Etanolista. Tehoa ja kulutuksen kasvua?

Tenttu

Kuulin juuri YleX:ltä juttua etanolin käytöstä bensiinin korvaajana. Paljonko etanolilla toimiva moottori antaa enemmän tehoa kuin bensiini (95) vai antaako ollenkaan? Niin kuitenkin radiossa väitettiin.

Etanolia kuluisi litroissa enemmän kuin bensaa, mutta palaisi puhtaammin. Olisiko etanolin litrahinta halvempi kuin bensan samalla veroprosentilla?

Olisiko etanolilla ajaminen ylipäätänsä halvempaa kuin bensalla, koska radiosta kuulin vain puhetta bensan korvaamisesta etanolilla, ei siis välttämättä halvempia kilometrejä?! (ymmärsinköhän ihan oikein?)

Etanoliautojen kilometrikuluihin vaikuttaa tietysti myös muutamat lisähankinnat, joista radiossa mainittiin ainakin polttoainetankki.

Miinuksena etanolin käyttöön liittyi huonompi kylmäkäynnistyvyys, mutta tarkoitettinkohan sillä aivan kesäkelejä? Tai edes -20 pakkasia? 40 asteen pakkasella jää moni bensa-autokin parkkiin..


Kommentoikaa vapaasti

12

2444

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sellainen

   Kyl etanolilla on pikkasen heikompi käynnistymään pakkasilla 17-mut ethot on paremmat ,jos vertaa Saab 95t2.0 bensalla on hevosia 150,mut etanolilla on 180,,ja vääntömomentti lisäynty samalla,,,
   JOs mitä Ruotsin bensan hintaan verrattavis ja siellä myytävään etanoliin on hinta suuri,,bensa maksaa 12,00kr 95oktaani,,etanol 7.93kr oli internetis lukemat vielä eilen..
   Kulutus nousee siinä tapauksessa ainostaan jos eskoittaa bensan joukkoon ja itse on laittannut sen tehokaamman ventiilin,,maantie ajos se on sataselle avensis 2,0 menee 6,2 ja sekoitettuna etanolilla puolet eli 50% sit on kulutus 6.8 jos ajaa normaalin 110kmt..
   Mut kun tehdas tekee net säädöt valmiiksi niin kulutus tipahtaa ,,Fordilla on hyvä esimerkki Ford Focus Flexifuel 1.8 125 hv kulutus on 5.6 100km..
   Siellä lukee kun Volvo laittaa saman moottorin s40 ja v50 malliin mikä on tällä hetellä Ford Focus flexifuellis,,se on eilisen päivän uutinen,net tulee lokakuulla myyntiin...

   • aivokuollut

    Ihan asiallisen kuuloista tekstiä, mutta mistä päin Suomea tulee noin loistavia oikeinkirjoittajia? Eihän tuosta teksistä meinannut saada mitään tolkkua!


  • utopiaa
   • sä paskaa

    voit mennä pääkallo tuktimuksiin se sulta vielä puuttuu,,


   • Anonyymi

    Saabissa voi käyttää bensaa ja etanolia sekaisin


  • utopiaa
   • vanha kamreeri

    Tiivistäen kaksi olellista tietoa motivan sivulta:
    1) etanoli on kolme - viisi kertaa niin kallista kuin bensiini (verottomat hinnat),
    2) kulutus kasvaa litramääräisesti, koska etanolin energiasisältö on pienempi kuin bensiinin.

    Tässäpä sitä herkkua innokkaille amiksen pojille.


   • ....
    vanha kamreeri kirjoitti:

    Tiivistäen kaksi olellista tietoa motivan sivulta:
    1) etanoli on kolme - viisi kertaa niin kallista kuin bensiini (verottomat hinnat),
    2) kulutus kasvaa litramääräisesti, koska etanolin energiasisältö on pienempi kuin bensiinin.

    Tässäpä sitä herkkua innokkaille amiksen pojille.

    Etanolia tulee sivutuotteena useasta teollisuuden prosessista, joistain jopa erittäin paljon. Bensaa joudutaan jalostamaan. Tällä hetkellä tottakai sivutuotteena tullut "ilmainen" etanoli käytetään ko. tehtaissa energiaksi, lämpöön yms..


   • joo..
    .... kirjoitti:

    Etanolia tulee sivutuotteena useasta teollisuuden prosessista, joistain jopa erittäin paljon. Bensaa joudutaan jalostamaan. Tällä hetkellä tottakai sivutuotteena tullut "ilmainen" etanoli käytetään ko. tehtaissa energiaksi, lämpöön yms..

    Joopa joo... Ehkä olet oikeassakin, mutta ei sitä etanolia sentään niin paljon tule että sillä voitaisiin bensaa korvata. Toisekseen jos sille on jo löydetty hyötykäyttöä, niin eihän se edes ole "ilmaista", vaan jos se käytetään jossain muualla pitää sen nykyinen käyttö korvata jollain. Olettaen ettei etanolilla ihan harakoita lämmitellä.

    Etanolin ehkäpä suurin ongelma on siinä, että sitä ei voida tuottaa niin paljon kuin maailmalla olisi tarvetta, toisekseen sen tuottamiseen kuluu myös energiaa.

    Etanolista ei siis saada koskaan oikeastaan mitään muuta kuin bensan lisäainetta. Eikä tämä "lisäaine" edes kykene kilpailemaan vaihtoehtojensa kanssa. Jotta etanoli menestyisi pitäisi valtion tukea sitä. Kysymys kuuluukin, että pitäisikö valtion tukea bensan lisäaineen tuotantoa miljoonilla (miljardeilla?) euroilla?


  • Anonyymi

   Mulla on saab 95 vuosimallia 2003 2.3l turbo .se päivitetty etanolille siinä oli alunperin 185 hv ja etanolilla n 230hv kulutus kasvoi verrattuna bensaan n 15 prosenttia.kun ajaa rauhallisesti.mutta jos ottaa ne 230hv käyttöön niin kulutus nousee n. 20l per 100km

  • Anonyymi

   Kyllä se etanoli saab käynnistyy hyvin ainakin -15 asteessa

  • Anonyymi

   Jos saab on päivitetty etanolille niin tankissa voi olla 98 bensaa ja etanolia samaan aikaan. Mutta jos on etanolia vain tankissa niin päästöt on n 20 g

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   118
   2010
  2. Tunnut niin oikealta kuin osa minua

   Olenko oikeassa? Eihän tässä puutu kuin samat tuntemukset sinulta. Nainen, mitä tämä on? Jotain todella outoa tässä on,
   Ikävä
   89
   1699
  3. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1518
  4. Nainen, täällä minä vain sinua ikävöin

   Joka päivä riudun ja ajatus sinusta viiltää syvälle, se, miten ihanaa olisi kokea sinut lähelläni. Mieleni askartelee si
   Ikävä
   59
   1148
  5. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   282
   1140
  6. Vaatii kaupungilta kuusinumeroista summaa

   Onko ahneudella ja kieroudella rajaa? Itse tekee väärin, saa oikeutetusti potkut ja on nyt etukäteen suunnitellusti käsi
   Haapavesi
   74
   1046
  7. En mä vaan ymmärrä miten noin kaunis voi olla sinkku

   Sähän olet uskomattoman upea nainen kaikinpuolin.
   Ikävä
   59
   928
  8. Ikävä sinua, voimmeko tavata?

   Anteeksi se minun viestini aikoinaan. Perun (jos se on vielä mahdollista) viestini sisällön ja olen pahoillani, jos se l
   Ikävä
   44
   897
  9. Jos joskus pääsen halaamaan sinua

   niin voi olla, että en päästä enää ollenkaan irti. Sitten on hankala mm. käydä töissä, mutta eipä voi mitään.
   Ikävä
   58
   839
  10. Voitko ystävällisesti

   Vastata siihen mitä kirjoitin Oletko valmis kasvotusten puhumaan vai kidutatko lopunelämäsi minua
   Ikävä
   67
   790
  Aihe