Makuuhuone haisee (haju tulee kaapeista?)

Koti

Kaksiossa makuuhuone haisee. Nurkkia haistelemalla olen huomannut, että haju olisi selvästi voimakkain kaapeissa. Kaapit ovat puhtaat, kun ne juuri hiljattain puhdistin. Kaapeissa on tasoina myös muovisia tasoja.

Olen juuri muuttanut asuntoon. Mikä niissä kaapeissa voi haista? Millä eroon siitä hajusta? Haisee koko huone ilmeisesti niiden kaappien takia. Ei ole homeen haju..

14

5411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvailija

      Olisiko asunnossa turkiskuoriaisongelma tms. pienieliö -ongelma ja muuttaja on myrkyttänyt kaapistot tyhjennettyään ne ...

    • tarkemmin

      Muistuttaako haju .. muovia , liimaa , maalia, hajuvettä, pesuainetta, hyönteismyrkkyä, lääkeainetta, hometta, mädäntynyttä lihaa/kalaa.

      Ehkä kaapin alle on kuivunut joku edellämainituista, tai se voi olla vaikka lattian pesuvettä.

      Vahinko vain, ettei sähköpostin välityksellä voi lähettää hajunäytettä.

    • kimono

      Just olin tulossa tekemään samasta aiheesta avauksen!!!

      Eli meillä se kaappien haju on sellanen inhottava tunkkanen ja pistävä, ei siis muistuta homeen hajua...oisko kellään vinkkiä millä sitä vois esim yrittää pestä pois? Vai auttaako pelkkä uusien komeroiden osto :(

      • kokenut

        Homeista erittyy toksiineja, jotka haisevat erittäin pistäville ja tunkkaisille. En halua maalata pirua seinälle mutta... Sitten kaikki mattoliimat ja kosteusvaurion yhdistelmät.

        Jos et saa hajua mitenkään pois kannattaisi tutkia rakenteet kaappien alta. Selviäisi sekin, onko kuolleen eläimen raato (mulla joskus oli kissan tuoma hiiri, se haju kyllä voimistui koko ajan, enkä usko että teillä siitä kyse).


    • Mappe

      oon ihmetellyt samaa ongelmaa. Asun uudessa talossa (rv. 2002) ja makuuhuoneen kaapit haisevat ummehtuneelle (ei homeiselle) vaikka olen ne pessyt pariinkin otteeseen. Ikävintä että haju tarttuu myös vaatteisiin ja kun otat puhtaan vaatteen kaapista se haisee niin pahalle et ei viitti ees pukea päälle.

      Kävin ihmettelemässä asiaa jollakin toisella niksi palstalla ja siellä epäiltiin että kaappi olisi liian täynnä. Eli vaatteet olisivat liian tiiviisti eikä ilma kaapin sisällä pääse kunnolla vaihtumaan -> ummehtunut haju.
      Edellisessä kämpässäni vaatekaapeissa oli ritiläkoreja ja siellä ei ongelmaa ollut, tosin vaatteitakin taisi olla silloin vähemmän.

      Kävin eilen katselemassa näitä ritiläsysteemien hintoja ja tulee aika kalliiksi kokeilla jos eivät sitten ongelmaan autakaan.

      Ihmetyttää myös se miksi vain makuuhuoneen kaapit haisee. Muissa tiloissa (eteinen/tuulikaappi) kaapit eivät haise, vaikka ovat suurinpiirtein yhtä täysiä?!?

      • mnb

        ennenkuin ostat niitä koreja. Tyhjennä kaappi kokonaan muutamaksi päiväksi. Jos haju ei lähde kaapista pois, niin voit olla varma ettei haju ainakaan johdu sinne tungetuista vaatteista.


    • miina

      olen kuullut jostain että etikalla pesu auttaa moniin hajuhaittoihin, mutta en oo ite kokeillu...

    • ämmä

      En osaa arvailla, mikä hajun aiheuttaa, mutta sen poistoon vois kokeilla ruokasoodaa. Laita soodaa johonkin avoinaiseen astiaan ja se sitten kaappiin. Tällä kikalla ainakin jääkaappi ja roskakaappi raikastuu. Ei mitään hirveitä määriä tarvi, esim jääkaappiin olen laittanut reilun pullonkorkillisen ruokasoosaa jos siellä on ollut jotain voimakkaasti haisevaa(marinadi, mansikkkakakku tms).

    • Anonyymi

      Vaatekaappien tuuletus pesun jälkeen ovet auki viikon sen jälkeen kerran viikossa vrkauden.Kaapussa tuuletetut ja puhtaat vaatteet.
      Hyllylevyt irti takaseinästä jotta ilma kiertää.
      Lämpötila makuuhuoneessa +20 kosteus30-35%
      Näillä keinoilla minulla loppui tunkkainen haju

    • Anonyymi

      seinässä käytetyt tasoiteaineet. Sieltä hajut tulee.,

    • Anonyymi

      minun kämpässä on alkanut haista 1 vaatekaappi vaikka en ole laittanut mitään haisevaa sinne..itse epäilen että kaapin takalevyn kovalevy on alkanut haista

    • Anonyymi

      Mitä ilmeisemmin epämiellyttävä haju tulee rakenteiden saumojen kautta. voit laittaa kontaktimuovi suikaleet kaapin saumakohtiin kuin myös makuhuoneen lattiapintojen listoinin. Näin estät ilmankierron rakenteiden saumojen kautta omaan huonnei.stoosi.Pidä makuhuoneen ikkunaa aina hiukan auki jotta korvausilma tulee sitä kautta.

      • Anonyymi

        Usein se pahan huoneilman aiheuttaja on se asukas joka ei kykene, viitsi tai välitä pitää asuntoaan siistinä esim ilmanvaihto venttiilit on niin rasvan, lian, pölyn tukkeuttamia etteivät ne kykene toimimaan niin että huoneiston likaantunut ilma vaihtuisi tuloilmaventtiilien työntämään puhtaaseen ulkoilmaan. Usein nämä raitisilmaventtiilit on myös suljettu siinä epäsiistissä huoneistossa ja näinolle se likainen ilma pyrkii ulos talon rakenteiden saumojen kautta siihen tilaan jossa on vetoa eli ilmankierto on asianmukaisesti hallinnassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usein se pahan huoneilman aiheuttaja on se asukas joka ei kykene, viitsi tai välitä pitää asuntoaan siistinä esim ilmanvaihto venttiilit on niin rasvan, lian, pölyn tukkeuttamia etteivät ne kykene toimimaan niin että huoneiston likaantunut ilma vaihtuisi tuloilmaventtiilien työntämään puhtaaseen ulkoilmaan. Usein nämä raitisilmaventtiilit on myös suljettu siinä epäsiistissä huoneistossa ja näinolle se likainen ilma pyrkii ulos talon rakenteiden saumojen kautta siihen tilaan jossa on vetoa eli ilmankierto on asianmukaisesti hallinnassa.

        Huonepölystäkin suurin osa koostuu rakenteiden saumojen kautta kulkeutuvasta rakennepölystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe