Kannen tiiviste palanut?

ZX

Auto on ZX 1.4i vm-96. Kun avaan sen korkin, josta kaadetaan öljyä moottoriin, moottorin käydessä, sieltä tuntuu selvä puhallus. Olen kuullut, että tämä on merkki kansipahvin palamisesta. Öljyn seassa ei ole jäähdytysnestettä. Kiitos avusta jo etukäteen!

6

5281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • C5

      Kyllä tuntuu kuvauksesi perusteella ettei kannentiiviste vuoda. jos vuotaa niin jähd.neste vähenee ja m.öljy lisääntyy. tuota huohotusta jo hiukan mäntien edestakaisen liikkeen takia, voi olla ohipuhallustakin.

    • Ranskis

      Ei kansipahvi ole palannut. Puhallus kuuluu asiaan, tulee huohotinputken kautta.

      Jos pahvi olisi mennyt, sinulla olisi öljyn seassa glykolia, tai lievemmässä tapauksessa jäähdyttäjässä öljyä, riippuen vaurion laadusta.

      • ZX

        Jäähdyttäjän korkin alla on hiukan majoneesia ja jäähdytysnesteen pinnalla kimaltelee vähän öljy... Eli siis kansipahvi vaihtoon? Onko kenelläkään tietoa, mitä tuo remontti kustantais?


      • Ranskis
        ZX kirjoitti:

        Jäähdyttäjän korkin alla on hiukan majoneesia ja jäähdytysnesteen pinnalla kimaltelee vähän öljy... Eli siis kansipahvi vaihtoon? Onko kenelläkään tietoa, mitä tuo remontti kustantais?

        Sinulla on todennäköisesti vuoto öljykanavan kohdalla, öljypaine on suurempi kun jäähdytysjärjestelmän paine, joten öljyä pääsee tihkumaan jäähdytysnesteen sekaan, muttei nestettä öljyyn, eli paniikkia ei ole. Vaihto on edessä, mutta voit ajaa, kunhan seuraat tilanteen kehittymistä ;)

        Itse kannentiiveste ei ole kallis, joten jos itse pystyt vaihtamaan sen selviät halvalla, mutta verstas ottaa kyllä muutaman euron.

        Samalla kun kerran avaat koneen, kannattaa vaihtaa ventiilivarsien tiivisteet ym kulutustavaraa, joka on järkevää vaihtaa samalla riippumatta kilometreistä.


    • kokemjne

      pahvivamma.aivan normaalia että kampikammion paineet tulevat helpoimmasta paikasta ulos .kuitenkin jos huohotus on hyvin voimakas niin siinä tapauksessa männänrenkaitten ohi pääsee palokaasuja kampikammioon turhan paljon joten vasta sitten kannattaa aukoa konetta ja tehdä kunnolla remonttia ja silloinkaan ei tarvii koko pataa nostaa pois.riittää kun ottaa kannen ja öljypohjan pois niin pääsee tekemään lähes täydellisen koneremontin.

    • Anonyymi

      Parempi pysyä erossa ja hommata toyootaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1906
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe