Aihe

Yli 1000l akvaariot

Terspa

Mistähän saisi tietoa ISOISTA makean veden akvaarioista?
Paljonko suurinpiirtein kertyy kustannuksia uudesta altaasta, kaikista laitteista ja sisustuksista? Riittääkö 5000e mihinkään?
Onko noiden hoidossa jotain ratkaisevasti erilaista, kuin pienempien?

7

1524

  Vastaukset

  • Jos kyse makeanvedenkaloista, niin 5000e riittää varsin hyvin :) Riippuu tietysti millaisen altaan haluat - kehyksellisin vai kehyksettömän ja jonkun design-akvaarion vaiko ihan tavallisin. Tausta ylihinnoiteltua "Back to nature" sarjaa, vaiko tavallista taustaa jne... Haluatko hienon puujalustan sille vaiko putkesta tehdyn.

   Isoja altaita saa myös käytettynä edullisesti. Niitä on aina silloin tällöin myynnissä.

   Kannattaa kilpailuttaa eri liikkeitä. Hesassakin hajontaa oli aika paljon, niin lasin kuin akvaarion hinnankin suhteen: paninpa merkille sellaisenkin, että eräässä paikassa ohuemmalla lasilla maksoi itse allas enemmän kuin toisessa paikassa paksummalla. Arvaapas kummasta hankin :)

   Ja kun hankit sen akvaariosi, niin kiinnitä todellakin huomiota lasin paksuuteen, jotta on riittävä. Kuutio vettä lattialla ei ole kiva asia.

   Hoito sitten riippuu niistä akvaarion asukeista ja tekniikasta. 1000 litrainen olisikin jo ihan kiva kotona :) Mutta ikävä kyllä täytyy tyytyä puolta pienempään...

  • En usko että varsinaisesti kirjoitettua tietoa on saatavilla isoista akvaarioista erikseen,ainakaan suomeksi.Joten luulisin että parhaimmat tietolähteet ovat asian harrastajat.
   Joita voi tosiaan koittaa metsästellä näistä harrastajien nettikeskustelu ryhmistä.
   Myöskin asiansa osaavista akvaarioliikkeistä voi saada kullanarvoisia vinkkejä,tosin joskus niihinkin kuten kaikkeen muuhunkin "tietoon"on syytä suhtautua kritiikillä,kun monet neuvot saattavat olla kaupallisvaikutteisia ymmärrettävistä syistä.
   Tuo viisi tuhatta mielestäni riittää hyvin pitkälle,riippuen tietenkin vaatimustasosta ja millä arvokaloilla ja laitteilla sen altaansa täyttää.
   Olen usein pähkäillyt samojen asioiden kanssa olisi mukava kuulla muidenkin kokemuksia aiheesta.

  • Isoja akvaarioita on vain harvoilla. Liikkeistäkään niitä ei yleensä löydy. Moni kuitenkin niistä unelmoi ja haluaisi edes kuulla kokemuksia. Tämä olisi hyvä aihe vaikka muutamaan akvaariolehden numeroon!

   Tein taannoin harrastajille kyselyn kotiakvaarioista. Tulokset olivat seuraavanlaisia: Yhteensä 52 akvaariosta eniten eli 10kpl oli kooltaan 100-litraisia, seuraavaksi eniten oli 200-litraisia (7 kpl), muutkin olivat enimmäkseen 60 - 250 litraisia (yhteensä 32kpl 52:sta), jonkinlainen piikki oli sitten 400 ja 500 litran kohdalla (kumpiakin 3kpl), 600-litraisia oli yhteensä 2, seuraavaksi suuremmat olivatkin jo 1000- ja 2000-litraiset, joita kumpaakin löytyi vain yksi kappale! Toinen taisi olla Timpan, mutta kenenköhän on tuo 2000-litrainen! Siitäkin olisi kiva joskus kuulla enemmän. Mm. nämä tulokset ovat nähtävillä osoitteessa http://groups.yahoo.com/group/Akvaario/polls .

   • "Moni kuitenkin niistä unelmoi "

    Vaipuen jälleen kerran sinne valtamereen :)

    No, lähemmäksi unelmaa päästään jahka ensin tuo uusi 450 litrainen allas tulee kotiin =) Ja sitten seuraavaksi, seuraavaksi.... Ja seuraavaksi NÄIIIIIN iso allas - levittää kätösiään kertoen kalamieheen sadut.

    Olishan sellainen allas ihan kiva, mutta kun on jokseenkin sanottuna hiukan epäkäytännöllinen "huonekalu" muutettaessa. Ehkä sitten, kun hankkii oman asunnon ja sinne vaikka joka seinälle akvaario :)


   • Olen myynnyt sen akvaarioni viimekesänä pois joka oli ulkomitoiltaan 926 litrainen. Nyt olen muuttanut uuteen asuntoon ja tarkoituksena olisi kasata akvaario tänne joka on ulkomitoiltaan 1800 litraa. Altaan mitat. 3000 x 7500 x 8000 mm. ( P x K x S ) Lasit on valmiina, kunhan aikaa ja tupakkaa menee tarpeeksi altaankin pitäisi valmistua aikanaan, itse olen asettanut aikataulun akvaarionvalmistumiselle aika väljäksi, eli ajattelin että viimeistään jouluunmennessä allas olisi käytössä.

    Kuopiossa esimerkiksi Pehiksellä on 1100 litrainen makeavesiakvaario kuvia altaasta ja Pehiksen nettisivu löytyy osoitteesta.

    http://koti.mbnet.fi/~diskus/index.htm

    Timppa


   • Timppa kirjoitti:

    Olen myynnyt sen akvaarioni viimekesänä pois joka oli ulkomitoiltaan 926 litrainen. Nyt olen muuttanut uuteen asuntoon ja tarkoituksena olisi kasata akvaario tänne joka on ulkomitoiltaan 1800 litraa. Altaan mitat. 3000 x 7500 x 8000 mm. ( P x K x S ) Lasit on valmiina, kunhan aikaa ja tupakkaa menee tarpeeksi altaankin pitäisi valmistua aikanaan, itse olen asettanut aikataulun akvaarionvalmistumiselle aika väljäksi, eli ajattelin että viimeistään jouluunmennessä allas olisi käytössä.

    Kuopiossa esimerkiksi Pehiksellä on 1100 litrainen makeavesiakvaario kuvia altaasta ja Pehiksen nettisivu löytyy osoitteesta.

    http://koti.mbnet.fi/~diskus/index.htm

    Timppa

    Minkälaiseen asuntoon 1000 tai 2000- litraisen saa viedä?

    Painoa kun on reilusti enemmän kuin litroja. 500 litraisen kanssakin pitää tutkia ensin mitä lattia sanoo.


  • Tarvii olla betonilattia alla. Mikä tahansa lattia ei kestä 1000-2000 litran painoa. Tutulla oli autotallissa 3000 litrainen akvaario.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   15792
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   525
   8433
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4861
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   2059