Mikä turussa vikana?

EX-Turkulainen

Moro!
En nyt oo alottamassa mitään heas faittii turun kanssa vaan ihan yksinkertaisesti kysyn että mikä turussa on oikein vikana kun kaikki sitä tuntuu molaavan? Oon asunu turuus 14 v ja nyt asun hesassa ja joka paikasta kuuluu et turku on suomen perseen reikä tai, että kaikki paska valuu turusta suomeen? Aika alentavaa sanoisinko? Osaisitteko turkulaiset kertoa mistä on kyse? Lähinnä hesalaisia tämä asia tuntuu vaivaavan, mutta kyllä moni muukin paikkakuntalainen on näin todennut. Ei siellä mun mielestä ollu niin kauheeta asua. Päinvastoin... pidin turusta. Sen oon huomannu että jos tulet ulkopaikkakuntalaisena niin älä vaan missään nimessä kerro että olet turusta... siitä tulee AINA siis ihan aina jotain epämiellyttävää kommentttia taikka katseita... Varoituksen sanana siis :D

20

1963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muikelo

      Oon asunut koko ikäni turussa tai sen naapurikunnissa, nyt hesassa, enkä tajua et mistä se turkumollaus on lähtöisin... Paljon ystävällisempi kaupunki se on kuin tää itäinen pääkaupunki, jossa ihmiset TÖNII kadulla ohimennessään, jos satut olemaan millinkin heidän tiellään! Ihan hullua meininkiä... Mulle ei kyllä ole kukaan tullut aukomaan turusta mitään enkä peittele murrettani (tosin en pyri ärsyttämäänkään puhumalla erityisen leveää turun murretta). Mutta noin muuten kyllä turkua yleisesti mollataan...

    • -L-

      Luultavasti osasyy on murre.Murre Turussa kuullostaa ulkopaikkakuntalaisten korvaan aika hauskalta.Joku voisi jopa sanoa, että kuullostamme Turussa vajaaälyisiltä... Kui? =) Helsinkiläisten murteen äänensävy taas on muiden mielestä ehkä vähän ylimielinen eikä kukaan siedä sellaista-ainakaan turkulaiset;)Loppupeleissä molemmissa kaupungeissa varmasti mukava asua, eikä näitä rajakiistoja tarvitse katsoa pelkästään kaupunkitasolla-ainahan sitä pitää naapuriin nyrkkiä heristää=)

      • Anonyymi

        👍👍👍ja onko hesalainen parempi ihminen?


      • Anonyymi

        niin ja eivät ole käyneet raumalla:) rom pul put ot kii :)


    • Jossun Possu

      Eihän Turussa olekkaan mitään vikaa. Se juttu on vaan katkerien "stadilaisten" juttuja. Ja siis nää "stadilaiset" kun vielä yleensä tuppaavat olemaan jostain mälsiän kunnasta alunperin...
      Ja niinhän se meni että Venäjän tsaari mietti mitenkäs suomalaisia voisi nöyryyttää oikein kunnolla ja sitten se päätti tehdä Helsingistä pääkaupungin...

      • Anonyymi

        js vain koska ruotsin kuningas hävisi sodan:( turku on mahtavin paikka suomessa:) siellä asunut vaikka vaasassa syntynyt:)


    • Tiitu-

      Kyllähän Turkulaiset sit taas mollaa Trelaisii oikeen kunnolla. Mut muualla taidetaan tosiaan vihata Turkua. Nii, kai se on toi murre joka tekee myös sen vihan aiheen. Mut eipä me noista välitetä, täällähän on hyvä asua. Itse en ainakaan Treelle muuttais, enkä kyllä Helsinkiin.

      • turust

        tamperelaiset mollaa meitä. Me kilpaillaan vaan tasoistemme kanssa eli helsingin.


    • Tamperelainen Pena

      Nimittelyn syy on siinä, että Turku on Suomen ainoa kaupunki joka ei ole alistunut Helsingin henkiseen ylivaltaan. Turkulaisuudella on pitkä historia ja turkulaisilla hyvä itsetunto. Vanhan eurooppalaisen kulttuurikaupungin asukkaiden ei tarvitse nöyristellä eikä haukkua muita.

      On kuitenkin muistettava, että tällaiseen nimittelyyn syyllistyvät yleensä juuri pääkaupunkiseudulle muuttaneet paljasjalkaiset maalaiset. Luulevat ehkä olevansa jotenkin hauskoja kaikessa junttimaisuudessaan. "Persereikä" -Turku kun alkaa olla jo sen verran kulunut juttu, että nolottaa aina niiden puolesta jotka siitä höpisevät. Kysypä seuraavan kerran miksi Turku on persereikä, mitä paskaa sieltä muka valuu Suomeen? Tuskinpa osaavat juntit vastata.

      Mitähän kautta virolaiset huorat, pimeä työvoima ja viina, rikolliset, huumeet, salakuljettajat jne. tulevat? Etteivät vain Helsingin sataman ja itärajan kautta...

      • yhmmhhmm

        Turkuhan se on Suomen huumesatama... Huomaa sen myös kaduilla, kun näkee vastaantulijoiden lasittuneita tyhjiä katseita.


      • jake
        yhmmhhmm kirjoitti:

        Turkuhan se on Suomen huumesatama... Huomaa sen myös kaduilla, kun näkee vastaantulijoiden lasittuneita tyhjiä katseita.

        ... niistä huumeista kiinni? Joskus kyl tuntuu et ne on aika sulkeutuneita/lasittuneita ne turkulaiset, ilman huumeitakin.


      • Anonyymi
        yhmmhhmm kirjoitti:

        Turkuhan se on Suomen huumesatama... Huomaa sen myös kaduilla, kun näkee vastaantulijoiden lasittuneita tyhjiä katseita.

        ja niit ei ole helsingissä ? ootko sokea tai muuten vaan idiootti?


    • Että

      sekä tamperelaiset että hesalaiset jaksavat koko ajan mollata Turkua ja turkulaisuutta. Tamperelaisista sen tajuaa, saavathan ne silloin tällöin Turusta vähän nokkiinsa, mutta mikä hesalaisia riivaa? Pitäisihän niiden tietää, että Helsinki on suurin kaupunki, jonka tarjonnan PITÄISI siis riittää mennen tullen ohittamaan Turun.

      Ja kun kuitenkin tuota koko ajan niskaan tippuu, ei syynä voi olla mikään muu kuin kateus. Turku on hieno kaupunki, turkulaiset eivät häpeile olla turkulaisia, vuosisadat se on vastaanottanut Suomen porttina länteen kaiken mitä Euroopalla on kulloinkin tarjottavana. Uudet ideat lähtevät hämmästyttävän usein Turusta liikkeelle, olipa sitten kyse olutkulttuurista, Koneistosta tai vaikkapa Lentävästä Hollantilaisesta.

      Siksikö hesalaiset joutuvat kateelliseen mollauskierteeseensä?

      Tosin - onhan Hesa ahdas pikku sumppu, synkeä ja ikävä, vaikuttaahan sellainen varmaan ajatteluakin ahdistavasti, niin ettei enää muistakaan sitä, mitä ihmisenäkin pitäisi: Live and Let Live

      • medialainen

        Lisäisin tuohon vain sen että helsinkiläisten on "helppo" mollailla muita kaupunkeja TV:n turvin. Ohjelmat tehdään Helsingissä (vaikkapa uutisvuoto). Vastinetta on vaikea antaa kun esim.turkulaisilla ei ole omaa TV-kanavaa. Jos/kun Yle lopettaa Tampereen Yle2-kanavan, saattaa tilanne muuttua vielä yksipuolisemmaksi. P.s en asu Turussa, enkä kyllä Helsingissäkään.


      • Anonyymi
        medialainen kirjoitti:

        Lisäisin tuohon vain sen että helsinkiläisten on "helppo" mollailla muita kaupunkeja TV:n turvin. Ohjelmat tehdään Helsingissä (vaikkapa uutisvuoto). Vastinetta on vaikea antaa kun esim.turkulaisilla ei ole omaa TV-kanavaa. Jos/kun Yle lopettaa Tampereen Yle2-kanavan, saattaa tilanne muuttua vielä yksipuolisemmaksi. P.s en asu Turussa, enkä kyllä Helsingissäkään.

        juu ja minäkään en asu turussa enkä helsingissä myöskään en koskaan ole asunut tampereella:) joten oikeasti ihmiset ei ole merkitystä missä asut vaan merkitsee millainen ihminen olet!


    • Oulunpaskiainen

      Itse olen Oulusta. Siihen kommarihomojen paikkaan en koskaan palaa. Kauko Röyhkä on oikeassa. Oulu on paska kaupunki ja pohjoisen persäsuoli.
      Turku taas on todella makee mesenaatti. Alkuun hieman kyrsi kuunnella jätkien mongerrusta. Siinä on kieltämättä ulkopaikkakuntalaiselle hieman valittava, nahjusmainen saundi. Naiset on kuulostanut aina, alusta asti hunajaisilta. Sitä ne onkin täällä. Hyvännäköisiä, mukavia, isotissisiä, tyylikkäitä ja muodikkaita.
      Miesten mongerrukseenkin olen tottunut jo ajat sitten ja se kuulostaa aivan luonnolliselta.
      Hesassa taas on katkeraa ja paskaa porukkaa. Meillä on firman toimistoja ympäri Suomea. Ainoa sakki jota vituttaa kuunnella on hesalaiset. Ne saa hieman parempaa liksaa, mutta niitä vituttaa, kun niillä rahoilla ei saa mitään sieltä. Tamperelaiset on mukavia myös. Mutta Turku on paras.
      Naisista vielä sen verran, että on siinä iso ero tyylikkyydessä verrattuna hesalaisiin. Minun silmään hesalaiset on aivan liian juntin näköisiä.
      Näkee selvästi, että Turussa on Tukholman muoti ja hesassa Leningradin. Akkojen kampaukset on suoraan Heikki ja Kaija sarjasta bongattu. Muodikkaimmat on ottanut mallia sitten Rintamäkeläiset sarjan emännistä. Rahalla ei saa tyyliä, jos on moukka.
      Kaikki Turkulaiset, ja veikkaan että suurin osa, ei välitä paskaakaan, mitä heistä hesassa ajatellaan. Heitä ei edes kiinnosta se. Tällainen sakki sopii minulle.
      Ei voi kun kehua.

      • Anonyymi

        👍👍👍


    • Anonyymi

      heips stadillsinen:) syntynyt ja kasvanut helsingissä tammisalosss:) asunut turussa 6 vuotta enemmän kuin sinä:) turussa ei ole mitään vikaa:) mahtava kaupunki ja ihana työympäristö:) nyt 10 vuotta usassa ja en haikaile syntymä kaupunkini:) mut turkuun:)

    • Anonyymi

      ja mist sie oot kotoisin?

      • Anonyymi

        vaasasta:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe