esiaviollinen seksi!!!!

mau

Olen tullut uskoon!!Ja seurustelen avomieheni kanssa, ollaan pidetty yhtä 1,5 vuotta. Mieheni ei ole uskossa. Hän ei halua vielä naimisiinkaan.
No,syntiähän teen vai kun seksiä harrastetaan. Eikai nyt pitäis erotakkaan (sehän olisi kauheeta)enkä voi nyt vaatia selibaattiakaan mieheltä.. en kyllä itsekkään haluaisi.. tää on ihan hanurista!!! Auttakaa pliis!!!

35

2937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Käskyissä seisoo että "älä tee aviorikosta".

      - et voi tehdä aviorikosta jos et edes ole aviossa

      - seksi sinänsä ei ole syntiä, vaan se että harrastaa seksiä toisen selän takana jonkun toisen kanssa, ts. pettää

      • Popcaesar

        "Joka katsoo naista himoiten, on jo tehnyt sydämessään huorin"

        Aviorikos on se, että harrastaa seksiä jonkun
        muun kuin oman puolisonsa kanssa.

        Mielestäni aviorikoksen tekee myös, jos hylkää
        kumppaninsa, on tämä sitten avo tai aviopuoliso.


      • zing-le
        Popcaesar kirjoitti:

        "Joka katsoo naista himoiten, on jo tehnyt sydämessään huorin"

        Aviorikos on se, että harrastaa seksiä jonkun
        muun kuin oman puolisonsa kanssa.

        Mielestäni aviorikoksen tekee myös, jos hylkää
        kumppaninsa, on tämä sitten avo tai aviopuoliso.

        Olen sinkku. Ja katson naista TODELLA himoiten. Teenkö huorin?

        Voi hyvä ihme.


      • Popcaesar
        zing-le kirjoitti:

        Olen sinkku. Ja katson naista TODELLA himoiten. Teenkö huorin?

        Voi hyvä ihme.

        Näinhän se Jeesus sanoi.

        Tosi asiahan se on, että kukaan ei pysty olemaan tekemättä syntiä. Vaikka konkreettisesti ei jotain tekisi, niin se että sen tekee ajatuksissaan, sisimmässään ja sydämessään on jo väärin.

        Mutta Jeesus kuoli niidenkin syntien puolesta, jotka teemme ajatuksissamme, ja saamme turvautua häneen ja Jumalan armoon. :)


      • iloinen neitsyt
        Popcaesar kirjoitti:

        Näinhän se Jeesus sanoi.

        Tosi asiahan se on, että kukaan ei pysty olemaan tekemättä syntiä. Vaikka konkreettisesti ei jotain tekisi, niin se että sen tekee ajatuksissaan, sisimmässään ja sydämessään on jo väärin.

        Mutta Jeesus kuoli niidenkin syntien puolesta, jotka teemme ajatuksissamme, ja saamme turvautua häneen ja Jumalan armoon. :)

        Mutta se ei tarkoita että meidän pitää tehdä syntiä, vaan että miellä on onni että voimme saada ne anteeksi, mutta seksi avioliiton ulkopuolella on syntiä. Niin raamatussa lukee! Itse olen menossa naimisiin ja emme harrasta seksiä ennen hääyötä!!

        Onko parempi elää synnissä vai pitäytyneenä?! It's really a simple, but tough question.


      • Anonyymi

        Oisin onnellinen jos voisin harrastaa seksiä ilman avioliittoa,miten se voi olla väärin kun se on niin kaunista ja jos rakastaa toista . Tämä vastaus tyydytti minua siis jos en ole naimisissa en ole twhnyt aviorikosta,kunpa saisin tämän taottua päähän uskovalle ystävälleni...


    • Apostoli34

      Me harrastimme samaa kihlattuni kanssa ja kumpikin on uskossa. Hääpäivä oli jo n. päätetty, ei tarkkaan, kun tuli sellainen olo, että nyt tehdään stoppi. Kuukausi ollaan oltu selibaatissa ja häät on kahden viikon päästä. Hellyyttä ei olla jätetty pois. Välillä on tiukaa, mutta uskon seksinkin oleva aika hienoa pienen tauon jälkeen...;)

      Jokainen tavallaan. Mutta jos sinusta tuntuu enemmän pahalta harrastaa seksiä, niin asiasta kannattaa jutella avomiehen kanssa.
      Ihmisten mielipiteitä sinun ei (paitsi ehkä seksuaaliterapeutin) kannata hirveesti kysyä, sillä näkemyksiä riittää kyllä! Jos olet uskossa, rukoile. Kyllä sinulle vastataan.

    • tim

      Hei,
      samojen aatosten kanssa itsekkin painiskelen. Jotenkin tuntuu ihmeelliseltä, että luonto on kuiteskin niin voimakas, että uskovallekkin nää asiat ovat kiperiä. En tiedä, olenko oikeassa, mutta ajattelen, että mikäli kumpikin osapuoli on uskossa ja vakaasti suuntaavat kohti yhteistä elämää, niin mikäs siinä, eikun töihin... En todellakaan tiedä, kuinka älytön ajatukseni on. Varsinkin kun omassa suhteessani haluaisin jo vakiintua, vaan naiseni ei ole vieläkään valmis. Pitäisikö minun vain odotella toiset 5 vuotta. Olen juuri muuttanut ihastuttavaan paikkaan Pirkanmaalla; järven rantaan, iso talo, mutta naiseni vaan empii. Neuvo minua, joko heittäisin verkot muihin vesiin?

      • Apostoli34

        Kysy häneltä, miksei hän halua. Minä kun en halunnut naimisiin... No, lähtö tuli tai siis itse lähdin. Jos pelkää sitoutumista tai sanoo, että katsellaan nyt vielä vuosi.. Katsellaan mitä? Ihmiset yrittävät varmistella, minä uskottelin, että "Se suuri rakkaus" alkaa tuntumaan ja haluan naimisiin. Niin ei käynyt ja erosin. Nyt olen menossa naimisiin. Tiesin sen heti jo kolmessa kuukaudessa, että tämä sen on. Tunne oli aivan eri kuin ennen. Ennen en raukka osannut edes vastata suoraan kysymykseen, että haluatko vanheta kanssani, saati että haluanko naimisiin... Nyt ei tarvii epäillä.

        Kysy, että haluaako hän viettää loppuelämän kanssasi. Ei kai sillä ole sinänsä väliä onko naimisissa vai ei. Vihkimisen yhteydessö (sekä siviili, että kirkollinen) luvataan sitoutumista julkisesti toiseen ihmiseen. Avoliitossahan sitä ei tarvitse sanoa julkisesti tai ollenkaan. Ollaan vaan yhdessä ja katsellaan mitä tästä tulee....
        Ja parisuhde on myös tahto-asia... Se pitää muistaa. Avioliittoon liittyy paljon enemmän henkistä sitoutumista kuin avoliittoon. Ainakin oma kokemus on se. Kun kosin, jouduin päättämään, että nyt se on menoa, tätä ei peruta. Siinä joutuu käymään aikamoisen prässin läpi, kun polvistuu ja kysyy toiselta, että tuletko vaimokseni ja tahdotko viettää elämäsi kanssani yhdessä? Ja se sama kysytään vihkimisen yhteydessä uudestaan. Jos ne ovat vain sanoja, liitto ei kauaa kestä. Niinkuin joku sanoi, että avioliitto on vain lasten toimeentulon turvaamista varten. Jos vaimoni minulle sanoisi niin, sanoisin, että heippa.... Eipä ihme, etteivät avioliitot kestä enää.... Jos ainoa syy on toimeentulo ja lakiasiat.Siis mennä naimisiin...

        Neuvo: Kosi naistasi. Jos hän vastaa kieltävästi... tiedät ehkä itsekkin. Miksei hän halua viettää eläämäänsä virallisesti kanssasi?
        Ehkä eviaviollista seksiä voisi pitää huonona juttuna siksi, koska seksi on kuitenkin aika henkilökohtainen juttu (vaikka tuntuu olevan nykyään toisin), niin miksi jakaa sellainen asia jonkun kanssa jota ei tunne tai jonka kanssa ei ole valmis viettämään elämäänsä yhdessä? Haluaako silloin sitä ihmistä vain seksin takia? Haluaako tuottaa toiselle nautintoa ja iloa, jos ei ole halukas sitoutumaan? Eli onko seksin tarkoitus silloin vain tuottaa itselle nautintoa? Ei se ole näin mustavalkoista, mutta.... Saitko kiinni ajatuksestani? Näitä pohdin, kun tutustuin kihlattuuni ja hän ei ollut varma voiko harrastaa seksiä ennen naimisiinmenoa enää. Kyllä hän oli harrastanut ja paljon ennen uskoontuloa ja se olikin rikkonut paljon olotilaa.
        Mietin, että ok, miksi harrastaisin seksi hänen kanssaan, jos en vietä hänen kanssaan elämääni? Ja jos haluan viettää hänen kanssaan loppuelämän, miksi en voisi odottaa? Jos hän naisena ja ihmisenä juuri se... No, lipsuttiinhan me tietenkin..., Nyt on tauko ennen häitä, kun tuli sellainen tunne, ettei seksi tuntunut hyvältä. Koimme syyllisyyttä. Tauko tekee hyvää.:)
        Tsemppiä sulle!


      • mau

        nyt kun olen kunnellutb eri ihmisten melipiteitä olen tullut siihen päätökseen että pitää vain rukoilla!! Jumala vaan antaa oikean vastauksen, eikö vain.. en tiedä miten mutta uskon ja tiedän että antaa. ÄLÄ ANNA PERIKSI!!!!!


      • jumaluus ihmisessä

        Mitä jos ottaisitte järjen OMAAN käteenne ettekä etsisi vastauksia muualta? Vai onko se aina niin, että omat eväät ei riitä niin haetaan kirjallisuudesta?

        Kai nyt oikean ja väärän eron oppii jo lapsena? Jos ei vanhemmat nyt ihan k-päitä olleet...


      • Nimetön
        mau kirjoitti:

        nyt kun olen kunnellutb eri ihmisten melipiteitä olen tullut siihen päätökseen että pitää vain rukoilla!! Jumala vaan antaa oikean vastauksen, eikö vain.. en tiedä miten mutta uskon ja tiedän että antaa. ÄLÄ ANNA PERIKSI!!!!!

        Avioliittoon liittyvää opetusta voit vielä heinäkuun ajan kuunnella HNMKY:n 2004 avioliittoleirin opetuksia ilmaiseksi.

        http://www.avioliitto.info

        Osallistuminen leirille voisi olla hyvä juttu, missä miettiä avioliittoon liittyviä kysymyksiä (avo)miehesi kanssa.

        Itsekin leiriläisenä olleena suosittelen lämpimästi kaikille.


      • minä

        Kirjoitit:
        En tiedä, olenko oikeassa, mutta ajattelen, että mikäli kumpikin osapuoli on uskossa ja vakaasti suuntaavat kohti yhteistä elämää, niin mikäs siinä, eikun töihin...
        Jos olette suuntautumassa yhteiseen elämään niin minkä ihmeen takia silloin ei voisi odottaa vaikka naisesi ei vielä halua sitoutua. Rukoilkaa asian puolesta! Päästös on omasi, mutta kannattaa kyllä totella Jumalaa, ja Hänen sanaa.


    • Just someone

      Täytyy ainakin tuo ...:n väittämä korjata.
      Esiaviollinen seksi on syntiä, näin Raamatussa seisoo.
      Yksinkertaista, jos haluat noudattaa Jumalan tahtoa, et harrasta seksiä ennen avioliittoa. Rankasti sanottu, tiedän, mutta näin se menee. Ymmärsin itsekin asian liian myöhään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tiedän, että se on vaikeaa sanoa pitkäaikaiselle poikaystävälle, että on tullut uskoon (jos hän ei ole uskossa) ja siihen samaan syssyyn kertoa ettei halua harrastaa seksiä ennen avioliittoa, koska se on syntiä. Mutta jos päädyt siihen ettet uskalla sanoa ja ajattelet että kyllä tämä tästä, jatketaan vaan entiseen malliin, niin joko unohdat oman uskosi tai tekemäsi teot tulevat entistä pahempana takaisin (näin siis luulisin).
      Keskustele miehesi kanssa, ota selvää mitä hän tästä ajattelee. Ja mielestäni olet yhdessä asiassa harhassa: voit vaatia selibaattia mieheltä. Sinänsä se on rankkaa (vähän kuin veisi tikkarin lapselta, eh:), mutta itse sinä päätät omasta kehostasi ja mitä sen kanssa teet. Ei ole oikein, että jatkat sellaisten asioiden tekoa, mitä et itse halua tehdä vain sen takia että miehesi haluaa. Sinulla itselläsi on vapaus itseesi.
      Radikaalein vaihtoehto on ero. Itse tein näin. Seurustelin miehen kanssa 2 ja puoli vuotta. Siinä välissä tulin uskoon ja tajusin että se mitä teen on pahaa niin Jumalan silmissä kuin omissa silmissänikin. Se ei tuntunut hyvältä eikä oikealta. Mieheni hyväksyi sen, että uskoin, muttei sitä että halusin säästää seksin avioliittoon. En halunnut jatkaa sellaista suhdetta, joten lopetin sen.
      Nyt minulla on poikaystävä, joka on myöskin uskossa, ja olemme molemmat sitä mieltä että seksi kuuluu avioliittoon. Näin on hyvä olla. Suosittelen.
      Tämä on oma päätöksesi. Keskustele miehesi kanssa ja rukoile. Luulen, että sinulle on tulossa vaikeammat ajat, on päätöksesi mikä tahansa. Muista että on yksi, johon voit luottaa ja joka ei jätä. Häneltä saat lohdutuksen. Siunausta sinulle.

      • Untsi

        Miten seksi voi kuulua raamatun mukaan avioliittoon, kun koko raamattu ei tunne avioliitto -nimistä instituutiota. Huorintekemisen kielto pitää ymmärtää vaeltavan, väestömäärältään rajatun ja ympäröiviin seksuaalisesti vapaamielisiin kansoihin rajaa vetävän paimentolaiskansan tarpeiden taustaa vasten. Ei ole minkään yhteisön, varsinkaan pienen ja uhatun, etujen mukaista, että joku yhteisön jäsen menee vakiintuneen parisuhteen väliin.


      • Just someone
        Untsi kirjoitti:

        Miten seksi voi kuulua raamatun mukaan avioliittoon, kun koko raamattu ei tunne avioliitto -nimistä instituutiota. Huorintekemisen kielto pitää ymmärtää vaeltavan, väestömäärältään rajatun ja ympäröiviin seksuaalisesti vapaamielisiin kansoihin rajaa vetävän paimentolaiskansan tarpeiden taustaa vasten. Ei ole minkään yhteisön, varsinkaan pienen ja uhatun, etujen mukaista, että joku yhteisön jäsen menee vakiintuneen parisuhteen väliin.

        Miten seksi voi kuulua Raamatun mukaan avioliittoon? Näin voi: 1.Kor. 7:8-9. Tuota nyt ei edes voi hyvällä tahdollakaan ymmärtää väärin:D
        Suosittelen Untsille myös kohtaa Mark. 10.1-12.
        Siu:)


      • ...

        Missä siellä Raamatussa sanotaan että ihmiset eivät saa harrastaa seksiä ennen avioliittoa? Voinet varmaan "rankasti" esittää sellaisen kohdan?

        Ja jos nyt sattuisit rankasti sellaisen löytämään, niin mitä se nykyihmiseen kuuluu? Meillä on nykyään ehkäisy, niin ettei synny mitään au-lapsia välttämättä.

        Sinulle on vain käynyt niin että oletat uskovaisuuteen kuuluvan jotain ankeaa, joten alitajuntasi alkoi sitten vaatia että pitää alkaa pihdata.

        Lisäksi uskot vielä magiaankin, eli väität että "tekemäsi teot tulevat pahempana takaisin". Höh? Jos uskot karman lakiin, uskot että kaikki tulee tasan sellaisena takaisin kuin se on matkaan lähtenytkin. Ei karmaan kuulu ajatus siitä että rangaistus on suurempi kuin itse teko. Mutta koska olet kristitty, niin ei sinun edes tarvitse uskoa karmaan.

        Mitä PAHAA seksissä on? Jos siinä on kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä, eikä siihen sotketa ulkopuolisia?

        >mutta itse sinä päätät omasta kehostasi ja mitä sen kanssa teet. Ei ole oikein, että jatkat sellaisten asioiden tekoa, mitä et itse halua tehdä vain sen takia että miehesi haluaa. Sinulla itselläsi on vapaus itseesi.

        Tämä on kyllä aivan totta. Mutta ei mitenkään liity Jumalan tahtoon. Luuletteko täällä että Jumala on joku pervo joka kyylää ihmisten makuukammareita?

        Jeesus sanoi että on väärin jättää kumppani. Muistelisin että hän viittasi siinä siihen että jättäjä on kylmä ja kovasydäminen.

        Jos se usko aiheuttaa seksivihaa teissä, niin olisiko syytä mennä itseensä ja miettiä että olisiko sen kylmyyden takana YLPEYS? Haluatte kenties olla Jumalan silmissä moitteettomia ja täydellisiä, ja siksi alatte hylkiä rakastavaa kumppanianne?


      • Just someone
        ... kirjoitti:

        Missä siellä Raamatussa sanotaan että ihmiset eivät saa harrastaa seksiä ennen avioliittoa? Voinet varmaan "rankasti" esittää sellaisen kohdan?

        Ja jos nyt sattuisit rankasti sellaisen löytämään, niin mitä se nykyihmiseen kuuluu? Meillä on nykyään ehkäisy, niin ettei synny mitään au-lapsia välttämättä.

        Sinulle on vain käynyt niin että oletat uskovaisuuteen kuuluvan jotain ankeaa, joten alitajuntasi alkoi sitten vaatia että pitää alkaa pihdata.

        Lisäksi uskot vielä magiaankin, eli väität että "tekemäsi teot tulevat pahempana takaisin". Höh? Jos uskot karman lakiin, uskot että kaikki tulee tasan sellaisena takaisin kuin se on matkaan lähtenytkin. Ei karmaan kuulu ajatus siitä että rangaistus on suurempi kuin itse teko. Mutta koska olet kristitty, niin ei sinun edes tarvitse uskoa karmaan.

        Mitä PAHAA seksissä on? Jos siinä on kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä, eikä siihen sotketa ulkopuolisia?

        >mutta itse sinä päätät omasta kehostasi ja mitä sen kanssa teet. Ei ole oikein, että jatkat sellaisten asioiden tekoa, mitä et itse halua tehdä vain sen takia että miehesi haluaa. Sinulla itselläsi on vapaus itseesi.

        Tämä on kyllä aivan totta. Mutta ei mitenkään liity Jumalan tahtoon. Luuletteko täällä että Jumala on joku pervo joka kyylää ihmisten makuukammareita?

        Jeesus sanoi että on väärin jättää kumppani. Muistelisin että hän viittasi siinä siihen että jättäjä on kylmä ja kovasydäminen.

        Jos se usko aiheuttaa seksivihaa teissä, niin olisiko syytä mennä itseensä ja miettiä että olisiko sen kylmyyden takana YLPEYS? Haluatte kenties olla Jumalan silmissä moitteettomia ja täydellisiä, ja siksi alatte hylkiä rakastavaa kumppanianne?

        Noniin, kerrataanpas nyt vielä. Eli siis lukaseppa tämmönen kohta: 1.Kor. 7: 8-9. Tarvitseeko tuota nyt edes selittää:D
        >Sinulle on vain käynyt niin että oletat uskovaisuuteen kuuluvan jotain ankeaa, joten alitajuntasi alkoi sitten vaatia että pitää alkaa pihdata.
        Yhä edelleen Raamattu kieltää seksin ennen avioliittoa (lue edellinen kohta). Uskovaisuuteen ei kuulu mitään ankeaa, päinvastoin:) en ole ennen ollut yhtä onnellinen kuin olen nyt. Tästä on käyty jo lukemattomat keskustelut..
        >Lisäksi uskot vielä magiaankin.
        Hohhoh:D Mitäs vielä.. Tarkoitin sitä, että jos sen asian antaa nyt olla, niin ne teot voivat tulla mieleen sitten myöhemmin ja sitten vielä pahempana koska silloinhan sitä syntiä on tehnyt vielä lisää.

        >Tämä on kyllä aivan totta. Mutta ei mitenkään liity Jumalan tahtoon. Luuletteko täällä että Jumala on joku pervo joka kyylää ihmisten makuukammareita?
        Jumala on sanonut Raamatussa mitä meidän tulee ja ei tule tehdä. Näin olet siis vastuussa omista tekemisistäsi niin itsellesi kuin Jumalallekin. Jumala kyllä tietää ajatuksemmekin ihan ilman "kyyläystä":)

        >Jeesus sanoi että on väärin jättää kumppani. Muistelisin että hän viittasi siinä siihen että jättäjä on kylmä ja kovasydäminen.
        Aivan, on väärin jättää kumppani. Jos olet sattunut lukemaan tuon kohdan ihan Raamatusta, niin olet saattanut huomata, että siinä puhutaan avioparista (mies ja vaimo).
        Kannattaapi siis miettiä tarkkaan ennenkuin menee naimisiin. Sitä varten on seurustelu. Siinä vaiheessa katsotaan ollaanko toisilleen sopivat vaiko eikö.

        >Jos se usko aiheuttaa seksivihaa teissä, niin olisiko syytä mennä itseensä ja miettiä että olisiko sen kylmyyden takana YLPEYS? Haluatte kenties olla Jumalan silmissä moitteettomia ja täydellisiä, ja siksi alatte hylkiä rakastavaa kumppanianne?
        Usko ei aiheuta seksivihaa, päinvastoin. Seksuaalisuus on Jumalan lahja, ja sitä tulee käyttää oikein. Kunhan menen naimisiin, niin aion kyllä ottaa ilon irti;) Ja yhä edelleen, Jumala on näin sanassaan ilmoittanut, sen takia haluan jättää seksin avioliittoon. Muiden ei ole pakko tehdä niin, mutta itse niin teen, koska se on Jumalan tahto. En hylji rakastavaa poikaystävääni, vaan nimenomaan rakastan häntä:)
        Enkä missään nimessä ole moitteeton enkä täydellinen, vaan syntinen (ja syntinihän saan anteeksi Kristuksen veressä). Uskon Jumalaan ja haluan tehdä niinkuin Hän parhaaksi näkee. Simple.

        Enkä edes jaksa kommentoida ihan jokaista juttua, jos haluaa tahallaan ymmärtää kaiken kirjoittamani täysin väärin niin antaa mennä vaan:)
        Siu.


      • Popcaesar
        ... kirjoitti:

        Missä siellä Raamatussa sanotaan että ihmiset eivät saa harrastaa seksiä ennen avioliittoa? Voinet varmaan "rankasti" esittää sellaisen kohdan?

        Ja jos nyt sattuisit rankasti sellaisen löytämään, niin mitä se nykyihmiseen kuuluu? Meillä on nykyään ehkäisy, niin ettei synny mitään au-lapsia välttämättä.

        Sinulle on vain käynyt niin että oletat uskovaisuuteen kuuluvan jotain ankeaa, joten alitajuntasi alkoi sitten vaatia että pitää alkaa pihdata.

        Lisäksi uskot vielä magiaankin, eli väität että "tekemäsi teot tulevat pahempana takaisin". Höh? Jos uskot karman lakiin, uskot että kaikki tulee tasan sellaisena takaisin kuin se on matkaan lähtenytkin. Ei karmaan kuulu ajatus siitä että rangaistus on suurempi kuin itse teko. Mutta koska olet kristitty, niin ei sinun edes tarvitse uskoa karmaan.

        Mitä PAHAA seksissä on? Jos siinä on kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä, eikä siihen sotketa ulkopuolisia?

        >mutta itse sinä päätät omasta kehostasi ja mitä sen kanssa teet. Ei ole oikein, että jatkat sellaisten asioiden tekoa, mitä et itse halua tehdä vain sen takia että miehesi haluaa. Sinulla itselläsi on vapaus itseesi.

        Tämä on kyllä aivan totta. Mutta ei mitenkään liity Jumalan tahtoon. Luuletteko täällä että Jumala on joku pervo joka kyylää ihmisten makuukammareita?

        Jeesus sanoi että on väärin jättää kumppani. Muistelisin että hän viittasi siinä siihen että jättäjä on kylmä ja kovasydäminen.

        Jos se usko aiheuttaa seksivihaa teissä, niin olisiko syytä mennä itseensä ja miettiä että olisiko sen kylmyyden takana YLPEYS? Haluatte kenties olla Jumalan silmissä moitteettomia ja täydellisiä, ja siksi alatte hylkiä rakastavaa kumppanianne?

        1. Moos. 1:67 "Iisak vei Rebekan äitinsä Saaran telttaan ja otti hänet vaimokseen."

        - Mitä luulet mitä teltassa tapahtui? Minäpä luulen että Iisak ja Rebeka olivat yhdynnässä.

        Yhdyntä siis sinetöi nämä kaksi toistensa puolisoiksi.

        Harrastamalla seksiä teet aviorikoksen, jos
        1. Et ota tätä henkilöä puolisoksesi
        2. Jos hän on jonkun toisen puoliso
        3. Jos sinä olet jonkun toisen puoliso


      • ...
        Just someone kirjoitti:

        Noniin, kerrataanpas nyt vielä. Eli siis lukaseppa tämmönen kohta: 1.Kor. 7: 8-9. Tarvitseeko tuota nyt edes selittää:D
        >Sinulle on vain käynyt niin että oletat uskovaisuuteen kuuluvan jotain ankeaa, joten alitajuntasi alkoi sitten vaatia että pitää alkaa pihdata.
        Yhä edelleen Raamattu kieltää seksin ennen avioliittoa (lue edellinen kohta). Uskovaisuuteen ei kuulu mitään ankeaa, päinvastoin:) en ole ennen ollut yhtä onnellinen kuin olen nyt. Tästä on käyty jo lukemattomat keskustelut..
        >Lisäksi uskot vielä magiaankin.
        Hohhoh:D Mitäs vielä.. Tarkoitin sitä, että jos sen asian antaa nyt olla, niin ne teot voivat tulla mieleen sitten myöhemmin ja sitten vielä pahempana koska silloinhan sitä syntiä on tehnyt vielä lisää.

        >Tämä on kyllä aivan totta. Mutta ei mitenkään liity Jumalan tahtoon. Luuletteko täällä että Jumala on joku pervo joka kyylää ihmisten makuukammareita?
        Jumala on sanonut Raamatussa mitä meidän tulee ja ei tule tehdä. Näin olet siis vastuussa omista tekemisistäsi niin itsellesi kuin Jumalallekin. Jumala kyllä tietää ajatuksemmekin ihan ilman "kyyläystä":)

        >Jeesus sanoi että on väärin jättää kumppani. Muistelisin että hän viittasi siinä siihen että jättäjä on kylmä ja kovasydäminen.
        Aivan, on väärin jättää kumppani. Jos olet sattunut lukemaan tuon kohdan ihan Raamatusta, niin olet saattanut huomata, että siinä puhutaan avioparista (mies ja vaimo).
        Kannattaapi siis miettiä tarkkaan ennenkuin menee naimisiin. Sitä varten on seurustelu. Siinä vaiheessa katsotaan ollaanko toisilleen sopivat vaiko eikö.

        >Jos se usko aiheuttaa seksivihaa teissä, niin olisiko syytä mennä itseensä ja miettiä että olisiko sen kylmyyden takana YLPEYS? Haluatte kenties olla Jumalan silmissä moitteettomia ja täydellisiä, ja siksi alatte hylkiä rakastavaa kumppanianne?
        Usko ei aiheuta seksivihaa, päinvastoin. Seksuaalisuus on Jumalan lahja, ja sitä tulee käyttää oikein. Kunhan menen naimisiin, niin aion kyllä ottaa ilon irti;) Ja yhä edelleen, Jumala on näin sanassaan ilmoittanut, sen takia haluan jättää seksin avioliittoon. Muiden ei ole pakko tehdä niin, mutta itse niin teen, koska se on Jumalan tahto. En hylji rakastavaa poikaystävääni, vaan nimenomaan rakastan häntä:)
        Enkä missään nimessä ole moitteeton enkä täydellinen, vaan syntinen (ja syntinihän saan anteeksi Kristuksen veressä). Uskon Jumalaan ja haluan tehdä niinkuin Hän parhaaksi näkee. Simple.

        Enkä edes jaksa kommentoida ihan jokaista juttua, jos haluaa tahallaan ymmärtää kaiken kirjoittamani täysin väärin niin antaa mennä vaan:)
        Siu.

        "8 Naimattomille ja leskille minä sanon, että heidän olisi hyvä pysyä yksin niin kuin minäkin. 9 Mutta elleivät he jaksa hillitä itseään, menkööt naimisiin, sillä on parempi mennä naimisiin kuin palaa himon tulessa. 10 Naimisissa oleville taas annan käskyn, en minä vaan Herra: vaimo ei saa erota miehestään. 11 Jos hän kuitenkin eroaa, olkoon menemättä enää naimisiin tai sopikoon miehensä kanssa. Samoin ei mies saa erota vaimostaan."

        Minun mielestäni ihminen on jo sydämessään mennyt naimisiin sen kanssa jonka kanssa on rakastellut. Sikäli en siis ymmärrä sellaista vouhottamista että yhtäkkiä uskoontulon jälkeen pitääkin aloittaa selibaatti kun vain seurustellaan tai ollaan avoliitosta. Kun ei minulle siinä ole sitä "vainia".

        Sinun ja muutamien muidenkin uskovaisten puheista saa sellaisen kevytmielisen käsityksen että avoliitosta voi lähteä koska tahansa sattuu huvittamaan.

        Minulle avoliitolla ja avioliitolla ei ole mitään eroa, sillä on vain kyse ihmisen TAVOISTA että heitetään joku avioliittorituaali jossakin rakennuksessa jonkun auktoriteetin puheilla höystettynä. En ole Raamatusta löytänyt kuvausta siitä mikä olisi Jumalan tai Jeesuksen mielen mukainen naimisiin menon virallinen riitti.

        Paavali käsittääkseni lähtee siitä tilanteesta että ei ole vielä harrastettu lainkaan seksiä. Minusta se vain on kovasydämistä yhtäkkiä kesken kaiken, kun on jo oltu intiimisti, saada päähänsä että nyt hengellisistä syistä meidän pitääkin olla väkisin yhdessä ja kiduttaa toisiamme koska pappi ei ole sanonut aamentaan tai joku muu jotain muuta.

        Ei seksi ole mikään itseisarvo että sitä on ihan pakko harrastaa, mutta jos ei ole mitään järkeviä syitä lopettaa se yhtäkkiä, niin kehotan miettimään tarkkaan sitäkin että miltä siitä toisesta osapuolesta tuntuu, eikä vain sitä että minä se nyt olen niin jumalinen että nyt se on loppu. Ja toinen olkoon ilman tai itkeköön ja olkoon ilman. Tai painukoon helvettiin.

        Omituinen sellainen rakkaus joka päättyy siihen että miellyttääkseen Jumalaa pitääkin kiduttaa toista. Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi ei pääty siihen että rakastaa Jumalaa enemmän kuin mitään muuta.

        Siu ja sau ja parempi kun ette te uskovaiset seurustele ollenkaan jos se noin vaikeaa on.


      • ...
        Popcaesar kirjoitti:

        1. Moos. 1:67 "Iisak vei Rebekan äitinsä Saaran telttaan ja otti hänet vaimokseen."

        - Mitä luulet mitä teltassa tapahtui? Minäpä luulen että Iisak ja Rebeka olivat yhdynnässä.

        Yhdyntä siis sinetöi nämä kaksi toistensa puolisoiksi.

        Harrastamalla seksiä teet aviorikoksen, jos
        1. Et ota tätä henkilöä puolisoksesi
        2. Jos hän on jonkun toisen puoliso
        3. Jos sinä olet jonkun toisen puoliso

        Ajattelen itsekin rakastelun (en seksin johon on kenties painostettu) liittävän ihmiset yhteen. Ei siinä mitään muita rituaaleja tarvita.

        Mutta aviorikosta ei tapahdu kohdassa 1 mikäli kumpikaan ei enää koskaan ole kenenkään kanssa sillai.

        Se nyt tietenkään ei ole ihan varmaa että telttaanmeno sinänsä tarkoittaa yhdyntää. En ole ihan varma onko kyseessä juutalaisille ominainen perinne, vai onko sitä harjoittaneet kristityt, mutta jossakin vaiheessa vaadittiin morsiusparilta pidättäytymistä useana yönä hääriittien päälle. Yksi yö piti kai olla siveitä omien vanhempien muiston vuoksi, ja niitä muita syitä en muista.


      • Just someone
        ... kirjoitti:

        "8 Naimattomille ja leskille minä sanon, että heidän olisi hyvä pysyä yksin niin kuin minäkin. 9 Mutta elleivät he jaksa hillitä itseään, menkööt naimisiin, sillä on parempi mennä naimisiin kuin palaa himon tulessa. 10 Naimisissa oleville taas annan käskyn, en minä vaan Herra: vaimo ei saa erota miehestään. 11 Jos hän kuitenkin eroaa, olkoon menemättä enää naimisiin tai sopikoon miehensä kanssa. Samoin ei mies saa erota vaimostaan."

        Minun mielestäni ihminen on jo sydämessään mennyt naimisiin sen kanssa jonka kanssa on rakastellut. Sikäli en siis ymmärrä sellaista vouhottamista että yhtäkkiä uskoontulon jälkeen pitääkin aloittaa selibaatti kun vain seurustellaan tai ollaan avoliitosta. Kun ei minulle siinä ole sitä "vainia".

        Sinun ja muutamien muidenkin uskovaisten puheista saa sellaisen kevytmielisen käsityksen että avoliitosta voi lähteä koska tahansa sattuu huvittamaan.

        Minulle avoliitolla ja avioliitolla ei ole mitään eroa, sillä on vain kyse ihmisen TAVOISTA että heitetään joku avioliittorituaali jossakin rakennuksessa jonkun auktoriteetin puheilla höystettynä. En ole Raamatusta löytänyt kuvausta siitä mikä olisi Jumalan tai Jeesuksen mielen mukainen naimisiin menon virallinen riitti.

        Paavali käsittääkseni lähtee siitä tilanteesta että ei ole vielä harrastettu lainkaan seksiä. Minusta se vain on kovasydämistä yhtäkkiä kesken kaiken, kun on jo oltu intiimisti, saada päähänsä että nyt hengellisistä syistä meidän pitääkin olla väkisin yhdessä ja kiduttaa toisiamme koska pappi ei ole sanonut aamentaan tai joku muu jotain muuta.

        Ei seksi ole mikään itseisarvo että sitä on ihan pakko harrastaa, mutta jos ei ole mitään järkeviä syitä lopettaa se yhtäkkiä, niin kehotan miettimään tarkkaan sitäkin että miltä siitä toisesta osapuolesta tuntuu, eikä vain sitä että minä se nyt olen niin jumalinen että nyt se on loppu. Ja toinen olkoon ilman tai itkeköön ja olkoon ilman. Tai painukoon helvettiin.

        Omituinen sellainen rakkaus joka päättyy siihen että miellyttääkseen Jumalaa pitääkin kiduttaa toista. Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi ei pääty siihen että rakastaa Jumalaa enemmän kuin mitään muuta.

        Siu ja sau ja parempi kun ette te uskovaiset seurustele ollenkaan jos se noin vaikeaa on.

        En jaksa enää ruveta ilmiselvistä asioista kinastelemaan. Raamattu sanoo niinkuin sanoo, ja jos sitä ei halua uskoa, niin ei ole minun ongelmani:)
        Jos kaiken sanomani haluaa edelleen käsittää tahallaan väärin niin sille en mahda minkään. Sen takia en jaksa toistaa vanhaa, kannattaa lukea uudelleen mitä jo kirjoitin ja miettiä.

        >Minun mielestäni ihminen on jo sydämessään mennyt naimisiin sen kanssa jonka kanssa on rakastellut.
        Ohhoh. Olisin minäkin siis aikoinani aika monen kanssa mennyt naimisiin sydämessäni:D Jos sinä ajattelet näin, niin sehän ei ole minun asiani. Itse kuitenkin haluan yhä tehdä niinkuin oikein on Raamatun mukaan, en niinkuin maailma sanoo. Ehdottomasti haluan papin aamenen omalle liitolleni. En ole täällä ketään syyttämässä, sanon vaan asiat niinkuin ne ovat itseni ja Raamatun mielestä (tulkintatapoja on toki monia, mutta tämän aiheen tiimoilta on aika turha käydä väittelemään:).

        >Sinun ja muutamien muidenkin uskovaisten puheista saa sellaisen kevytmielisen käsityksen että avoliitosta voi lähteä koska tahansa sattuu huvittamaan.
        Itse en ole koskaan avoliitossa ollut (enkä tule olemaankaan), mutta mielestäni jos sen vielä siinä vaiheessa huomaa ettei ehkä ollakkaan toisillemme ne oikeat niin se kannattaa selvittää eikä vain laittaa syrjään sen takia että toinen siitä ei välttämättä pidä. Kyllä minä ainakin seurustelen mieluummin sellaisen kanssa joka ymmärtää minua ja mahdollisesti itsekin ajattelee samalla tavalla. Erimielisyyksistä voi selvitä jos ne asiat käsittelee ja ymmärtää toisen kannan vaikkei välttämättä itse olisikaan samaa mieltä.

        Ja mitenkäs se rakkauden kaksoiskäsky meneekään.. Rakasta Jumalaa YLI KAIKEN ja lähimmäistä niinkuin itseäsi.

        Ja ei, seurustelu ei ole vaikeaa, jos siitä ei tee vaikeaa. Minä ja poikaystäväni halutaan tehdä niinkuin Jumala sanoo and that´s it:)

        ps. kannattaa tosissaan lukea sitä Raamattua, jos väitellä meinaa, niin ei muiden tarvitse itsestäänselviä asioita selitellä. Jos vielä jäi kaivelemaan niin kantsii tsekata tämmönen paikka ku www.radikaali.net sieltä yhteisö ja sieltä keskustelualue. Sieltä löytyy tästäkin aiheesta keskustelua ja muuta mukavaa.


      • Popcaesar
        ... kirjoitti:

        Ajattelen itsekin rakastelun (en seksin johon on kenties painostettu) liittävän ihmiset yhteen. Ei siinä mitään muita rituaaleja tarvita.

        Mutta aviorikosta ei tapahdu kohdassa 1 mikäli kumpikaan ei enää koskaan ole kenenkään kanssa sillai.

        Se nyt tietenkään ei ole ihan varmaa että telttaanmeno sinänsä tarkoittaa yhdyntää. En ole ihan varma onko kyseessä juutalaisille ominainen perinne, vai onko sitä harjoittaneet kristityt, mutta jossakin vaiheessa vaadittiin morsiusparilta pidättäytymistä useana yönä hääriittien päälle. Yksi yö piti kai olla siveitä omien vanhempien muiston vuoksi, ja niitä muita syitä en muista.

        2.Mooseksen kirja:
        22:16 Jos joku viettelee neitsyen, joka ei ole kihlattu, ja makaa hänet, maksakoon hänestä morsiamenhinnan ja ottakoon hänet vaimokseen.


      • ...
        Just someone kirjoitti:

        En jaksa enää ruveta ilmiselvistä asioista kinastelemaan. Raamattu sanoo niinkuin sanoo, ja jos sitä ei halua uskoa, niin ei ole minun ongelmani:)
        Jos kaiken sanomani haluaa edelleen käsittää tahallaan väärin niin sille en mahda minkään. Sen takia en jaksa toistaa vanhaa, kannattaa lukea uudelleen mitä jo kirjoitin ja miettiä.

        >Minun mielestäni ihminen on jo sydämessään mennyt naimisiin sen kanssa jonka kanssa on rakastellut.
        Ohhoh. Olisin minäkin siis aikoinani aika monen kanssa mennyt naimisiin sydämessäni:D Jos sinä ajattelet näin, niin sehän ei ole minun asiani. Itse kuitenkin haluan yhä tehdä niinkuin oikein on Raamatun mukaan, en niinkuin maailma sanoo. Ehdottomasti haluan papin aamenen omalle liitolleni. En ole täällä ketään syyttämässä, sanon vaan asiat niinkuin ne ovat itseni ja Raamatun mielestä (tulkintatapoja on toki monia, mutta tämän aiheen tiimoilta on aika turha käydä väittelemään:).

        >Sinun ja muutamien muidenkin uskovaisten puheista saa sellaisen kevytmielisen käsityksen että avoliitosta voi lähteä koska tahansa sattuu huvittamaan.
        Itse en ole koskaan avoliitossa ollut (enkä tule olemaankaan), mutta mielestäni jos sen vielä siinä vaiheessa huomaa ettei ehkä ollakkaan toisillemme ne oikeat niin se kannattaa selvittää eikä vain laittaa syrjään sen takia että toinen siitä ei välttämättä pidä. Kyllä minä ainakin seurustelen mieluummin sellaisen kanssa joka ymmärtää minua ja mahdollisesti itsekin ajattelee samalla tavalla. Erimielisyyksistä voi selvitä jos ne asiat käsittelee ja ymmärtää toisen kannan vaikkei välttämättä itse olisikaan samaa mieltä.

        Ja mitenkäs se rakkauden kaksoiskäsky meneekään.. Rakasta Jumalaa YLI KAIKEN ja lähimmäistä niinkuin itseäsi.

        Ja ei, seurustelu ei ole vaikeaa, jos siitä ei tee vaikeaa. Minä ja poikaystäväni halutaan tehdä niinkuin Jumala sanoo and that´s it:)

        ps. kannattaa tosissaan lukea sitä Raamattua, jos väitellä meinaa, niin ei muiden tarvitse itsestäänselviä asioita selitellä. Jos vielä jäi kaivelemaan niin kantsii tsekata tämmönen paikka ku www.radikaali.net sieltä yhteisö ja sieltä keskustelualue. Sieltä löytyy tästäkin aiheesta keskustelua ja muuta mukavaa.

        Eli avoliitossa saa olla, mutta seksiä ei saa harrastaa ennen papin aamenta?

        Menin jo itsekin sekaisin että mikä sinulla on se homman nimi. Jos sinusta seksi on kaikinpuolin ok, mutta itse vain halusit mieluummin ajatella Jumalaa päivin öin kuin rakastella poikaystäväsi kanssa, niin mikäs siinä sitten.


      • Just someone
        ... kirjoitti:

        Eli avoliitossa saa olla, mutta seksiä ei saa harrastaa ennen papin aamenta?

        Menin jo itsekin sekaisin että mikä sinulla on se homman nimi. Jos sinusta seksi on kaikinpuolin ok, mutta itse vain halusit mieluummin ajatella Jumalaa päivin öin kuin rakastella poikaystäväsi kanssa, niin mikäs siinä sitten.

        Siis huhhuh. En olo kyllä ennen nähny et kukaan noin pahasti olis minun sanoja saanu väänneltyy:D Noh, jos kaikki pitää selittää niin pientä yksityiskohtaa myöten että menee perille niin.. Kehottaisin oikeasti lukemaan ne tekstit ja ajattelemaan.

        Tässä on homman idea (kuten olen alusta lähtien sanonut) in a nuttshell: Seksi kuuluu avioliittoon. Noniin. Seksuaalisuudessa ei ole mitään vikaa. Seksuaalisuus ei ole syntiä (seksi ja seksuaalisuushan ovat kaksi eri asiaa, näistä en rupea kiistelemään).

        Missä vaiheessa olen sanonut että avoliitossa saa olla? En missään.

        >Jos sinusta seksi on kaikinpuolin ok, mutta itse vain halusit mieluummin ajatella Jumalaa päivin öin kuin rakastella poikaystäväsi kanssa, niin mikäs siinä sitten.
        Ja missä vaiheessa olen sanonut noin? Älä vääristele sanojani, niin voin keskustellakin. Tuommoisessa ei ole mitään järkeä. Copypaste on keksitty jos haluat yrittää väännellä sanojani.

        Että yritäppä uudelleen ja jos tällä kertaa ihan oikealla keskustelulla eikä kirjoituksieni tahallaan väärin ymmärtämisellä. Huoh.


      • ...
        Just someone kirjoitti:

        Siis huhhuh. En olo kyllä ennen nähny et kukaan noin pahasti olis minun sanoja saanu väänneltyy:D Noh, jos kaikki pitää selittää niin pientä yksityiskohtaa myöten että menee perille niin.. Kehottaisin oikeasti lukemaan ne tekstit ja ajattelemaan.

        Tässä on homman idea (kuten olen alusta lähtien sanonut) in a nuttshell: Seksi kuuluu avioliittoon. Noniin. Seksuaalisuudessa ei ole mitään vikaa. Seksuaalisuus ei ole syntiä (seksi ja seksuaalisuushan ovat kaksi eri asiaa, näistä en rupea kiistelemään).

        Missä vaiheessa olen sanonut että avoliitossa saa olla? En missään.

        >Jos sinusta seksi on kaikinpuolin ok, mutta itse vain halusit mieluummin ajatella Jumalaa päivin öin kuin rakastella poikaystäväsi kanssa, niin mikäs siinä sitten.
        Ja missä vaiheessa olen sanonut noin? Älä vääristele sanojani, niin voin keskustellakin. Tuommoisessa ei ole mitään järkeä. Copypaste on keksitty jos haluat yrittää väännellä sanojani.

        Että yritäppä uudelleen ja jos tällä kertaa ihan oikealla keskustelulla eikä kirjoituksieni tahallaan väärin ymmärtämisellä. Huoh.

        >Seksi kuuluu avioliittoon. Noniin. Seksuaalisuudessa ei ole mitään vikaa. Seksuaalisuus ei ole syntiä

        Miksi seksi kuuluu avioliittoon? Siksikö että joku ikivanha koinsyömä kirja käskee niin? Ja jos seksuaalisuus ei ole syntiä, niin miksi sitä pitää kauhun vallassa rajoittaa?


      • Nimetön

        Oli aika surullista lukea kertomustasi. Erityisesti se, että erosit avomiehestäsi vaikka hän olisi hyväksynyt uskoontulosi.

        Itse olen mies, enkä halunnut harrastaa seksiä ennen avioliittoa raamatullisista syistä. Näin myös teinkin. Uskon myös että esiaviollinen seksi on syntiä, mutta pidän myös avoliittoa teologisessa mielessä avioliittona. Vaikka en missään tapauksessa itse sellaiseen halunnut mennäkään. Mielestäni avoliiton ongelma ja synti on siinä, että ollaan asenteella, katsotaan nyt, onko tämä se oikea....

        Raamatun mukaan avioliitto on yhteiskunnallinen instituutio, ei sakramentti kuten katoliset opettavat. Myös pakanoiden solmimat liitot ovat avioliittoja Jumalan silmissä.

        Näen että Raamattu ei sano että papin aamen tekisi avioliitosta liiton. Se ei sano myöskään että Jumalalta haettu siunaus tekisi siitä liiton.

        Sen sijaan Raamatusta löytyy seuraaavanlaiset periaatteet

        Matt. 19:5
        "Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi"

        -luopuminen (vanhemmista) vrt. yhteisön säännöt
        -liittyminen (yhdessä asuminen)
        -seksi (yhdeksi lihaksi tuleminen kaiken huipentumana)

        Raamatun aikaan perheen isä saattoi päättää tyttärensä naittamisesta. Ne olivat yhteisön sääntöjä. Lisäksi järjestettiin hääjuhlat, joten julkinen tapahtuma tuo myös oli.

        Vanhassa testamentissa on myös samat periaatteet löydettävissä:
        -mentiin samaan telttaan asumaan (yhdessä asuminen, julkinen tapahtuma)
        -harrastettiin seksiä

        Näyttää Raamatun mukaan siltä, että tuo seksi on ehdottomasti tärkein avioliiton sidos. Raamattu tuntee ihmisiä, jotka olivat tehneet itsensä avioon kelpaamattomaksi (eunukit?), tai jotka ovat syntymästään asti olleet sitä (fyysinen vamma?). Pelkästään seksi ei kuitenkaa tee avioliittoa. Tulee olla myös saman katon alla asuminen ja julkisuus. Nykyään avoliiton julkisuus tulee virallisesti voimaan viimeistään silloin kun ruksataan veroilmoitukseen tai tukihakemukseen että "avoliitossa".

        Näin siis voidaan päätellä että Jumalan silmissä avoliitto on avioliittoon verrattava suhde. Jos näin on niin tullaan vääjäämättä kysymykseen avioerosta. Jumalan tahto on, että pysymme liitossamme, emmekä eroa. Se on koko elinaikamme pituinen liitto. Jos avo/avioero on tullut kyseeseen, ja olemme olleet siihen syyllisiä, niin se tulisi tunnustaa synniksi, ja uskoa se anteeksi.

        Useat sanovat että haluan olla vain kerran naimisissa, siksi katson tarkkaan kenen kanssa menen vihille. Sitä ennen kuitenkin roikutaan avosuhteissa. Tämä on itsensä pettämistä ja valheessa elämistä! Uskoontulo ei myöskään saa olla syynä Raamatun vastaiselle toiminnalle.

        "Sinulla on vapaus itseesi"
        -missä kohtaan Raamattuasi näin lukee?

        1Kor
        7:3 "Täyttäköön mies velvollisuutensa vaimoansa kohtaan, ja samoin vaimo miestänsä kohtaan.

        Ei-uskovaisen avo/aviokumppanin hylkäämisestä:

        7:12 Mutta muille sanon minä, eikä Herra: jos jollakin veljellä on vaimo, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, niin älköön mies häntä hyljätkö;
        7:13 samoin älköön vaimokaan, jos hänellä on mies, joka ei usko, ja tämä suostuu asumaan hänen kanssaan, hyljätkö miestänsä.

        -näyttää siltä että ennenkin ollaan ajauduttu tilanteeseen että vain toinen uskoo.


    • amyzx

      Jos seksi tulee sulla Jumalan edelle, se on syntiä. Jos ei, se ei ole. Näin mulle kertoi eräs teologian opiskelija

      • Skeptikka

        No miten se nyt pitää sitten ottaa jos tämän suuren totuuden kertoi ihan TEOLOGIAN opiskelija?

        Miten seksi tulee jumalan (kirjoitan tarkoituksella pienellä tuon, en pilkatakseni vaan muuten vain) jälkeen?

        Sitten kun vielä määrittelet sanan seksi niin hyvä.


      • amyzx
        Skeptikka kirjoitti:

        No miten se nyt pitää sitten ottaa jos tämän suuren totuuden kertoi ihan TEOLOGIAN opiskelija?

        Miten seksi tulee jumalan (kirjoitan tarkoituksella pienellä tuon, en pilkatakseni vaan muuten vain) jälkeen?

        Sitten kun vielä määrittelet sanan seksi niin hyvä.

        Mä en väitä, että se olisi totuus. Ota miten otat.

        Elämän arvoissa ensimmäisenä pitäisi olla Jumala, sitten vasta kaikki muu. Siten seksi tulee Jumalan jälkeen.

        Ja määritelmän sanaan seksi voit katsoa sanakirjasta.


    • Asiaa seurannut
    • jenni

      tyypillinen pohtimisen aihe uskovaiselle ihmiselle.. itsekin uskon, olen kasvanut uskovan suvun keskellä ja usko on aina ollut hyvin keskeinen osa mina. en salaile sitä mitenkään, enkä ole koskaan suhteissani sitä yrittänyt salailla. olen pohdiskellut paljon myös tätä seksi kysymystä, mutta itsekin kyllä sitä harrastetaan kumppanin kanssa ja naimisiin ei mennä kuin korkeintaa muutaman vuoden päästä. en tiedä miten muut ajattelee, mutta minusta olisi ihan järketöntä mennä äkkiä naimisiin, että pääsisi harrastamaan seksiä "luvan kanssa".

    • hilis*

      Toiset teistä sanoo että ei seksiä ennen avioliittoa.Mä ajattelisin asian kyllä niinpäin että ei sinne hääyöhön asti tarvi pihdata jos todella aikomus on yhdessä elää ja olla ja avioitua.Jokainen saa toki tehdä niinkuin itse haluaa,ei siihen ole kellään sanomista.Se on jo sitoutumista kun alkaa seksisuhteeseen.Tätä on joittekin ihmisten vaikea käsittää mutta näin se on.Olet silloin vastuussa kumppanistasi.En hyväksy irtosuhteita enkä yhdenillanjuttuja enkä muutakaan sekstailua johon ei liity millään tavalla rakkaus ja välittäminen toisesta.Mutta tarviiko tälläsistä asioista tehdä niin kauhean isoa numeroa.Ne jotka eivät seksiä harrasta ennen avioliittoa,onnea heille.Mutta ne jotka niin tekevät,tehkööt.Tekee ne kuitekin vaikka niille sanois mitä.Suotavaa tietysti olisi että se tapahtuisi mahd.tulevan puolison kanssa.Mutta Jumala yksin tietää mikä on kunkin parhaaksi.Hänessä on turva.

    • Anonyymi

      Se ukko pelkää että jeesustelet sen omaisuuden 🤣 tai sitten se pelkää että synnytät vajakkeja pentuja 🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      oot tosi npc ja kukaan ei kysynyt sun miesvaivoista eikä paneminen oo synti..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      186
      1839
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      61
      1265
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      58
      1033
    4. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      147
      918
    5. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      80
      912
    6. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      44
      883
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      798
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      77
      741
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      719
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      320
      688
    Aihe