Huomasin muutamapäivä sitten, että kesällä mehumaijalla valmistettu punainen viinimarjamehu
oli alkanut käymään jääkaapissa. Mehuun oli lisätty valmistuksen yhteydessä vain tavallista sokeria. Mitenkä tuo käyminen on mahdollista vaikka hiivaa ei ole ollenkaan mukana?
Miksi mehu alkaa käymään?
6
10069
Vastaukset
- pajaa
laitappa litran appelsiinimehupurkki pakkaseen yöksi, ota aamulla pois, revi pakkaus auki ja laita se mehujää litraan haaleaa vettä, lisää muutama sata grammaa sokeria ja odota 2 viikkoa. siihen tulee yli 20% alkoholia.
toimii. hedelmissä yms on jotain proteiineja tms joiden kemiallinen rakenne muuttuu jäädyttyään sellaiseksi että se muuttaa sokerin veden kanssa etanoliksi.
ite tehny muutaman kerran kun köyhänä opiskelijana ei oo aina varaa kunnon juomiin. maistuu ihan ok kun ei tarvitse hiivaa laittaa...
meinaan pointtina että jos olit jättänyt sen mehun pakkaseen niin se voi aiheuttaa saman reaktion.- Pappa
Tarkemmin sanottuna tuo mehupullo oli ollut ensin pakastimessa noin kuukauden ja sen jälkeen otettiin sieltä jääkaappiin käyttöä varten.
- Heitän hiivat tosta vaan
Pappa kirjoitti:
Tarkemmin sanottuna tuo mehupullo oli ollut ensin pakastimessa noin kuukauden ja sen jälkeen otettiin sieltä jääkaappiin käyttöä varten.
Mehumaijan idea taitaa olla edelleenkin se, että lähes 100-asteinen mehu laitetaan lämpimiin pulloihin ja aivan täyteen. Kumitulpalla kiinni. Näin ei jää tilaa mikrobipitoiselle ilmalle ja mehu säilyy jopa vuosikausia. Jos mehua on jäähdytetty ja sen jälkeen pakastettu, niin varsinkin avonaiset astiat keräväät ilmassa luontaisesti olevia villihiivoja ja käyminen odottaa vain sopivaa lämpötilaa. Pakastaminen auttaa asiaa kuten tuossa appelsiinikiljuesimerkissä. Entsyymitoiminta vilkastuu kun mehu sulaa ja mehun sokerit ja ilmasta tullut hiiva muodostavat alkkohoolia. Marjojen ja hedelmien kuorissa on myös villihiivasieniä, mutta ne eivät kestä mehumaijan höyrystämistä. Hiivat kuolevat yleensä kun lämpötila saavuttaa n. 45 - 50 astetta.
- snake
kilju kävi 2 viikkoa. avasin kannen ja siellä lillu semmosia homeen näkösiä klönttejä. onko enää juontikelpoista?
- ......................
siksi koska marjojen kuorissa ja ilmassa on hiivaa.
esimerkiksi leivän hapanjuuri valmistetaan vain laittamalla vettä ja jauhoja astiaan, ja odottamalla. viini tehdään nykypäivänäkin usein lisäämättä hiivaa, kuten tehtiin tuhansia vuosia ennen nykyisen hiivamöykyn keksimistä. - Anonyymi
Niin mehu käy siinä missä muutkin mistä löytyy omaa sokeria .
Esim Pirkka appelsiini tuoremehu. 100ml on 8.5g sokeria eli litrassa on 85g jo 10l on reilu 800g sokeria.
Jos esim appelsiini helvettiä haluaa niin kannattaa laskea mukaan myös mehusta irtoava sokeri koska sekin käy siinä missä lisätty sokeri.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k354263- 552955
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut462868- 302643
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.3402621Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s82575- 382189
Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t541955Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta461683- 1411527