naapuri rääkkää kissaa

neuvoton tuttava

Oon seurannu viime ajat aika huolissaan samassa talossa asuvan tutun ja sen kissan elämää. Musta se kissa kyllä kärsii olostaan selvästi. Se jäi naapurin miehelle kun ne eros sen avovaimon kans, vaimo otti lapset ja jätti kissan.
Me tunnetaan aika pitkältä aikaa ja käydään toisissamme kylässäkin ja siksi nään sen kissan aika usein. Kämppä on jotain 24 neliöö, kissa kaiket ajat yksin ja sitte kun joskus iltaa vietetään miessakissa, se kissa vaan nyhjää jossain sängyn alla. Tän miehen mukaan se ei muuta tee muutenkaan. Ruokaa ja vettä sillä näkyy olevan mutta kylppäri ja koko kämppä luvalla sanoen haisee pistävästi kissan kuselle.
Se mistä mää oon huolissaan on tän kaverin lyhyt pinna kissan kans. Kerranki se potkas sitä niin että kissa lensi monta metriä lattialla ja vaan siksi kun kissa oli kussu eteiseen ja sen kenkien ja postien päälle.
Yritin sanoa että ei kai sitä nyt noin tarvi kurittaa mutta kaveri siihen että sehän on vaan kissa. Ikinä en oo nähny että se silittäs kissaa vaan tosiaan kissa on jossain piilossa aina siltä.
Oon ajatellu että ei tuommonen oo mitään elämää kissallekaan, olla aina yksin kuumassa kerrostalokämpässä (ees ikkunoita se ei pidä auki) ja sitte kun on joku paikalla, sitä potkitaan ja sille huuetaan. Niin kerran tää kaveri oli yhden toisen tutun mukaan ottanu kissaa hännästä kiinni kun se oli erehtynyt meneen nukkuun vaatekaappiin ja repiny kaikki vaatteet lattille ja heittäny kaaressa seinään sen kissin.
Mää en kyllä jaksa kattoa tätä kauaa vaan soitan heti ensimmäisenä arkipäivänä nimettömänä vaikka johonkin eläinsuojelijoille. Kaveri on niin puupää ettei se tee asialle muuten varmaan yhtään mittään.
Kyllä mää ymmärrän että sillä on vaikeaa kun tuli avioero ja kaikki mutta ei kai sitä kissaan tai mihinkään muuhunkaan tarvi purkaa tuolleen vai mitä?

22

1682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Felix

      Oon aivan samaa mieltä ettei kissaa saa kurittaa noin,meillä,jos kissa on menny nukkuu pyykkien päälle tai vaatekaappiin,ni se otetaan sieltä vaa pois ja passitetaan ulos.Soita ihmeessä sinne eläinsuojelulaitokseen!

    • minä vain

      kysy siltä mieheltä ensin kauniisti,että josko sinä saisit ottaa kissan hoiviisi eli hän luopuisi siitä sinulle, mikäli hän ei suostu siihen niin hae hyvä ihminen apua joltain eläinjärjestöltä tai poliisilta, että tulee hakee sun kanssa sen kissan pois siltä hullulta! ja sitäpaitsi se kissa kaipaa kyllä kipeästi eläinlääkärin tutkintaa koska sillä saattaa olla potkimisesta yms. sisäisiä vahinkoja jolloin se olisi paras jopa lopettaa (nukuttaa pois eläinlääkärin toimesta), mutta toivon ettei sillä ole mitään, että se saisi jatkaa pitkää elämää sellaisen ihmisen kanssa joka todella välittää sen hyvinvoinnista eli EI TODELLAKAAN SEN HULLUN KANSSA. eläin ansaitsee myös parempaa elämää! en anna sinulle ikinä anteeksi jos et tee asian hyväksi mitään!! minusta sellaiset ihmiset osallistuvat eläinrääkkäykseen jotka katsovat vain vierestä eläimen kurjaa kohtaloa! pieni vaiva (ja raha) ihmiseltä mutta hyvä mieli korvaa sen tuplasti takaisin!

      • tyttö

        Niin kuin edelliset, tee ihmeessä ilmoitus joko viranomaisille tai vapaaehtoiselle eläinsuojeluvalvojalle ja nopeasti!!! Kissalta on varmasti kohta mennyt luottamus ihmisiin ja siitä tulee arka ja apaattinen. Voi minkälaisia petoja jotkut ihmiset voikin olla!! *ärrrr* :(


    • *Animals love -88*

      ...paitsi, et tää ei oo mikään "höh" asia. Sun pitää ilmoittaa eläinsuojeluun....kissa on kärsinyt jo tarpeex. Sinne voi soittaa nimettömänäin...onnea=)

    • sunshine

      Luulen että kissasta on tullut jo niin sanottu "ihmisvihaaja". Nyt sille pitäisi löytää hyvä koti tai ainakin viedä sen hullun luota pois. Ja jos kissasta on tullut jo ihmisvihaaja niin sille ei luultavasti löydetä kotia ja pahimmassa tapauksessa se lopetetaa koska luullaan että kissa on tarkoituksella ilkeä, sen takia kannattaisi aina ilmottaa eläinsuojeluun mahdollisimman pian kun on huomannut että jotain eläintä rääkätää.. Ps. Voisit takoa ystävällesi hieman järkeä päähän, ei pahalla

    • juuu

      ilmota ihmeessä eläinsuojeluyhdistykseen,mutta nimettömiä huomautuksia ei oteta vastaan,nimesi kyllä pysyy salassa ja kissan omistajalle sitä ei todellakaan kerrota!rohkeutta ja auta kissaa!

    • Laura

      no siitä kissasta voi tulla häväle!!! harmi

    • Kissa-mami

      Kissan elämä on saman arvoista kuin ihmisenkin. Se ansaitsee rakkautta ja huolenpitoa. Sen elämää pitää kunnioittaa. Soita Hesyyn ja kysy sieltä kuntasi/kaupunkisi eläinsuojeluvalvojan puhelinnumero ja soita hänelle! Vaikka nimettömänä. Siis: älä jää sivusta seuraajaksi. TEE SE NYT!!!

      • huolestunut

        Soita heti eläinsuojeluviranomaisille, niin pelastat kissan..Kissa on varmasti erittäin onneton ja jotain on asialle tehtävä ja pian..Älä aikaile vaan paranna kissan elämä!! Tuommoinen naapuri pitäisi panna maksamaan!!


    • Mä+2 kissaa

      Siis miten jotkut ihmiset voi olla noin julmia???

      Soita nyt ihmeessä eläinsuojeluviranomisille!!!
      Ei tuollasta saa enää tapahtua!

      Sitten ois sellanen pyyntö että jos/kun (toivottavasti kun) olet soittanut niin laitappa tänne viestiä! Saa siten jonkinlaisen mielenrauhan :) KIITOS ETUKÄTEEN!

    • nad

      Ikävää luettavaa.

      Monelta jää ymmärtämättä,ettei eläimen älykkyys ole ihmisen luokkaa, mutta että sekin tuntee kipua ja silläkin on tunteita; sekin voi kärsiä niin ruumiillisesti kuin henkisesti.

      Kyllä tietysti voit eläinsuojelijoihin ja -valvojiin ottaa yhteyttä, mutta ihan hyvin nimesikin mainiten. Tuossa voi olla tosin vaikea todistella mitään, jos kissa muuten on hyväkuntoisen näköinen.

      Valistushan tuossa ehkä auttaisi. Jos olet jonkinlaisissa puheyhteyksissä kissan omistajaan, voisit yrittää hänen kanssaan keskustella asiasta.

      Ehkä voisit suoraan häneltä kysäistä, onko hänen aiheellista pitää lainkaan kissaa, kun elämäntilanne on muuttunut ja kissan hoidossa on vaikeuksia. Se vaikuttaa tässä kyllä parhaalta ratkaisulta, sillä tuskin hän elämäntapojaan ratkaisevasti kissansa takia muuttaa.

      Tuo on taas hyvä esimerkki siitä, että lemmikin hoito vaatii vaivaa ja kärsivällisyyttä, jota kaikilla ei riitä.

    • ean

      Tyylistähän näkee, että kyseessä on provo, joista täällä ei ole puutetta.
      Varmaan naurattaa lukea kaiken maailman tosikoiden tunteenpurkauksia.

      • [BOT]

        "Tyylistähän näkee, että kyseessä on provo, joista täällä ei ole puutetta.
        Varmaan naurattaa lukea kaiken maailman tosikoiden tunteenpurkauksia."

        Itsestäsikö puhut?


    • kattihullu*

      jos olisin sinä niin soittaisin sinne juuri nyt!!! siis sinne eläinsuojeluhommaan. älä siis viivyttele vaan toimi heti! älä jää vain miettimään niin kuin jotkut saattaisivat tehdä, vaan toimi! se kissa saattaa kuolla ja se on vain sinusta kiinni, jos soitat saatat pelastaa sen hengen! olisit sen kissan sankari. toimi siis heti! onnea!=)pystyt siihen!

    • Anonyymi

      Hirveä mies vankila loppuelämä eläinsuojelu ilmoitus heti saisi kärsii

    • Anonyymi

      ilmoita hyvä ihminen eläinsuojeluviranomaiselle.
      Ensinnäkin kissa ei saa hoitoa, vaan sillä on virtsatietulehdus, kun pissii mihin sattuu.
      Ja, sitä rääkätään oikeasti, kun potkitaan.
      Ja kissa pelkää tätä omistajaansa, ja pysyy piilossa.
      Ties onko murtumia ja muutenkaan kunnossa.

      Seurannut oot? Toimi!

    • Anonyymi

      Onko sinulla mennyt koulussa hyvin muissa aineissa?

    • Anonyymi

      Ilmoita heti eläinsuojelu

    • Anonyymi

      Kissa on nyt kärsinyt yli 20 vuotta joten aika ilmoittaa nimettömänä. Ei ne näe sun puhelimen numeroa.

      Oot itekin jo varmaan yli 30 vuotias joten uskallat varmaan sanoa sille naapurille.

    • Anonyymi

      En rääkkääkkään!

    • Anonyymi

      Soita poliisille kissa parka

    • Anonyymi

      Tee ilmoitus eläinsuojeluyhdistys. Tai toimii myös nimetön Huoli ilmoitus sosiaaliviraston sivuilla. Tarkistavat tilanteen ,kodin ja kissankin olosuhteet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe