Sammonlahti

......

Tarvitsisin tietoa, siis asiallista tietoa Sammonlahden alueesta. Ihan mikä tahansa asiallinen tieto kelpaa, mut toivoisin esimerkiksi millaisia ihmisiä siellä asuu, historiasta, kehittymisestä asuinalueena... Esimerkiksi onko alueella paljon lapsiperheitä ja opiskelijoita varmaan paljon??
Kaikki tieto otetaan vastaan!
Kiitos!

49

9436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .........

      Alueella asuu väkeä laidasta laitaan, koska kaupungin vuokra-asuntojen ja LOAS:n opiskelija-asuntojen lisäksi siellä on omakotitalo-alueitakin...

      Joka tapauksessa Sammonlahti on asuinalueena suhteellisen uusi, eli käytännössä 1970/80-luvulta lähtien kehittynyt alue. Sammonlahden kanssa yhtenäisen alueen muodostava Skinnarila on asuinalueena hieman vanhempi, mutta ei paljon.

      Historiasta sen verran, että ennen vuotta 1967 alue kuului vielä Lappeen kuntaan, joka sitten yhdistettiin Lappeenrantaan.

    • didi74

      Mainettaan parempi alue. Peruspalvelut löytyvät, eli terveyskeskus, neuvola, kela, ruokakaupat, tarhat ja koulut. Uimahallia ollaan suunniteltu jo pitkän aikaa.
      Alueella asuu käsittääkseni suurehko osa Lappeenrannan ulkomaalaisista, paljon tietenkin opiskelijoita LYT:in kupeessa sekä lapsiperheitä.
      Kyllä siellä, kuten muissakin asutuskeskuksissa on omat rähinänsä.

      • .........

        Jos tarkkoja ollaan, niin "yliopiston kuve" sijaitsee kylläkin Skinnarilassa, mutta eipä ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun Sammonlahtea ja Skinnarilaa sotketaan keskenään. Yhtenäistä aluettahan tuo kyllä on, joten loogisempaa toki käsitelläkin sitä yhtenä alueena.

        LOAS:n opiskelija-asuntoja on tosin kyllä ihan "Sammonlahdessa Sammonlahdessakin" Skinnarilan lisäksi. Ylipäätänsä suurin osa Lappeenrannan opiskelija-asunnoista sijaitsee Sammonlahti/Skinnarila-alueella.


    • !!!!

      Ite pyörin jonkun verran Sammonlahdessa, koska siellä asuu perhe ja suurin osa kavereista. Ja oon kyllä tykänny alueesta, vaikka suurinosa sitä mollaakin. Onhan nää omat rähinänsä joka-alueella. Mutta siis, Sammonlahti - Skinnarila alueeltahan löytyy kaikki perustarpeellinen, ettei aina tarvi lähteä keskustaan asti, ruokakauppoja, kioski, kirjasto, baari, pizzeria, uimaranta, posti yms. Ja mielestäni sieltä on myös hyvät kulkuyhteydet keskustaan, linja-autoja menee tiuhaan tahtiin. Opiskelijoita sillä alueella on suhtpaljon, johtunee yliopistosta. Ja lapsiperheitäkin löytyy, melkoisasti. Mielestäni Sammonlahti on kehittynyt paljon asuinalueena, sinne on rakennettu uusia taloja, ja tuli nämä uudet ruokakaupat, eli palvelut paranivat. Ihmisistä sen verran, että löytyy sekä nuoria, että vanhoja, sekä muista kulttuureista kotoisin olevia.

    • GodDamn

      Paljon pakolaisia ja romaaneja ja tietäähän se mitä siitä aiheutuu...:-(

      • että näin

        pakolaisten suuresta määrästä johtuen Tyyskä on päivällä hyvin rauhallinen alue. Kun pakolaisia ei rasita työnteko, niin ne elävät sitten yöllä ja nukkuvat päivällä.


      • 4´09wu098uy09rdjtpiy

        jos siellä on paljon romaaneja niin riittääpäähän luettavaa


      • Anonyymi
        4´09wu098uy09rdjtpiy kirjoitti:

        jos siellä on paljon romaaneja niin riittääpäähän luettavaa

        HAHHAHAHHAHAHAHAA


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HAHHAHAHHAHAHAHAA

        No hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHa


    • lappeenrantalainen vuodesta...

      Pienestä pojasta asti Lappeenrannassa asunut ja tullut useampi kaupunginosa tutuksi. Se lyhyt aika jonka sammonlahdessa asuin riitti. Ehdottomasti kaupungin kurjinta aluetta, skinnarilan ohella. Toisaalta Skinnarilan vuokrataloihin on jo asukkaat "arvottu" eli vanhempaa asukasta, tarkoitan sitä että kun on useamman vuoden samassa osoitteessa asunut, niin ymmärtää ettei omaan pesään kannata paskoa.

      Ennemmin vaikka pikisaari, tyysterniemi, voisalmi tai kivisalmi, jos aivan keskustan tuntumaan ei ole tarkoitus muuttaa.

    • Niin koita välttää

      koita välttää viimoseen asti, on melko rauhatonta aluetta, sen huomaat vaikka niin että menet johonkin kadunkulmaan seisoskelemaan ja lasket tunnin aikana monta poliisiautoa menee ohi... MONTA!!!

    • Wezqu

      Sammonlahti enimmäkseen kerrostalo aluetta. Hyvin paljon kaupungin vuokra asuntoja. Sinne rakennettiin juuri kaksi isoa ruokakauppaa. Alueella on myös pari kebab pitsa paikkaa, pari baaria, videofirma makuuni, vanhainkoti, kirkko, yläaste, kirjasto, kela, liikuntahalli, terveyskeskus ja hiekkaranta. Siellä asuva porukka on aika laidasta laitaan. Matkaa Lappeenrannan keskustaan noin 5-7 kilsaa. Busseja kulkee ihan hyvillä aika väleillä. Opiskelijoita asuu sammonlahden ja skinnarilan alueella paljon yliopiston läheisyyden vuoksi.

    • viivaleuka

      jaa a että rauhatonta aluetta et ole tainnut ikinä käydä edes koko paikassa.Kyllä välillä sattuu ja tapahtuu mutta ihan tavallinen lähiö.

    • ti6ru4ws

      Muuten ihan ok mutta venäläisiä pyörii ihan pirusti.

    • Tu

      Mitä ne venäläiset Sammonlahdessa tekee?

      • ususuu6

        Asuvat ja elävät kun siat pellossa.


      • venalainee

        strastvitzja! haist huilu


    • kasiviinolla

      yli 15 vuottta sammonlahdessa asuneena ei ole moitittavaa,yleensä sammonlahdesta liikkuu urbaaneja legendoja jotka ovat kuultu kaverin kaverin kaveri........kaverilta.Nykyään huomattavasti miellyttävämpi paikka asua kuin 10 vuotta sitten,Palvelut ovat lähellä,pari kauppaa,KELA,arvauskeskus,löytyy kirpputori,suutari,hyvä ranta lähellä ja bussilla pääsee puolentunnin välein pois jos ahdistaa,

    • "Parjattu"

      Syytä harkita useampaan kertaan muuttoa Sammonlahteen/ Skinnarilaan, rauhaton alue. Alueella paljon maahanmuuttajia, on useaa sävyä mustaa/ tummaa, myös mustalaisia alueella paljon, viina maistuu mainiosti lähiössä pillereitä siihen sekaan niin voit kuvitella millaista meno on pahimmillaan. Pari ruokakauppaa, mutta ruoan saat edullisimmin keskustan myymälöistä, ei enää postia, kioskia, arveluttava lähiö jossa kovinkaan moni ei tee rehellistä työtä, mutta vapaamatkustajia on sitäkin enemmän.

    • Arbeit macht frei

      Alue jossa on paljon ongelmia!! Tuolla Sammonlahden ghetossa asuvat maahanmuuttajat niin tummat kuin venäläiset 24% koko Sammonlahden väestöstä! Asuntojen hinnat ovat romahtaneet!!!!! Vältä tuota seutua!!!

    • yhiuyiy

      sammonlahti, neuvoisin välttämään koko seutua. Vittu että vituttaa. Yläkertaan muutti maahanmuutajia. Saatana kun pitää koko suku kokoontua joka vitun päivä.On kuin norsulauma asuisi yläkerrassa. Ja sitä huonekalujen jatkuvaa siirtämistä keskellä yötä...törkeetä..ensin niille järjestetään turvapaikka Suomesta ja hankitaan asunto ja maksetaan vuokrat ja kehtaavat vielä häiriköidä...häiriöilmoituksia on laitettu, eipä auta mitään..pakko hakea muualta asuntoa... älkää vaan muuttako sammonlahteen, jos haluatte säilyttää mielenterveytenne...

    • 11+14

      Eikös siellä viime tai toissa vuonna tapahtunu se joukkoraiskaus kapakan lähettyvillä?

      Ja ne koirien myrkytystapaukset olleet ikäviä.

      • valkoinen talljaaja

        Saatanan taalintallaajat, nyt vähän äkkiä talomaan taateleita sinne muistä tulitte,


    • mr.shephard

      Itse vuoden päivät Sammonlahdessa asuneena voin sanoa, että ei siellä sen enemmän rauhattomuutta esiinny kuin missään muuallakaan. Ihan passeli asuinalue. Maahanmuuttajia toki on paljon ja vielä vähän lisää, mikäli se joitain haittaa.

    • 850 fani

      Sammonlahti on muuten ihan jees, mutta pelottava The 850 True Gangstas -katujengi toimii seudulla näkyvästi. Ovat olleet mukana monissa viime vuosien rikoksissa, kuten tuhopoltoissa, pahoinpitelyissä ja ilkivallassa. Toisaalta jengi on levinnyt jo Sammonlahdesta ainakin Lavolaan, Kourulaan, keskustaan ja Karhuvuoreen. Varmasti seuraavan viiden vuoden aikana jengi on levinnyt Pontukselle ja Lemille asti. On aika hurja poppoo, kyseessähän on Suomen vanhin katujengi.

      • 850huono

        Olen tästä kuullut paljon pahaa!! Hakkasivat myös viattoman kissani yks yö!! Voin sanoa että kissojen hakkaaminen ja yöllinen rymyäminen ei kuulu normaalin ihmisen elämän tapoihin!! Että kun ottaa aivoon tuollaiset gangsterit, ovat kyllä yhteis kunnan riesa!!


    • Anonyymi

      Asuin joskus Sammonlahdessa pari vuotta enkä sinne takaisin kaipaa. On se toisinaan varsin levoton alue.
      Myös kaupungin vuokrataloja välttäisin

      • Anonyymi

        Itse asuin myös eikä ollu mitää onglemaa, itse sain kyllä rauhassa olla. En tiedä sitten mitä on ollu meno 5-20 vuotten sitten, mutta silloin kun minä siellä asuin niin ei juopot tai narkkarit siinä pyöriny.

        Talo oli melkein alkupäässä mutta ei ihan, oisko ollut joku 4 taloo välissä.


    • Anonyymi

      Höpö höpö älä valehtele, tai sitten sä oot joku nisti joka tykkää asua sammonlahdessa muiden juoppojen ja nistien kanssa

    • Anonyymi

      Kyllä esim notkopellonraitti 6 osake talo huumeet haisee kesällä parvekkeelta talvella tulee käytävästä .viemäri haisee viikko sitten hanasta tuli saippua vettä.ei siis enää jaksa olen soittanut isännöitsijälle näistä ei mitään tapahdu. Huumeet on haissuy 2 vuotta en ikinä ole tämmöisessä asunnossa asunut en koskaan aina on huolehdittu asiakkaitten hyvin voinnista.

    • Anonyymi

      Varmasti riippuu missäpäin asuu, ei pidä yleistää että koko sammonlahti/skinnarila.

    • Anonyymi

      Nyt pitää puuta koputtaa kun on ollu hyvinkin rauhallista jo pari vuotta ainakin.
      Eli häirikkönaapureita ollut aikoinaan useampiakin.
      Ja olen asunut pitkälti toistakymmentä vuotta.

      • Anonyymi

        Sammonlahesako


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sammonlahesako

        Niin


    • Anonyymi

      Mikä tää mettä kauppojen takana on. Siellä vedetään 24h kesäisin oluesta vähän vahvempiin aineisiin kuulemma eikä virka valta välitä yhtään. On oikein tunnettu juttu lapppeenrannan rajojen ulkopuolella. Entäs korpimetsänkatu kannattaakos sitä varoa orioninkatu ja ruotsalaisenraitti sekä kalliopellonkatua kannattaa kuulemma varoa.

    • Anonyymi

      Niin sanottu puska, sie kesäisin on alkoholiin menevät juopottelee, siinä myös kerrostalo ihan vieressä

    • Anonyymi

      aha

      • Anonyymi

        Heh


    • Anonyymi

      Nykyään on erittäin rauhallista
      Ulkomaalaisista ei ole haittaa yleisesti.
      Täällä on perus kela tuilla elävät alkoholistit ja narkit ketkä tekee jotain pikku rikoksia niikun juoksukaljat jne mut ei ne yleisesti tuntemattomia kansalaisia tule henkilökohtaisesti häiritsemään. Ne heiluvat usein kesäisin kaupoilla ja kauppojen takana puskassa olevat sekaisin

      Aina voi käydä paska tuuri ja olla paskat naapurit käydä joku mentaalisesti pahoinvoiva päälle mutta on se harvinaista. Itsellä ollu hyvät naapurit ei mitään ongelmia asioidessa ulkona naispuolinen avopuoliso voi huoletta iltaisin kävellä ulkona yksin jos haluaa jne

    • Anonyymi

      Etelä-Karjalan Kontula ns. ei kannata muuttaa.

    • Anonyymi

      Kokonaisuudessaan kakkaa sammonlahti lukuunottamatta omakoti aluetta ei tuu nyt mieleen kadun nimeä.

      • Orionin katu


      • janim151084 kirjoitti:

        Orionin katu

        Siis OrkoniitynKatu


    • Anonyymi

      Jos pitäs jotain tiettyä katua mitä kannattaa välttää on korpimetsänkatu. sammonlahdessa.

    • Anonyymi

      Korpimetsänkadulla on toi muumi osasto vähän laaksossa.

    • Anonyymi

      nisti paikka

    • Anonyymi

      En välttämättä itse muuttaisi, paika täynnä narkkareita, maahanmuuttajia, juoppoja sekä nistejä. Saat varoa kun kävelet ettet astu neulan päälle, joka viikonloppu sammontorilla baarin edessä menossa nistien keskeinen verilöyly. Ja jos pistät muksus käymään sammonlahden yläastetta niin voit olla varma, että tupakan poltto ja ryyppäminen alkaa jo 7-luokalla.

      • Anonyymi

        Ai no sittenhän tuo on turvallinen ympäristö lapselle. Itse kävin kouluni lemillä ja ryyppääminen ja tupakointi alkoi jo viidennellä luokalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai no sittenhän tuo on turvallinen ympäristö lapselle. Itse kävin kouluni lemillä ja ryyppääminen ja tupakointi alkoi jo viidennellä luokalla.

        Olet siis sitä mieltä, että olet alempi kuin ne, jotka sen opettivat, ja olet velvollinen oppimaan heiltä?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe