tiättäkö...

te...

mitään tomaattisammakko ,puhvelisammakko tai argentiinansarvi sammakon kasvattajia haluaisin ostaa junkunn nuista eniiten argentinan sarvisammakon ja tiedättekö te paljon ne maksaa!? ja missä ne kasvattajat asuu? itse asun torniossa niin mieluiten jostain läheltä vaasassa oulussa kemissä vai haaparannalla sanokaa ketkä tietää.

KIITOS

5

1551

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niina

      Noille lajeille ei taida Suomesta, ei edes täältä eteleästä, löytyä kasvattajia. Etuna sinulla on tuo Haaparanta sillä Ruotsin puolella esimerkiksi sarvisammakoita on jatkuvasti myynnissä.

      Ruotsin tarjontaan voi tutustua mm. http://www.repti.net/ sivuston kautta.

      Hintatasosta en osaa sen enäpää sanoa kuin mitä tuota repti.nettiä selailessa selviää. Suomalaisten eläinkauppojen hintoihin verrattuna ruotsalaisilta kasvattajilta ostetut sammakkot ovat huokeamman hintaisia.

      Niina
      www.sammakkolampi.net

      • siinä

        on joki vika enkä pääse sinne mutta voikko antaa joitain sammakko lajeja joita on suomessa onko mölysammakkoja suomessa myytävänä jos ei ole niin voikko sanoa joitaki AIKA suurikokoisia sammakkoja jatka mumminkin voi olla 60lö akvaterrassa


      • ei...
        siinä kirjoitti:

        on joki vika enkä pääse sinne mutta voikko antaa joitain sammakko lajeja joita on suomessa onko mölysammakkoja suomessa myytävänä jos ei ole niin voikko sanoa joitaki AIKA suurikokoisia sammakkoja jatka mumminkin voi olla 60lö akvaterrassa

        siinä ollukkaan vikaa mutta voikko laitta joitakin sammakkolajeja joita myydään suomessa


      • Niina
        siinä kirjoitti:

        on joki vika enkä pääse sinne mutta voikko antaa joitain sammakko lajeja joita on suomessa onko mölysammakkoja suomessa myytävänä jos ei ole niin voikko sanoa joitaki AIKA suurikokoisia sammakkoja jatka mumminkin voi olla 60lö akvaterrassa

        Kyllä tuo repti.netti ainakin minulla toimii...

        Ihan ensiksi haluan sanoa että mitään lajia jota tulen tässä esittelemään EI VOI laittaa noin pieneen (60 litran) akvaarioon/terraarioon. Tuon kokoiseen akvaarioon voisi juuri ja juuri laittaa pari Bombina orientalis eli kiinankellosammakko naarasta (tai yksi naaras ja yksi uros) taikka Cynops orientalis (kiinankääpiötulilisko) salamanteria.

        Mutta sitten muutama sananen isoista lajeista:

        Mölysammakoita ei tietääksemme ole muualla Suomessa kuin meillä. Meidänkin yksilö on aikanaan HESYltä (Helsingin eläinsuojeluyhdistys) tullut eli ns. rescue-eläin. Mölysammakko ei sovellu terraariossa pidettäväksi hyvin suuren tilantarpeensa takia. En ole kuullut että edes muualla Euroopassa mölysammakkoa (tai mitä tahansa Rana suvun edustajia) olisi myynnissä. Miltein kaikissa maissa Rana - ns. aitosammakoiden- suku on rauhoitettu. Eli mölysammakko kannattaa heti unohtaa.

        Isoista, terraarioon joten kuten sopivista sammakkolajeista voisi mainita vaikka Ceratophrys eli sarvisammakko suvun. Terraariossa hyvin yleisesti pidettävä lajit Ceratophrys ornata ja sen lähisukulainen Ceratophrys cranwelli ovat Suomenkin eläinkauppamarkkinoilla helposti saatavilla.

        Toinen, terraarioissa kovasti yleistymässä oleva laji on Bufo marinus eli jättikonna. Konna voi saavuttaa jopa yli 20cm koon. Eläinkaupasta tilaamalla näitä konnia on Suomeen muutamia yksilöitä saatu.

        Pyxicephalus adspersus eli tunnelisammakkona tunnettu otus kasvaa samaan kokoluokkaan kuin jättikonnakin. Tosin tätä lajia ei juurikaan suomalaisharrastajilla tavata. Enkä ole sitä eläinkaupoissakaan nähnyt.

        Taas yleisempänä kuin kaksi edellämainuttua lajia ovat Litoria caerulea eli korallisormisammakot. Korallisormi kasvaa noin 10cm kokoiseksi. Helppohoitoinen ja varsin vekkuli sammakko.

        Onhan noita isokoikoisia sammakoita ja konnia vaikka kuinka paljon mutta saatavuus täällä Suomessa on usein hyvin heikko. Tilaamalla eläinkaupan kautta taikka itse Ruotsista tai Keski-Euroopasta hakemalla.

        Sinulle suosittelisin joko isomman terraarion/akvaarion hankkimista jos näitä isoja lajeja haluat hankkia tai sitten tyytyminen ihan alussa mainittuihin 60 litran akvaarioihin sopiviin lajeihin.

        Kaikista edellä mainituista lajeista löytyy hieman enemmän tieto sivustomme lajiesittely osiosta http://www.sammakkolampi.net/lajeja/index.html .

        Niina
        www.sammakkolampi.net


    • temida

      meillä on sarvisammakko...niitä ei niin paljoa suomessa ole ja s on harrastajienkin piireissä ilmeisesti aika erikoinen vielä tänä päivänä.Varsinaisista kasvattajista en tiedä, mutta helppo ne on kuulemma saada lisääntymään. Meidän sammakkomme tuli yhden ystävän tuomana ruotsista matelijamessuilta ja maksoi siellä sen 200 kruunua. Me maksoimme siitä sitten suomessa 20 euroa. Ihanteellisten olosuhteiden luomiseen saa käyttää sitten vähän enemmän rahaa=).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe