Ajatussynnit ja himoitseminen

Nimimerkki Jeesuksen oma kysyi avauksessa -Mikä on Jumalan valtakunta?-, selitystä seuraavaan:

Matt. 5:
27 Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin.'
28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa.
29 Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.

Tuosta voisi vetää äkkinäisen johtopäätöksen, että himohan on selvästi seksuaalista halua ja joka katselee naista ja kiihottuu, tekee selvää syntiä ja siksi myös itsetyydytys on selvästi syntiä, koska siinä ainakin mielikuvituksen silmillä ”katsellaan naista kiihottavasti”…

Jos kuitenkin pysähdymme ajattelemaan, niin tuo ajatus nakertaa pohjaa koko kristinuskolta, koska Jumala on luonut meihin myös seksuaalisuutemme ja luontaisen kiinnostuksen, joka yleensä kohdistuu vastakkaiseen sukupuoleen. Kun Luojan luoma biologinen prosessi hyrähtää käyntiin nähdessämme kadulla unelmiemme kumppanin, niin yllämainitun tulkinnan perusteella hairahdummekin syntiin ja meidän pitäisikin repiä silmät päästämme välttääksemme tuon kokemuksen, jolle emme kuitenkaan voi mitään, ainakaan mielenterveyttämme (tai fyysistä kehoamme) järkyttämättä. Murheellisena sivukommenttina voin todeta että mielisairaaloissa on paljon potilaita, juuri siitä syystä että heille on opetettu kyseinen fundamentalistinen tulkinta synnistä, mille he eivät mahda mitään tai kerta kaikkiaan kykene välttämään. Kaikkein murheellisimmat ovat konkreettisesti vahingoittaneet itseään päästäkseen ”synnistä”, jotta voisivat välttää kauhean helvetin:(

Onko Jumala siis sadisti, kun on luonut meihin seksuaalisuuden, jonka ajattelemisestakin Hän sitten rankaisee? Vai onko asia sittenkään niin yksinkertainen?

Mielestäni ei todellakaan ole. Jos haluaa uskoa Raamattuun kokonaisuutena, niin täytyy ottaa huomioon myös Jeesuksen opetus siitä, kuinka tunnemme puun sen hedelmistään. Fundamentalistisen tulkinnan hedelmät ovat surkeita, kuten tuossa ylempänä jo totesimme. Kaiken pitäisi myös mahtua yhteen sen kanssa, mihin Jeesus tiivisti koko lain:

"Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat. (Matt.7:20)

Ajatussyntienkin täytyisi siis mahtua siihen, mitä emme halua toisten tekevän meille. Havainnoidaanpa kuitenkin ensin hieman sitä, mitä Jeesus sitten tuossa todella sanoikaan…

Jeesus puhui tietäen fariseukset, joiden hän huomasi kyllä pitävän ulkoiset säännöt, mutta vähät välittävän sääntöjen perimmäisestä tarkoituksesta, eli olivat sisältä ”kuolleiden luita ja kaikkea saastaa.” Jos siis esimerkiksi tappaminen on syntiä ja haluat jonkun hengiltä, niin voit mielessäsi suunnitella siihen sopivan porsaanreiän. Voit keksiä antaa rahaa palkkamurhaajalle ja esittää ”toivomuksen”, jolloin et itse ole tappanut ketään. Olet ulkoisesti edelleen puhdas ja et ole rikkonut varsinaista käskyä ainakaan suoraan. Jokainen ymmärtää tuon ajatuksen falskiuden ja tällaista ajattelutapaa vastaan Jeesus tuossa kohdassa saarnasi.

On myös tärkeää hahmottaa mitä Raamattu tarkoittaa sanalla himoita! Seksistäkö siinä on kyse?
Tähän löydämme vastauksen kymmenen käskyn loppupuolelta:

17 Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa." (2. Mooses 20)

Kun katsomme listaa, mitä meitä kielletään himoitsemasta, niin huomaamme ettei sana himoita liity suoraan seksuaalisuuteen lainkaan. Toki naistakin voi himoita. Käskyä tulkiten tähän täytyy silloin liittyä ajatus saada toisen nainen seurauksista välittämättä omakseen. Uudempi suomennos, Matt. 5:28, puhuukin aviorikoksesta. Tämä on myös sopusoinnussa Matt. 7:20 lain määrityksen kanssa. Kukapa meistä ei haluaisi että vastakkaisen sukupuolen edustaja pitäisi meitä haluttavana ja kiihottavana, mutta lähes jokainen meistä kavahtaa ajatusta, jossa toinen tavoittelee mielessään meitä omakseen välittämättä lainkaan jo olemassa olevista lähimmäisistämme.

Raamatussa on tästä hyvä esimerkki, jossa Daavid iski silmänsä Betsebaan, heettiläisen Uurian vaimoon. Tuon vieraan miehen vaimon himoitseminen sai aikaan sen, että saadakseen tämän omakseen, hän lähetti Uurian sotaan, jossa varmisti että tämä olisi eturintamassa, missä saikin ihastuksensa miehen hengiltä. Jumalan silmissä teko oli paha. (2. Samuelin kirja 11)

Mielestäni kohdat ajatussynneistä ovatkin siis loppujen lopuksi hyvin yksinkertaisia. Emme saa mielessämmekään suunnitella syntejä ja vääryyksiä. Toki itsekkyytemme nostaa välillä päätään ja suutahdamme helposti. Emme voi välttää ajatuksia mitä mieleemme juolahtaa, emmekä kykene estämään myös väärien ajatusten nousemista tietoisuuteemme. Jos yritämme estää alitajuntaamme ja laittaa joitain ajatuksiamme vankilaan, niin sekoamme.

Ainoa mitä voimme tehdä, on välttää tietoista vääryyksien suunnittelua, josta Jeesus puhuu kun kertoo että tällöin olemme jo SYDÄMESSÄMME tehneet vääryyden. Antaa siis ajatusten pyöriä päässämme vapaasti, sillä ne menettävät elinvoimansa ellei sydämemme niihin takerru: )

55

2691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeesuksen oma

      "Jumala on luonut meihin myös seksuaalisuutemme ja luontaisen kiinnostuksen, joka yleensä kohdistuu vastakkaiseen sukupuoleen."

      Juuri näin on tapahtunut. Muuta mitäs sen jälkeen tapahtui?

      Tapahtui syntiinlankedemus joka tuhosi kokonaisuudessaan Jumalan hyvän työn, ja sen mukana ikävä kyllä, myös ihmisen luonnollisen Jumalan luoman seksuaalisuuden. Hänen tahtonsa taipui pahaan, sanoo Raamattu.

      Paljonhan joukossamme on sellaisia uskoa tunnustavia joilta on jäänyt tämä "pieni" yksityiskohata, saatanan täydellinen tuhotyö, havaitsenatta.

      Siksi he lyövätkin tyytyväisinä rintoihinsa erään tuntemamme Raamatun henkilön kanssa: "Kiitos Jumala etten minä ole huorintekijä, en ole varas enkä murhaajakaan,"... vaikka kaikkia näitä on ja en lisäksi miljoona muutakin syntiä on tullut tehtyä.

      No.. jos tällainen perusasiakin on hämärän peitossa, eikä ihminen salli itsensä kuulevan siitä mitään, eli aktiivinen ja voimkas lain herättävän voiman torjumta on päällä, niin silloin parannussaarna ei vaikuta mitään ja ihminen jatkaa syntielämäänsä, ei katuvaisena syntisenä, vaan synnistä iloiuten ja nauttien.

      1. Joh. 1:4   Ja tämän me kirjoitamme, että meidän ilomme olisi täydellinen.

      1. Joh. 1:5   Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että *Jumala on valkeus* ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.

      1. Joh. 1:6   Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.

      1. Joh. 1:7   Mutta jos me *valkeudessa* vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on ...

      .. *yhteys keskenämme*, ...

      ... ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

      1. Joh. 1:8   Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

      1. Joh. 1:9   Jos me ...

      ... *tunnustamme syntimme*, ...

      ... on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

      Sananl. 28:11   Rikas mies on omissa silmissään viisas, mutta ymmärtäväinen köyhä ottaa hänestä selvän.

      Sananl. 28:12   Kun vanhurskaat riemuitsevat, on ihanuus suuri; mutta kun jumalattomat nousevat, saa ihmisiä hakea.

      -----------------------------------------------
      Sananl. 28:13   Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.
      ----------------------------------------------

      Sananl. 28:14   Onnellinen se ihminen, joka aina on aralla tunnolla; mutta joka sydämensä paaduttaa, se onnettomuuteen lankeaa.

      Ef. 5:8   Ennen te olitte pimeys, mutta nyt te olette valkeus Herrassa.

      Vaeltakaa valkeuden lapsina

      Ef. 5:9   - sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä -
      Ef. 5:10   ja tutkikaa, mikä on otollista Herralle;

      Ef. 5:11   älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä.
      -----------------------------
      Ef. 5:12   Sillä häpeällistä on jo sanoakin, mitä he salassa tekevät;
      ----------------------------

      Ef. 5:13   

      - mutta tämä kaikki tulee ilmi,

      - kun valkeus sen paljastaa,
      - sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta.

      Ef. 5:14   Sentähden sanotaan: "Heräjä sinä, joka nukut, ja nouse kuolleista, niin Kristus sinua valaisee!"
      Ef. 5:15   Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte: ei niinkuin tyhmät, vaan niinkuin viisaat,

      • Spelulointia vaan

        Entäs nyt kun kymmenessä käskyssä on älä himoitse.. toisen puolisoa karjaa äläkä mikään mikä on toisen omaa. Hieman on ristiriitainen näkemys että Jumala olisi luonut saastaisen himon toiseen sukupuoleen, eiköhän tuo himon alkulähde ole synti joka eroittaa Jumalasta ja sen taka on itse perkele. Luomisen yhteydessä on kyllä raamatussa maininta naisesta " halusi on oleva mieheesi", mutta onko samaa kuin rietas himo vastakkaiseen sukupuoleen.


      • Linjakas

        nimimerkkisi siis on "Jeesuksen oma"! Kirjoitustyylisi ja -virheesi sekä armottomuutesi kanssasi erimieltä olevien tuomitseminen, paljastavat sinut, Xxxx-susi.


      • Anonyymi
        Spelulointia vaan kirjoitti:

        Entäs nyt kun kymmenessä käskyssä on älä himoitse.. toisen puolisoa karjaa äläkä mikään mikä on toisen omaa. Hieman on ristiriitainen näkemys että Jumala olisi luonut saastaisen himon toiseen sukupuoleen, eiköhän tuo himon alkulähde ole synti joka eroittaa Jumalasta ja sen taka on itse perkele. Luomisen yhteydessä on kyllä raamatussa maininta naisesta " halusi on oleva mieheesi", mutta onko samaa kuin rietas himo vastakkaiseen sukupuoleen.

        "HIMO" ei ole Jumalan luomaa, vaan Antikristuksesta tullut ominaisuus ihmiseen syntiinlankeemuksen seurauksena, kaikki himo on Saatanasta, rahan himo, vallan ahneus, seksin, päihteiden himo, ruuan himo, liikunnan himo, himosta tulee mieleen Suvi Teräsniska laulu "Mikään ei riitä", kun miettii, himo on loputon suo, NS. Ikuinen tuli, jos himoitsee eläessään, elättää himoaan, ruokkii sitä eikä lyö jarruja, eli kuoleta himojaan, niin eikös se ole ole sama kuin palava liekki, kyllä sen oloissaan tuntee kun uskovaisena erehtyy katsomaan jotain kauniin naisen alusvaate kuvaa, ensin. Herää himo, sitten pitää katsoa lisää ja lisää, seuraavana aamuna sama peli jatkuu jos ei tee stoppia, eli vaella hengessä ja lopeta katsomista heränneeseen himoon, siis sammuta himoa jne. Överiks se muuten menee ja pohja "kuilu" on loputon himon suo , tällaista pphdin🤔 jos himot herää niin sitä ei kannata ylläpitää katsoen "himoiten häntä" ym
        HIMOISSAAN, himo on Perkeleestä, Jeesus johdattakoon kaikkia himo asian kanssa painiskelevia AAMEN🙏


      • Anonyymi

        Mene sinäkin raamattukouluun ettei noita korvasyyhyyn juttuja enää synny. Siinä menee sekaisin judet ja Jeesuksen ristiä ennen olleet j ristin jälkeen jutut ja maantiede hakusessa . Ja se kenelle kuka puhuu on myös hukassa.


      • Anonyymi

        Nyt olisi aika herätä kun laittomia kiipeää rajan yli ihmisten taloille ETTE KAI NUKU


      • Anonyymi
        Spelulointia vaan kirjoitti:

        Entäs nyt kun kymmenessä käskyssä on älä himoitse.. toisen puolisoa karjaa äläkä mikään mikä on toisen omaa. Hieman on ristiriitainen näkemys että Jumala olisi luonut saastaisen himon toiseen sukupuoleen, eiköhän tuo himon alkulähde ole synti joka eroittaa Jumalasta ja sen taka on itse perkele. Luomisen yhteydessä on kyllä raamatussa maininta naisesta " halusi on oleva mieheesi", mutta onko samaa kuin rietas himo vastakkaiseen sukupuoleen.

        Jos puolisot ei voi saada lasta niillä menee vuosia seksiä hukkaan sitten . ,🤪


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olisi aika herätä kun laittomia kiipeää rajan yli ihmisten taloille ETTE KAI NUKU

        Iranin muslimit tulee Suomeen rajojen yli mutta te täällä sössötätte jotain syntiänne. Tekisitte jotain oikeasti.


    • Esa

      Kun halutaan jotakin mitä mielestämme tarvitaan, niin silloin usein sanotaan että himoitaan sitä.

      Tarve muuttuu himoksi silloin kun kohde on jonkun toisen eikä itsellä ole siihen lupaa. Kuitenkin tarpeet jotka ovat luvallisia, eivät ole himoa.

      Himo ei todellakaan ole sidottu pelkästään seksuaalisuuteen, vaan kaikilla osa-alueilla sitä pitää varoa.

      Jos on nälkä ja tarvii ruokaa, niin tarve muuttuu himoksi jos varastaa sen ruuan.

      Pelkkä ajatus siitä mikä ei ole oikein, ja haluaa sitä on himoa. Tässä onkin todellinen valvomisen paikka.

      • Jeesuksen oma

        Himo on ylikorostunut, tai muulla tavoin pseudeksi muuttunut, sinänsä luonnollinen ihmisen tarve.

        Esimerkkinä mainiten ylikorostunut ruuan tarve johtaa ylisyömiseen. Siis siihen että ihminen syö enemmän kun elääkseen tarvitsee.

        Usein himo johtaa holismiin, eli himoittu asia muuttuu ihmiselle kokonaisvaltaiseksi ja ohittaa priorisoinnissa miltei kauken muun. Esimerkiksi humalan himo alkoholismi johtaa siihen, että ihminen tarvitsee viinaa, vaikka ei olisi rahaa ruokaankaan. Ja ihminen ostaa viinaa vaikka lapset ja eukko kuolisivat nälkään Sillä ei ole merkitystä vaikka koko perhe kärsii, vaan sillä että asianomainen saa olla aina humalassa, maksoi mitä maksoi.

        Eikä itsensä runkkaaminen orgasmiin asti mikään ajatussynti ole, niin kuin admada on uskotellut itselleen, vaan omin käsin onneen ON toteutettu Jumalan tahdon vastainen teko. Joku 14 v. nuorimies voi vielä laueta ajatellessaan naista oikein himokkaasti, mutta ei enää tuon ikäinen äijä, se on varma asia.


      • Usko
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Himo on ylikorostunut, tai muulla tavoin pseudeksi muuttunut, sinänsä luonnollinen ihmisen tarve.

        Esimerkkinä mainiten ylikorostunut ruuan tarve johtaa ylisyömiseen. Siis siihen että ihminen syö enemmän kun elääkseen tarvitsee.

        Usein himo johtaa holismiin, eli himoittu asia muuttuu ihmiselle kokonaisvaltaiseksi ja ohittaa priorisoinnissa miltei kauken muun. Esimerkiksi humalan himo alkoholismi johtaa siihen, että ihminen tarvitsee viinaa, vaikka ei olisi rahaa ruokaankaan. Ja ihminen ostaa viinaa vaikka lapset ja eukko kuolisivat nälkään Sillä ei ole merkitystä vaikka koko perhe kärsii, vaan sillä että asianomainen saa olla aina humalassa, maksoi mitä maksoi.

        Eikä itsensä runkkaaminen orgasmiin asti mikään ajatussynti ole, niin kuin admada on uskotellut itselleen, vaan omin käsin onneen ON toteutettu Jumalan tahdon vastainen teko. Joku 14 v. nuorimies voi vielä laueta ajatellessaan naista oikein himokkaasti, mutta ei enää tuon ikäinen äijä, se on varma asia.

        Taitaa olla niin kun kyvyt häviää, niin puheet alkaa.


      • Jeesuksen oma
        Usko kirjoitti:

        Taitaa olla niin kun kyvyt häviää, niin puheet alkaa.

        Hän hyväksyy runkkaamisen Jumalan sana ei sitä hyväksy.

        Kerropa muuten uskostasi hieman enemmän?

        Luuletko ihan tosissasi että tieto ja ymmärrys poistavat ihmiseltä seksuaaliset kyvyt? Lääkäritkin ovat kaikki varmaan kyvyttömiä, ainakin sinun teorioidesi mukaan?

        Outo hyypiö olet uskovaiseksi.


      • Jeesuksen oma
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Hän hyväksyy runkkaamisen Jumalan sana ei sitä hyväksy.

        Kerropa muuten uskostasi hieman enemmän?

        Luuletko ihan tosissasi että tieto ja ymmärrys poistavat ihmiseltä seksuaaliset kyvyt? Lääkäritkin ovat kaikki varmaan kyvyttömiä, ainakin sinun teorioidesi mukaan?

        Outo hyypiö olet uskovaiseksi.

        Sen vuoksi näistä nyt puhutaan ettei kukaan kristitty nuorikaan antaisi hööpöttää itseään synninrakastajaksi.

        Jumala on järjestänyt syntiselle tien taivaaseen, sen on kunnossa.

        Mutta se ei ole tie taivaaseen, että hyväksymme synnin (edes vähäisessä määrin) ja teemme sitä riemumielin ja siitä nauttien.

        Vaan kun on sen armon saanut, että Jumalan laki herättää oman tunnon tuntemaan synnin, niin olemme silloin Pyhän Hengen äänelle kuuliaiset ja rukoilemme Jumalalta uskon voimaa
        pysymään Kristuksessa, jotta voimme Kasteen armoliitossa pysyen olla naulittuina ristille lihamme puolesta yhdessä Kristuksen kanssa.

        Mutta kaikki voima pahaa vastaan kun meillä on, se on Jeesuksessa Kristuksessa. Kunnia Herralle!

        Lihassamme ei ole mitään voimaa syntiä vastaan, sillä liha rakastaa aina syntiä, ja myös nauttii siitä, koska se on langennut saatanan ansaan pois Jumalan tahdosta.


      • Outo hyypiö
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Hän hyväksyy runkkaamisen Jumalan sana ei sitä hyväksy.

        Kerropa muuten uskostasi hieman enemmän?

        Luuletko ihan tosissasi että tieto ja ymmärrys poistavat ihmiseltä seksuaaliset kyvyt? Lääkäritkin ovat kaikki varmaan kyvyttömiä, ainakin sinun teorioidesi mukaan?

        Outo hyypiö olet uskovaiseksi.

        Vai outoja olemme Paavalin kanssa, hän opettaa huoruutta ja riettautta älköön teidän seassanne edes mainita. Tästä minä lähden liikkeelle, kaikki muu on turhaa. Admatan tiedän hänellä on tietoa muttei taidon jälkeen, älköön häneltä kukaan oppia ottako.


      • Jeesuksen oma
        Outo hyypiö kirjoitti:

        Vai outoja olemme Paavalin kanssa, hän opettaa huoruutta ja riettautta älköön teidän seassanne edes mainita. Tästä minä lähden liikkeelle, kaikki muu on turhaa. Admatan tiedän hänellä on tietoa muttei taidon jälkeen, älköön häneltä kukaan oppia ottako.

        Että huoruutta ja riettautta ei pidä hyväksyä, vaan pitää julistaa parannusta, siitä huolimatta vaikka saakin pilkkaa osakseen.

        Outo hyyliö olet todellakin, koska käänsit koko asian päälaelleen ja hyökkäsit Jeesuksen omaa vastaan, kuin kiljuva jalopeura.

        Kun sen sijaan sinunkin piti saarnaman parannusta niille, jotka täälä syntiä tehden ja siinä nauttien puolustelevat sitä, ja päälle päätteeksi vielä pilkkaavat Jeesuksen lampaita.
        Nimittäin siitä syystä, kun he eivät syksy yhdessä heidän kanssansa tuohon säädyttömään hekuman menoon.
        _____________________________________
        1. Piet. 4:4
        He oudoksuvat, ettette heidän kanssansa juokse samaan säädyttömän hekuman menoon, ja pilkkaavat.
        _____________________________________


      • Esa
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Himo on ylikorostunut, tai muulla tavoin pseudeksi muuttunut, sinänsä luonnollinen ihmisen tarve.

        Esimerkkinä mainiten ylikorostunut ruuan tarve johtaa ylisyömiseen. Siis siihen että ihminen syö enemmän kun elääkseen tarvitsee.

        Usein himo johtaa holismiin, eli himoittu asia muuttuu ihmiselle kokonaisvaltaiseksi ja ohittaa priorisoinnissa miltei kauken muun. Esimerkiksi humalan himo alkoholismi johtaa siihen, että ihminen tarvitsee viinaa, vaikka ei olisi rahaa ruokaankaan. Ja ihminen ostaa viinaa vaikka lapset ja eukko kuolisivat nälkään Sillä ei ole merkitystä vaikka koko perhe kärsii, vaan sillä että asianomainen saa olla aina humalassa, maksoi mitä maksoi.

        Eikä itsensä runkkaaminen orgasmiin asti mikään ajatussynti ole, niin kuin admada on uskotellut itselleen, vaan omin käsin onneen ON toteutettu Jumalan tahdon vastainen teko. Joku 14 v. nuorimies voi vielä laueta ajatellessaan naista oikein himokkaasti, mutta ei enää tuon ikäinen äijä, se on varma asia.

        >Usein himo johtaa holismiin<

        Mielestäni himo on saanut nykyaikana vain uusia nimiä. addiktio holismi yms.

        Tarve joka ei ole väärin ei ole himoa.


      • admata.
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Hän hyväksyy runkkaamisen Jumalan sana ei sitä hyväksy.

        Kerropa muuten uskostasi hieman enemmän?

        Luuletko ihan tosissasi että tieto ja ymmärrys poistavat ihmiseltä seksuaaliset kyvyt? Lääkäritkin ovat kaikki varmaan kyvyttömiä, ainakin sinun teorioidesi mukaan?

        Outo hyypiö olet uskovaiseksi.

        Minkä luulet olevan merkitys tällä mielipiteelläsi, jota et kuitenkaan ole perustellut tai kykene perustelemaan?

        >>
        Hän hyväksyy runkkaamisen Jumalan sana ei sitä hyväksy.
        >>

        Tuo huutelusi on valitettavan tyhjää, koska kukaan ei ole kyennyt näyttämään sitä "Jumalan sanaa" Raamatusta tai oikeastaan yhtään millään lailla perustelemaan mitä "syntiä" tai "Jumalan sanan vastaista" itsetyydytyksessä mahdollisesti voisi olla?

        Edellisessä avauksessa perustelit väitettäsi kohdilla, jotka tässä avauksessani sinulle selitin, miten on mahdotonta noista paikoista vetää aasinsiltaa itsetyydytykseen ja miten sellainen tulkinta sotii Raamattua vastaan.

        Miksi pitää puhua runkkaamisesta, kun voisit käyttää sanaa itsetyydytys? Jos rakastelet vaimosi kanssa, niin puhutko myös silloin nussimisesta?


      • admata.
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Sen vuoksi näistä nyt puhutaan ettei kukaan kristitty nuorikaan antaisi hööpöttää itseään synninrakastajaksi.

        Jumala on järjestänyt syntiselle tien taivaaseen, sen on kunnossa.

        Mutta se ei ole tie taivaaseen, että hyväksymme synnin (edes vähäisessä määrin) ja teemme sitä riemumielin ja siitä nauttien.

        Vaan kun on sen armon saanut, että Jumalan laki herättää oman tunnon tuntemaan synnin, niin olemme silloin Pyhän Hengen äänelle kuuliaiset ja rukoilemme Jumalalta uskon voimaa
        pysymään Kristuksessa, jotta voimme Kasteen armoliitossa pysyen olla naulittuina ristille lihamme puolesta yhdessä Kristuksen kanssa.

        Mutta kaikki voima pahaa vastaan kun meillä on, se on Jeesuksessa Kristuksessa. Kunnia Herralle!

        Lihassamme ei ole mitään voimaa syntiä vastaan, sillä liha rakastaa aina syntiä, ja myös nauttii siitä, koska se on langennut saatanan ansaan pois Jumalan tahdosta.

        ...On herjata toista synninrakkaaksi ja huudella että synti on syntiä, kun ei kykene perustelemaan sitä että jokin asia olisi syntiä?

        >>
        Mutta se ei ole tie taivaaseen, että hyväksymme synnin (edes vähäisessä määrin) ja teemme sitä riemumielin ja siitä nauttien.
        >>

        Minä kun luulin että Jeesus on tie taivaaseen:-o
        En tiennyt että synnit ovat miinoja, joihin astuessaan Jeesuksen armo räjähtääkin pois;)

        Tähän sopii tämä kommenttini:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000098&posting=22000000009869254


      • Jeesuksen oma
        Esa kirjoitti:

        >Usein himo johtaa holismiin<

        Mielestäni himo on saanut nykyaikana vain uusia nimiä. addiktio holismi yms.

        Tarve joka ei ole väärin ei ole himoa.

        Mikäs se tarve taas olikaan. joka ei ole väärin?
        Ha ha ha ha.
        ---------------------------------------------

        Kyllä minä sen tiedän, ettei seksuaalitarpeen tyydyttäminen avioliitossa puolisoiden kesken ole väärin.

        Mutta tismalleen saman tarpeen tyydyttäminen jossakin muualla, jonkun toisen ihmisen taikka oman kätensä eli hieromasauvan avulla, onkin jo raskas synti.

        Tarve oli siis molemmissa tapauksissa sama.

        Kyllä tämä syntiin rakastuneiden ylpeiden ihmisten luikertelu tahtoo naurattaa, kuinka ovatkin niin kokkelia keksimään porsaanteikiä Jumalan sanasta. Kun ei tunnusteta syntiä eikä tahdota tehdä parannusta, niin yritetään päästä synnin yli taikka ali, tai sitten ohitse oikealta taikka vasemmalta.

        Kristus seisoisi syli avoinna kuitenkin keskellä tietä, sillä hän itse on tie.

        Nyt on kuitenkin valitettavasti niin että taistelunne Jumalan sanaa vastaan on täysin turha, sillä Kaikkivaltiaan tutkain on jo napannut viestinne, ja parannus on ainut tie taivaaseen.
        -------------------------------------------

        Mikä hyvänsä luonnollinen tarve voi kehittyä langenneella ihmisellä himoksi, joka toisin väittää on joutava suun piksijä.

        Meillä on Raamatussa myös paljon esimerkkejä luonnollisen tarpeen muuttumisesta himoksi. Siitä oikein varoitetaan viimeisen päälle.

        Rahan himo on yksi tällainen, ja toinen on kaikenlainen pseudoseksi, jota porno ja runkkaaminenkin ovat, homoudesta nyt puhumattakaan.

        Peliriippuvuus -himo sekin tekee ihmisestä orjan, raha on siinä usein väittäjäaineena.

        Jollakin on himo ylettömään koreuteen, turhiin koreisiin vaatteisiin ja make up'eihin uppoaa sievoinen nippu rahaa. Useimmiten yletön koreuden himo onkin naistentauti.

        Voi... niitä voisi luetella miljoonia vaihtoehtoja, joissa luonnollisten tarpeiden täyttämisessä kohtuus ei enää riitä, kun
        himo on ihmisen voittanut.

        No tietenkin ne ihmiset suuttuvat joiden helmasyntejä nyt käytiin lävitse!

        Miksi he suuttuvat?

        He yrittävät torjua totuuden tunkeutumisen sisimpäänsä, jonka hoidon tarpeesta tuo himo on syntynytkin.

        Rakkaudettomuuden seurausta se useimmiten on, siksi ei myöskään laki pure näihin synteihin, vaan se, että Kristuksen rakkaus saa ensin särkeä ylpeän ja torjuvan mielen ja sitten armo Jeesuksessa kristuksessa saa parantaa rikotun ihmisen mielen.


      • admata.
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Mikäs se tarve taas olikaan. joka ei ole väärin?
        Ha ha ha ha.
        ---------------------------------------------

        Kyllä minä sen tiedän, ettei seksuaalitarpeen tyydyttäminen avioliitossa puolisoiden kesken ole väärin.

        Mutta tismalleen saman tarpeen tyydyttäminen jossakin muualla, jonkun toisen ihmisen taikka oman kätensä eli hieromasauvan avulla, onkin jo raskas synti.

        Tarve oli siis molemmissa tapauksissa sama.

        Kyllä tämä syntiin rakastuneiden ylpeiden ihmisten luikertelu tahtoo naurattaa, kuinka ovatkin niin kokkelia keksimään porsaanteikiä Jumalan sanasta. Kun ei tunnusteta syntiä eikä tahdota tehdä parannusta, niin yritetään päästä synnin yli taikka ali, tai sitten ohitse oikealta taikka vasemmalta.

        Kristus seisoisi syli avoinna kuitenkin keskellä tietä, sillä hän itse on tie.

        Nyt on kuitenkin valitettavasti niin että taistelunne Jumalan sanaa vastaan on täysin turha, sillä Kaikkivaltiaan tutkain on jo napannut viestinne, ja parannus on ainut tie taivaaseen.
        -------------------------------------------

        Mikä hyvänsä luonnollinen tarve voi kehittyä langenneella ihmisellä himoksi, joka toisin väittää on joutava suun piksijä.

        Meillä on Raamatussa myös paljon esimerkkejä luonnollisen tarpeen muuttumisesta himoksi. Siitä oikein varoitetaan viimeisen päälle.

        Rahan himo on yksi tällainen, ja toinen on kaikenlainen pseudoseksi, jota porno ja runkkaaminenkin ovat, homoudesta nyt puhumattakaan.

        Peliriippuvuus -himo sekin tekee ihmisestä orjan, raha on siinä usein väittäjäaineena.

        Jollakin on himo ylettömään koreuteen, turhiin koreisiin vaatteisiin ja make up'eihin uppoaa sievoinen nippu rahaa. Useimmiten yletön koreuden himo onkin naistentauti.

        Voi... niitä voisi luetella miljoonia vaihtoehtoja, joissa luonnollisten tarpeiden täyttämisessä kohtuus ei enää riitä, kun
        himo on ihmisen voittanut.

        No tietenkin ne ihmiset suuttuvat joiden helmasyntejä nyt käytiin lävitse!

        Miksi he suuttuvat?

        He yrittävät torjua totuuden tunkeutumisen sisimpäänsä, jonka hoidon tarpeesta tuo himo on syntynytkin.

        Rakkaudettomuuden seurausta se useimmiten on, siksi ei myöskään laki pure näihin synteihin, vaan se, että Kristuksen rakkaus saa ensin särkeä ylpeän ja torjuvan mielen ja sitten armo Jeesuksessa kristuksessa saa parantaa rikotun ihmisen mielen.

        >>
        Kyllä minä sen tiedän, ettei seksuaalitarpeen tyydyttäminen avioliitossa puolisoiden kesken ole väärin.

        Mutta tismalleen saman tarpeen tyydyttäminen jossakin muualla, jonkun toisen ihmisen taikka oman kätensä eli hieromasauvan avulla, onkin jo raskas synti.
        >>

        Ja missäs se Jumalan sana on, joka noin ilmoittaa?

        >>
        Meillä on Raamatussa myös paljon esimerkkejä luonnollisen tarpeen muuttumisesta himoksi. Siitä oikein varoitetaan viimeisen päälle.
        >>

        Kyllä. Luonnollinen tarve, kuten itsetyydytys voi myös muuttua himoksi, mutta ei ole mitään perusteluja sille, että itsetyydytys itsessään olisi himoa!

        Jeesus sanoi "Hedelmistään puu tunnetaan."
        Itsetyydytyksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedemät ovat pahoja.

        Voiko puu olla hyvä, jos se tuottaa pahaa hedelmää? Tämän perustelin sinulle jo avauksessani. Miksi siis jankutat edelleen samaa, mikä sinulle on perusteltu vääräksi?


      • Jeesuksen oma
        admata. kirjoitti:

        >>
        Kyllä minä sen tiedän, ettei seksuaalitarpeen tyydyttäminen avioliitossa puolisoiden kesken ole väärin.

        Mutta tismalleen saman tarpeen tyydyttäminen jossakin muualla, jonkun toisen ihmisen taikka oman kätensä eli hieromasauvan avulla, onkin jo raskas synti.
        >>

        Ja missäs se Jumalan sana on, joka noin ilmoittaa?

        >>
        Meillä on Raamatussa myös paljon esimerkkejä luonnollisen tarpeen muuttumisesta himoksi. Siitä oikein varoitetaan viimeisen päälle.
        >>

        Kyllä. Luonnollinen tarve, kuten itsetyydytys voi myös muuttua himoksi, mutta ei ole mitään perusteluja sille, että itsetyydytys itsessään olisi himoa!

        Jeesus sanoi "Hedelmistään puu tunnetaan."
        Itsetyydytyksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedemät ovat pahoja.

        Voiko puu olla hyvä, jos se tuottaa pahaa hedelmää? Tämän perustelin sinulle jo avauksessani. Miksi siis jankutat edelleen samaa, mikä sinulle on perusteltu vääräksi?

        Mutta VAIN sinun mielestäsi. Jumalan sana ei NIMITTÄIN KOSKAAN muutu sinun mieleiseksesi.

        Minä puolestani allekirjoitan jokaisen piirron Jumalan sanassa, ja Kristuksessa olen sen vaatimukset myöskin täysellisesti täyttänyt.


      • admata.
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Mutta VAIN sinun mielestäsi. Jumalan sana ei NIMITTÄIN KOSKAAN muutu sinun mieleiseksesi.

        Minä puolestani allekirjoitan jokaisen piirron Jumalan sanassa, ja Kristuksessa olen sen vaatimukset myöskin täysellisesti täyttänyt.

        ...Raamatusta:)

        Sieltä sitä on antaa perusteiksi kun väittää jonkin asian olevan Jumalan sanaa. Ellei sellaiseen pysty, niin kommentoijan uskottavuus loppuu siihen.

        Sepäs siitä, mitä sinuun ja kommentteihisi tulee.


      • Lalli
        admata. kirjoitti:

        Minkä luulet olevan merkitys tällä mielipiteelläsi, jota et kuitenkaan ole perustellut tai kykene perustelemaan?

        >>
        Hän hyväksyy runkkaamisen Jumalan sana ei sitä hyväksy.
        >>

        Tuo huutelusi on valitettavan tyhjää, koska kukaan ei ole kyennyt näyttämään sitä "Jumalan sanaa" Raamatusta tai oikeastaan yhtään millään lailla perustelemaan mitä "syntiä" tai "Jumalan sanan vastaista" itsetyydytyksessä mahdollisesti voisi olla?

        Edellisessä avauksessa perustelit väitettäsi kohdilla, jotka tässä avauksessani sinulle selitin, miten on mahdotonta noista paikoista vetää aasinsiltaa itsetyydytykseen ja miten sellainen tulkinta sotii Raamattua vastaan.

        Miksi pitää puhua runkkaamisesta, kun voisit käyttää sanaa itsetyydytys? Jos rakastelet vaimosi kanssa, niin puhutko myös silloin nussimisesta?

        Jos raamatussa lukisi, että itsetyydytys on syntiä, niin kyllä admata sen osaisi kääntää kaikkeen muuhun asiaan paitsi seksuaalisuuteen.

        Jumala on ankara ja vaatii ihmiseltä täydellisyyttä. Ken ei tähän kykene niin sille ovat helvetin portit auki, jos ei ole sijaiskärsijää. Jumala ei hyväksy ihmisen inhimillisiäkään heikkouksia.


      • Lalli
        admata. kirjoitti:

        >>
        Kyllä minä sen tiedän, ettei seksuaalitarpeen tyydyttäminen avioliitossa puolisoiden kesken ole väärin.

        Mutta tismalleen saman tarpeen tyydyttäminen jossakin muualla, jonkun toisen ihmisen taikka oman kätensä eli hieromasauvan avulla, onkin jo raskas synti.
        >>

        Ja missäs se Jumalan sana on, joka noin ilmoittaa?

        >>
        Meillä on Raamatussa myös paljon esimerkkejä luonnollisen tarpeen muuttumisesta himoksi. Siitä oikein varoitetaan viimeisen päälle.
        >>

        Kyllä. Luonnollinen tarve, kuten itsetyydytys voi myös muuttua himoksi, mutta ei ole mitään perusteluja sille, että itsetyydytys itsessään olisi himoa!

        Jeesus sanoi "Hedelmistään puu tunnetaan."
        Itsetyydytyksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedemät ovat pahoja.

        Voiko puu olla hyvä, jos se tuottaa pahaa hedelmää? Tämän perustelin sinulle jo avauksessani. Miksi siis jankutat edelleen samaa, mikä sinulle on perusteltu vääräksi?

        Mitä itsetyydytyksessä on hyvää ?

        Vaimot eivät ainakaan tykkää että ukot hoitavat asiat itse. Vaan he tahtovat tyydyttää miehensä.


      • Lalli kirjoitti:

        Mitä itsetyydytyksessä on hyvää ?

        Vaimot eivät ainakaan tykkää että ukot hoitavat asiat itse. Vaan he tahtovat tyydyttää miehensä.

        ...Niin tyydyttää välillä itse itseään kuin varmasti myös siitä että mies hoitaa välillä hommat itse, eikä aina ole kimpussa;)

        >>
        Mitä itsetyydytyksessä on hyvää ?
        >>

        Ensinnäkin. 99% kaikista ihmisistä harrastaa itsetyydytystä, mikä on Luojan luomaa luonnollista seksuaalisuutta. En kuitenkaan tiedä tai tunne ketään, joka mieluummin tyydyttäisi itseään, jos on mahdollista harrastaa seksiä toisen kanssa. Olen itse naimisissa ja sekä minä että vaimoni silloin tällöin tyydytämme itse itseämme, mutta kertaakaan ei varmasti ole jäänyt rakasteleminen itsetyydytyksen takia väliin.

        Itsetyydytyksellä on useita funktioita. Yksi on seksuaalisuuteensa tutustuminen, toinen on sekä fyysisten että psyykkisten paineiden laukaiseminen ja kolmas on sekä psyykkiset että fysiologiset terveysvaikutukset.

        Miehillä itsetyydytys huuhtelee eturauhasta ja ehkäisee siten virtsatientulehduksia ja eturauhassyöpää.

        Sekä miehillä että naisilla kaikenlainen seksi laukaisee kehossa tiettyjen entsyymien tuotantoa, mikä vahvistaa kehon immuniteettijärjestelmää.

        Jos rakastaa toista, niin tällöin haluaa pitää huolta myös itsestään:)

        Uskonnollisessa mielessä itsetyydytyksestä on varmasti apua siinä, että kun paineet on purkanut itse, niin on helpompi välttää kiusausta ajautua haureuteen, eli irtosuhteisiin seksin vuoksi.


      • Esa
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Mikäs se tarve taas olikaan. joka ei ole väärin?
        Ha ha ha ha.
        ---------------------------------------------

        Kyllä minä sen tiedän, ettei seksuaalitarpeen tyydyttäminen avioliitossa puolisoiden kesken ole väärin.

        Mutta tismalleen saman tarpeen tyydyttäminen jossakin muualla, jonkun toisen ihmisen taikka oman kätensä eli hieromasauvan avulla, onkin jo raskas synti.

        Tarve oli siis molemmissa tapauksissa sama.

        Kyllä tämä syntiin rakastuneiden ylpeiden ihmisten luikertelu tahtoo naurattaa, kuinka ovatkin niin kokkelia keksimään porsaanteikiä Jumalan sanasta. Kun ei tunnusteta syntiä eikä tahdota tehdä parannusta, niin yritetään päästä synnin yli taikka ali, tai sitten ohitse oikealta taikka vasemmalta.

        Kristus seisoisi syli avoinna kuitenkin keskellä tietä, sillä hän itse on tie.

        Nyt on kuitenkin valitettavasti niin että taistelunne Jumalan sanaa vastaan on täysin turha, sillä Kaikkivaltiaan tutkain on jo napannut viestinne, ja parannus on ainut tie taivaaseen.
        -------------------------------------------

        Mikä hyvänsä luonnollinen tarve voi kehittyä langenneella ihmisellä himoksi, joka toisin väittää on joutava suun piksijä.

        Meillä on Raamatussa myös paljon esimerkkejä luonnollisen tarpeen muuttumisesta himoksi. Siitä oikein varoitetaan viimeisen päälle.

        Rahan himo on yksi tällainen, ja toinen on kaikenlainen pseudoseksi, jota porno ja runkkaaminenkin ovat, homoudesta nyt puhumattakaan.

        Peliriippuvuus -himo sekin tekee ihmisestä orjan, raha on siinä usein väittäjäaineena.

        Jollakin on himo ylettömään koreuteen, turhiin koreisiin vaatteisiin ja make up'eihin uppoaa sievoinen nippu rahaa. Useimmiten yletön koreuden himo onkin naistentauti.

        Voi... niitä voisi luetella miljoonia vaihtoehtoja, joissa luonnollisten tarpeiden täyttämisessä kohtuus ei enää riitä, kun
        himo on ihmisen voittanut.

        No tietenkin ne ihmiset suuttuvat joiden helmasyntejä nyt käytiin lävitse!

        Miksi he suuttuvat?

        He yrittävät torjua totuuden tunkeutumisen sisimpäänsä, jonka hoidon tarpeesta tuo himo on syntynytkin.

        Rakkaudettomuuden seurausta se useimmiten on, siksi ei myöskään laki pure näihin synteihin, vaan se, että Kristuksen rakkaus saa ensin särkeä ylpeän ja torjuvan mielen ja sitten armo Jeesuksessa kristuksessa saa parantaa rikotun ihmisen mielen.

        En tiedä mikä sinua nauratti, sekö että synnille on järjellinen selitys. Kärsimyksistä poikakin oppi kuuliaisuuden ja siksi myös me uskovat voimme oppia sen Kristuksen avulla.

        Ei raamattu anna mahdottomia ohjeita. Jeesuksen sovintotyön johdosta saamme anteeksi, mutta oppiminen jatkuu kunnes opimme.

        > Minä puolestani allekirjoitan jokaisen piirron Jumalan sanassa, ja Kristuksessa olen sen vaatimukset myöskin täysellisesti täyttänyt. <

        On todella hienoa että allekirjoitat jokaisen piirron. Sillä se on nykyaikana uskovissa harvinainen piirre, otetaan sanasta vain se mikä itselle sopii.

        Pysyessäsi Kristuksessa niin silloin sinulla ei ole synnin kanssa ongelmaa. Muta silloin kun pysyt itsessäsi, niin et pysty voittamaan syntiä.
        Tässä onkin uskovan taistelu, pysyä Kristuksessa, ja silloin on totta mitä sanot."Kristuksessa olen sen vaatimukset myöskin täysellisesti täyttänyt."


      • HimotOn

        avausta, jonka nm. KovatHalut on avannut 18.7 otsikolla "Himoitsen vaimoani". Siinäkin on tietynlaisia ajatuksia himoitsemisesta!


      • Usko
        admata. kirjoitti:

        >>
        Kyllä minä sen tiedän, ettei seksuaalitarpeen tyydyttäminen avioliitossa puolisoiden kesken ole väärin.

        Mutta tismalleen saman tarpeen tyydyttäminen jossakin muualla, jonkun toisen ihmisen taikka oman kätensä eli hieromasauvan avulla, onkin jo raskas synti.
        >>

        Ja missäs se Jumalan sana on, joka noin ilmoittaa?

        >>
        Meillä on Raamatussa myös paljon esimerkkejä luonnollisen tarpeen muuttumisesta himoksi. Siitä oikein varoitetaan viimeisen päälle.
        >>

        Kyllä. Luonnollinen tarve, kuten itsetyydytys voi myös muuttua himoksi, mutta ei ole mitään perusteluja sille, että itsetyydytys itsessään olisi himoa!

        Jeesus sanoi "Hedelmistään puu tunnetaan."
        Itsetyydytyksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedemät ovat pahoja.

        Voiko puu olla hyvä, jos se tuottaa pahaa hedelmää? Tämän perustelin sinulle jo avauksessani. Miksi siis jankutat edelleen samaa, mikä sinulle on perusteltu vääräksi?

        "Jeesus sanoi: Hedelmistä puu tunnetaan. Itsetyydytksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedelmät ovat pahoja".

        Näinkö sinun raamatussasi lukee. Apostoli Paavali kieltää kirjeissään selkein sanoin itsetyydytyksen, niin naisilta, kuin miehiltäkin.

        Tuo perustelu oli kuin piru lukisi raamattua sinun korvaan, kaikki mikä tekee lihassa hyvää on sallittua, vaikka se olisi itsesaastaisuutta raamatunsanaa vastaan.


      • admata.
        Usko kirjoitti:

        "Jeesus sanoi: Hedelmistä puu tunnetaan. Itsetyydytksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedelmät ovat pahoja".

        Näinkö sinun raamatussasi lukee. Apostoli Paavali kieltää kirjeissään selkein sanoin itsetyydytyksen, niin naisilta, kuin miehiltäkin.

        Tuo perustelu oli kuin piru lukisi raamattua sinun korvaan, kaikki mikä tekee lihassa hyvää on sallittua, vaikka se olisi itsesaastaisuutta raamatunsanaa vastaan.

        >>
        Näinkö sinun raamatussasi lukee. Apostoli Paavali kieltää kirjeissään selkein sanoin itsetyydytyksen, niin naisilta, kuin miehiltäkin.
        >>

        Kyllä minun Raamatussani on kirjoitettu Jeesuksen neuvo, missä hän kertoo että hedelmistään puu tunnetaan. Itsetyydytksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedelmät ovat pahoja. Mitään itsesaastutusta (huvittava termi;D) ei itsetyydytys ole, vaan terveellinen tapa välttää elimistön saastumista:)

        Olen tällä palstalla aiemminkin itsetyydytyksestä keskustellut. Kovasti uhotaan että Paavali sen kirjeissään kieltää, mutta kukaan ei vaan ole moista kohtaa kyennyt tänne laittamaan... Huomaa myös ettei himoitseminen liity itsetyydytykseen, kuten avauksessani perustelin;)

        On mielestäni pöyristyttävää että ns. uskovaiset tuomitsevat terveen Jumalan luoman seksuaalisuuden, mutta surutta tuomitsevat toisia ja valehtelevat mm. siitä mitä Raamatussa on:(

        >>
        kaikki mikä tekee lihassa hyvää on sallittua, vaikka se olisi itsesaastaisuutta raamatunsanaa vastaan.
        >>

        Se, millä on hyviä seurauksia, on hyvää. Se taasen millä on huonoja seurauksia on pahaa. Eli hedelmistä me puun tunnemme:) Raamatunsanaa ei puolestaan itsetyydytyksestä löydy ja tällöin Raamattu olisikin itsensä kanssa pahasti ristiriitainen, koska itsetyydytyksestä on vain hyviä seurauksia:)


      • Tutki itse
        admata. kirjoitti:

        >>
        Näinkö sinun raamatussasi lukee. Apostoli Paavali kieltää kirjeissään selkein sanoin itsetyydytyksen, niin naisilta, kuin miehiltäkin.
        >>

        Kyllä minun Raamatussani on kirjoitettu Jeesuksen neuvo, missä hän kertoo että hedelmistään puu tunnetaan. Itsetyydytksen hedelmät ovat hyviä, siinä missä itsetyydytyksen kieltämisen hedelmät ovat pahoja. Mitään itsesaastutusta (huvittava termi;D) ei itsetyydytys ole, vaan terveellinen tapa välttää elimistön saastumista:)

        Olen tällä palstalla aiemminkin itsetyydytyksestä keskustellut. Kovasti uhotaan että Paavali sen kirjeissään kieltää, mutta kukaan ei vaan ole moista kohtaa kyennyt tänne laittamaan... Huomaa myös ettei himoitseminen liity itsetyydytykseen, kuten avauksessani perustelin;)

        On mielestäni pöyristyttävää että ns. uskovaiset tuomitsevat terveen Jumalan luoman seksuaalisuuden, mutta surutta tuomitsevat toisia ja valehtelevat mm. siitä mitä Raamatussa on:(

        >>
        kaikki mikä tekee lihassa hyvää on sallittua, vaikka se olisi itsesaastaisuutta raamatunsanaa vastaan.
        >>

        Se, millä on hyviä seurauksia, on hyvää. Se taasen millä on huonoja seurauksia on pahaa. Eli hedelmistä me puun tunnemme:) Raamatunsanaa ei puolestaan itsetyydytyksestä löydy ja tällöin Raamattu olisikin itsensä kanssa pahasti ristiriitainen, koska itsetyydytyksestä on vain hyviä seurauksia:)

        Kyllä tuo raamatun paikka on tarkasti tiedossa mutta sitä on sinun kaltaiselle synnin puolustajalle turha kertoa käännät sen kuitenkin tyydyttäjälle sopivaksi nautinnoksi. Viimeisellä tuomiolla kuitenkin huomaat olevasi väärässä.


      • admata.
        Tutki itse kirjoitti:

        Kyllä tuo raamatun paikka on tarkasti tiedossa mutta sitä on sinun kaltaiselle synnin puolustajalle turha kertoa käännät sen kuitenkin tyydyttäjälle sopivaksi nautinnoksi. Viimeisellä tuomiolla kuitenkin huomaat olevasi väärässä.

        >>
        Kyllä tuo raamatun paikka on tarkasti tiedossa mutta sitä on sinun kaltaiselle synnin puolustajalle turha kertoa käännät sen kuitenkin tyydyttäjälle sopivaksi nautinnoksi.
        >>

        Mistä ihmeestä näitä höpöttäjiä oikein riittää?


        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000098&posting=22000000009927640


      • Usko
        admata. kirjoitti:

        >>
        Kyllä tuo raamatun paikka on tarkasti tiedossa mutta sitä on sinun kaltaiselle synnin puolustajalle turha kertoa käännät sen kuitenkin tyydyttäjälle sopivaksi nautinnoksi.
        >>

        Mistä ihmeestä näitä höpöttäjiä oikein riittää?


        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000000098&posting=22000000009927640

        Maailman silmissä oikeat uskovat ovat olleet aina kivi synnintekijän kengässä. Varsinkin sellaiset joilla on annettu valkeus erottaa oikea ja väärä toisistaan. Nytkin kun on tuotu itsesaastaisuuden ja haureuden kauhea synti tuomittavaksi jumalansanan valossa. Tämähän ei sovi niille jotka lihaan turvaavat ja sen saastaisissa himoissa itseään tyydyttää. Taidat syyllistyä samanlaiseen käytökseen jota olet itse aikaisemmin paheksunut, kaikki muuttuu näköjään tilanteen mukaan kun housuissa kuivuu riettaan uloste.


      • onni
        admata. kirjoitti:

        ...Raamatusta:)

        Sieltä sitä on antaa perusteiksi kun väittää jonkin asian olevan Jumalan sanaa. Ellei sellaiseen pysty, niin kommentoijan uskottavuus loppuu siihen.

        Sepäs siitä, mitä sinuun ja kommentteihisi tulee.

        Teemme sen kaksin käsin heh heh mitä oppia joutuu lukemaan. Kyllä piru on voimallinen.


      • admata.
        Usko kirjoitti:

        Maailman silmissä oikeat uskovat ovat olleet aina kivi synnintekijän kengässä. Varsinkin sellaiset joilla on annettu valkeus erottaa oikea ja väärä toisistaan. Nytkin kun on tuotu itsesaastaisuuden ja haureuden kauhea synti tuomittavaksi jumalansanan valossa. Tämähän ei sovi niille jotka lihaan turvaavat ja sen saastaisissa himoissa itseään tyydyttää. Taidat syyllistyä samanlaiseen käytökseen jota olet itse aikaisemmin paheksunut, kaikki muuttuu näköjään tilanteen mukaan kun housuissa kuivuu riettaan uloste.

        ...Näppäimistösi puhuu. Voimme jokainen huomata asiattomuutesi, joka viestii pahaa oloa sisältäsi.

        Valitan, mutta pilkkakirveesi minua kohtaan kopsahtaa kiveen. Herjauksesi ja huutelusi ovat merkityksettömiä. Vaikka kuinka huutaisit sata kertaa seuraavan:
        >>
        Nytkin kun on tuotu itsesaastaisuuden ja haureuden kauhea synti tuomittavaksi jumalansanan valossa.
        >>

        Niin se on täysin merkityksetöntä, koska jokainen joka näitä lukee voi havaita ettei yhtään ainoaa paikkaa ole Raamatusta kyetty moisen huutelun tueksi laittamaan. Tällöin katu-uskottavuus on pahasti miinuksen puolella.

        Oma lukunsa on rivien välistä luettavissa oleva sekava ahdistuneen tuskaisuus, jossa seksuaalikielteisyydestä häiriintynyt mielen patouma purkautuu rivona kielenkäyttönä toista kirjoittelijaa kohtaan:(

        Jos kykenet asiasta asiallisesti mielipiteesi Raamatulla perustelemaan, niin voin vielä kommentoida. Muussa tapauksessa toivotan sinulle hyvää jatkoa ja jätän viestisi omaan arvoonsa.


      • admata.
        onni kirjoitti:

        Teemme sen kaksin käsin heh heh mitä oppia joutuu lukemaan. Kyllä piru on voimallinen.

        Vaihda Piru Jeesukseen:)

        >>
        Teemme sen kaksin käsin heh heh mitä oppia joutuu lukemaan. Kyllä piru on voimallinen.
        >>

        Raamatusta löytyy Jumalan sanaa, jota pirukin pelkää. Usko vaan, näin se on!

        Piru on voimallinen, mutta hyvä Jumala on vieläkin voimakkaampi. Joskus Piru myös tekeytyy jopa valkeuden enkeliksi ja on saarnaavinaan Jumalasta, mutta huonot hedelmät paljastavat mistä on kyse.

        Piru saattaa esiintyä uskovaisena, saarnata luonnollisia asioita synniksi ja nauttii saadessaan viattomat uskovaiset ahdistuneeksi.

        "14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
        15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." (2. Korinttolaiskirje 11)

        Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. (Gal. 5:1)


      • Usko
        admata. kirjoitti:

        ...Näppäimistösi puhuu. Voimme jokainen huomata asiattomuutesi, joka viestii pahaa oloa sisältäsi.

        Valitan, mutta pilkkakirveesi minua kohtaan kopsahtaa kiveen. Herjauksesi ja huutelusi ovat merkityksettömiä. Vaikka kuinka huutaisit sata kertaa seuraavan:
        >>
        Nytkin kun on tuotu itsesaastaisuuden ja haureuden kauhea synti tuomittavaksi jumalansanan valossa.
        >>

        Niin se on täysin merkityksetöntä, koska jokainen joka näitä lukee voi havaita ettei yhtään ainoaa paikkaa ole Raamatusta kyetty moisen huutelun tueksi laittamaan. Tällöin katu-uskottavuus on pahasti miinuksen puolella.

        Oma lukunsa on rivien välistä luettavissa oleva sekava ahdistuneen tuskaisuus, jossa seksuaalikielteisyydestä häiriintynyt mielen patouma purkautuu rivona kielenkäyttönä toista kirjoittelijaa kohtaan:(

        Jos kykenet asiasta asiallisesti mielipiteesi Raamatulla perustelemaan, niin voin vielä kommentoida. Muussa tapauksessa toivotan sinulle hyvää jatkoa ja jätän viestisi omaan arvoonsa.

        Saat minun puolestani olla kommentoimatta, hyödytöntä ja hedelmätöntä se on tähänkin saakka ollut, kun Jumalan sanan ei anneta olla siinä kunniassa, kuin sen tulee olla. Otetaan omia saastaisia himoja tyydyttäviä opinkappaleita raamatun sanan sijaan ja eletään pimeydessä.


      • Usko kirjoitti:

        Saat minun puolestani olla kommentoimatta, hyödytöntä ja hedelmätöntä se on tähänkin saakka ollut, kun Jumalan sanan ei anneta olla siinä kunniassa, kuin sen tulee olla. Otetaan omia saastaisia himoja tyydyttäviä opinkappaleita raamatun sanan sijaan ja eletään pimeydessä.

        Voisitko välttää toisten nimimerkkien arviointia.
        Tämä on keskustelupalsta.
        Tutustu ohjeisiin, ennenkuin kirjoitat.


      • Usko
        vihne kirjoitti:

        Voisitko välttää toisten nimimerkkien arviointia.
        Tämä on keskustelupalsta.
        Tutustu ohjeisiin, ennenkuin kirjoitat.

        Tämä on vastaus edellisen vastaavaan "arviointiin". Tämä on ikäänkuin piste tuolle keskustelulle jota on hyödytöntä jatkaa.


      • Jeesuksen oma
        admata. kirjoitti:

        Vaihda Piru Jeesukseen:)

        >>
        Teemme sen kaksin käsin heh heh mitä oppia joutuu lukemaan. Kyllä piru on voimallinen.
        >>

        Raamatusta löytyy Jumalan sanaa, jota pirukin pelkää. Usko vaan, näin se on!

        Piru on voimallinen, mutta hyvä Jumala on vieläkin voimakkaampi. Joskus Piru myös tekeytyy jopa valkeuden enkeliksi ja on saarnaavinaan Jumalasta, mutta huonot hedelmät paljastavat mistä on kyse.

        Piru saattaa esiintyä uskovaisena, saarnata luonnollisia asioita synniksi ja nauttii saadessaan viattomat uskovaiset ahdistuneeksi.

        "14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.
        15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen." (2. Korinttolaiskirje 11)

        Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen. (Gal. 5:1)

        "Vaihda piru Jeesukseen"? Ei todeksi uskoisi ellei omin silmin näkisi.


      • Anonyymi
        admata. kirjoitti:

        ...Raamatusta:)

        Sieltä sitä on antaa perusteiksi kun väittää jonkin asian olevan Jumalan sanaa. Ellei sellaiseen pysty, niin kommentoijan uskottavuus loppuu siihen.

        Sepäs siitä, mitä sinuun ja kommentteihisi tulee.

        Muslimi miehet juoksee bordelleissa vie niihin poikansa päivällä.


      • Anonyymi
        onni kirjoitti:

        Teemme sen kaksin käsin heh heh mitä oppia joutuu lukemaan. Kyllä piru on voimallinen.

        HRmageddon on sitten Israelissa JISREELIN LAAKSOSSA ettei kannata eksyttää


      • Anonyymi
        Usko kirjoitti:

        Saat minun puolestani olla kommentoimatta, hyödytöntä ja hedelmätöntä se on tähänkin saakka ollut, kun Jumalan sanan ei anneta olla siinä kunniassa, kuin sen tulee olla. Otetaan omia saastaisia himoja tyydyttäviä opinkappaleita raamatun sanan sijaan ja eletään pimeydessä.

        Jeesuksen USKOISET elää kuitenkin maan päällä kaiken keskellä ja kestää. Jos lestat ei kiroisi.


      • Anonyymi
        Jeesuksen oma kirjoitti:

        Hän hyväksyy runkkaamisen Jumalan sana ei sitä hyväksy.

        Kerropa muuten uskostasi hieman enemmän?

        Luuletko ihan tosissasi että tieto ja ymmärrys poistavat ihmiseltä seksuaaliset kyvyt? Lääkäritkin ovat kaikki varmaan kyvyttömiä, ainakin sinun teorioidesi mukaan?

        Outo hyypiö olet uskovaiseksi.

        YouTube ( hakaristinatsihilluille ) namo a budha YouTube mamatha budha HAKARISTIÄ JOKA BUDHALLA PATSAILLA


      • Anonyymi

        Budhan patsailla on hakaristi rinnassa voitte lopettaa kristittyjen syyttämisen !


    • Anonyymi

      Tästä *himoiten häntä" on monia muitakin versioita nnähtävästi kirjoitettu kuten mm. "alkaa himoita häntä", ja siinä mennään eri tarkoitus perille, tämä "himoiten häntä" kait on että tyydyttää jo "heränneitä" himohan katsellen naista tyyliin "mikään ei riitä"eli. Himoiten, " himoitsevaa lihaa itse en tyydytä katsomalla naista tyydyttääkseni lihani "himon", yksi kerta riittää jo herättämään himon, joka tietysti vaatii lisä "silmänruokaa" "silmäin pyyntö" jota vastaan tietysti taistelen hengessä, ....mutta taas tämä "alkaa himoita häntä" 🤔hhmmhh...eikös se se ole silloin ole naisen katselusta herännyt oman "lihan himo", jolle ei pidä NS. antaa valtaa, eli ei tyydyttää sitä herännyttä "HIMOA" , kun naista katsoo, niin himo kyllä herää, mutta katsooko vielä "HIMOISSAAN" "himoiten", 🤔ruokkiiko herännyttä himoa katsomalla vai kieltääkö lihan "himot", itse kiellän, seksuaalinen tarve kyllä on säilynyt ilman pornon katsomista kun, mutta jos himot herää jostain kuvasta, kiellän NS. Jatkot eli himot ja sen ruokkiminen, näin mä aattelen, 🤔mutta vain Jumala tietää totuuden🙏

      • Anonyymi

        kröhömm... tuota kun nyt en ymmärtänyt...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kröhömm... tuota kun nyt en ymmärtänyt...

        Selittelemällä pois omia himoja yritetään pelastua. Sitähän tämä on. Ylpeä ihminen ei ilman Jumalan voimaa voi kohdata sitä (totuus), että on kokonaan syntinen ja kadotuksen ansainnut. Siksi myöskin evankeliumin ihana ilosanoma vääristyy ihmistekojen ja Jumalan armon sekaiseksi sopaksi.


    • Anonyymi

      Tekosyntejä pystymme välttämään, mutta ajatussynnit; millä voimilla pystymme näitä karttamaan? Minkäänlaisia yliluonnollisia ihmeitä meillä ei ole lupa odottaa itsellemme. 1.Kor.1:22-24. Ihmeet ovat vain pelkkiä karismaatikkojen HÖMPÖTYKSIÄ.

      • Anonyymi

        Että vaatiiko Herramme sittenkin meiltä myös tekoja ja ansioita? Pelastummeko sittenkään yksin armosta? Onko koko protestanttisuus pelkkää harhaa, onko katolisuus sittenkin se oikea pelastava oppi? Kommentoikaa! Minulla ei ole tarpeeksi henkistä voimaa välttää nättien tyttöjen katselua. Ihmeisiin en luota.


      • Anonyymi

        Miten me tekosyntejä voimme välttää? Miksi ajatussyntejä ei olisi jopa helpompi välttää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että vaatiiko Herramme sittenkin meiltä myös tekoja ja ansioita? Pelastummeko sittenkään yksin armosta? Onko koko protestanttisuus pelkkää harhaa, onko katolisuus sittenkin se oikea pelastava oppi? Kommentoikaa! Minulla ei ole tarpeeksi henkistä voimaa välttää nättien tyttöjen katselua. Ihmeisiin en luota.

        Jaa että nättien tyttöjen katseluko on sinulle tullut tekosynniksi? Vai etkö pysty heitä himoitsematta katselemaan?

        Yksin armosta me pelastumme.

        Mutta et voi tietää, pelastuvatko myös katoliset. Väittää voit vaikka mitä!

        Esikoislestadiolaisuus ja katolisuus, niillähän on paljon yhteistä?


    • Anonyymi

      Hyvät ihmiset sentään. Lähes kaikki mitä teemme on seksiä tai sen sublimaatioita. Muoti, autot, urheilu, jne. ovat Freudin mukaan sukupuolivietin jalostuneita muotoja. Väärin olisi kieltää tämä kaikki. Se olisi epärehellistä ja syntiä jos mikä. Epärehellisyys itselle johtaa sairauteen ja yhteiskunnissa väkivaltaan. Me olemme olemassa viettiemme ja muiden tarpeiden vuoksi tai ne ovat elämää. Ajatuksemme voivat olla totta tai epätotta. Aitoina ne kuvaavat todellisuutta, epäaitoina aiheuttavat ristiriitoja ja ahdistuneisuutta. Synnittömyyden ja viattomuuden saavuttaa suoralla yhteydellä ilman teorioita ja pyrkimyksiä, mutta tämäkin oli teoria. Joskus sitä vain huomaa, että kaikki kirkastuu ja valo saapuu.

      • Anonyymi

        "Lähes kaikki mitä teemme on seksiä tai sen sublimaatioita." No tuon voi tunnistaa esikoislestadiolaisten tämän päivän saarnoistakin.

        Ja sitä kovin vastustetaan, sitä "seksiä", vaikka se pyörii vanhoillakin saarnaajilla mielessä päällimmäisenä, vaikka ahneudesta yms. yritetään myös kovin muistuttaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Lähes kaikki mitä teemme on seksiä tai sen sublimaatioita." No tuon voi tunnistaa esikoislestadiolaisten tämän päivän saarnoistakin.

        Ja sitä kovin vastustetaan, sitä "seksiä", vaikka se pyörii vanhoillakin saarnaajilla mielessä päällimmäisenä, vaikka ahneudesta yms. yritetään myös kovin muistuttaa?

        Pussaaminen ja syleily on normaalia kanssakäymistä uskovien kesken.

        Ap.t.20:37 " he ratkesivat kaikki haikeasti itkemään, jal ankesivat Paavalin kaulaan ja suutelivat häntä".


    • Ihireryyrytys? Korona aikana suomalaiset pysyi himoissaan. Ulos ei saanut mennä. Ei etes ulos teelle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      69
      4938
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2320
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1846
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1556
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1530
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1171
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    Aihe