Kannabis kyllä laillistuu

Kahvi ja alkoholi olivat ka...

Kyllä Suomessa laillistaa kannabis joskus myöhemmin, koska kannabiksen käyttäjiä tulee koko ajan enemmän ja enemmän.Sen lisäksi kannabis on turvallisempi päihde kuin alkoholi.
Kannabis on Maailmaan yleisin päihderikos.Nykyään kannabiksen kieltolaki työllistää poliisia TURHAAN.

"...pläh...Loppujen lopuksi kahvista tuli suosittu vasta, kun ottomaani Sulttaani Istanbulissa päätti kieltää sen vuonna 1543, koska katsoi sen olevan vaaraksi yhteiskunnalle. Kymmenen vuotta kiellon jälkeen Istanbuliin perustettiinkin jo maailman ensimmäinen kahvila.

1500-luvulle saakka arabit kykenivät säilyttämään kahvin alkuperän salaisuutena, minkä jälkeen eurooppalaiset yrittivät useaan otteeseen varastaa kasvia Arabiasta. Lopulta turkkilaisten valloittaessa Eurooppaa 1689 ja 1699, kahvi lopullisesti levisi Eurooppaan. Tarinan mukaan ensimmäiseksi kahvi onnistuttiin varastamaan Intiaan vuonna 1585 ja sieltä se myöhemmin levisi Jaavalle ja muille saarille, josta hollantilaiset kauppiaat rupesivat tuomaan sitä Eurooppaan.

Kahvi aiheuttaa sisältämänsä kofeiinin takia varsin voimakasta riippuvuutta. Historia tuntee useita suurmiehiä, jotka ovat olleet tämän juoman suurkuluttajia ja pilanneet sillä terveytensä. Tunnetuimmat heistä lienevät Napoleon Bonaparte ja kirjailija Jean Louis Guez de Balzac (1597-1654), jonka kuolinsyyksi on kirjattu ”ylityö ja kahvin väärinkäyttö”..."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kahvi

"Suomessa oli voimassa alkoholin kieltolaki vuosina 1919–1932. Asetus alkoholipitoisten aineiden valmistuksesta, maahantuonnista, myynnistä, kuljetuksesta ja varastossapidosta astui voimaan Suomessa 1. kesäkuuta 1919. Asetus kieltolaista hyväksyttiin eduskunnassa yksimielisesti jo 31. lokakuuta 1907, mutta Suomen suuriruhtinas Nikolai II ei sitä vahvistanut. Uusi kieltolakiehdotus annettiin 15. maaliskuuta 1909 ja sen vahvisti Venäjän väliaikainen Kerenskin hallitus vasta 29. toukokuuta 1917.

Seuraukset:
Vuosina 1919–1932 voimassa ollut kieltolaki ei onnistunut vähentämään alkoholin kulutusta, vaan jopa pahensi sitä. Kun laillisia alkoholijuomia ei ollut saatavilla, kansa siirtyi väkevämpiin, laittomiin vaihtoehtoihin. Kieltolaki saikin Suomessa aikaan ennen näkemättömän viinan salakuljetuksen aikakauden, jota osuvasti on kutsuttu myös pirtuajaksi.

Laiton ja valvomaton viinantuotanto aiheutti salakuljetuksen lisäksi lukuisia muita ongelmia.
Poliisia kieltolaki työllisti runsaasti. Korruptio, salakuljetus ja laittomat markkinat aiheuttivat poliisille huomattavan resurssipulan. Väkevän viinan juominen näkyi myös lisääntyneinä väkivaltarikoksina, joiden selvittelyyn tarvittiin poliisin apua."
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_alkoholin_kieltolaki

Tajuatteko nyt miksi kannattaa laillistaa kannabis?

18

841

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tajuaa

      mutta muutos on hankala koska politikoilta puuttuu selkä rankaa korjata virheitään. viina aiheuttaa niin paljon ongelmia ettei muita päihteitä tarvita noin ne sanoo. propakanda jota sanotaan huumevalistukseksi on suorastaan valheellista kun sanotaan olevan vain vaarallisia tai erittäin vaarallisia huumeita ja heroiiniin ja piriin rinnastetaan kannabis joka on jopa viinaa vaarttomapi ei tapa yliannoksena eikä tee niin agressiiviseksi kuin soosi mutta silti viina on valtion suosima päihde vaikka sen aiheuttamista ongelmista ollaan huolissaan. pittää vuan vuatia muutosta.

      • åke

        seuraavan kerran äänestäessäsi ota selvää kansanedustajasi kannasta päihdepolitiikkaan ja etenkin kannabikseen.


      • Kannan ottaja
        åke kirjoitti:

        seuraavan kerran äänestäessäsi ota selvää kansanedustajasi kannasta päihdepolitiikkaan ja etenkin kannabikseen.

        "Ei yksi pääsky kesää tee". Isoissa puolueissa on kova ryhmäkuri, ei auta vaikka yksi olisi "oikeaa mieltä". Pikku hiljaa tulee mieleen uuden puolueen perustaminen.
        Sitä ennen kannattaa käydä täällä:

        http://www.sky.org/


      • Jeesus Sentään
        Kannan ottaja kirjoitti:

        "Ei yksi pääsky kesää tee". Isoissa puolueissa on kova ryhmäkuri, ei auta vaikka yksi olisi "oikeaa mieltä". Pikku hiljaa tulee mieleen uuden puolueen perustaminen.
        Sitä ennen kannattaa käydä täällä:

        http://www.sky.org/

        Kerättiin nimet, perustettiin, herättiin, hylättiin.

        Järkevästi toimiva ja argumentoiva puolue voi olla kannabiksen laillistamisen kannalla.

        Tosin esityslistalla se on jossain sijalla 250.

        Eli jos toimivaa puoluetta halajat niin keksi nyt ensin edes ne 250 tärkeämpääkin asiaa ja argumenttia. Mitenkään kannabiksen laillistamisen tarvetta väheksymättä... :)


      • tärkeämpiä asioita
        Jeesus Sentään kirjoitti:

        Kerättiin nimet, perustettiin, herättiin, hylättiin.

        Järkevästi toimiva ja argumentoiva puolue voi olla kannabiksen laillistamisen kannalla.

        Tosin esityslistalla se on jossain sijalla 250.

        Eli jos toimivaa puoluetta halajat niin keksi nyt ensin edes ne 250 tärkeämpääkin asiaa ja argumenttia. Mitenkään kannabiksen laillistamisen tarvetta väheksymättä... :)

        Varsinkin satunnaispolttelu lisää ajattelun tunteellista puolta. Tämän vuoksi kannabinistit humaanissa mielessään tuntevat usein huolta maailman tilasta. Tämä ei luonnollisesti helpota kannabiksen laillistumista, sillä maassa maan tavalla. Miettikääpä, mitä nikotinistit ja kofeinistit tekisivät jos heidän päihteensä kiellettäisiin. Se jos jokin olisi oikea tapa meillekin toimia.

        Mutta kyllä, kannabiksen järjenvastaisen kieltolain kumoamisen ohi todella ajavat monet tärkeämmät asiat. Siitäkin huolimatta kannabiksen kieltolain kumoaminen on tärkeä asia. Muistakaapa, että tässä edustuksellisessa demokratiassamme eivät pikkupuolueet saa paljoakaan aikaiseksi. Niinpä mikäli kannabispuolue perustettaisiin, toivoisin sen ajavan vain ja ainoastaan kannabiksen laillistumista. Mikäli tuo yksi asia saataisiin järjestykseen, siitä koituisi niin hyviä ja kauaskantoisia seurauksia, että ainakaan minun mielestäni sillä ei olisi mitään merkitystä, minkälaista kantaa kannabispuolue ottaisi muihin asioihin. Ydinvoimaa tai ei, mitä siitä? Kannabista, kyllä!

        Niin, ja tämä nyt oli vain yhden ”alan miehen”. Mahtuu meitä tähän puoleen miljoonaan monenlaista väkeä.


    • pikku-stobe

      Ainoa huono puoli on,että valtio kerää taas älyttömät verotulot.Se taas kannustaa hamstraamaan sitä ulkomailta.Näinhän on käynyt tupakan kanssa.Mutta muuten ihan jeeeeeeees idea.

      • -heh

        Mikäli ihmiset alkavat tuomaan kannabista Hollannista kannabiksen laillistuttua Suomessa, se tosiaan on huono asia. Tarpeeton lentoliikenne lisääntyisi, mikä olisi kerrassaan kestämätöntä näin kalliin öljyn aikoihin. Ainoa ratkaisu lienisi alkaa kasvattamaan hamppua Suomessa jotta saataisiin polttoainetta lentokoneisiin, jotta ihmiset pääsisivät hakemaan hamppua Hollannista.


    • hehehehehhehehehehee

      kuka idiootti sitä lähtee ulkomailta hakemaan ku on mahdollisuus nousta tuolista ja mennä vaatekaapille ja nappasta muutama nuppu kasvista :D

      ja täysin ilmainen reissu (Y)

    • 00007-70000

      Ja mitähän vielä, ei poliitikot niin tyhmiä ole että huumausaineen laillistaisivat älä kannabisnarkki unta nää.Kannabis on huumausaine ja sellaisena pysyy,ja se aiheuttaa kaikienlaisia ongelmia joten antaas olla.Huumemyönteinen kirjoittelupois netistä,siinä kun ei ole mitään järkeä .Kannabisnarkit pakkohoitoon samoin muutkin narkkarit,ei järjestäytynyt yhteiskunta tarvitse tuollaisia säälilltäviä ja sairaita pilven veikkoja.Samoin hamppuboxi pois netistä se antaa väärän ja täysin valheellisen kuvan huumausaineista kuten kannabis niminen saasta.

      • hahaha :D

        Päivän naurut! :DD


      • rgwrgWRG

        Mussuta mitä haluat mutta varma on että kannabiksen käyttö yleistyy.
        Laittomana se on rikollisille hyvä mutta muille huono.


      • zrjkj

        Sanoi huumekauppias tuodessaan jatkettua lastiaan maahan.


    • trupaduuri

      Alkoholi on heroiiniin ja piriin verrattava huume.
      Jos ihmiset käyttäisivät kannabista alkoholin sijasta nii he eläisivät paljon pidempään ja terveempänä ja sehän lisäisi eläkekuluja kun mummelit keinutuolissa polttelisi pilvipiippua vielä 100vuotiaana.

      • ryyystäjä

        Ei ole. Alkoholi ei hallitse läheskään kaikkien käyttäjien elämää. Itsekkein otan silloin tällöin pari olutta ja joskus kunnon kännit. 35 vuoteen ei vielä minkään laisia laisia laisia.. :) ongelmia ole näkynyt.
        Pullokaappi (normaalinkokoinen keittiö kaappi) on tällä hetkellä puolillaan ja viimeksi sen tyhjensin kun olin menossa ostamaan joululahjoja, sain siitä sellaisen pari kymppiä joulu butjettiin lisää.

        Ja sitten noi vanhat jouopot ovat kyllä paljon vanhempia, kuin kokeneet huumeiden käyttäjät, miksi?

        Miksi kannabiksen käyttäjät käyvät todella hitaalla aina ollessaan vaikutuksen alaisena ja joskus jopa viikonkin jälkeen?


    • Molemmat maittaa

      Kannabis ja holi, itse käytän kumpaakin ja elelen aivan normaalia 20-vuotiaan elämää. En ole riippuvainen kummastakaan, vaan käytän sitä "viihdykkeenä". Töissä pitkän päivän tehneenä, mikäs sen mukavampaa kuin rotkahtaa takaterassin lepolasseen, ottaa lasi kylmää omatekosta mehua ja joopeli huuleen. Samanasian voit tehdä myös sillä karhulla, mutta paljonkos tulee haittoja kun juot sixpäkin kaljaa ehtoossa? Entä paljon tulee tervaa/häkää/etc. niistä parista Joonaksesta? Aina niin hyvää kuin pahaakin... Sitä en ymmärrä miksi tämä em. aine on luokiteltu huumausaineeksi, koska itse henk.koht. en sovi alkoholin käyttäjäksi, hieman liikaa ja agressiivisuustaso nousee silmissä, ja kun yleensä sitä ei tajua lopettaa ajoissa. Itselleni Kannabis on rentoutumiseen ja rauhottumiseen, sekä omien ajatusten puintiin. Holia kitataan sitte jonku kotipippaloissa taikka baarissa, jossa on meininkiä. :)

      • Maittaa molemmat

        Edit:
        En kannusta/yllytä rikollisuuteen ryhtymistä, vaan odotelkaamme viisaimpien päätöksiä, ja litkuttakaamme keskaria!! :) Myssyt vasta sitte ku ihmiset heräilee tähä päivään ja ymmärtää et täällä tosiaan on pahempiakin ongelmia ku hamppu!


      • MOllemat vaikka
        Maittaa molemmat kirjoitti:

        Edit:
        En kannusta/yllytä rikollisuuteen ryhtymistä, vaan odotelkaamme viisaimpien päätöksiä, ja litkuttakaamme keskaria!! :) Myssyt vasta sitte ku ihmiset heräilee tähä päivään ja ymmärtää et täällä tosiaan on pahempiakin ongelmia ku hamppu!

        Edit2: Kaipa tähän nyt voi vieläkin lisäillä kun aikaa on, että mieluummin itse kera kavereiden käryttelen sen syöpäpommin, ja kalastelen/pelailen konsoleilla/heittelen frispiitä, tai vaikka tosiaan makoilen nurmella lueskellen aku-ankkaa. Saati perjantai-iltana (tai mikä tahansa ilta, viikolla vielä pahempi) kauhee jytke jossai rivarissa/kerrostalossa niin että koko talo raikuu ja tavarat hyllyillä tärisee, ja sitte ku omasana ei nykyään paina p*skan vertaa, niin poliisit paikalle hiljentämään tilanne, no sitte alkaa se ramppaaminen ja rappukäytävässä huuto "No v*ttu mennää baarii sitte, ku ei kotona saa ees musiikkia kuunnella", no totta kai saa, mutta naapurisi saattavat herätä aamulla 5 aikaa töihin mikä ei luultavasti ole ainakaan tee asiasta parempaa jos poppi soi täysillä vielä puolelta yöltä... Ja sitten vielä lauantai aamusti 5aikaa kun lähdet sinne töihin niin alaoven edessä makaa naapurisi kossupullo kädessä, täysin tiedottomassa tilassa, ukko käytävään nukkumaan ettei palellu ja itte "päivän hyvän työn tehneenä" uusia töitä kohti! Hieman offthecase mutta tässä minun mielipiteeni. :)


    • sdsd2esad

      Tarvitaan selvästikkin lisää mielenterveysongelmaisia tähän maahan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe