Pyrstötiaisia ja tilhiä isot laumat...

Jyväskylässä tänä aamuna pyrstötiaisten lauma, laskin nopeasti n.11-13kpl. Jänniä kun ne tulee nopeasti ja häviää nopeasti.
Tilhiä 25-30kpl. Kivaa helinää pitävät ja ahmivat orapihlajia.
Töyhtötiainen hyppii hömötiaisten kanssa lintulaudalla. Hömötiaiset tuntuu olevan nyt jotenkin entistä kesympiä ja pelottomampia, ihan kädestä syövät.

Tuli noita lintuja(Tilhiä ja pyrstötiaisia) katsellessa mieleen; Miksi niitä näkee tämmöinen tavan tallaaja vain talvisin? Missä ne on kesäisin, ja ovatko parvissa silloinkin? Missä ne pesii ja millaisissa pesissä? Jääkö ne talveksi tänne vai lähteekö osa pois, jos niin minne?
4400
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 4

Vanhimmat

Nyt noita tilhiä tuli puskaan ja isoon tammeen varmaan sadan tilhen lauma!

Äänestä
  • siis parvi. Laumasta puhutaan ihan muussa yhteydessä.

    Äänestä

Tilhet pesivät lapin metsissä havupuun oksistoissa ja pyrstötiainen pesii harvinaisena Suomessa, yleensä ne vaeltavat Venäjän puolelta. Pyrstötiaisen pesä on koivun oksanhankaan taidokkaasti rakennettu pallo, jonka kulkuaukko on pallon yläosassa. Molemmat lajit taitavat pesiä pareittain ja sitten muuton yhteydessä kokoontuvat parviksi.

Äänestä

No Moro!

Eihän tilhet ja pyrstötiaiset normaalisti pesi runsaslukuisina suomessa. Tosin tilhet havumetsälapisssa tosin yleisemmin.

Näin syksyisin ne vaeltavat aina eurooppaa myöten. Jos varsinkin poikastuotto on ollut onnistunutta.

Tarkkailehan jatkossakin lintuja, ei tod mene aika hukkaan..

Terv J

Äänestä

Kommentoi aloitusta


Riuska kirjoitti:

Jyväskylässä tänä aamuna pyrstötiaisten lauma, laskin nopeasti n.11-13kpl. Jänniä kun ne tulee nopeasti ja häviää nopeasti.
Tilhiä 25-30kpl. Kivaa helinää pitävät ja ahmivat orapihlajia.
Töyhtötiainen hyppii hömötiaisten kanssa lintulaudalla. Hömötiaiset tuntuu olevan nyt jotenkin entistä kesympiä ja pelottomampia, ihan kädestä syövät.

Tuli noita lintuja(Tilhiä ja pyrstötiaisia) katsellessa mieleen; Miksi niitä näkee tämmöinen tavan tallaaja vain talvisin? Missä ne on kesäisin, ja ovatko parvissa silloinkin? Missä ne pesii ja millaisissa pesissä? Jääkö ne talveksi tänne vai lähteekö osa pois, jos niin minne?

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu