ahdistuneisuushäiriö

neiti_18

Sairastaako kukaan ahdistuneisuushäiriötä???
Pelkään että itse sairastan tätä... Mulla on nyt noin 2kk ollut tod. ahdistunut olo...En oo kertaakaan tänä aikana tuntenut oloani rentoutuneeksi ja onnelliseksi ja tämä on todella stressaavaa kun en pysty enää nauttimaan elämästä ollenkaan! :-/ Aina välillä itkeskelen kamalasti ja oon todella ahdistunut/jännittynyt!!! Tää on niin ärsyttävää! En pysty enää nauttimaan asioista mitkä ennen on tuottanut mulle mielihyvää!

Millaisii oireita teillä on ollut??

11

7264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neiti_18

      nii?

    • kitti

      Menepä käymään lääkärissä kyllä siihen lääkkeet löytyy ja olo helpottuu.

      • Peq

        joo itsellä on ollut jo kauemmin mutta siihen tottuu! ekat pari kuukautta oli kamalaa ja tuntu että ei saa mitään otetta.myöhemmin oppii hallitsemaan ahdistusta ja olo tuntuu normaalilta!


      • voittoon
        Peq kirjoitti:

        joo itsellä on ollut jo kauemmin mutta siihen tottuu! ekat pari kuukautta oli kamalaa ja tuntu että ei saa mitään otetta.myöhemmin oppii hallitsemaan ahdistusta ja olo tuntuu normaalilta!

        Ahdistus kuuluu normaaliin elämään. Yritä ymmärtää että mistä se nyt johtuu ja puutu siihen ongelmaan. Ei lääkitystä vaan ongelman ratkaisu. Sinulla on jokin elämäntilanne, jossa sinä kohtaat pelkoa. Onko mahdollisesti jonkinmoinen eron mahdollisuus edessä?


    • Anskuliini

      Suurinpiirtein olen sairastanut ahdistuneisuushäiriötä. Pelkotiloja on ollut ja yleistä ahdistuneisuutta. Kuvittelen että minulle tai läheisilleni tapahtuu jotain... Saatan "kuunnella" elimistöni toimintoja (kuten sydämen sykettä) jne. Elämäniloa on minultakin paljon kaikonnut, kun vain ikävät asiat ja pelot pyörivät mielessä. Suosittelesin sinulle käyntiä lääkärillä ja kertomassa ahdistuneisuudestasi. Ehkä saat sieltä sopivat lääkkeet, jotka vähän lievittävät ahdistusoireita. Syön itse koviin ahdistuskohtauksiin pieniä annoksia Xanoria. Ota yhteyttä terveyskeskukseen. Kaikkeen löytyy helpotusta! Tsemppiä Sinulle kovasti!

    • elviiratar

      Minulla todettiin juuri ahdistuneisuushäiriö. Siihen vaikutti henkisesti raskas työ sekä ongelmat parisuhteessa. Minä kun rakastan ja poikaystävä ei osaa sanoa mitä tuntee ja haluaa tällähetkellä.
      Lopulta sorruin niin että itkin päivän töissä ja muutenkin kyseisen päivän kokonaan. Kävin lääkärillä joka antoi sairaslomaa ja lääkkeet. Nyt siitä on pari päivää aikaa joten vielä en voi lääkkeiden vaikutuksesta sanoa paitsi että olen nukkunut paremmin kuin aikoihin. Edelleen asiat painaa mieltä ja on huono olo, ei oikein jaksa kiinnostua mistään, mutta luotan siihen että eiköhän tämä tästä. Oikeasti suosittelen että kävisit lääkärissä, kannattaako pitkittää asiaa ettet aivan pohjalle putoaisi?

      Kaikkea hyvää ja parempaa jatkoa sinulle!

      • .....

        Minullakin on varmaan jonkunmoinen... ei oikeen kunnollinenkaan. Tätä on jatkunut nyt noin 3kk, mutta välillä on ollut hetkiä, että olen oikeastaan ollut todella hyvässä mallissa. Kävin pahimpaan aikaan lääkärissä, ja sieltä menin psykiatrille, jossa mut kumminkin todettiin terveeksi, että on hieman oireita ahdistuneisuushäiriöstä, sekä masennuksesta, mutta ei kumminkaan laskenut sitä sairaudeksi, enkä saanut lääkkeitä, enkä tahdokkaan niitä. Ahdistuneisuuteni alkoi suhteestani ensimmäisen poikaystäväni kanssa, mua vaan rupesi yhtäkkiä ahdistamaan siinä suhteessa. Enkä halunnut tuntea moista, itkin pari viikkoa joka päivä. Päivässä jotain 2-3 kertaa ja olin todella ahdistunut, en syönyt kun en pystynyt, laihduin viikossa noin kolmisen kiloa, olin kalponen, en pystynyt keskittymään kouluun. Lääkäri antoi vähän sairaslomaa. Ensimmäisen parin viikon jälkeen oireeni onneksi lievittivät.

        Mutta jatkui yhä, vaikka ei pahana. Juuri eiln erosin poikaystäväni kanssa, kun olin miettinyt sitä jo kauan, en voinut olla suhteessa jossa mua ahdistaa. On nyttekkin ahdistunut olo, mutta on kait ymmärrettävää, ettäpitkäaikainen seurustelusuhde kaatui, ja oli vielä ensimmäinen kunnollinen.

        Kyllä kai tämä tästä ajan kanssa... Kun vaan rupeisi ajattelemaan positiivisesti... Mutta vähän vaikeaa, kun yksi ystäväni puheet saavat minut ahdistumaan. Hän on tyttö, ja kiinostunut minusta seksuaalisesti, ja minä en ole lesbo, enkä myöskään bi. Olen käskenyt hänen lopettaa, mutta ei tulosta. Tuollainen ahdistaa, koska hän on muuten hyvä ystäväni.

        Ai niin, piti vielä mainita, että psykiatri sanoikin, että olen murehtija tyyppiä, niin siksi voi tulla kaikennäköisiä ahdistuksia helposti... mulla on myös ollut pakkotoimintoja ja kaikennäkösiä pelkoja ja ahdistuneisuuksia aikaisemminkin (esim, ahdistuin jos en voinut pestä käsiäni). mutta se meni ajan kanssa ohi, onneksi. mutta siihenkin meni kieltämättä hieman aikaa. Enkä tarvinnut psykiatria ja lääkkeitä, vaikka rajoittikin elämääni...


    • swingnat

      MInulla on ahdistuneisuushäiriö ja samanlaista pelkoa ollut kuin sinulla: pelkään että läheisilleni tapahtuu jotakin. Tressaan kaikista asioista liikaa ja murehdin paljon. Elämässäni on tapahtunut paljon ja viimekesä oli aika rankka, sen jälkeen olin yhtämittaisesti ahdistunut kuukausia. Ahdistus oli niin pahaa, että en saanut enää nukutuksi. Painon tunne rinnassa ja alakulo oli arkipäivää. Lääkäri totesi ahdistuneisuushäiriön mutta ei masennusta. Diagnoosin jälkeen aloin kuitenkin saamaan pahempia kohtauksia. Ahdisti, pyörrytti, oksetti ja tuntui ettei jalat enää pidä. En kyennyt seisomaan ja tuntui, että olisin tehnyt niin kovan treenin että kaikki mehut olisi pihalla. Myös vapina käsissä ja jaloissa oli oireena. Olisi kiva jakaa jonkun kanssa tuntemuksia, jolla ollut vastaavaa...

    • ilman toivoa

      hei...itselläni on tosettu masennus ja sen jälkeen saanut mirtazapin lääkityksen. Ensimmäisen kuukauden jälkeen olo rupesi auttamaan mutta kun pari kuukautta meni " hyvin" tuli romahdus,,, eli alkutilanteissa ollaan. Eikun pakolla takaisin lääkäriin ja katsotaan uusi lääkitys. Aika näyttää...päivä kerrallaan.

    • 3+3

      Ravinnolla todellakin on merkitystä ja sitä tutkitaan jo kaikkialla tieteellisesti.


      9 keinoa torjua ahdistusta ilman lääkkeitä
      http://www.terve.fi/elamanhallinta/9-keinoa-torjua-ahdistusta-ilman-laakkeita

      Kenen mieli on sairas?
      http://www.hs.fi/tiede/Kenen mieli on sairas/a1385110497297?ref=hs-art-top-3

      Mind-altering microorganisms:
      the impact of the gut microbiota on brain and behaviour
      http://www.ucc.ie/en/cns/news/newsarchive2012/Mind-alteringmicroorganisms.pdf

      Suoli ja tunteet
      http://www.ts.fi/teemat/tiede/565050/Suoli ja tunteet

      Gut Bacteria Might Guide The Workings Of Our Minds
      http://www.npr.org/blogs/health/2013/11/18/244526773/gut-bacteria-might-guide-the-workings-of-our-minds

      Mutta jos ei lääkkeiden haitat haittaa, niin lääkettä nassuun.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/laakkeet.htm

      Ahdistuksen oma-apu
      http://www.vahvistamo.fi/vahvistamo/tunteet/tunteiden_aakkoset/ahdistus/ahdistuksen_oma-apu

    • Vcvvlex

      Kyllä tämmöistä on ollut jo yli 20 vuotta. Ahdistusta, torikammoa, kahvikuppineuroosia, sosiaalista jäätyilyä, murehtimista, dysmorfisesta unettomuutta, pelkoa ja väsymystä, sekä depersonalisaatiota.

      Näistä syistä kehitin itselleni suojaksi monipäihdeongelman. Jossain vaiheessa vain lopetin täysin selvinpäin olemisen ja kaikki mahdolliset huumeet ja pillerit on kokeiltu. Kaikesta huolimatta mulla menee todella hyvin nykyään. Olen korkeasti koulutettu, hyvässä tikissä ja paljon ystäviä. Vain rakkaus puuttuu. Tänään mennäänkin varmaan puolikkaan diapamin voimin.

      Mun juttu on kuitenkin ollut aina se että en etsi päihtymystä vaan tarvitsen monesti vain jonkun pienen korjausliikkeen että pystyn olemaan huoleton ja rento ja sitten kaikki onnistuu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5619
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      480
      3601
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      160
      3405
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2633
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2439
    6. 270
      2055
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1442
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe