kissat karkaavat rappuun

miten estää?

kun tulemme kotiin reilun nelikuinen tyttökissa on ovella reippaana vastassa ja sujahtaa samantien rappukäytävään. kun olemme lähdössä töihin tms. samainen typykkä itkee ja maukuu ovea vasten ja ulospääsy ilman karkaamista vaikeaa. rapusta haettaessa kehrää ja tulee sisään ilman ongelmia ja muutenkin viihtyy kotona tosi hyvin kissaveljensä kanssa. ainoastaan isäntäväen tullessa/lähtiessä ongelmaa (ja vaikka toinen olisi siis kotonakin). normaalia? miten estää? alkava kiima?

6

1524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minee

      kun tulemme kotiin reilun nelikuinen tyttökissa on ovella reippaana vastassa ja sujahtaa samantien rappukäytävään. kun olemme lähdössä töihin tms. samainen typykkä itkee ja maukuu ovea vasten ja ulospääsy ilman karkaamista vaikeaa. rapusta haettaessa kehrää ja tulee sisään ilman ongelmia ja muutenkin viihtyy kotona tosi hyvin kissaveljensä kanssa. ainoastaan isäntäväen tullessa/lähtiessä ongelmaa (ja vaikka toinen olisi siis kotonakin). normaalia? miten estää? alkava kiima?

      Luulen että aamuisin kun olette lähdössä, se vain tahtoisi tulla mukaanne. Ja kun palaatte, se näkee siinä oivan tilaisuuden käydä vähän seikkailemassa. Todennäköisesti sitä vain kiinnostaa se kun ovella hyöritään ja sekin haluaa osallistua ja saada huomiota. Tiedä tuosta sitten.. Mutta normaalia on. Kissat haluaisivat meilläkin aina tilaisuuden tullen livahtaa pois asunnosta. Ei kai tuota mitenkää voi estää. Suosittelen että palatessanne avaatte ovea vain sen verran, että sisälle juuri ja juuri mahtuu käsi. Sitten otatte ovella odottavasta kissasta kiinni ja avaatte oven vasta sen jälkeen kunnolla, jolloin kisu ei pääse livahtamaan otteestanne minnekään. Sama juttu lähtiessänne, paitsi että otatte kissasta ensin kiinni, menette sitten ulkopuolelle, työnnätte kätenne ja kissanne sisään, suljette oven niin että vain kätenne mahtuu ulos, päästätte kissastanne irti ja vedätte kätenne pois raosta josta kissa ei mahdu. Näin meillä yleensä tehdään. En tiedä ymmärsittekö tuota mitään, mutta..:) Alkavasta kiimasta ei johdu, sillä kissa on siihen vielä liian nuori. Kissojen kiimat alkavat nimittäin aikaisintaan puolivuotiaana. Toivottavasti minusta oli jotain apua:).

    • kyllä

      anna käydä kaytävässä jaloittelemassa! Kunhan ulko-ovelta ei pääse karkaamaan ulos.

    • hirni

      Laita paksu pahvi/ohut vaneri oven eteen. Korkeudeltaan sellainen ettei sinun ja muiden ihmisasukkaiden tarvitse kiivetä siitä yli, ja leveydeltään oven levyinen. Meillä oli vähän alle polvenkorkuinen pahvi oven edessä jonkinaikaa kun ongelma oli pahimmillaan.
      Meillä otettiin tämä käyttöön kun Artturi-pentu oli kerran aamulla päässyt livahtamaan rappuun ilman että sitä huomasimme (onneksi tuttu naapuri oli ottanut sen päiväksi asuntoonsa ettei raukka päässyt karkaamaan ulos asti). Illalla sitten haimme sen takaisin ja asentelimme pahvin -kissa tottakai pystyy hyppäämään siitä yli, mutta meillä ne eivät ole sitä tehneet jos emme nyt suorastaan ole jääneet ovea auki pitämään. Eli tuo pahvi estää juuri sen salamannopean vilahduksen jalkojen välistä. Kun olet itse nopea jäävät kissat vain ihmettelemään pahvin toiselle puolelle.
      Tuo on tosiaan rasittavaa kun tulee kahden kauppakassin kanssa kotiin ja on hirveä vessahätä ja molemmat kissat painaa rappukäytävään ja rappuja alas niin että hännänpäät vaan vilahtaa. Sitten kun niitä molempia yrittää saada kiinni ja sisälle (toinen karkaa aina silloin kun yrittää tunkea toistakin sisään ovesta jne..)

    • Anonyymi

      En tiedä auttaako, mutta voi kokeilla .
      Meillä on väli ovi ja pesin etikalla rapunpuoleisen oven, heti kun kerran livahti rappuun.

      Jään seuraamaan tilannetta, auttaako.

      Jänskättää myös
      Jos kiinteistöhuolto joutuu käymään, selviääkö karkaavasta kissasta.

    • Anonyymi

      Reviiriä pitäisi rakentaa, eli pyyhkiä poskista tuoksua joka paikkaan. Minulla on yli 3 v leikattu kolli. Reviiri on tärkeä.
      Rappuun se joskus onnistuu vastaavissa tilanteissa livahtamaan. Kävelen rauhassa luo, lähtee itse kotiin päin. Ulkoilutan milloin joudan, valjaissa.

    • Anonyymi

      Ihan normaalia ja yleensä rapuuseen oneksi ylös päin.Löytyy ylin kerros.Vasta kun vanhenevat eivät homaa enää jaksa tehdä,jos ovat leikatuja.Toisethan sietävät kissan juoksuajatkin ja kisan kusen hajun,kun ei leikattu kissan tulessasykukypsäksi:Haisee ja juoksuaika kissa huutaa,kuin vauva itkisi..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe