NYT OLEN SYNTINEN JA POHJASAKKAA

kerran erehtynyt

Minulla on oikeasti paha olla. Erehdyin viisi vuotta sitten menemään naimisiin lestadiolaisen miehen kanssa, koska olin aimemmin käynyt suviseuroilla ja liittynyt sen jälkeen mummini suostuttelusta johtuen uuslestadiolaiseen lahkoon. Entinen mieheni on vanhoillislestadiolainen ja tämän vuoksi avioliittoamme oudoksuttiin heti alusta asti. Myöhemmin paljastui, etten voinut elää tuossa avioliitossa, jossa ainoa päämäärä tuntui olemaan pelkästään lapsien liukuhihnamainen tuottaminen. Elimistöni ei tuollaista kestänyt. Neljän lapsen jälkeen olin aivan lopussa niin henkisesti kuin fyysisesti. Mieheni alkoi tämän jälkeen nälvimään minua, ja olin jotenkin huonompi kuin kaikki muut. Minä sitten erosin miehestäni kahden vuoden jälkeen. Mieheni sanoi, että minä saan lähteä, mutta lapsia en mukaan ota, minkäänlainen yhteishuoltajuus ei tullut missään tapauksessa kysymykseen. Sain lasteni huoltajuuden kumminkin, jonka jälkeen miehen taholta alkoi äärimmäinen pilkkaaminen ja nälviminen. Hänen puolen sukunsa ei halua nähdä minua. Kerran mies tunkeutui asuntoomme myöhemmin ja rikkoi minun hankkiman television sekä muita kotimme laitteita. Hän ei aio korvata mitään, koska Raamatun mukaan hänen tekonsa oli muka oikeutettu. En halua yleistää, mutta minulle on jäänyt tästä syystä jonkinlainen ennakkoluulo kaikkia lestadiolaisia kohtaan, vaikka yritänkin päästä tunteistani eroon. Mieheni on tehnyt suoraan selväksi, että olen syntinen ja pohjasakkaa, jonka kanssa hänen omien lastensa ei tulisi olla missään tekemisissä. Minä en voi tätä ymmärtää. Olen kuulemma epäonnistunut äitinä, eikä minunlaiselleni fyysisesti heikolle ja kestämättömälle henkilölle tulisi edes lapsia antaa, koska Jumala on halunnut, että täytämme maan lapsilla. Entä minä? Eikö minulla ole tässä sitten minkäänlaista ihmisarvoa. Minulla on oikeasti paha olla, enkä voi hyvin. Lapsistani pystyn kuitenkin huolehtimaan. Onko kellään muulla ollut samantapaista tilannetta. En usko, että tämä on kuitenkaan kovin yleinen vaiettu ongelma.

53

29889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerran erehtynyt

      Menimme naimisiin kuusi vuotta sitten.

      • valta kirkolta Sinun omiin ...

        kaikenmaailman masentuneet marjanpoimijat valitsee uskon järjen kustannuksella.


      • viisasta

        nettiin levitellä elämäntarinaansa.Täällä saa liikaa repivää palautetta.


    • Lauri

      Etkö ymmärrä, että avioliiton tarkoituksena on se, että lapsia synnytetään. Miehesi on aivan oikeassa, olet säälittävä yksilö, jolla ei ole mitään oikeutta lapsiisi. Miehesi sen sijaan tuntuu ymmärtävän jotain avioliiton syvimmästä merkityksestä ja miehen ja naisen välisestä yhteiselosta. Jos minun vaimoni toimisi samoin, niin saisi silloin pysyä myös erossa lapsista.

      • elina

        Meissä kaikissa on sekää hyvää että pahaa. Mitä, jos jonkun kanssa ei kertakaikkiaan voi elää. Ei siinä katsota sitä, onko lestadiolainen vai ei. Elämässä voi tehdä valintoja, jos ne tuntuvat hyvältä. Ketään ei voi pakottaa mihinkään. Kuitenkin tällaisen yhteisön piirissä valintoja saattaa olla vaikeampi tehdä kuin jossain muussa tilanteessa. Tämähän se ongelma tässä oli. Ihmisarvoltaan mies ja nainen ovat tasavertaisia - myös lestadiolaisperheessä.


      • tosimies ei naisia alista

        etkö sinä idiootti ymmärrä että avioliiton ainut tarkoitus ei ole tehtailla lapsia, näin oli natsisaksan ns. ``synnytyslaitoksissa`` ja näköjään myös joissain mielisairaissa lestadiolaisperheissä (tuskin kuitenkaan kaikissa, anteeksi yleistys). avioliiton kuuluisi tehdä molemmat osapuolet onnellisiksi ja taata turvallinen ympäristö perheelle, jos lapsien teko on ainut pointti niin päässä täytyy olla jokin vialla. siitä rikotusta omaisuudesta sen verran että soita ihmeessä poliisille ja hae korvauksia ja lähestymiskielto, ei tuollaista sekopäätä tarvitse kestää. jos tuntisin sen miehen niin kävisin vetämässä turpaan. tsemppiä sulle, koita jaksaa.


      • "ei meinaa uskoa lukem...

        Toivottavasti sinulla lakkaa siittiö tuotanto mahdollisimman nopeasti, tai ettet ainakaan saisi piliäsi seisomaan millään maailman ihmeellä . Samaa varmaasti toivoo liian moni kaltaisesi miehen kanssa naimisiin EREHTYNYT lestadiolainen nainen. Sinun kannattaa todellakin hakeutua hoitoon tai koeta ymmärtää edes sen verran että tajuaisit jatkossa pitää säälittävät kommenttisi aivan omana tietonasi.


      • ei tuo

        kyllä viestinyt. Oletko sinä niin itseäsi täynnä oleva mies,että naisen arvostus on sinulla hakusessa.
        Jumalan mieleistä ei ole tuollainen kirjoitus.


      • huoltajuuden 95% naisen

        eduksi, joten et sinä sitä voi päättää. Raamattu ei asiassa auta eikä uskosi.


      • en ole lestadiolainen,luuletko että naisen ainoa tehtävä on synnyttää lapsia oman terveytensä kustannuksella?helppo on miehen noin sanoa kun ei tarvitse kuin mulkkua heilutella,kokisitpa itse raskauden rasituksineen ja hoitaisit ne muut tenavat siinä ohessa.valitettavasti olet uskossasi niin tosissasi,ettei tämän sanomisesta sinulle ole hyötyä.teille naiset ovat samassa asemassa kuin hyötyeläimet,hyi helvetti.


      • sä se

        taidat olla samaa sakkia kun kirjoittajan ex. Surkimus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • jeps

        miten voit kirjoittaa tuollalailla. Tuo kuulostaa aivan sairaalta.


      • Hihi!!

        Aika epäonnistunut provokaatio,
        Hanki babe elämä ja toisen väriset silmälasit. Käy samalla poistamassa aivoistasi omien ajatusten suodatin.


      • tuun käymään

        ja siitä ei hyvä seuraa!


    • elina

      Minulla meni kauan aikaa, kunnes ymmärsin lähteä pois vastaavanlaisesta tilanteesta. Erona meidän välillä oli kuitenkin se, että minulla oli jo 7 lasta, ja mieheni halusi vain lisää. Hän ei tuntunut ajattelevan minua lainkaan. Tajusin lähteä suhteesta vasta, kun nuorimmainen lapsi oli seitsemän. Tällä hetkellä lapseni eivät pidä minuun mitään yhteyttä, koska ovat hyvää pataa isänsä kanssa. Toivottavasti he jonain päivänä kuitenkin vielä ymmärtävät minuakin. Jostain syystä avioero ei ollenkaan kaduta, vaikka mieheni mielestä olen tuhonnut sekä hänen sukunsa että lastemme elämän, ja olen tehnyt itsestäni kaikkien silmissä naurettavan pellen. Tällä hetkellä asun uuden miesystäväni (ei vanh. lestadiolainen) kanssa, meillä menee hyvin, ja saamme neljän kuukauden päästä oman lapsen. Nyt tätäkin kaikkea haluaa aivan eri tavalla, vaikka tietysti rakastan kaikkia muitakin omia lapsiani. Olen kuitenkin vasta 34-vuotias, joten toivon, että elämä tuo vielä kaikkea hyvää edetessään.

    • vihne

      Erosit kahden vuoden jälkeen ja sinulla oli neljä lasta. Olenko ymmärtänyt väärin jotakin, vai onko tämä pelkästään tarkoitettu mustaamiseen?
      Jatko riippuu vastauksestasi.

      • kerran erehtynyt

        kahden vuoden jälkeen näiden kuopus-kaksosten syntymästä.


      • kerran erehtynyt

        Etkö ymmärrä, että minulla voi ihan oikeasti olla paha olo. Mustamaalaukseen tässä jää nyt vähiten aikaa, ajattelin vain kysyä, onko tässä muilla samankaltaisia kokemuksia.


      • sinua kovasti
        kerran erehtynyt kirjoitti:

        Etkö ymmärrä, että minulla voi ihan oikeasti olla paha olo. Mustamaalaukseen tässä jää nyt vähiten aikaa, ajattelin vain kysyä, onko tässä muilla samankaltaisia kokemuksia.

        Olen itse myös lestadiolaisesta perheestä ja meillä oli oikein onnellinen perhe ja koti. Isä rakasti äitiä ja toisinpäin. Heidän keskinäinen rakkautensa oli meillä kodin kaiken keskus. He molemmat rakastivat meit lapsia, joita oli useita, Taivaan Isän lahjoina paljon.Kun sitten aikonani äärettömän luottavaisena solmin avioliiton lestadiolaisen perheen pojan kanssa, ei minulla ollut pienintäkään epäilystä, etteikö meille tulisi onnellinen elämä yhdessä. Rakastin miestäni niin äärettömän paljon ja ajatelin, että tottakai Jumala haluaa antaa tätä rakkautta meille lisää. Mutta huh. Mieheni kotona olikin ollut aivan toisenlainen meininki kun meillä oli ollut. Minä olinkin vain nainen, annettu miehelle apulaiseksi. Vuosia on mennyt hämmästellessä ,että kuinka uskovainen voi noin käyttäytyä. Ystävät eivät monetkaan edes halua uskoa todeksi jos kerron heille, minut leimataan vain joksikin hysteerikoksi. Välillä on niin paha olla, että tuntuu ettei jaksa elää,mutta lapset pitävät minut jotenkin kinni elämässä. Joskus minulla oli aikoja että vihasin Jumalaaki kun oli luonut naisen tlläiseen osaan. Mutta raamattua luettuani huomasin,että näin ei ole hänen tahtonsa, Eikä myöskään Lestadiuskan hyväksy mitään tälläistä. Olisi vaikka kuinka paljon asioita joita voisin kertoa, mutta ei niitä tässä viitsi. Mutta kuitenkin halusin sanoa että ymmärrän pahan olosi niin valtavan hyvin. Jaksamista sinulle, ja rukoillaan toistemme puolesta Jumalalta voimia, ehkä hänellä on tälläisile vielä jotain mukavaa annettavaa.


      • paha tahto
        sinua kovasti kirjoitti:

        Olen itse myös lestadiolaisesta perheestä ja meillä oli oikein onnellinen perhe ja koti. Isä rakasti äitiä ja toisinpäin. Heidän keskinäinen rakkautensa oli meillä kodin kaiken keskus. He molemmat rakastivat meit lapsia, joita oli useita, Taivaan Isän lahjoina paljon.Kun sitten aikonani äärettömän luottavaisena solmin avioliiton lestadiolaisen perheen pojan kanssa, ei minulla ollut pienintäkään epäilystä, etteikö meille tulisi onnellinen elämä yhdessä. Rakastin miestäni niin äärettömän paljon ja ajatelin, että tottakai Jumala haluaa antaa tätä rakkautta meille lisää. Mutta huh. Mieheni kotona olikin ollut aivan toisenlainen meininki kun meillä oli ollut. Minä olinkin vain nainen, annettu miehelle apulaiseksi. Vuosia on mennyt hämmästellessä ,että kuinka uskovainen voi noin käyttäytyä. Ystävät eivät monetkaan edes halua uskoa todeksi jos kerron heille, minut leimataan vain joksikin hysteerikoksi. Välillä on niin paha olla, että tuntuu ettei jaksa elää,mutta lapset pitävät minut jotenkin kinni elämässä. Joskus minulla oli aikoja että vihasin Jumalaaki kun oli luonut naisen tlläiseen osaan. Mutta raamattua luettuani huomasin,että näin ei ole hänen tahtonsa, Eikä myöskään Lestadiuskan hyväksy mitään tälläistä. Olisi vaikka kuinka paljon asioita joita voisin kertoa, mutta ei niitä tässä viitsi. Mutta kuitenkin halusin sanoa että ymmärrän pahan olosi niin valtavan hyvin. Jaksamista sinulle, ja rukoillaan toistemme puolesta Jumalalta voimia, ehkä hänellä on tälläisile vielä jotain mukavaa annettavaa.

        Eipä kukaan enää näytä uskovan, joten voisit lopettaa tuon sepustelun. Tämä on kai aikuisten ihmisten palsta, ei tarvi satuja. Oikeassakin elämässä on tarpeeksi tekemistä joskus.


      • kerran erehtynyt
        sinua kovasti kirjoitti:

