW=

        Tsekkakin.

        Gluteenijauhoja pitäis saada kaupoista. Sitä voi tehdä itekkin vehnäjauhosta. Vehnäjauhot vaan huuhdellaan vedellä, että jäljelle jää gluteeni. Sitten lisätään khikihernejauhoja ja kaikenlaista maustetta ja muuta.

        Leivotaan pötkö ja paistetaan uunissa,

        Jepjep


        =DW=


    • Anonyymi

      Olen ostanut 10%:n nautaa ja kun näen ensimmäisen hybridituotteen niin katson mitä sen tuoteseloste kertoo.

    • Anonyymi

      Kuskusiasta saa moneen menoon. Ja lähtöön.

    • Anonyymi

      Liha vähenee ja hinta nousee,näin siinä käy. Sitä markkinoidaan kuluttajille hienolla nimellä,"hybridilihavalmiste"

    • Anonyymi

      Sörsseli on sellaista johon on laitettu aineksia laidasta laitaan. Mutta jotkut väittävät, että ruoka pitäisi syödä aines kerrallaan, eikä sekoittaa kaikkea sekaisin.

      • Anonyymi

        jotkut väittävät että sitä on tätä ja toiset toisin päin
        mahassa useimilla sörselsöneilä menee kaikki sekas nopaa


      • Anonyymi

        Ihan huuhaata.


    • Anonyymi

      Joo siis en ole mutta käytän sekä soija että herneproteiinia päivittäin
      aminohappojen ohella

    • Anonyymi

      Herne-nauta-jauheliha on ihan hyvä juttu niille, joiden ei tule lisättyä
      kasviksia lautaselle. Aika vähän hernettä on siinä kuitenkin.

      En pysty syömään lihaa, siksi on pidettävä huolta, että saa tarpeeksi proteiinia,
      jota on myös kasviksissa ja viljassa. Lisään varmuudeksi kasvisproteiinijauhetta
      moniin ruokiin lautasella, esimerkiksi keittoihin ja puuroon.

      • Anonyymi

        Ei pysty syömään lihaa ? Huonot hampaat? Eihän sitä raakana syödä. Naudanhauheliha menee hyvin.
        Pihvit ei huonoilla omilla hampailla voi syödä br suikaleet ja jauheliha ja munia.
        Kokemusta on. '


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pysty syömään lihaa ? Huonot hampaat? Eihän sitä raakana syödä. Naudanhauheliha menee hyvin.
        Pihvit ei huonoilla omilla hampailla voi syödä br suikaleet ja jauheliha ja munia.
        Kokemusta on. '

        Syitä voi olla monia, ettei pysty syömään lihaa esimerkiksi maha- tai suolistosairaudet
        tai vastenmielisyys sitä kohtaan, että eläin pitää tappaa ruuaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syitä voi olla monia, ettei pysty syömään lihaa esimerkiksi maha- tai suolistosairaudet
        tai vastenmielisyys sitä kohtaan, että eläin pitää tappaa ruuaksi.

        Liha on ainoa ruoka mitä sairaat ihmiset pystyvä syömään ilman ongelmia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liha on ainoa ruoka mitä sairaat ihmiset pystyvä syömään ilman ongelmia.

        Voisitko vähentää pashkan ja potaskan jauhantaasi.


      • Anonyymi

        Minä syön kohtuudella heraproteiinia , siinä ei kai ole fosforia, jota vältä.
        Syön myös EAA ta, kun en syö munaa yms., siinäkin jotain kai huonompaa proteiinia.
        Munuaisarvot palautui normaali arvoihin, vaikka lääkäri sanoi että ei ne koskaan parane, voi vaan heikkeneminen hidastua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liha on ainoa ruoka mitä sairaat ihmiset pystyvä syömään ilman ongelmia.

        Harvoin se tekee vaivaa, mutta sillä voi saada monta vajaatoimintaa ja syöpää.
        Luokkakaveri, hiekkalaatikko kaverikin viestitteli jo noin 15 vuotta sitten Dialyysihoidosta kaikille kavereilleen. Ei mitään kipuja, turvotuksia tai ongelmia ja ensimmäisestä lääkärin käynnistä alle 6 kk kuluttua kävi Dialyysihoidossa. Eli kyllä vielä kauan.


      • Anonyymi00085
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Liha on ainoa ruoka mitä sairaat ihmiset pystyvä syömään ilman ongelmia.

        Jouluna syärään.


    • Anonyymi

      En ole mikään jauhelihan syöjä, harvoin ostan, ja silloinkin kanajauhelihaa, vois kokeilla hernejauhelihaa, oli kai kalliimpaa.

    • Anonyymi

      Mitä seuraavaksi? Porkkanana broileria, kanaa.
      Raejuusto munia. Ööö. Silakkaperunaa. Ruisleipälanttua. Puolukkaporsasta..heinähirveä.
      Juustojänistä...
      😂

      • Anonyymi

        Porkkala

        En tiedä, onko kaupallisena tuotteena. Mutta nähnyt reseptejä vegegraavilohesta, sanotaan porkkalaksi. En tiedä miltä maistuu, mutta porkkanahan on kyllä hyvää noin yleensäkin ja jos se jotenkin on suolukkaa, voi olla oikeinkin hyvää.

        Lisäks se on aikalailla graavilohen näköistäkin.

        Näissä jutuissa sellanenkin puoli kuin allergiat ja vaikkapa vatsavaivat. Olemassa ihmisiä, jotka ei voi syödä lihaa jostain syystä. Kala-allergikkoja tunnen itekkin pari. Hupaisaa, toinen on innokas onkimaan, mutta en tiedä, pystyykö se ite ottaan kalaa pois koukusta.

        Mä syön kyllä ite mieluusti lihaa, pihviä, läskiä jne. Mutta pidän myös vegeruuista. Monesti oikein hyvän makuisia ja periaatteessa a tietenkin terveellisiäkin. Ja lisäks tärkeetä, paljon ekologisempaa murkinaa kuin liha, tai jokin kassilohi.

        Ihan hyvä, että tuotekehittelyä tapahtuu, lisää valinnanvaraa
        .
        Mutta en pidä siitä, että puhutaan vaikkapa lihan korvikkeista. Eri tuotteita, joita voi käyttää samalla tavalla samantyyppisiin ruokiin, kuin perinteisiäkin. Tämä hernejauhis tosiaan hybridi. Siinä sekä lihaa, että vegeä. Oikein hyvä idea.

        =DW=


      • Anonyymi

        Kyllä niitä porkkana jauhelihaa ja porkkana grillimakkaraa on jo yritetty myydä.
        En tiedä onko enää kun asia ei kiinnosta.


    • Anonyymi

      Hemmetin hyvä homma. Kasvikset kunniaan, joka niille kuuluu.

      • Anonyymi

        Erikseen kasvikset. Liha on lihaa. Lehmä tekee mItoa, juustoa jne. Aarre, hyvä eläin. Jumala olennot antoi meille oikeat ruoka 8hjeet ja karjan ja maanviljelyn. Pohjoisen kansat. Kaiken rakentaneet.
        Saatanan sikiöt eivät tykkäö siitä että me valkoiset luovat osaamme.
        Kade koska itse rumia ja lahjattomia, ei ät osaa viljellä ja viholliset jews polttivat uhrasivat lapsia roviolla jotta osaisivat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erikseen kasvikset. Liha on lihaa. Lehmä tekee mItoa, juustoa jne. Aarre, hyvä eläin. Jumala olennot antoi meille oikeat ruoka 8hjeet ja karjan ja maanviljelyn. Pohjoisen kansat. Kaiken rakentaneet.
        Saatanan sikiöt eivät tykkäö siitä että me valkoiset luovat osaamme.
        Kade koska itse rumia ja lahjattomia, ei ät osaa viljellä ja viholliset jews polttivat uhrasivat lapsia roviolla jotta osaisivat.

        Hullua soosaamista.


    • Anonyymi

      Syön kasviksia erikseen sopivasti. Olen lopettanut jauhelihan ostamisen kokonaan ainakin jo pari vuotta sitten. En tee sillä mitään. Jos teksin makaroonilaatikkoa, ostaisin paistia, jonka pilkkoisin hyvin pieniksi ja käyttäisin sitä. Ruvennut inhottamaan millä ovat sitä jatkaneet, kun tuntuu että montaa elintarviketta on huononnettu.

      • Anonyymi

        On ruvennut inhottamaan, että elämiä tapetaan ruuaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ruvennut inhottamaan, että elämiä tapetaan ruuaksi.

        Vegaaneja on enemmän ja enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ruvennut inhottamaan, että elämiä tapetaan ruuaksi.

        Mitä jos ei yhtään eläintä enää tapettaisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ruvennut inhottamaan, että elämiä tapetaan ruuaksi.

        Mites on tykkäätkö kun saatanpalvojat syövät ihmisiä ja vauvoja,pikkulapsia?
        Tuohon kuvioon veganismi sopii..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ruvennut inhottamaan, että elämiä tapetaan ruuaksi.

        Tarttisko sun tutkia edes vähän tarkemmin. Vaikkapa ruuan historiaa. Hah.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarttisko sun tutkia edes vähän tarkemmin. Vaikkapa ruuan historiaa. Hah.

        Joosain syödään koiriakin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joosain syödään koiriakin...

        Ehkä, mutta tässä ei ollut kyse siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä, mutta tässä ei ollut kyse siitä.

        Huomautin vain.


    • Anonyymi

      Kaikkea voi kokeilla, kyllä tätäkin.

    • Anonyymi

      Ihan hyvää varmaan. Kertokaa, kun olette kokeilleet "

      • Anonyymi

        Sovitaan niin ....


    • Ei haittaa vaikka sika poistunut tuosta conbosta. En muutenkaan juuri ostanut siallista jauhelihaa.
      Voi olla että joskus tässä kokeilen hernejauhelihaa.

    • Anonyymi

      YÖÖÖÖÖÖK
      koko jauheliha HUIJAREILLE,
      YÖÖÖÖÖÖÖK,

      pitkään onki jo jotenki inhonnu kaikkia jauhelihoja, nyt selvisi miksi ne on YÖKÖTTÄNEET jo pitkään hyiiiiiii,

      • Anonyymi

        Mutku herneproteiinia ei ole lisätty "pitkään". Tuote on aivan uusi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutku herneproteiinia ei ole lisätty "pitkään". Tuote on aivan uusi.

        Kokeilua joo.


    • Anonyymi

      Sori mutta on pakko kommentoida, itse olen alaikäinen palstalle, parikymmentä vuotta vaille ikärajan. Mutta olette ihan sekaisin. Ottakaa ihmeessä itse selvää asioista älkääkä luottako siihen soopaa mitä media teille haluaa syöttää, se haluaa myydä milloin mitäkin tuotetta ja ties mitä ideologiaa. Miettikää nyt edes vähän ennenkuin sorrutte näihin huijauksiin.

      • Anonyymi

        Kysymys.

        Mitä huijausta on, kun joku elintarviketeollisuus kehittää ja tuo markkinoille uuden tuotteen? Lisäksi lanseeraa sen nimenomaan sellaisena, mikä sen sisältö on.

        Tuotetta tietenkin markkinatalouteen kuuluvasti markkinoidaan kuluttajalle. Mutta mistähän ideologiasta lie kyse? Politiikka, uskonto, mikä?

        Niettä mitä huijausta asiassa on?

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys.

        Mitä huijausta on, kun joku elintarviketeollisuus kehittää ja tuo markkinoille uuden tuotteen? Lisäksi lanseeraa sen nimenomaan sellaisena, mikä sen sisältö on.

        Tuotetta tietenkin markkinatalouteen kuuluvasti markkinoidaan kuluttajalle. Mutta mistähän ideologiasta lie kyse? Politiikka, uskonto, mikä?

        Niettä mitä huijausta asiassa on?

        =DW=

        Siihen liittyvä ideologia. "Vihreä siirtymä".
        Sekä hinta. Tuo moska maksaa 12e/ kg, kun pakasteherne maksaa 2.5e/kg ja oikea naudan jauheliha maksaa alle 13e/kg.


        Vanhat ihmiset ei usein tajua kun heitä huijataan. Luottavat sokeasti muihin. Rahat viedään tililtä jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys.

        Mitä huijausta on, kun joku elintarviketeollisuus kehittää ja tuo markkinoille uuden tuotteen? Lisäksi lanseeraa sen nimenomaan sellaisena, mikä sen sisältö on.

        Tuotetta tietenkin markkinatalouteen kuuluvasti markkinoidaan kuluttajalle. Mutta mistähän ideologiasta lie kyse? Politiikka, uskonto, mikä?

        Niettä mitä huijausta asiassa on?

        =DW=

        ei tuossa ole mitään uutta tuotetta, jos otat lihaa ja sekoitat siihen jotain p*skaa sekaan ei siitä tule uutta tuotetta, vaan miljoonia vuosia vanha tuote on vaan pilalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei tuossa ole mitään uutta tuotetta, jos otat lihaa ja sekoitat siihen jotain p*skaa sekaan ei siitä tule uutta tuotetta, vaan miljoonia vuosia vanha tuote on vaan pilalla.

        Herne on luonnontuote ja vallan oivallinen vihanne sinälläänkin. Olisikohan se pashka omassa päässäsi. Vain.


      • Anonyymi

        Voisitko itse tarkistaa todellisuutesi. Floppaa pahasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei tuossa ole mitään uutta tuotetta, jos otat lihaa ja sekoitat siihen jotain p*skaa sekaan ei siitä tule uutta tuotetta, vaan miljoonia vuosia vanha tuote on vaan pilalla.

        Ei ole pilalla...!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole pilalla...!

        joo, no, turha alkaa väittelemään joittenkin seniilien kanssa....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siihen liittyvä ideologia. "Vihreä siirtymä".
        Sekä hinta. Tuo moska maksaa 12e/ kg, kun pakasteherne maksaa 2.5e/kg ja oikea naudan jauheliha maksaa alle 13e/kg.


        Vanhat ihmiset ei usein tajua kun heitä huijataan. Luottavat sokeasti muihin. Rahat viedään tililtä jne.

        Heh.

        Muutama seikka kannattais miettiä enenpi.

        Noin esimerkiksi viljelijä saa perunakilosta parikymmentä senttiä kilo. Kaupassa muovipussissa sama peruna maksaa pian pari euroa kilo. Jos siitä samasta perunasta on tehty vaikkapa valmista muussia, kilohinta jossain valmisateruiassa on jo kympin luokkaa. Aika petollista hä?

        Uudessa tuotteessa on kulunsa. Tuotekehittely maksaa, tuotantoketjujen ja tuotantolinjojen kehittely maksaa. Markkinointikulu mainontoineen maksaa. Uutuustuotteessa nuo kulut ovat aina mukana. Ajan oloon ne kuoleentuvat ja tehtaan hinnat voivat laskea. Logistiikka ja kauppa vie jatkossakin osan tuotteen vähittäismyntihinnasta siitä huolimatta.

        Lopuks se. Vähän väärä kohderyhmä ehkä sulla nyt. Kuten ketjustakin kai huomasit, vanhemmat ihmiset ovat aika konservatiiveja, kaavoihinsa kangistuneita ja muutisvastaisia. Kannattais varmaan mieluummin suunnata oma prioagandasi nuirempiin ikäluolliin. Net ovat liveraalimpi uusille ajatuksille, kokeilunhaluisenpia. Paljon todennäköisemmin kiinnostuneet uutuustuotteista, kuin vanhemmat ikäluokat.

        Vihreä siirtymästa en osaa sanoa. Mutta naudanlihasta on pulaa ja tällaiselle tuotteelle on markkinoilla selkeästi kysyntää. Lisäksi uusimpien ravintosuositusten mukaan kasvisten käyttöä pitää lisätä ja lihan kulutusta vähentää. Vegeruuat on suosiossa, tämä tuote nyt ei ole vegeä, mutta kuitenkin kevyempi tuote kokolihasta tehtyyn jauhelihaan verrattuna. Lisäksi tietenkin ekologisempi.

        Sitäpaitsi, tollanen jauhelihaan käytettävä liha maksaa aika paljon vähemmän, jos sitä ei jauheta, pakata, eikä muutenkaan käsitellä. Kadvata lehmä. Teurasta se. Paloittele ja jauha rääpelihat jauhelihksi lihamyllyllä. Sen jälkeen voitkin sitten alkaa keuhkoamaan, kuinka ihmisiä jymäytetään myymällä niille sikahintaista jauhettua naudanlihaa. :D

        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joo, no, turha alkaa väittelemään joittenkin seniilien kanssa....

        sori kun tulin ihan väärälle palstalle, seniilit hoitakoot omat asiansa keskenään, ei ole minun ongelma. en todellakaan kuulu tänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh.

        Muutama seikka kannattais miettiä enenpi.

        Noin esimerkiksi viljelijä saa perunakilosta parikymmentä senttiä kilo. Kaupassa muovipussissa sama peruna maksaa pian pari euroa kilo. Jos siitä samasta perunasta on tehty vaikkapa valmista muussia, kilohinta jossain valmisateruiassa on jo kympin luokkaa. Aika petollista hä?

        Uudessa tuotteessa on kulunsa. Tuotekehittely maksaa, tuotantoketjujen ja tuotantolinjojen kehittely maksaa. Markkinointikulu mainontoineen maksaa. Uutuustuotteessa nuo kulut ovat aina mukana. Ajan oloon ne kuoleentuvat ja tehtaan hinnat voivat laskea. Logistiikka ja kauppa vie jatkossakin osan tuotteen vähittäismyntihinnasta siitä huolimatta.

        Lopuks se. Vähän väärä kohderyhmä ehkä sulla nyt. Kuten ketjustakin kai huomasit, vanhemmat ihmiset ovat aika konservatiiveja, kaavoihinsa kangistuneita ja muutisvastaisia. Kannattais varmaan mieluummin suunnata oma prioagandasi nuirempiin ikäluolliin. Net ovat liveraalimpi uusille ajatuksille, kokeilunhaluisenpia. Paljon todennäköisemmin kiinnostuneet uutuustuotteista, kuin vanhemmat ikäluokat.

        Vihreä siirtymästa en osaa sanoa. Mutta naudanlihasta on pulaa ja tällaiselle tuotteelle on markkinoilla selkeästi kysyntää. Lisäksi uusimpien ravintosuositusten mukaan kasvisten käyttöä pitää lisätä ja lihan kulutusta vähentää. Vegeruuat on suosiossa, tämä tuote nyt ei ole vegeä, mutta kuitenkin kevyempi tuote kokolihasta tehtyyn jauhelihaan verrattuna. Lisäksi tietenkin ekologisempi.

        Sitäpaitsi, tollanen jauhelihaan käytettävä liha maksaa aika paljon vähemmän, jos sitä ei jauheta, pakata, eikä muutenkaan käsitellä. Kadvata lehmä. Teurasta se. Paloittele ja jauha rääpelihat jauhelihksi lihamyllyllä. Sen jälkeen voitkin sitten alkaa keuhkoamaan, kuinka ihmisiä jymäytetään myymällä niille sikahintaista jauhettua naudanlihaa. :D

        =DW=

        Meinaatko sie, että lehmän kasvattaminen on ilmaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei tuossa ole mitään uutta tuotetta, jos otat lihaa ja sekoitat siihen jotain p*skaa sekaan ei siitä tule uutta tuotetta, vaan miljoonia vuosia vanha tuote on vaan pilalla.

        Olettaisin, että jauheliha on aika uusi tuote. Ei ainakaan "miljoonia vuosia vanha".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olettaisin, että jauheliha on aika uusi tuote. Ei ainakaan "miljoonia vuosia vanha".

        Piru tietää vaikka oliskin....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siihen liittyvä ideologia. "Vihreä siirtymä".
        Sekä hinta. Tuo moska maksaa 12e/ kg, kun pakasteherne maksaa 2.5e/kg ja oikea naudan jauheliha maksaa alle 13e/kg.


        Vanhat ihmiset ei usein tajua kun heitä huijataan. Luottavat sokeasti muihin. Rahat viedään tililtä jne.

        pakasteherne maksaa 2.5e/kg
        on vähän eri juttu kuin monimutkaisesti ja valtavasti prosessoitu herneproteiini.

        Toisaalta, käsketään välttämään pitkälle prosessoituja tuotteita, ny on toisinpäin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herne on luonnontuote ja vallan oivallinen vihanne sinälläänkin. Olisikohan se pashka omassa päässäsi. Vain.

        Syön sen takia hernettä kun siinä on lektiiniä. Luonnon lektiiniä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syön sen takia hernettä kun siinä on lektiiniä. Luonnon lektiiniä.

        Myös jauhelihaan sekoitetaan ihan luonnon kasvattamia herneitä, ei mitään tekojuttuja.


    • Anonyymi

      Ei nappaa, hampurilaiseen pitää olla naudanlihaa.

      • Anonyymi

        Onneksi en hamppareita juurikaan syö.


    • Anonyymi

      En aio kokeilla, kun on jotain kihdin tapaista. Isovarvas ei tykkää paljosta herneestä. Vaiva tulee 2 kk viiveellä.

      Mutta muutenkaan en moista ostaisi. Jos sellaista sekoitusta haluaisin, luottaisin herneitä ja laittaisin pieneksi tehosekoittimella. Sitä sitten jauhelihaan.

      • Anonyymi

        Jos haluaa tehdä asian mutkikkaammaksi voi tietenkin toimia noinkin
        eikä mikään estä kippaamasta purkkiherneitä lihapullien lisukkeeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos haluaa tehdä asian mutkikkaammaksi voi tietenkin toimia noinkin
        eikä mikään estä kippaamasta purkkiherneitä lihapullien lisukkeeksi.

        Noin on järjellä ajateltuna.


    • Anonyymi

      Hernekeittoa sekoitetaan jauhelihaan?

      • Anonyymi

        Kuka puhui mitään hernekeitosta ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka puhui mitään hernekeitosta ?

        Siinä niitä herneitä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä niitä herneitä on.

        Keitto on eri asia, hei.


    • Anonyymi

      Sekotetaan sianpotkaakin hernekeittoon.

      • Anonyymi

        Joskus on syömättömäksi kelpaamattomaksi saatettu sillä keinoin, koiran muonaa.


    • Anonyymi

      Ostin tänään sisäfilettä jääkaappiin. Huomenna laitteen reilun kilon pätkän ruoaksi. Porkkananpurijat saa tehdä linssisoppansa.

      • Anonyymi

        Älä hylkää porkkanaa, se kohentaa terveyttäsi....!


      • Anonyymi

        Syöt siis pelkkää "sisäfilettä". Yksipuolinen on menusi. Silloin kun meillä on liharuokaa, niiin on runsaasti vihanneksia, salaattia, yms. lisukkeena. En tunne edes tyyppejä, jotka tarjoaisivat pelkkää lihaa ilman kevennöksiä.


      • Anonyymi

        Miten valmistat? Tuotteesi lopputila?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten valmistat? Tuotteesi lopputila?

        Leikkaan tuuman vahvuisiksi pihveiksi.
        Paistan voissa pinnat kiinni, salt och pepper.
        Ladon pataan peruna- ja porkkanaviipaleiden kanssa.
        Lohkottua sipulia myös mukaan.
        Sinne johonkin väliin maustepippureita ja pari laakerinlehteä.
        Kun ainekset on padassa, päälle karkeaa merisuolaa.
        Sitten kiehuvaa vettä kunnes ne peittyvät.
        Uuniin 220 °C pariksi tunniksi.
        Pientä kääntelyä ja uuniin 90 °C yöksi.
        Seuraavana päivänä on niin mahtava äijäpata
        että anoppikin kehuu, mikä on harvinaista.


    • Anonyymi

      Alkkohoolin kulutustakin voisi vähentää vaihtamalla CH₃CH₂OH
      vaikka rypsiöljyksi. Mutta menisköhän gepardi enää kaupaksi?

      • Anonyymi

        Ei gepardia ei leijonaa, vaan tervettä elämää.


    • Anonyymi

      Kokeilin ja tykkäsin. Puoliso ja vieraatkin, vaikkeivat tietäneet että se oli tätä hernisnautaa. Kerroin vasta jälkeenpäin kun olivat jo kehuneet ruokaani

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nasima löi Jussille luun kurkkuun

      Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse
      Maailman menoa
      396
      8042
    2. Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"

      jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r
      Maailman menoa
      114
      5608
    3. Pitkän linjan yritysjohtaja: Suomen tapahtumat eivät ole Aasian kärkiuutinen

      Viimeaikaista kohua on käytetty sisäpoliittisena lyömäaseena, Thomas Zilliacus sanoo. – Koska asiaa kuitenkin kommentoi
      Maailman menoa
      115
      4664
    4. Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?

      Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos
      Maailman menoa
      190
      4487
    5. Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa

      SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli
      Perussuomalaiset
      33
      4468
    6. Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta

      Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s
      Maailman menoa
      52
      3967
    7. Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun

      ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta
      Maailman menoa
      160
      3863
    8. Demarit ovat oikeasti törppöjä eli heikkoälyisiä

      ja todistavat sitä päivittäin täällä lapsellisilla jutuillaan. Kauheasti on hehkuttaneet kuinka demarien kannatus vaan
      Maailman menoa
      77
      3747
    9. Perussuomalaiset eivät harrasta maalittamista kuten vasemmisto

      Huomaa tässä keinotekoisessa "rasismi"-kohussakin kuinka vasemmistolaiset maalittavat Perussuomalaisia. Me emme vastaava
      Maailman menoa
      41
      3674
    10. SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat

      Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha
      Maailman menoa
      85
      3481
    Aihe