Miten kaikki sai alkunsa

Utelias

En ole lajeja harrastanut ollenkaan ehkä tietämättömyyteni johtuukin siitä...

Missä ja miten kaikki sai alkunsa, kuka oli se ensimmäinen koekaniini keneen testattiin potkut lukot sun muut. Oliko kenties pakolainen, maahanmuuttaja tms :-)

Tällaisia asioita miettii utelias, ehkä sekin käydään läpi ekatunneilla, tai sitten ei...

4

1208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näsäviisas

      Muna vai kana?

    • sami s

      Ihmisten sanat ja tarkoitushakuiset valheet eli kielemme (pieni äänteiden muodostamisen apuväline suussamme) on usein pahempi tuottamaan tuskaa toiselle ihmiselle kuin mikään lyönti lukko tai potku.

      Kaikki alkoi, kun ihmiset alkoivat tehdä Jumalan tahtoa vastaan syömällä juuri siitä puusta mistä ei saanut vaikka oli tarjolla vaiks mitä muuta eikä ollut erehtymisen mahdollisuutta mitä Jumala tarkoitti - ja sit me ihmiset syytimme toisiamme teoista / ajatuksista joita teemme itse myös joka päivä.

      Kuoleman jälkeen ei enää pahantekijät ole satuttamassa ja aiheuttamassa toisille tuskaa / kipua / tekemässä pahaa niille joista välittää. Pahantekijä on taas jokainen, joka ei turvaudu Jeesuksen vereen. Turvautuneet ovat taas armahdettuja, oli menneisyys ja tausta mikä tahansa, mikä tahansa.Edellinen "mikä tahansa" lause leikkaa ihmisen kahleita poikki paremmin kuin "katana" . Ei Jeesus huvikseen ristille mennyt.

      Jumalan Henki muuttaa ihmisen sydämeen asumaan ja vanha ihminen on kuollut. Aito uskova jossa Jeesus asuu, tekee tosin virheitä ja syntiä mutta ihminen jossa Jeesus ei asu, tappaa huvikseen ja hitaasti - Uskova taas ei kumpaakaan. Siinä on suuri ero.

      Kun vihdoinkin huomaa olevansa toivoton vihan laps ja myöntää tarvitsevansa apua, alkaa tie totuuteen ja elämään. Esim. kateus ja muut piirteemme johti siihen että periaatteessa Kain oli ensimmmäinen ihminen, joka tappoi veljensä ja niin alkoi ikäänkuin kostonkierre. Olemme kaikki sellaisia kuoleman sitomia ihmisiä yhtä maan päällä elänyttä lukuunottamatta. Jeesus ei kumartanut maailmaa eikä kuolemaa. Hän ei tehnyt itseohjattuja toiveminärooleja leffojen muodossa
      hyviksineen ja pahiksineen, kuten vaikka Bruce Lee teki.
      Jotkut mestarit esim. olivat alunperin lääkäreitä jotka tunsivat hyvin ihmiskropan periaatteet, luuston & lihakset & hermopisteet. Järkeilemällä saa vähitellen toimivia tekniikoita ja vastatekniikoita.

      (Eläimiä seuraamallakin on tekniikoita opeteltu.)- Omissa oloissaan ihmiset ovat kuin eläimiä reviireineen / viidakon lakeineen / laumoineen. On vain yksi tapa tulla pois sielä.

      Mielikuvitus itsepuolustus-harjoittelussa auttaa niitä, jotka eivät opi toisten kehittämiä tyylejä. Lukeudun heihin ja tukeudun psalmiin 144:1, joka koskee jokaista Jeesukseen uskovaa ihmistä. Ainoastaan Jumala on nähnyt maailmassa joka ihmisen elämän joka päivän, joten Jumala yksin tietää miksi ihminen harjoittelee enemmän tai vähemmän tai syyn, miksi ei harjoittele.


      Tämä on "minun filosofiani, koska pyrin olemaan sellainen mitä Mestarini minulle opettaa. Olen hyvin äkkipikainen luonne nykyään, mutta täysin erilainen kuin vanha mihinkään mitäänsanomaton tai tekemätön masentunut menneisyydessä kierivä viilipytty. Tämä on uskoa siihen mitä ei näe ja Raamatun kirjoitukset tulevat todeksi elämässä.

      Laajemmassa mittakaavassa rukous Israelin ja siniristilipun symboloimalle elävälle Jumalalle on paras ase, koska olemme kansakuntana vielä olemassa. Tosin, jos jatkamme tätä elämäntyyliä, mistä olen tullut juuri pois emme kauan välttämättä ole rauhallinen kolkka maailmassa.

      Eniten harmittaa kun ihmisiä tapetaan (Esim Irakin sodan televisiointi ja täällä kerääntyy studioon asiantuntijoita kommentoimaan aseiden toiminta-esittelyjä ja analysoimaan strategioita, kuin teatterissa. Näin voi sanoa, että bisnesmaissa puolustujutui kokeillaan väärin perustein uhreihin vetoamalla diktaattorin kidutuksiin ja itse tehdään samaa.

      Yhtä lailla Tshetsheniassa Venäjän päättäjät luulevat omistavansa pienet ympärysmaat eivätkä millään käsitä, miksi suhtautuminen on vihamielistä???? pienemmässä mittakaavassa me ihmiset yksilöinä taas emme käsitä että se, joka ei lyö takaisin, tietää yleensä hyvin seuraamukset
      ja kun kääntää posken lyöjälle, käy itse asiassa sääliksi lyöjää. On helppo tappaa tai haavoittaa - Sen osaa jokainen ihminen.

      Seuraavaksi joku kirjottaa tutun "toiset puhuu toiset harjoittelee" - Tähän vastaus Jumalisuuden harjoittelemisesta on hyötyä kaikkeen.
      http://www.galleria.suomi24.fi/saminen

      • Utelias

        vastaus, kiitos!


      • sami s
        Utelias kirjoitti:

        vastaus, kiitos!

        Jarmo Österman (kustantaja Karisto Oy Hämeenlinna) kirjoittanut, Petteri Silenius kuvittanut kirjan "Maailman kamppailutaidot", jossa (suomen kielellä) muutamista lajeista kuvauksia. Kirjan tekoon on osallistunut asiantuntevia aktiiviharrastajia. Esim. tästä kirjasta saa aika kattavan yleiskatsauksen moneen lajiin ja kehitykseen.

        Me olemme mikroskooppisen pienen eliön asemassa Jumalaan nähden. Ei Hän käy meitä vastaan yleensä kehässä - Hänen nyrkkeilyhanskasta vuotava hikitippa olisi meille upottavampi/ isompi kuin valtameri. Siksi Jumala valitsi ihmisläheisen tavan tulla Jeesuksen hahmossa auttamaan.

        Raamatussa sodat (zipatun kertomustavan pakosta) on kuvattu lyhyesti ja taisteluista tiivistetty muutamalla sanalla käännekohtia. Esim. Simsonin, Gideoninin, Jeftan, ja Daavidin taustat olivat täysin erilaiset ja Jumalalla oli juuri tietty tarkoitus, kun valitsi heidät erilaisiin tehtäviin.
        Muutamissa raamatunjakseissa siis lupaukset että Jumala opettaa ja johdattaa uskovat oppimaan elämän varrella tarvittaman määrän itsepuolustusta - Yleensä turvaudutaan Pyhään Henkeen, koska henkivaltoja vastaan ei voi taistella tämän maailman näkyvillä tekniikoilla- Joku varmaan muistaa, miten esim. Jeesus pelasti aviorikoksesta kiiniotetun naisen, joten ei yleensä joudu suoraan edes käsirysyyn jos ei sillä joku muu jälkitarkoitus - Sotien uhan kohdalla on myös suojelulupaukset sotakentällä.

        Valitettavasti ihminen ei ole turvassa edes kadulla tavalliseen kellonaikaan, mutta kun raja tulee täyteen, jokanen oppii nopeesti toteuttaan patoutuneet ajatukset, jos on pakko. Yleismotto on varmaan uhan laatu ja etäisyys. Tavallinen otsaan heitettävä / uppoova kivi kuittaa yleensä kaikki ampumaaseettomat hyökkääjät. Kivempi vaan urheilla ja kiittää Luojaa, että on kyky liikkua. Se ei ole itsestäänselvää.
        Tsemppiä.
        sami s
        http://www.galleria.suomi24.fi/saminen


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe