Hurriganesin nimen synty...

Fanny

Nimi tuli Aaltosen ja Häkkisen mieleen vanhasta Johnny and the Hurricane -bändistä. Kun Remu sai tietää mitä hurricane tarkoittaa (pyörremyrsky), nimi oli selvä. G:n kanssa siinä oli kuitenkin vielä enemmän hohtoa, "teksasii". Ei ole varmuutta kuinka tahallinen tämä c-g sekaanus itse asiassa oli.

7

4082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ........

      Remu väänsi bändille nimen Johnny & Hurricanesin nimestä. Remu ja Cisse perusti vuonna 1971 bändin Remu & Hurriganes. Nimestä jätettiin Remu pois ja bändistä tuli HURRIGANES. 1990-luvulla Remu-etuliite palasi nimeen ja bändi on jälleen Remu & Hurriganes.

    • Peke_72

      Hurriganes on kuulunut mun elämään jo vuodesta 1988. Hevin huumassa rokkarikaverini sai mut kuuntelemaan ganesin musaa ja siitä se lähti. Kiitos Lare! Ganes jytää edelleen usein mun koneessa. Yhtyeen monissa biiseissä on kovaa potkua edelleen tämän päivän potkumittarillakin mitattuna.

      Yhtyeen debyytti 1973 on ... noh melko rare footage, niinkuin tänä päivänä sanotaan.

      Sitten Roadrunner 1974 nosti Hurriganesin suosioon Suomessa ja Ruotsissakin.
      Silloin yhtye veti sillä legendaarismilla triolla
      Remu Aaltonen, drums & vocals
      Cisse Häkkinen, bass & vocals
      Albert Järvinen, guitar

      Kitaravelhon ja Remun kemiat ei aina kohdanneet ja ovet kävi ulos ja sisään.
      Albert Järvisen lisäksi ganesissa ovat kepittäneet Ile Kallio ja Janne Louhivuori. Näitä kokoonpanoja ja niiden discografia on hyvin esillä sivustolla http://netti.nic.fi/~jyrki.i/ganes/

      Yllättävää, ettei monikaan tiedä taikka muista, millaista suosioita Hurriganes nautti mm Ruotsissa. Thin Lizzyn Phil Lynotkin keskeytti Hurriganesin keikan koska lämppäri (ganes) sai jengin liian kuumaksi! Hah ts Remu soitti Lynotin lavalta. Remu tuolloin ”Meinasin vetää sitä nokinenää turpaan”

      Itse pidän eniten Järvisen aikaisista tykittelyistä ja fiilistelyistä:
      Roadrunner ´74
      Jailbird ´79
      10/80 ´80 (mulle se eka)

      Heti näiden jälkeen tulee Grazy Days ´75

      Suosikkikappaleita on kymmeniä: mm It Ain't What You Do , Satur'ly Night Club, I Will Stay , Tallahassee Lassie , I Can't Get The Feeling , Tripper's Story , Hot Wheels, Deadline, Desiree, Pretty Mona , House Party , Ya Ya, Bye Bye Bye , Bourbon Street , Let's Go Rocking Tonight, Round'n Around. Hevimpänä ja kenties parhaana biisinä pidän Jailbate Stalematea Grazy days levyltä.

      Vuosina 1973-1977 bändi veti todellakin suoraviivaisella tyylilla 3:n soinnun rock and rollia. Vuosina 1978-1980 sovituksiin tuli enemmän harmoniaa, särmät hioituvat ja kosketinsoittimet ottivat kuuluvampaa roolia biiseissä.
      Lopun edellä 1982-84 bändin rock and roll tyyli vesittyi disco-kultuurin tulemiseen tms. Kuitenkin musaan tuli sellaisia vaikutteita, että ei ne Hurriganesilta kuulosta. Viimeiset levyt ovat kyllä melkoista hakemista.

      Comeback tehtiin 1988 (Remu Aaltonen, Cisse Häkkinen, Albert Järvinen). Keikoilta tehtiin aika kehno livelätty: Live At Metropol

      Kieltämättä Hurriganesia itse kuuntelen skippailen ja suosikkini valikoiden. Biisejä on hirveesti eikä täytematskulta olla voitu välttyä.

      Bändissä oikeesti kiehtoo rehti katumeninki ja huumori: laulaja ei osaa ees kunnolla englantia, lukee tekstit paperista johon lyriikat on kirjoitettu juuri siten, miten ne lausutaan. Biisit lähtee suunnilleen näin ”hei, soitas Johnny B Gooden alku!” sitten perään hirvee määrä englannilta kuulostavaa laulua. ”oualabamaanäswiitcärölana, rockinatamamaandaliidgitaar” ja porukat oli ihan palasina ja fiiliksissä. Hurriganes osas sytyttää jengin liekkeihin. Se on perkeleen kova taito se.

      RIP Albert Järvinen 1950-1991
      RIP Cisse Häkkinen 1951-1990

      Get On and keep on bumping like a sweet potatoes!
      _________________

      • unmasked

        hyvä, paitsi että live at metropol levyllä soittaa janne luohivuori eikä albert. albert tosin soitti kiertueella mutta sai vielä kerrran potkut ja remu soitti jannen paikale kun piti levy purkittaa.


      • Tiiiina

        asia mies olet :) ihan oli pakko laittaa ganesit soimaan täysille kun luin ton sun kirjoittaman viestin.. Do You Wanna Dance??


      • kama houlama

        Alppu halusi lähteä bändistä tekemään vähän "haasteellisempia" juttuja, jolloin Royals perustettiin Ippe Kätkän ja Pave Maijasen(!) kanssa.
        Royalsin levyt kestää kuuntelua aivan yhtä lailla, vaikka niissäkin omat "täytekappaleensa" ovat, esimerkiksi "Don't be cruel" biisin mukaanottoa en ymmärrä vieläkään.

        Ensimmäisen kasettimankan aikoihin Nuorten Sävellahjassa kuulutettiin että tulee Royalsin kappale ja meikä laittamaan äänityksen kiireesti päälle. Ja sieltä tulee "Don't be cruel"! Blääh!
        No "tykimpiä" kappaleita noilla Royalsin levyillä kyllä riittää... varsinkin Spring '76.

        Ostin Royals Live-tupla-LP:n alkuperäisenä avattavilla kansilla 90-luvun alussa. Maksoin siitä tamperelaisessa divarissa 240 markkaa. Pakko se oli silti saada! Arvokkaimpia levyjä edelleen hyllyssäni ja kestää myös kuuntelua...

        Kehuskelin levyn ostolla itsellensä Heikki Silvennoiselle tamperelaisessa Doriksessa. Heikki totesi tyynesti "Keräilykamaa". Tämä siis ennen kuin Heikki rupesi tekemään noita Kummeleita...


      • blackmagictiger

        crazy days ja sitten nää kokoelmalevyt


    • tsugu-beibe

      Mulla on muistikuva että nimi olisi alun perin kirjoitettu c:lla? Jossain vaiheessa c vaihtui g:ksi, mutta mikähän hässäkkä siinä sitten oli...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe