kerrothan hyvän suppisreseptin

marie

Olen innokas sienestäjä, mutta en ole päässyt suppilovahveroiden makuun - ainakaan vielä. Niitä on metsä taas pullollaan - sangoittain saisi kerätä, jos vain tietäisi jonkun todella hyvän tavan valmistaa tätä sientä..

Voisitkos ystävällisesti auttaa ja kertoa parhaan suppisreseptisi??

15

16282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei hyvä

      mä käytän niitä ainoastaan sekasienimuhennoksessa tai sitten kuivaan ja murentelen millon mihinkin kastikkeeseen,ei ne pelkkänä oikeen millekään maistu. Tämä on mun oma subjektiivinen mielipide, muilla voi olla omansa.

    • atal

      Just putsasin lattialle kuivamaan suppiksia ku isäntä toi mettästä läjän.Retkeilen ja siksi kuivatan kaiken mahdollisen keveäksi matkaevääksi. Itse laitan niitä munakkaaseen ja kastikkeisiin.Ja paljon!!! Toki voin heittää samoihin ruokiin sienikoktailin: Herkkusientä,suppista ja vaikkapa kanttarelleja.Miksei orakkaitakin,tai lampaankääpää.Aijai,taidampa lähteä jääkaapille!

    • janna

      1 sipuli
      20 gr voita
      litra suppiksia
      reilu litra lihalientä
      1-3 rkl tomaattipyreetä (tai maun mukaan)
      1/2 dl tai enemmän sinihomejuustoa murennettuna
      liraus soijaa
      ripaus sokeria
      mustapippuria myllystä
      2 dl kuohukermaa
      persiljaa koristeeksi keiton pinnalle

      Paista kevyesti sipulit ja pilkotut (ei silpuksi!!!) suppikset kiehuvassa voissa. Lisää lihaliemi ja muut mausteet paitsi sitruunamehu ja kerma. Anna hautua puoli tuntia. Lisää sitruuna ja kerma. Kuumenna, lisää persilja ja tarjoile. herkullista!

    • Rouva Dostojevski

      Käytän kuivattuja suppiksia kastikkeisiin ja pataruokiin. Esimerkiksi nopea, helppo ja kevyt pastakastike broilerista:
      -paista paketillinen broilerin paistisuikaleita omassa rasvassaan
      -lisää purkillinen yrttimaustettua tomaattimurskaa
      -murenna joukkoon kuivattuja suppiksia maun mukaan
      -anna hautua kannen alla 5 minuuttia

      Kuivatut sienet kivasti myös hieman sakeuttavat kastikkeita, sen lisäksi että antavat makua.

      • lisää

        kermakastike: suppiksia ja sipulia, vähän pyöräytetään paistinpannulla ja päälle kermaa, mustapippuria ja suolaa...

        lisäks käytän suppiksia tavallisen jauhelihakastikkeen seassa...


    • Piirakka

      Sienipiirakka

      2dl   vehnäjauhoja
      100gr    margariinia
      2rkl   vettä

      Täyte:

      Esim.    Suppareita n. 2dl (vesi paistettu pois)
         Tilliä
      2 munaa
      2dl   juustoraastetta
      2dl   kermaa

      Nypi jauhot ja voi,
      Lisää vesi (älä vaivaa)
      Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 225Co noin 10 min.
      Sekoita munat, kerma, juustoraaste, sienet ja mausteet
      Kaada paistoksen päälle ja paista noin 20 min

      Hyviä ruokahetkiä

    • Stracciatellaa

      Suppilokeitto

      1 litra tuoreita suppilovahveroita
      öljyä
      2-3 rkl voita tai margariinia
      5 rkl vehnäjauhoja
      1 1/2 litraa vahvaa lihalientä
      valkopippuria
      3 rkl tomaattisosetta
      1 rkl sinihomejuustoa
      2 dl kermaa
      persiljaa

      1.   Hienonna puhdistetut suppilovahverot.
      2.   Keitä öljyssä niin että sienet menevät kokoon.
      3.   Ota sienisilppu lautaselle.
      4.   Lisää kattilaan rasva ja sekoita siihen vehnäjauhot.
      5.   Lisää lihaliemi vähitellen hyvin sekoittaen.
      6.   Lisää sienisilppu, valkopippuri, tomaattisose sekä juusto pieninä muruina.
      7.   Anna kiehua noin 10 minuuttia.
      8.   Lisää lopuksi kerma.
      9.   Anna kiehahtaa.
      10.   Ripota pinnalle persiljaa ennen tarjoamista .

      Suppilovahverokeitto

      150 g tuoreita tai pakastettuja suppilovahveroita
      2 rkl öljyä
      3 rkl maissi- tai vehnäjauhoja
      1 litra kasvislientä
      1 dl kermaa (esim. Ruokacreme)
      1 sipuli
      persiljaa
      yrttisuolaa

      1.   Lisää kuumennettuun kattilaan puhdistetut, pilkotut sienet, öljy ja hienonnettu sipuli.
      2.   Ruskista ne kevyesti.
      3.   Lisää kasvisliemi ja tilkkaan kylmää vettä sekoitetut jauhot.
      4.   Keitä keittoa 15-20 minuuttia.
      5.   Lisää kattilaan lopuksi kerma ja hakattu persilja.
      6.   Mausta tarvittaessa yrttisuolalla.

      Sienipyttipannu

      200 g mustia torvisieniä tai suppilovahveroita
      400 g kuorittuja raakoja perunoita
      2 isoa sipulia
      öljyä
      yrttisuolaa
      meiramia

      1.   Paloittele puhdistetut sienet.
      2.   Kuutioi perunat.
      3.   Suikaloi kuoritut sipulit.
      4.   Kuumenna öljy paistinpannussa, kypsennä siinä sienet ja nosta ne pannusta.
      5.   Kuumenna pannu uudestaan ja paista siinä perunakuutiot ja sipulit.
      6.   Mausta ne yrttisuolalla ja meiramilla.
      7.   Sekoita lopuksi kaikki keskenään.

      Suppilovahveromuhennos

      ½-1 litraa tuoreita tai 2-4 dl pakastettuja suppilovahveroita
      1 sipuli
      2 rkl öljyä tai kasvimargariinia
      2 ½ rkl vehnäjauhoja
      4-5 dl kermamaitoa (puolet kermaa, puolet maitoa)
      suolaa
      valkopippuria
      basilikaa tai kirveliä

      1.   Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa.
      2.   Hauduta sienisilppu siinä kevyesti.
      3.   Lisää sipulisilppu ja anna sen kiehahtaa sienten kanssa.
      4.   Haihduta nestettä.
      5.   Ripota päälle vehnäjauhot.
      6.   Sekoita ja lisää neste vähitellen pieninä erinä hyvin hämmentäen.
      7.   Mausta.
      8.   Anna hautua hiljalleen kannen alla vähintään 10 minuuttia.
      9.   Tarkista maku juuri ennen tarjoamista.

      Suppilovahverorieskat

      160 g suppilovahveroita
      5 dl kevyt maitoa
      50 g hiivaa
      1 tl suolaa
      3 rkl öljyä
      4 dl vehnäjauhoja
      4 dl sämpyläjauhoja

      1.   Paloittele suppilovahverot hienoksi.
      2.   Sekoita hiivan kanssa haaleaan maitoon.
      3.   Lisää suola, öljy ja alusta jauhot.
      4.   Taputtele löysästä taikinasta leipiä leivinpaperin päälle.
      5.   Kohota noin 20 minuuttia.
      6.   Pistele rieskat ja paista 220 asteessa noin 15 minuuttia.
      7.   Tarjoa lämpiminä munavoin kanssa.

      Syyspihvit

      300 g jauhelihaa
      160 g suppilovahveroita
      300 g punajuuria
      1,5 dl korppujauhoja
      1 dl sienten lientä
      1 muna
      suolaa, pippuria
      2-3 isoa sipulia

      1.   Anna korppujauhojen turvota hetki sienten liemessä.
      2.   Hienonna sienet ja punajuuret ja sekoita murekeainekset keskenään.
      3.   Paista pannulla koekakku.
      4.   Jos pihvit eivät pysy hyvin koossa, lisää vähän perunajauhoja.
      5.   Muodostele taikinasta pihvejä.
      6.   Paista uunissa leivinpaperilla peitetyllä uunipannulla 200 C 20-30 minuuttia.
      7.   Voit myös kypsentää pihvit paistinpannulla hitaasti miedolla lämmöllä.

      Suppilovahveroista pizza
      (10 annosta)

      320 g suppilovahveroita
      2 rkl voita
      2 sipulia
      1 tlk kermaviiliä
      2x70 g tomaattisosetta
      1/2 tl suolaa
      3-4 tl oreganoa
      4 dl juustoraastetta
      4 tomaattia

      Pizzataikina:
      5 dl vehnäjauhoja
      1 rkl leivinjauhetta
      1/2 tl suolaa
      100 g voita
      1 1/4 dl maitoa

      1.   Silppua sienet.
      2.   Kuori ja hienonna sipulit.
      3.   Paista sienet ja sipuli voissa pannussa.
      4.   Sekoita kermaviili ja tomaattisose pannuun.
      5.   Mausta seos suolalla ja hienoksi murskatulla oreganolla.
      6.   Sekoita pizzataikinaa varten vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola taikinakulhossa.
      7.   Murenna rasva sormenpäillä jauhoseokseen ryynimäiseksi massaksi.
      8.   Lisää maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
      9.   Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan niin, että siitä jää n. 1/2 cm:n korkuiset reunat.
      10.   Täytä taikinakuori sienikermaviiliseoksella ja asettele pinnalle tomaattiviipaleita ja ripottele pääl-limmäiseksi oreganoa sekä runsaasti juustoraastetta.
      11.   Paista uunissa 225-250 C noin 15 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullankeltainen.

      Suppilovahverosta pannukakku

      6 dl maitoa
      3 munaa
      3 dl vehnäjauhoja
      ripaus aromisuolaa, mustapippuria
      öljyä tai voita
      850/500 g suppilovahveroita
      1/2 purjoa suikaleina
      2 porkkanaa raasteena
      1 paprika kuutioina
      1/2 pkt sulatejuustoa kuutioina
      2-3 maustekurkkua kuutioina

      1.   Sekoita maito, munat ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
      2.   Mausta se suolalla ja pippurilla.
      3.   Kuumenna rasva ja paista sienet, kunnes neste on haihtunut.
      4.   Lisää purjorenkaat, porkkanaraaste ja paprikakuutiot.
      5.   Hauduta seosta n. 5 min.
      6.   Lisää joukkoon sulatejuusto- ja maustekurkkukuutiot.
      7.   Lisää aineet pannukakkutaikinan joukkoon.
      8.   Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle pannuun ja paista 200 asteessa n . 30 min.

      Suppilovahverosta uunipotut
      4–6 annosta

      1 l tuoreita suppilovahveroita
      120 g Amerikan pekonia
      2 rkl voita tai margariinia
      1 dl sipulia hienonnettuna
      5 rkl vehnäjauhoja
      3 dl maitoa
      1 dl ruokakermaa
      2 rkl tuoretta kirveliä silputtuna tai 1 tl kuivattua kirveliä
      12 keitettyä perunaa

      Pinnalle
      2 dl juustoraastetta

      1.   Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja kuumenna kunnes sieniliemi on haihtunut.
      2.   Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu.
      3.   Anna pekonin ruskistua kevyesti.
      4.   Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen.
      5.   Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia.
      6.   Mausta muhennos kirvelillä.
      7.   Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi.
      8.   Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon.
      9.   Tarkista maku.
      10.   Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen.
      11.   Ripottele päälle juustoraastetta.
      12.   Nosta perunat voideltuun uunivuokaan.
      13.   Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

      Suppilovahveroilla kuorrutettu kirjolohi

      1 (n.450-600 g) kirjolohifilee
      1/2-1 sitruunan mehu
      1-2 dl suppilovahveroita
      1 tlk kevytranskankermaa tai -cremeä
      2-3 kevätsipulia varsineen
      suolaa
      viherpippuria
      tilliä

      1.   Murskaa kuivatut suppilovahverot ja lisää joukkoon vähän vettä.
      2.   Anna turvota 10-15 min.
      3.   Sulata pakastetut sienet.
      4.   Jos käytät tuoreita sieniä, pilko ne ja kuullota hetki pannulla.
      5.   Poista kirjolohifileestä halutessasi ruodot ruotopihdeillä.
      6.   Nosta filee voideltuun uunivuokaan.
      7.   Purista kalan päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle vähän suolaa ja sormissa murskattua vi-herpippuria sekä runsaasti hienonnettua tilliä.
      8.   Silppua kevätsipulit varsineen ja sekoita ne ja sienet ranskankerman joukkoon.
      9.   Levitä seos kalan päälle.
      10.   Kypsennä 200 asteessa 20-25 min.
      11.   Tarjoa lisäksi esim. lohkoperunoita ja salaattia.

    • marie

      Suurkiitokset teille kaikille reseptejä kertoneille!!

      Osa resepteistä on jo testattu, suppilovahveroita kuivattu ja lisää suppisruokia teen varmasti taas kunhan kerään uudet suppikset mökiltä ensi viikolla!!

    • EEVA-MAMMA

      TÄSSÄ SINULLE MAAILMAN PARAS SIENIKEITON RESEPTI! ITSE ETSIN JUURI PZZAPOHJAN RESEPTIÄ, TARVII TEHDÄ ILMAN HIIVAA KUN SE OLIKIN MENNYT JO HUONOKSI. LÖYSIN TÄMÄN SINUN VIESTISI NIIN AJATTELIN LAITTAA RESEPTIN. TÄMÄ ON TOSI HYVÄ KEITTO, KOKEILES NIIN TIEDÄT!

      SIENIKEITTO ”VIIVY VIELÄ”

      1 SIPULI
      2 DL SIENIÄ
      1 RKL VOITA
      2 RKL JAUHOJA
      9 DL MAITOA
      1/2 RAS. SULATEJUUSTOA
      1 KPL KASVISLIEMIKUUTIO
      1/3 TL RAKUUNAA (EN OLE KOSKAA LAITTANUT ITTE)
      1/3 TL (YRTTI)SUOLAA
      1 DL KUOHUKERMAA(KEVYTKERMAA???)
      KORISTEEKSI:
      1/2 DL HIENONNETTUA PERSILJAA


      RUSKISTA SIPULIKUUTIOT JA SIENET VOISSA, RIPOTTELE PÄÄLLE JAUHOT JA SITTE MAITO OHUENA NAUHANA SAMALLA SEKOITTAEN. LISÄÄ SULATEJUUSTO, LIEMIKUUTIO JA MAUSTEET. ANNA KIEHUA HILJALLEEN VÄLILLÄ SEKOITELLEN KUNNES JUUSTO ON SULANUT JA LISÄÄ SITTE KERMA JA PINNALLE PERSILJAA.

      ETTEI SEN KUMMEMPI RESEPTI, MUTTA SE ON TOSI HYVÄÄ PATONGIN KANSSA ESIMERKIKSI.

    • *asialinjalla*

      -parasta, eli:
      -juuri poimitut ja puhdistetut suppilot kuumalle pannulle ilman rasvaa. Höyrystä niistä kosteus huolellisesti pois, hämmentäen samalla, etteivät tartu pohjaan kiinni. Pannun voi laittaa reunoja myöten täyteen, koska ne kutistuu höyrystyksessä reilusti. Sitten oikeata voita, reilusti pannulle. Sipulisilppua tuplamäärä sieniin verrattuna. Hämmentele sipuli-sieniseosta, kunnes sipulit ovat hyvin kuullottuneet. Pikku ripaus suolaa ja lisäät viimeiseksi aitoa kermaa, niin, että seos peittyy. Kiehuta seosta pannulla hieman kasaan miedolla lämmöllä... Siinä onkin sitten perusherkku, joka sopii pihvin ja perunoiden kera, tai vaikka sellaisenaan leivän päälle..
      -Painotan tarkoituksella oikeata voita ja kermaa, koska muilla korvikkeilla ei saa sitä "oikeata" makua esille. Älä myöskään peitä maustamalla sienien makua.
      -Toivottavasti maistuu... ;-))

      • ja veden

        haihduttua rypsiöljyä, keitetyn potun paloja, sipulia, mausteiksi inkivääriä, mustapippuria, currya ( tai cajun ), tilliä, merisuolaa, neilikkaa tai mitä siellä maustehyllyssä nyt sattuu olemaan.


      • paistattelija

        ne palaa, jos ei ole voita pannussa, suppiksiin laitetaan rasva ekaks pannulle.


    • perhanan hyvä

      elikkäs teen tämän yleensä kanttarelleista mutta suppiloistakin tulee hyvä:
      Kermainen kanttarellikeitto ohjeet 4:lle n. litra-2 tuoreita suppiksia , hienonna ne puolen kynnen kokoisiksi, hauduta vesi pois, lisää n. 0,8 L vettä lisää koskenlaskijajuustoa , musta pakkaus (voimakasta) lisää 2dl ruokakermaa ja kanttarellinmakuista Fondia, maun mukaan, maistele välillä ettet tee liian voimakasta, vähän..Maun mukaan sekaan AROMAT aromisuolaa, maistele välillä ettet suolaa liikaa, juustossa on jo suolaa, ja lopuksi suurusta Maizena vaalea suurusteella kunnes keitto on samettisen pehmeää, on hyvää, ps. yön yli maizena tekeytyy ja voi paakkuuntua joten reilu vispaus jos lämmittää seur. päivänä ettei tuu klimppejä.
      tää on hyvää ilman fondia jos tekee pelkistä kanttarelleistä.

    • - thj -

      Suppilovahveromuhennos

      2 l Tuoreita suppiksia

      1 pkt (170 g) Pekonia

      50 g Voita

      2 isoa Sipulia

      ½ tl Suolaa (ei välttämätön)

      Hyppysellinen rouhittua mustapippuria

      2 dl Kermaa

      Silppua sipulit ja pekonit (saksilla) ihan pieniksi pannulle, jossa voita. Kuullota hyvin, ota pois ja laita pilkotut suppikset pannulle ( paista niin kauan kun neste on haihtunut miltei kokonaan pois). Lisää silpulit ja pekoni mukaan, kaada kerma päälle, tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan. Anna muhia pienellä lämmöllä. Taivaallista herkkua perunoiden kanssa. Ja jos laitat runsaammin (4 dl) kermaa (5 % tms. laihaa), niin siinä sinulla suppiskeitto. - thj -

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      2091
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      81
      2000
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1347
    4. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      121
      1126
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      77
      1067
    6. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      8
      1002
    7. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      170
      842
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      60
      770
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      59
      731
    10. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      237
      695
    Aihe