Sammonlahti

......

Tarvitsisin tietoa, siis asiallista tietoa Sammonlahden alueesta. Ihan mikä tahansa asiallinen tieto kelpaa, mut toivoisin esimerkiksi millaisia ihmisiä siellä asuu, historiasta, kehittymisestä asuinalueena... Esimerkiksi onko alueella paljon lapsiperheitä ja opiskelijoita varmaan paljon??
Kaikki tieto otetaan vastaan!
Kiitos!

28

4423

  Vastaukset

  • Alueella asuu väkeä laidasta laitaan, koska kaupungin vuokra-asuntojen ja LOAS:n opiskelija-asuntojen lisäksi siellä on omakotitalo-alueitakin...

   Joka tapauksessa Sammonlahti on asuinalueena suhteellisen uusi, eli käytännössä 1970/80-luvulta lähtien kehittynyt alue. Sammonlahden kanssa yhtenäisen alueen muodostava Skinnarila on asuinalueena hieman vanhempi, mutta ei paljon.

   Historiasta sen verran, että ennen vuotta 1967 alue kuului vielä Lappeen kuntaan, joka sitten yhdistettiin Lappeenrantaan.

  • Mainettaan parempi alue. Peruspalvelut löytyvät, eli terveyskeskus, neuvola, kela, ruokakaupat, tarhat ja koulut. Uimahallia ollaan suunniteltu jo pitkän aikaa.
   Alueella asuu käsittääkseni suurehko osa Lappeenrannan ulkomaalaisista, paljon tietenkin opiskelijoita LYT:in kupeessa sekä lapsiperheitä.
   Kyllä siellä, kuten muissakin asutuskeskuksissa on omat rähinänsä.

   • Jos tarkkoja ollaan, niin "yliopiston kuve" sijaitsee kylläkin Skinnarilassa, mutta eipä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun Sammonlahtea ja Skinnarilaa sotketaan keskenään. Yhtenäistä aluettahan tuo kyllä on, joten loogisempaa toki käsitelläkin sitä yhtenä alueena.

    LOAS:n opiskelija-asuntoja on tosin kyllä ihan "Sammonlahdessa Sammonlahdessakin" Skinnarilan lisäksi. Ylipäätänsä suurin osa Lappeenrannan opiskelija-asunnoista sijaitsee Sammonlahti/Skinnarila-alueella.


  • Ite pyörin jonkun verran Sammonlahdessa, koska siellä asuu perhe ja suurin osa kavereista. Ja oon kyllä tykänny alueesta, vaikka suurinosa sitä mollaakin. Onhan nää omat rähinänsä joka-alueella. Mutta siis, Sammonlahti - Skinnarila alueeltahan löytyy kaikki perustarpeellinen, ettei aina tarvi lähteä keskustaan asti, ruokakauppoja, kioski, kirjasto, baari, pizzeria, uimaranta, posti yms. Ja mielestäni sieltä on myös hyvät kulkuyhteydet keskustaan, linja-autoja menee tiuhaan tahtiin. Opiskelijoita sillä alueella on suhtpaljon, johtunee yliopistosta. Ja lapsiperheitäkin löytyy, melkoisasti. Mielestäni Sammonlahti on kehittynyt paljon asuinalueena, sinne on rakennettu uusia taloja, ja tuli nämä uudet ruokakaupat, eli palvelut paranivat. Ihmisistä sen verran, että löytyy sekä nuoria, että vanhoja, sekä muista kulttuureista kotoisin olevia.

  • Paljon pakolaisia ja romaaneja ja tietäähän se mitä siitä aiheutuu...:-(

   • pakolaisten suuresta määrästä johtuen Tyyskä on päivällä hyvin rauhallinen alue. Kun pakolaisia ei rasita työnteko, niin ne elävät sitten yöllä ja nukkuvat päivällä.


   • jos siellä on paljon romaaneja niin riittääpäähän luettavaa


   • 4´09wu098uy09rdjtpiy kirjoitti:

    jos siellä on paljon romaaneja niin riittääpäähän luettavaa

    HAHHAHAHHAHAHAHAA


  • Pienestä pojasta asti Lappeenrannassa asunut ja tullut useampi kaupunginosa tutuksi. Se lyhyt aika jonka sammonlahdessa asuin riitti. Ehdottomasti kaupungin kurjinta aluetta, skinnarilan ohella. Toisaalta Skinnarilan vuokrataloihin on jo asukkaat "arvottu" eli vanhempaa asukasta, tarkoitan sitä että kun on useamman vuoden samassa osoitteessa asunut, niin ymmärtää ettei omaan pesään kannata paskoa.

   Ennemmin vaikka pikisaari, tyysterniemi, voisalmi tai kivisalmi, jos aivan keskustan tuntumaan ei ole tarkoitus muuttaa.

  • koita välttää viimoseen asti, on melko rauhatonta aluetta, sen huomaat vaikka niin että menet johonkin kadunkulmaan seisoskelemaan ja lasket tunnin aikana monta poliisiautoa menee ohi... MONTA!!!

  • Sammonlahti enimmäkseen kerrostalo aluetta. Hyvin paljon kaupungin vuokra asuntoja. Sinne rakennettiin juuri kaksi isoa ruokakauppaa. Alueella on myös pari kebab pitsa paikkaa, pari baaria, videofirma makuuni, vanhainkoti, kirkko, yläaste, kirjasto, kela, liikuntahalli, terveyskeskus ja hiekkaranta. Siellä asuva porukka on aika laidasta laitaan. Matkaa Lappeenrannan keskustaan noin 5-7 kilsaa. Busseja kulkee ihan hyvillä aika väleillä. Opiskelijoita asuu sammonlahden ja skinnarilan alueella paljon yliopiston läheisyyden vuoksi.

  • jaa a että rauhatonta aluetta et ole tainnut ikinä käydä edes koko paikassa.Kyllä välillä sattuu ja tapahtuu mutta ihan tavallinen lähiö.

  • Muuten ihan ok mutta venäläisiä pyörii ihan pirusti.

  • Mitä ne venäläiset Sammonlahdessa tekee?

   • Asuvat ja elävät kun siat pellossa.


   • strastvitzja! haist huilu


  • yli 15 vuottta sammonlahdessa asuneena ei ole moitittavaa,yleensä sammonlahdesta liikkuu urbaaneja legendoja jotka ovat kuultu kaverin kaverin kaveri........kaverilta.Nykyään huomattavasti miellyttävämpi paikka asua kuin 10 vuotta sitten,Palvelut ovat lähellä,pari kauppaa,KELA,arvauskeskus,löytyy kirpputori,suutari,hyvä ranta lähellä ja bussilla pääsee puolentunnin välein pois jos ahdistaa,

  • Syytä harkita useampaan kertaan muuttoa Sammonlahteen/ Skinnarilaan, rauhaton alue. Alueella paljon maahanmuuttajia, on useaa sävyä mustaa/ tummaa, myös mustalaisia alueella paljon, viina maistuu mainiosti lähiössä pillereitä siihen sekaan niin voit kuvitella millaista meno on pahimmillaan. Pari ruokakauppaa, mutta ruoan saat edullisimmin keskustan myymälöistä, ei enää postia, kioskia, arveluttava lähiö jossa kovinkaan moni ei tee rehellistä työtä, mutta vapaamatkustajia on sitäkin enemmän.

  • Alue jossa on paljon ongelmia!! Tuolla Sammonlahden ghetossa asuvat maahanmuuttajat niin tummat kuin venäläiset 24% koko Sammonlahden väestöstä! Asuntojen hinnat ovat romahtaneet!!!!! Vältä tuota seutua!!!

  • sammonlahti, neuvoisin välttämään koko seutua. Vittu että vituttaa. Yläkertaan muutti maahanmuutajia. Saatana kun pitää koko suku kokoontua joka vitun päivä.On kuin norsulauma asuisi yläkerrassa. Ja sitä huonekalujen jatkuvaa siirtämistä keskellä yötä...törkeetä..ensin niille järjestetään turvapaikka Suomesta ja hankitaan asunto ja maksetaan vuokrat ja kehtaavat vielä häiriköidä...häiriöilmoituksia on laitettu, eipä auta mitään..pakko hakea muualta asuntoa... älkää vaan muuttako sammonlahteen, jos haluatte säilyttää mielenterveytenne...

  • Eikös siellä viime tai toissa vuonna tapahtunu se joukkoraiskaus kapakan lähettyvillä?

   Ja ne koirien myrkytystapaukset olleet ikäviä.

   • 40+t8guw+89tjf8jgoij kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Saatanan taalintallaajat, nyt vähän äkkiä talomaan taateleita sinne muistä tulitte,


  • Itse vuoden päivät Sammonlahdessa asuneena voin sanoa, että ei siellä sen enemmän rauhattomuutta esiinny kuin missään muuallakaan. Ihan passeli asuinalue. Maahanmuuttajia toki on paljon ja vielä vähän lisää, mikäli se joitain haittaa.

  • Sammonlahti on muuten ihan jees, mutta pelottava The 850 True Gangstas -katujengi toimii seudulla näkyvästi. Ovat olleet mukana monissa viime vuosien rikoksissa, kuten tuhopoltoissa, pahoinpitelyissä ja ilkivallassa. Toisaalta jengi on levinnyt jo Sammonlahdesta ainakin Lavolaan, Kourulaan, keskustaan ja Karhuvuoreen. Varmasti seuraavan viiden vuoden aikana jengi on levinnyt Pontukselle ja Lemille asti. On aika hurja poppoo, kyseessähän on Suomen vanhin katujengi.

   • Olen tästä kuullut paljon pahaa!! Hakkasivat myös viattoman kissani yks yö!! Voin sanoa että kissojen hakkaaminen ja yöllinen rymyäminen ei kuulu normaalin ihmisen elämän tapoihin!! Että kun ottaa aivoon tuollaiset gangsterit, ovat kyllä yhteis kunnan riesa!!


  • Asuin joskus Sammonlahdessa pari vuotta enkä sinne takaisin kaipaa. On se toisinaan varsin levoton alue.
   Myös kaupungin vuokrataloja välttäisin

   • Itse asuin myös eikä ollu mitää onglemaa, itse sain kyllä rauhassa olla. En tiedä sitten mitä on ollu meno 5-20 vuotten sitten, mutta silloin kun minä siellä asuin niin ei juopot tai narkkarit siinä pyöriny.

    Talo oli melkein alkupäässä mutta ei ihan, oisko ollut joku 4 taloo välissä.


  • Höpö höpö älä valehtele, tai sitten sä oot joku nisti joka tykkää asua sammonlahdessa muiden juoppojen ja nistien kanssa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   735
   16429
  2. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   126
   2677
  3. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   134
   2467
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   2173
  5. Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut?

   Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: ”Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi?” Ja Vi
   Maailman menoa
   98
   2166