        Olen itse myös lestadiolaisesta perheestä ja meillä oli oikein onnellinen perhe ja koti. Isä rakasti äitiä ja toisinpäin. Heidän keskinäinen rakkautensa oli meillä kodin kaiken keskus. He molemmat rakastivat meit lapsia, joita oli useita, Taivaan Isän lahjoina paljon.Kun sitten aikonani äärettömän luottavaisena solmin avioliiton lestadiolaisen perheen pojan kanssa, ei minulla ollut pienintäkään epäilystä, etteikö meille tulisi onnellinen elämä yhdessä. Rakastin miestäni niin äärettömän paljon ja ajatelin, että tottakai Jumala haluaa antaa tätä rakkautta meille lisää. Mutta huh. Mieheni kotona olikin ollut aivan toisenlainen meininki kun meillä oli ollut. Minä olinkin vain nainen, annettu miehelle apulaiseksi. Vuosia on mennyt hämmästellessä ,että kuinka uskovainen voi noin käyttäytyä. Ystävät eivät monetkaan edes halua uskoa todeksi jos kerron heille, minut leimataan vain joksikin hysteerikoksi. Välillä on niin paha olla, että tuntuu ettei jaksa elää,mutta lapset pitävät minut jotenkin kinni elämässä. Joskus minulla oli aikoja että vihasin Jumalaaki kun oli luonut naisen tlläiseen osaan. Mutta raamattua luettuani huomasin,että näin ei ole hänen tahtonsa, Eikä myöskään Lestadiuskan hyväksy mitään tälläistä. Olisi vaikka kuinka paljon asioita joita voisin kertoa, mutta ei niitä tässä viitsi. Mutta kuitenkin halusin sanoa että ymmärrän pahan olosi niin valtavan hyvin. Jaksamista sinulle, ja rukoillaan toistemme puolesta Jumalalta voimia, ehkä hänellä on tälläisile vielä jotain mukavaa annettavaa.

        Kitos kauniista sanoistasi. Oli todella mukava kuulla myönteisestä asenteestasi. Hyvää jatkoa myös sinulle!


      • paha tahto
        kerran erehtynyt kirjoitti:

        Kitos kauniista sanoistasi. Oli todella mukava kuulla myönteisestä asenteestasi. Hyvää jatkoa myös sinulle!

        Nämä on siksi joutavia loruja, ettei voi kertakaikkiaan muuten suhtautua. Et kai pidä meitä muita aivan hölmöinä, jotka eivät osaa edes yhteenlaskua. Siksi heppoisella pohjalla on tuo satusi matemaattinen puoli. Laskepa itse, montako vuotta ja montako lasta ja minkä ikäisenä aloitit lapsenteon.


      • kerran erehtynyt
        paha tahto kirjoitti:

        Nämä on siksi joutavia loruja, ettei voi kertakaikkiaan muuten suhtautua. Et kai pidä meitä muita aivan hölmöinä, jotka eivät osaa edes yhteenlaskua. Siksi heppoisella pohjalla on tuo satusi matemaattinen puoli. Laskepa itse, montako vuotta ja montako lasta ja minkä ikäisenä aloitit lapsenteon.

        Kerro ihmeessä myös minullekin.


      • Feikkihuomio

        Hyvä sheriffi ! Feikkiä kaikki tyynni. Kirjoitusasukin jo paljastaa.


      • Ylistäkää lessuja
        Feikkihuomio kirjoitti:

        Hyvä sheriffi ! Feikkiä kaikki tyynni. Kirjoitusasukin jo paljastaa.

        Kaikki kirjoitukset, joissa on mainittu sanallakin jotain negatiivista lestadiolaisuudesta, ovat feikkejä!


      • Leeviläinen

        "Erosit kahden vuoden jälkeen ja sinulla oli neljä lasta. Olenko ymmärtänyt väärin jotakin, vai onko tämä pelkästään tarkoitettu mustaamiseen?
        Jatko riippuu vastauksestasi."

        Ymmärtänyt väärin? Voitko ylennsä mitään oikeinymmärtää? Oikeinymmärtämisesi rima on todella matala! Sinä oikeinymmärrät vain delete-näppäintä!


      • mitä ajat
        Leeviläinen kirjoitti:

        "Erosit kahden vuoden jälkeen ja sinulla oli neljä lasta. Olenko ymmärtänyt väärin jotakin, vai onko tämä pelkästään tarkoitettu mustaamiseen?
        Jatko riippuu vastauksestasi."

        Ymmärtänyt väärin? Voitko ylennsä mitään oikeinymmärtää? Oikeinymmärtämisesi rima on todella matala! Sinä oikeinymmärrät vain delete-näppäintä!

        takaa, mutta tunnut suorastaan vastenmielisen kaunaiselta ja matalamieliseltä. Uskotko, että jonkun solvaaminen nostaa jotenkin omaa arvoasi.


      • Leeviläinen
        mitä ajat kirjoitti:

        takaa, mutta tunnut suorastaan vastenmielisen kaunaiselta ja matalamieliseltä. Uskotko, että jonkun solvaaminen nostaa jotenkin omaa arvoasi.

        >mitä ajat 18.10.2005 klo 19.26
        takaa, mutta tunnut suorastaan vastenmielisen kaunaiselta ja matalamieliseltä. Uskotko, että jonkun solvaaminen nostaa jotenkin omaa arvoasi.<

        Mitäkö ajan takaa? Tunnun suorastaan vastenmieliseltä? Olen vasten- ja matalamielinen, mutten kaunainen! Miksi tuntisin kaunaa ketään kohtaan, mutta sinunlaisesi puusilmät herättävät mielessäni "solvaamisen" tarpeen! Vaan en usko, että jos kritisoin lestadiolaisen sheriffin yksisilmäistä sensuurimenettelyä, nostan omaa arvoani? Miksi nostaisin??


      • Merja.
        paha tahto kirjoitti:

        Eipä kukaan enää näytä uskovan, joten voisit lopettaa tuon sepustelun. Tämä on kai aikuisten ihmisten palsta, ei tarvi satuja. Oikeassakin elämässä on tarpeeksi tekemistä joskus.

        Itsekin ajattelin näistä palstan kirjoituksista etteivät ne voi todellakaan pitää paikkaansa. Mutta mieli muuttui kun on kuullut ihmisten kasvotusten kertovan samanlaisia tarinoita perheoloistaan. Ei se tarkoita, että kaikilla asiat niin olisivat, mutta turha sitä pistää päätä pensaaseen ja kuvitella etteikö näitä surullisempia kohtaloita ole. Ne jutut pistävät välillä niin vihaksi. Miten joku voi sellaista tehdä puolisolleen ja jopa omille lapsilleen ja olisi helppoa sen perusteella luokitella kaikki siitä, kuitenkin hieman harvinaisemmasta, uskonnosta samaan kastiin. Mutta onneksi niin ei ole tapahtunut ja tuskin näiden ihmisten tarkoitus on uskontoa mustamaalata. Tietysti niitäkin löytyy jotka sitä harrastavat.


    • Hellevi

      Miten olet päässyt liittymään uuslestadiolaiseen lahkoon? Eihän sellaista pitäisi olla olemassakaan muualla kuin tuolla viereisellä ul-palstalla.

      Sieltä on käynyt ilmi, etteivät he kokoonnu missään, ei ole toimintaa ei tiloja eikä yhdistystä. En ollut mistään ul:sta ennen kuullutkaan, vasta po. palstan otsikossa näin käsitteen ensi kerran. Sieltä olen käsittänyt ul:n olevan vain järjestäymätön joukko vapaammin ajattelevia vl:sia, lähinna koulutettua nuorta väkeä, jotka mm.hyväksyvät ehkäisyn. Epäuskottavaa että mummosi kuuluisi noihin UUSIIN.

      Suviseurat on vanhoillisilla eikä uusilla, joilla ei siis ole kyselyistä huolimatta todettu kokoustoimintaa olevan. (ks. ul-palstlle aiheesta tehtyjä tiedusteluja.)

      Uusheräys on taas oma juttunsa, joka ei paljon eroa muusta luterilaisuudesta, niin että he asennoituvat syntyvyydensäännöstelyynkin normaalisti.

      Epäuskottava on tarinasi. Jos se kuitenkin olisi todenperäinen, olisin kiinnostunut kuulemaan lisää siitä uuslest. lahkosta.

    • näin on

      "Erehdyin viisi vuotta sitten(korjaus 6) menemään naimisiin lestadiolaisen miehen kanssa, koska olin aimemmin käynyt suviseuroilla ja liittynyt sen jälkeen mummini suostuttelusta johtuen uuslestadiolaiseen lahkoon. Entinen mieheni on vanhoillislestadiolainen ja tämän vuoksi avioliittoamme oudoksuttiin heti alusta asti."

      Ota tästä selvää mitä tämä tarkoittaa. Käy vanhoillisten suviseuroilla ja liittyy uuslestadiolaisiin(joita ei ole)ja menee vanhoillisen kanssa naimisiin. Ainoa erehdys. En tunne muita, jotka olisi vain kerran erehtynyt.

      • arja

        kuin vanhoillislestadiolaiset. En sitten tiedä tuosta lahkosta tarkemmin, olen kuitenkin joskus kuullut puhuttavan, että olisivat joissain pienemmissä nk. henkiryhmissä kokoontuneet ainakin tuolla Oulun seudulla. Älkää ihmiset olko noin ennakkoluuloisia. Joillain voi varmasti olla vaikeaa elämässään, eikä tuollainen ainakaan asiaa helpota. Hyvää jatkoa kaikille.


      • näin on
        arja kirjoitti:

        kuin vanhoillislestadiolaiset. En sitten tiedä tuosta lahkosta tarkemmin, olen kuitenkin joskus kuullut puhuttavan, että olisivat joissain pienemmissä nk. henkiryhmissä kokoontuneet ainakin tuolla Oulun seudulla. Älkää ihmiset olko noin ennakkoluuloisia. Joillain voi varmasti olla vaikeaa elämässään, eikä tuollainen ainakaan asiaa helpota. Hyvää jatkoa kaikille.

        Kyllähän minä sen tiedän, että sinne voi kaikki mennä ja veikkaan, että monet käyvätkin siellä tavan vuoksi ja toiset uteliaisuuttaan. Ilman muuta on muuten am.


      • Bongaamassa
        näin on kirjoitti:

        Kyllähän minä sen tiedän, että sinne voi kaikki mennä ja veikkaan, että monet käyvätkin siellä tavan vuoksi ja toiset uteliaisuuttaan. Ilman muuta on muuten am.

        Useat käyvät siellä katselemassa kauniita tyttöjä, niin kuin Lestadius mainitsi aikanaan saarnoissaan.


    • kerran erehtynyt

      Hei, ja kiitos vielä kaikille vastanneille. Oli todella mukava lukea kannanottojanne, vaikka monet tuntuivat takertuvan näihin yksityiskohtiin. No, nuorena olin ailahtelevainen, ja tein aivan mitä sattuu, voisin sanoa, että silloin jopa hengellisesti epävakaa. Mutta mitäs tuosta nyt enää, vietellään kuitenkin mukavia syyspäiviä, ja sainpa vielä kaksosetkin päivähoitoon, ja käyn iltatöissä, joten hyvin menee kuitenkin. Toivottavasti saan selvitettyä välini lähiaikoina ex-mieheni kanssa, taisin olla tuossa iltapaäivällä hieman ärsyyntyneessä olotilassa, joten tuo valitus meni sen piikkiin. Mutta kyllä nämä tapahtumat ovat minulle oikeasti tapahtuneet, vaikka joku sitä tuossa epäili.

      Reippaita syyspäiviä kaikille toivottaen kerran erehtynyt! ( mutta toivottavasti en enää kovin useasti elämän suurissa päätöksissä.(

    • sanna-maria

      Oletko se kenen luulen sinun olevan? Jos olet kotoisin kempeleestä, ja olen tyttäresi kummityttö, niin soitellaan tässä lähiaikoina. Mitä muuta kuuluu?

      • kerran erehtynyt

        Kummitäti saatakin olla, vaan et kummityttö, vaan minä soittelen sitten sinnepäin, koska olen luopunut lankapuhelimesta, niin et voi soitaa siihen. Mitäs tässä sitten? Ihan hyvin.


    • Edu

      Itsehän sinä itses parhaiten tunnet. Jos julistaudut pohjasakaksi, niin mikäpä minä olen vastaankaan sanomaan.
      Syntisiä ovat kaikki.

    • Leena77

      Harmi että koskaan menit sekaantumaan moisiin tiedän pari ja ne on SAIRAITA...

      • jope

        kirjoitit et sairaita koko porukka. myöhemmin ilmeni et tiedät pari! oot varmaa tutustunu vääriin tyyppeihin, ku tollai yleistät! koita kasvaa!!!


    • Horrabin

      ..kun en ole löytänyt raamatusta kohtaa missä kielletään televisio. Koskeeko kielto kuvaputkellisia vaiko myös plasma- ja LCD-telkkuja? Entä tietokonemonitorit? Ottaako raamattu kantaa siihen jos on viritin poistettu ja telkulla pystyy katsomaan vain tallenteita? Videotykitkö ovat sallittuja? Oli miten oli, senkun selittää äijä raamatulla tekosiaan, kun on kuulusteluissa kotirauhan rikkomisen ja vahingonteon takia. Rikosilmoitus kannattaa tehdä aina, kun jonkun ääliöhihhulin mielikuvitusystävien äänet päässä laittavat ne tuollaista tekemään.

      Aika perverssi on miehesi mielikuvitusystävä kun pitäisi joka varvista penikka putkahtaa, eikös uskovaisuudellekin ole löytynyt jo geneettinen perinnöllisyys, voisi abortoida pahimmat hihhulit ennen kuin niistä ehtii olla harmia.

      • New Age

        Raamatusta. Minäkään en löytänyt sieltä kieltoa, joka koskisi pörssikauppojen sisäpiiririkoksia, pörssikeinottelua ja toisen hädänalaisen aseman hyväksikäyttöä jmms.!
        Näitä siis kai voidaan vapaasti tehdä, kun Raamattu ei niitä suoraan ja selvästi (nimeltä mainiten ) kiellä eikä kuolemansyntinä pidä?
        Entäs koulukiusaaminen ja simputus armeijassa?


    • Sanna

      No johan on sairas äijä käyttää uskontoa tekosyynä että saa raivota sinulle kun oikeus antoi lapset sinulle ja kuinka sinä kehtasit erota hänestä ilman hänen suostumustaan (huom en pilkkaa sinua) aika ego maniac koko ukko.

      Sen takia se nyt pilkkaa sinua kun et suostunu jäämään hänen piiaksia ja kakaran teko koneeksi ja toi raamattu juttu kantsis jo unohtaa ihan kokonaan kun jumala sanoi näin ja näin eiköhän täällä ole jo ihan tarpeeksi täyttämään maa (hyvä ettei pursu jo yli äyräitten

      Seuraavan kerran kun se tulee rähisee niin soita kytät ei kai siinä muu auta koska hullun kanssa kun tappelee niin tulee ittekkin hulluksi.

      Se voi olla että suurin osa naisista alistuu tuohon
      henkiseen perhe väkivaltaan siksi että he pelkäävät menettää lapsensa (ihan ymmärrettävistä syistä) siinä on toisen sana toista vastaan oikeudessakin.

      Sinun onneksesi sait lapset muuten kai se ukko olisi käyttänyt lapsia lyömäaseina kun on muutenkin niin raukkamainen.

      En oikein jaksa uskoa että erehdyit siis sillä tapaa että ihastuit mieheen joka varmaan vannoi ja vakuutti että pitää sinusta huolta jne niin ymmärrän kyllä että sellaseen voi ihastua helposti
      ja jokainen on varmaan joskus tehnyt ns: virheen ihastuessaan johonkin henkilöön joka sitten osottautui olavan aivan jotakin muuta.

      Laitoin tänne jonnekkin synnytyksestä mitä se todella on siis ihan tarkat tiedot yksityis kohtaisesti mutta se on varmaan otettu pois siinä oisi ukoille ollu miettimistä mitä naiset käy läpi joka synnytyksen yhteydessä.

      Kysyin asiallisesti jaksaisiko ukot itse sitä ei todellakaan jos kaikki ne tuskat jne saisi siirrettyä ukoille niin voisi olla että toi lapsenteko halu pienentyisi niin kuin ihan pikkasen.

      Ei naiset ole mitään synnytyskoneita että niitä pentuja tarttis tehdä liukuhihnalta eihän siinä ole mitään järkeäkään joten mielestäni teit ihan oikein että jätit ukkos kun ei muuten tajunut että et enää jaksanut.

      Mitä sitten taas tulee ukkos sukuun niin jos ne kerta on yhtä kahjoja kun ukkos ni miksi niistä välittämään haistat vain huit ja hait tollasille lastenkin on parempi kasvaa sitten yhden HYVÄN vanhemman kanssa kuin sitten tollasen kahjon ukon seurassa.

      Mitä ukkoos tulee niin se on käärmeissään oikein kunnolla koska sinulla oli HENKISTÄ VAHVUUTTA JÄTTÄÄ HÄNET! ET OLE NIIN HEIKKO kun luulet olevasi jo tuo sen osoitti että jätit hänet ja hait avioeroa (mikä ei varmaankaan ollut helppo ratkaisu) ja kasvatat lapsiasi yksin.

      TSEMPPIÄ ET OLE HEIKKO!

    • Helinä

      Jos ex-miehesi tunkeutuu kotiisi ja hajoittaa tavaroita se on poliisi-asia.
      Voit myös hakea lähestymiskieltoa miehellesi.
      Oletko miettinyt terapiaa ?

      Hae myös ehdottomasti apua täältä.
      http://www.uskontojenuhrientuki.fi/index.html

      Sinun ei tarvitse tuntea syyllisyyttä yhtään mistään. Iloitse lapsistasi ja Jaksamista, kyllä sinä pärjäät :)

      • hyi mimmosii ihmisiä

        en voi uskoa että nykyään vielä on noin alkuasukasmaisia ihmisiä!
        vanhantestamentin mukaan kun eletään vielä,kyllä ootte ihan raukat eksyksissä.ettekö ole lukeneet uutta puolta lainkaan, siis mitä jeesus opettaa?jos jumala on silloin maailman alkuaikoina sanonut,lisääntykää ja täyttäkää maa,se ei tosiaan päde enää. täällähän on ihmisiä liikaa!ootte niinkuin ulkokullatut juutalaiset,jotka eivät ole vielä löytäneet pelastajaansa jeesusta.mutta sekin päivä on koittava, kun jumala ensin kurittaa valittua kansaansa, ja se uudestaan herää ja nöyrtyy herransa palvelemaan.ette ole kovinkaan moni lukeneet raamattua kannesta kanteen?suosittelen,muutoin teille ei aukene ristin salaisuus!jeesus on tie ja elämä, ja vain hänen kauttaan voi ihminen taivaaseen päästä, ei muutoin ollenkaan!.ja jumala on muuten luonut miehen ja naisen tasavertaisiksi,ei toinen ole yhtään sen huonompi.joka näin väittää saa synnin jumalan sanan vääristämisestä.milloikas lestaatio lahko on keksitty?se on nimittäin IHMISEN keksimä usko, joka soveltuu omiin tavoitteisiin ei jumalan.kohtele toista ihmistä niinkuin toivot itseäsi kohdeltavan!aloittakaa tästä.!


    • Tykkimies

      Tuollaisilta VL miehiltä sais leikata munat pois looppuu se maapallon turha liikakansoittaminen. Ei siis tosissaan hulluhan toi on kun pullosta tullut!!

    • DWAADA

      Taas kerran se nähdään että eihän toi touhu ihan tervettä ole!Jos on ongelmia, niin menkää hoitoon ja eläkää rauhassa ilman sekopäisiä uskontojen kiroa.

    • Myötätuntoinen

      Oli uskossa tai ei, lahkossa tai ei niin aina löytyy huonoja ja negatiivisia asioita ja puolia. Jos usko oikeuttaa pahan tekoon niin se ei ole oikein vaikka uskonlahkon veljet mitä yrittäisivät uskotella. Jos oma usko, oli se sitten mitä suuntausta tahansa, saa voimaan henkisesti pahoin, sinua kohdellaan henkisesti tai fyysisesti pahoin tai käytetään hyväksi myös taloudellisella tavalla, niin ainoa järkevä teko on irtautua sellaisesta vaikka sukulaisuussiteet menisivätkin samalla. Teit oikein kun erosit miehestäsi. Asian ikävä puoli on se, että menetit lapsesi. Olisit voinut nostaa rikossyytteen miestäsi vastaan eikä se ole myöhäistä vieläkään. Kannattaa hakea apua, jota sinulle on jo täällä suositeltu. Paikkoja on monia ja olet saanut hyviä vinkkejä. Uskonnon varjolla voidaan tehdä paljon pahaa, jos sitten hyvääkin. Mutta, valitettavasti emme voi vaikuttaa kaikkeen. Arvosta itseäsi ihmisenä ja naisena. Ihmisellä itsellään on oikeus päättää omasta itsestään ja ruumiistaan. Siihen, miten annat itseäsi kohdella voit kuitenkin vaikuttaa. Olet jo siinä hyvällä tiellä:)

      Voimia!

    • Ennustaja-akka

      Et vielä tiedäkään mitään pahasta olosta. Mut tulevaisuus vasta näyttää, mitä on tosi paha olo. Helvetissä tulee hiki ja apua ei tuu, vaikka kuinka kiljuis. Ainoa keino välttyä tästä, on tehdä totinen parannus jo täällä armonajassa! Ettei tarttis kenenkään mennä kurjuudesta vieläkin suurempaan surkeuteen!

    • sinulla

      on miljoonia kohtalotovereita. Lähi-itäkin melkein täynnä...
      Joko alat olla sitä mieltä kuin minäkin, että on järjetöntä sekaantua sellaiseen ihmiseen, joka ei pysty elämään muutoinkuin jonkun toisen laatimien ohjeiden mukaan. (raamattu,koraani,jne)
      Itsetietoinen, omilla aivoilla ajatteleva ihminen ei kertakaikkiaan voi sellaiseen lähteä, uskoahan voi toki ihan mihin vaan jumalaan, se on oma asia. Ei kannata kuitenkaan aina siihen painettuun sanaan uskoa, siitä ei tule kuin ongelmia...niinkuin itselläsi.
      Kyllä sä selviät..asioilla on ihmeellinen taipumus jossakin vaiheessa selvitä.

    • sivusta tarkkailija

      En voi muuta kuin päivitellä, voi voi sentään...

      Tuommoisesta sekopääukosta et pääse valitettavasti koskaan eroon. Sinuna muuttaisin lasten kanssa ulkomaille kaikessa hiljaisuudessa, salaiseen paikkaan.

      Kai olet jo tähän päivään mennessä ymmärtänyt lestadiolaisten uskon syvimmän olemuksen, ulkokultaisuuden? Toivottavasti edes lapsillasi tulee olemaan uskonnonvapaus elämässään, se on heille rakkautesi ohella suurin lahja minkä pystyt antamaan. Kyky tehdä itsenäisiä päätöksiä.

    • Herra X

      Hankitte neljä lasta ja erositte kahden vuoden jälkeen. Toisin sanoen olitte kaksi vuotta naimisissa. Olet ollut todella tehokas niissä piireissä ei luulisi olevan aihetta nälvimisille. Normaalisti vanhoilliset synnyttävät yhdeksän kuukauden välein. Pienenpää väliä ei tunneta.

    • Rakkaudella Jeesukseen

      sinua juuri sellaisena kuin sinä olet,et sinä ole pohjasakkaa .Ei uskoa saa toiseen pakottamalla eikä painostamalla jokaisen on uskonsa itse valittava.Sinut on Jumala luonut tänne ja olet hänen kättensä töitä ,olet ainutkertainen ihminen.Mutta ihminen on luotu tänne maanpäälle että hän uskouisi Jeesuksen sovitustyön ristin kuoleman ja tunnustaisi Jeesuksen Herrakseen.Mutta niinkuin kerroin jokaisen on itse valittava tiensä kumpaa herraa palvelee.Ei lestaadiolaisuus takaa taivaaseenpääsyä jos sydämmen usko puuttuu.Siunausta elämääsi sillä se ei varmasti tule olemaan helppoa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7210
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2194
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1439
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1153
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1026
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      873
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      865
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe