valmet muh?

johanna13

millainen liesituuletin?
kotonamme on valmetin muh "ilmastointijärjestelmä"!? vuodelta -79. ollaan tekemässä keittiöremppaa omakotitaloon ja liesituuletin tuottaa ongelmia. olen katellut franken 3B järjestelmää, onko oikea? rosterinen pitäisi olla ja mielellään kohtuuhintainen. kiitokset jo etukäteen!!!!

5

5364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mää

      http://www.franke.fi/?path=valintakaavio

      teillä kaiketi moottori siinä liesikuvun päällä? Meidän rempassa vastaava (?) vaihdettiin rosteriseen kupuun ja huippariin, katso tuosta `keittiökuvia` keskustelusta linkki kuviini.

      Jos systeeminne on samanlainen, voin asiaa tutkineena kertoa halvimman moottori kupu sydeemin maksavan n. 300e ja rosterisena tuo oli melkein tuplahintainen (tottakai...).
      http://www.meptek.fi/page473.phtml

      Meillä siis 100-200m2 huippari n. 200e ja kupu (tietoja sivuillani myös) n. 200e eli taas säästettiin. Noi Franken versiot on MIELESTÄNI tosi törkeen hintasia ja samaa voi sanoa muistakin joihin tutustuin. Noissa kun usein on kupu luokkaa 300e ja moottorisydeemi samaten 2-300e... Frankella taisi pelkkä kupu olla 5-800e, Gorenjella siis halpa kupu.

      Itse katsoin gorenjelta myös kalliimpaa lasikupu-RST mallia (suhteellisen halpa verrattuna vastaaviin, 485e), mutta se vaati huipparilta tietyn teholuokan valmistaja ei antanut takuuta yhdistelmälle - olkaa tekin siis tarkkana, systeemejä on kyllä markkinoilla kauhean monenlaisia, eikä nämä huippari-viritykset ole Suomessa vielä niin suosittuja kuin naapurissa, mikä paikoin näkyy markkinoilla, myös hinnassa siis.

      Huippareitakin on kauhean monen hintaisia, melkein suosittelen sellaisen ILURI:n hankkimista (edelleen linkki sivuillani)

      • johanna13

        kiitokset vastauksista!
        yritän selvittää parhaani mukaan miten meidän talo toimii. tämän jälkeen varmaan ymmärrätte miksi en oo vielä kaupoissa käyny. meillä on ilmalämpölämmitys, vanha talo ja aikoinaan oli hienoo, kun ei olekaan pattereita. ilmastointiputkea sitten riittääkin ihan pattereiden edestä. liesituuletin on yhteydessä näihin putkiin. huipparia ei ole ja koko talon lämmitys&ilmastointi on kytköksissä liesituulettimeen. jos joku ymmärtää tästä jotain, olisin enemmän kuin kiitollinen vastauksesta.


    • Liesituuletin vaiko talotuu...

      Niin että onko kyseessä asuntokohtainen talotuuletin-järjestelmä (tai huippuimuri), vaiko vaan "tavallinen" liesituuletin???

      • siellä semmonen ruskee iso ...

        liesituulettimen moottori on siellä ja samalla käynnistyy tulopuhallin joka lämmittää kennonkautta sinään tulevan ilman.
        sinulle riittää pelkkä kupu jossa moottorin säätö ja sulkupelti.
        fiksu systeemi jo valmiiksi sulla


    • Anonyymi

      Mitenkähän muuten vanha (1979) MUH-kupu on kiinnitetty? Ongelmana on se miten se poistetaan. Uusi Valloxin liesikupu on jo ostettu, mutta haluaisin irroittaa vanhan kuvun ennen asentajan kutsumista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2274
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2127
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe