Yleisesti Freteistä

Neranja

Olen ollut aikeissa hankkia fretin jo jonkin aikaa, mutta eri paikoissa mainittu frettien ominaishaju epäilyttää. Millaisia omakohtaisia kokemuksia teillä siitä on? Onko se kovinkin voimakas vaikka pikku haisulin ja sen olot pitäisi niin puhtaana kuin on mahdollista?
Ja vielä sellainen kysymys kuin, että tarvitseeko fretti välttämättä kaverin? Ja jos tarvitsee, voiko se olla esim: koira?

Kiitos vastanneille! :)

6

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haisuli

      itelläni on kaksi frettii kotona, tyttö ja poika.. pojalla on paljon voimakkaampi haju, vaikka onkin leikattu, ja leikkaamaton uros kiima-aikana kuulemma haisee ihan järkyttävästi.. tytöllä on miedompi haju, mutta kyllä sen tuntee ja kyllä se tarttuu veetteisiinkin se tuoksu, varsinkin jos ne esim. onlötäny puseron vaikkapa sohvalta ja käpertyy siihen nukkumaan.. mutta siihen hajuun tottuu, ite kyl melkeen sanois sitä tuoksuksi jo, koska olen niin tottunut siihen että pidän siiä jo.. mutta kavereista löytyy montakin jotka ovat sitä mieltä et mikään ei haise niin pahalle, ei edes märkä koira (mikä on taas mun mielest tosi inhottava haju..=) ). mutta.. jos fretti hermostuu, pelästyy, tai joskus ihan muuten vaan, niin se voi päästä pieni hajupommeja, ja huh, ne vast onkin järkyttäviä.. mutta sun kannattais melkeen ottaa selvää asuuks sun paikkakunnal tai jossain suht.koht lähellä joku kenellä on frettejä, niin voisit kysyy jos pääsuisit sinne "haistelemaan" niitä.. toivottavasti täst nyt oli edes jotain apuu=) itse asun turun lähellä, n. puolen tunnin matkan pääst turust, jos oot lähistöltä voisit vaikkapa tulla tutustumaan mun hirviöihin=)

    • .....

      Meillä ainakin aluks haju oli väkevämpi. Fretti varmaankin "merkitsi" reviiriään. Nyt kun koti on jo oma ja tuttu niin ei hajua ole mielestäni ollenkaan, tuoksuu ehken hieman myskille, ainakin niskasta kun nuuhkuttelen sylissä pitäessäni.
      Ei fretti välttämättä kaveria tarvitse, mutta se vaatii sit sulta itseltäs et konttaillaan lattialla jonkin verran enemmän....

    • Linda

      Kannattaa tosiaan mennä nuuskimaan jonkun fretti-ihmisen luokse, on niin ihmiskohtaista tämä hajujensieto. Itse kyllä huomaa, jos fretit laittaa esim. kylässä johonkin huoneeseen ja oven kiinni, niin siellä kyllä hetken päästä tuoksuu aika paljon. Meillä kotona fretit ovat vapaana olohuoneessa, jonka ovensuussa on portti, eikä täällä mikään haise kun tulee kotiin. Hajuun kyllä tottuu, eikä ole tullut mieleenkään näädistä luopua hajunsa takia.

      Siitä kaverista vielä.. Kyllähän sen parasta olisi olla frettikaveri, sillä niiden leikkiä on ihana seurata ja huomaan itsekin, että ensimmäinen frettimme on paljon iloisempi ja leikkisämpi kun sillä on kaveri. Itse ei pysty toisen lajitoverin seuraa täysin korvaamaan. Kyllähän se tietysti yksinkin pärjää.. Tällöin sen kanssa täytyy viettää PALJON aikaa, jotta se on onnellinen.

      Koiran kanssa voi olla, että käykin niin, ettei se voi sietää frettejä, tai toisinpäin. Monet fretit tykkäävät näykätä koiraa hännästä, tassuista tai kuonosta, eikä koira välttämättä jaksa tätä leikkiä. Kissa on yleensä koiraa parempi vaihtoehto, ellei toista frettiä pysty hankkimaan.

      • Aino

        Meille saapui torstaina eka pötkö (taas se täytyi mainita) eikä se haise juuri miltää. Vieraat ketkä on käyny sitä kattoos on sanonut että se haisee pahalle mutta itse en huomaa mitään.


    • Fangirl

      Haluisin itse hankkia fretin, mutta vanhempani eivät halua frettiä kun meillä on jo kaks koiraa ja kilpikonna, ja kuulema häkki vie liikaa tilaa, tässä pieni kysymys johon tarviin todella vastauksen tarviiko fretti jonkinlaisen 2 kerroksisen häkin vai käykö sellainen marsun vanha häkki kun kyllä se fretti suuremman osan on kuitenkin vapaana ja tietääkö kukaan saako täst jostain turusta frettejä?? >ω<

    • OdotteleRauhassa

      ^ Edelliseen kommenttin:

      Mikäli vanhempasi eivät halua frettiä talouteen, kannattaa odotella parempaa ajankohtaa fretin hankintaan. Vastuullinen kasvattaja ei myy frettiä alaikäiselle, varsinkaan, jos vanhemmat eivät ole mukana hankinnassa.

      Toiseksi, fretti tarvitsee PALJON tilaa, joten kaninhäkki tms. ei ole tilana riittävä. Lisäksi kaninhäkistä on helppo murtautua ulos, puristua kaltereiden väliin, tai katkoa poikkipinnoihin hampaat.

      Lähitulevaisuudessa, kun eläinten pidon lakeja uudistetaan, on myös todennäköistä, että fretin häkissä pito kielletään kokonaan, koska on todettu ettei fretti sovi häkkieläimeksi, yleensä edes osittain. Esimerkiksi Ruotsissa yhtä frettiä kohden minimitila, jossa eläintä saa pitää, on viisi neliömetriä, ja tila toki kasvaa aina jokaisen fretin myötä. Katsotaan millainen uudistusmalli Suomeen tulee, perustana mahdollisesti tuo Ruotsin tyyli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2890
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1870
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1310
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      258
      1144
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      930
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe