mars metsään, työttömät

marjoihin hurahtanut

On kyllä kumma, kun nyt olisi metsät täynnä poimittavaa, ei siellä ketään ole. Luulisi esim. työttömien ja muiden, joille pieni lisäraha ei olisi pahitteeksi, viitsivän hakea sieltä myytävää, tai jopa ihan omaan käyttöön, ettei sitten talvella tarvii kaupasta ostaa kalliilla rahalla..mustikkaa on ainakin täällä satakunnassa metsät täynnä, ja puolukkaakin tuntuu tulevan ihan mukavasti..harmi että sieni tuntemus omalla kohdalla on niin heikko, etten pääse dalla vallen tattirahoihin käsiksi..

9

1226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • astmaatikko

      Kyllä minä niitä marjoja keräisin jos vain hommaat minulle sellaisen "aasin/orjan" joka kantaa ne marjat 15 km päähän jobbarille ilmaiseksi.

    • joopajoo

      Monelle tulee esteeksi matkakustannukset. Pitää kerätä kyllä aika paljon mustikoita ja puolukoita, jos meinaa saada edes matkakulunsa katettua. Hillalla ja karpalolla voisi jotain saadakin, jos vaan jaksaa kerätä. Tuosta "työttömät marjametsään" teemasta on ennenkin ollut puhetta. Mitähän sillä meinataan, koska marjanpoiminnasta saaduista tuloista ei makseta veroa lainkaan. Eihän siitä valtiolle hyötyä ole.

      • nuu noi

        Pieni esimerkki. Meidän mamma (thai) poimi n 100 kg puolukkaa n 8 tuntia matkaa metsään edestakaisin 50 km ja sitten marjatukkuun sama 50 km yhteensä 100km johon bensaa meni n 9 l joka maksaa n 11.7 € Marjoista saa roskasena 70 € joten tienestiä tuli 58,30€ ihan hyvä lisä peruspäivärahaan ja jos ei joka päivä vie marjoja vaan kerralla enemmän niin tienesti vähän paranee..ja jos myy puhtaana niin vielä vähän paranee... joten metsään vaan nyt on hyvä marjavuosi...kun kysyin häneltä kannattaako poimia kun maksavat niin vähän ,tuumasi miksi maata kotona kun metsästä voi poimia rahaa..thaimaalainen asenne marjanpoimintaan.....


    • Yksinhuoltaja

      Ensin poimin 10 litraa mustikoita ja vadelmia omaan käytöön ja heti kun ensimmäiset kanttarellit ilmestyivat niin pari pussukkaa omaan pakkaseen ja loput on myyty tutuille, ravintoloihin ja torille. Painoni on tippunut ainaski 5kg. Suolasienten myynnin kannalta ei ole kannattavaa kun on niin kova työ kilohintaan verrattuna. Olenkin keskittynyt kanttarelleihin ja seuraavaksi suppareihin. Mikä sen ihanampaa kun metsässä pitää tauon. Silloin juodaan kahvit ja syödään voileivät ja taas jaksaa pari tuntia rämpiä risukoissa. Tämän parempaa hyöty/kuntoliikuntaa ei olekaan. Näillä sienirahoilla mnaksetaan (toivottavasti) veromätkyt kun oli pidätetty liian vähän veroa. Mistään muualta en niitä rahoja saa kuin metsästä. Toivottavasti vain ostajia riittää...

      • luonto ja maa.

        Kyllä suolasienillä nyt enemmän taitaa saada kuin marjoilla vaikka maksavatkin mitätöntä 1,5€/kg
        hintaa. Vaatii tietysti aika paljon työtä ja ajelemista (täytyy tuntea tietysti paikatkin), mutta päivässä voi saada semmoiset 30-100€ kahdestaan. Vaatii tietysti aika lailla työtä, kun pitää puhdistaa ja keittääkin nämä sienet. Toki voi käydä pienemmän määrän kerrallaan useamman kertaa.

        Marjojen poiminen suhteessa sienien keräämiseen on hirveän hidasta. En nyt osaa sanoa montako sankkoa menee 12,5kg, mutta aika isolta määrältä tuo kuullostaa tuntia kohden. Taitaa ainakin 2x10l sankkoa mennä.


    • LAUKOJA

      Ollessani tööttömänä harrastin mm. marjanpoimintaa. Lahjoja minulla ei siihen ole - olen roteva rauhallisesti liikkuva mies jonka selkä puutuu siinä poiminta-asennossa; kyykkäily ämpäri polvien välissä ei rankaise selkää mutta silloin vuorostaan jalat puutuvat. Eli: tuntipalkka urakan sijaan olisi paremmin kuin paikallaan kummalla tahansa tyylillä yritettäessä...

      Enivei sain kuitenkin marjoja pakkaseenkin asti - ja saan tänäkin vuonna konsa marjoja on lajista riippumatta niin maan tautisesti!

      Sienet keräilen noista lähimetsistä pois (asun pikkukaupungissa korven keskellä) ongelmitta, siinä puuhassa kun on tuota kävelyhommaa sen verran enemmän kuin kyykkimistä ettei sitä staattista puutumusta lamauttavassa määrin pääse ihan samassa määrin niihin suuriin selkälihaksiin syntymään.

      Ehdotan että opettele tuntemaan sienet vaikka yksi kerrallaan, alkaen vaikka esmes nistä tateista!

      Kuullostaa varmaan hullulta, mutta paikallinen marttakerho on kova sana tämänlaatuisen informaation jakamisessa!

      Loppukevennys:

      Ohjeita sienestäjille (marttojen ohjeista nämäkin ovat valitut mutta ei välttämättä alla olevassa järestyksessä):

      - Opettele tuntemaan myrkkysienet.
      - Syö vain tuntemiasi sieniä.

      Että näin!

      • kokemusta on

        Ja vähitellen kun opettelee sieniä, huomaakin tuntevansa yli 300 sienilajia. Silloin on jo paljon viisaampi kuin yksikään martta.


      • marjoihin hurahtanut

        Tuolla oli hauska kommentti, että paikallinen marttakerho auttaa sienien opettelussa... ja mä surkea vielä kuulun marttoihin, mutta mielenkiinto sieniä kohtaan on ollut tähän asti niin mitätön, etten ole halunnut opetella tunnistamaan niitä..taidan siis ottaa yhteyttä seuran sienimarttaan...

        puolukoille en ole vielä lähtenyt. Ottakoot kiireiset tien reunoista raakat marjat talteen. Mä lähden sitten kun puolukat on KYPSIÄ...paikka katsottu valmiiksi, ja takuulla ei sinne korpeen kukaan mene..


    • luonto ja maa.

      Sienituntemus nyt on helppoa oppia. Varsinkin tatit on helppo tunnistaa. Riippuu tietysti onko niitä kuusimetsissä/mäntykankailla (tosin jos niitä on, niin todennäköisesti on autoja tien varsilla). Eipä niistä voi juurikaan erehtyä jos niitä on. Helposti oppii myös tunnistamaan haaparouskun, jota kasvaa samoilla alueilla sekä kuusimetsien heinikkojen lähettyvillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1559
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      19
      1181
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1039
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1031
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      904
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      892
    Aihe