Pikkujoulun aika

herätän keskustelun

Nyt kun taas on se aika vuosesta aivan lähellä, kuka ties jo läsnä, jolloin firmat järjestää pikkujoulujuhlia. Kuten paljon on lehtien palstilla puhuttu niiden luonteesta ja kuinka paljon pahaa mieltä ne joka vuosi saa aikaan. Aamulehdessä puhuttiin vaatetuksesta ja sstäkin ilmeni, että kyllä sinne mennään iskemään toista sukupuolta. Ajattelen että meno niissä kekkereissä ei ole kristityille sopivaa. Kyllä siinä antaa ainakin pikusormen pahalle. Monet vaimot hylätään koteihin. Ihmettelenkin sitä, että miksi monet uskovaiset miehet käyvät näissä tilaisuuksissa. Tänäpäivänä ei voi sanoa, että ruuasta olisi pulaa. Hedelmällisempää on vaikka syödä paistinperunoita kotona oman vaimon kanssa tai hyvien ystävien kanssa vaikka ravintolassa, jos sitä niin kaipaa.

37

3658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kai senthään

      No johan pomppas. Nykyään pikkujoulut on aika asiallisia tapahtumia ja antavat vapaamuotoisemman tilanteen tutustua työkavereihin. Ja aina voi poistua siinä vaiheessa kun meno menee liian villiksi. En minä ole ainakaan kun ollut kun ns. virallisen osuuden ja ihan mukavaa ollut.

      • Campari

        Varmasti on mukavaa ja vielä mukavempaa jos olisit jäänyt loppuun asti.


      • Ymmyrkäinen

        Asiallisiako? Ei sinne päinkään, ei ainakaan viinalla höystettynä.
        Ja ne saunaillat. Jaksatko todella kuunnella heitä selvin päin? Jutut alkaa yleensä karata "sellaisiin" juttuihin.


    • Itsekuri

      Niissä pikkujouluissa pääsee tutustumaan työkavereihin ja pomoihinkin eri osastoilta lähempää, "pelkkinä" ihmisinä. Jutellaan niitä näitä, kaikkea kivaa, ei juurikaan työasioita.

      Ja ei kai siinä mitään pahaa ole, jos naimattomat tutustuvat vapaisiin toisen sukupuolen edustajiin. Ei kaikilla ole aviopuolisoa, eikä välttämättä hyviä ystäviäkään. Jos kauniit vaatteet nostattavat naisten itsetuntoa, siitä vaan.

      Jos joku naimisissa oleva tuntee olevansa liian heikko seksuaalisille houkuttimille, jääköön pois tai ottakoon puolisonsa mukaan vahdiksi. Kaikkien naimisissa olevien tilanne ei kuitenkaan ole näin surkea.

      Sama juttu viinan ja tupakan suhteen. Jos tuntee, ettei pysty hallitsemaan alkoholinkäyttöä tai sortuu polttamaan tupakan, on parempi jäädä pois. Mutta siinäkin suhteessa ihmisiä on heikompia ja vahvempia.

      • Anonyymi

        Tuossa oli järkevät perusteet pikkujoulun pitoon. Kukin vakaumuksensa ja voimiensa mukaan.

        Itse mietin sitä, kun vuokranantaja maksaa pikkujoulutarjoulun, ilman päihteitä, että pitäisikö avata Raamatusta Jouluevankeliumi vai jättää se pois?

        Useat ovat yksin jouluna, eikä evankeliumia ole tarjolla, toiset taas kokevat olonsa ahdistetuksi, jos alkaa puhumaan Jeesuksesta, eli joulun päivänsankarista.

        Taidan kysäistä paikanpäällä. Hyvää pikkujoulua itse kullekin!


    • Lasse-setä

      Meillä työporukassa on ollut tapana muutaman kerran vuodessa pitää saunailtoja. Niissä on ollut jotain syötävää ja monenlaista juotavaa. Olen osallistunut niihin ja siinä vaiheessa, kun kokenkorvat tulivat esille, minä lähdin kotiin.

      Totesin, että te pärjäätte varmaan ilman minua. Minulle oli varattuna aina joku virvoitusjuoma, kun kantani olin kertonut. Joskus seremoniamestari ikäänkuin tarkisti onko päätös edelleen voimassa.

      Minun kokemukseni oli se, etten erottautunut porukasta, joka voidaan helposti tulkita syntisten halveksimiseksi. Sain olla rauhassa ja sain lähteä hyväksi katsomanani ajankohtana.

    • kokemustaehkä

      ihmisten seurassa on niin pinnallsia, että ei niitä jaksa kauaa kuunnella eikä varsinkaan osallistua.

    • samaa mieltä

      Kyllä meidänkin työpaikalla, kun kuntelee mitä juhlilta odotetaan, niin ajatukseni on se, ettei nämä juhlat ole uskovaisille tarkoitettuja. Jo monta viikkoa ennen juhlia hehkutetaan, kuinka kova meno siellä tulee olemaan. Kun vielä on se tilanne, ettei aviopuolisoa saa mukaan ottaa, niin usein käy niin, että juhlissa syntyy uusia ´pareja`. Näitä juttuja kun sitten kuuntelee, niin on sanomattoman hyvä olla, kun tuli pysyttyä sieltäkin pois. Kyllä pikkujoulut ovat aivan vain ryyppyjuhlia, joten on parempi kun pysyy sieltä pois. Kun pirulle antaa pikkusormen, se vie koko käden, sanotaan jo sananlaskussakin.
      Hyvää joulunaikaa kaikille ja vietetään nämä aluspäivätkin niin ettei sitten tarvitse katua.

    • TarjaD

      pikkujoulujuhlaan osallistumista. Ne on juhlat jotka on omistettu saatanalle ja hänen opetuslapsilleen. Miten kristityksi itseään kutsuva voi yleensäkkään osallistua sellaiseen.
      Kristityt haluavat viettää Jeesuslapsen syntymäjuhlaa erottaen itsensä siitä saatanallisesta menosta minkä itse perkele on valmistanut omilleen.

      • Else

        On aika yliampuvaa TarjaD:n tapaan väittää, että pikkujoulut on omistettu saatanalle.

        Yhtä hyvin voi sanoa, että työpaikatkin on omistettu saatanalle, koska työpaikallakin flirttaillaan ja siellä tehdään toisinaan muutakin kuin töitä. Joten kristityn ei TarjaD:n mielestä varmaan pidä edes harkita semmoisen työpaikan vastaanottamista, jossa joutuu työskentelemään muiden kanssa, työyhteisönä? Mieluummin olla vaikka työttömänä.

        Pikkujoulut ovat osa työpaikkakulttuuria ja niillä on siinä oma merkityksensä. Siellä tavataan työyhteisön jäseniä leikkimielellä hiukan vapaammissa merkeissä kuin työroolissa. Jos on suuri työyhteisö, niin usein pikkujoulut ovat niitä ainoita paikkoja, joissa vanhoja työtovereita edes näkee.

        Pikkujoulu EI ole sama kuin joulu, joka on Jeesuksen syntymäjuhla.

        Pikkujoulu on työpaikan juhla, jota vietetään joulun alla tai jälkeen - joka tapauksessa vuoden lopulla tai vaihtuessa.

        Jos joku tulee omalla autolla pikkujouluun, kyllä se on limukka- ja tuoremehulinja silloin - oli uskovainen tai ei, mutta uskovaisella se on ehkä joka tapauksessa mehulinja - periaatteesta.


    • Lapinmaalle

      tulossa paremmat Joulujuhlat. Ei tarvitse ajatella maailman lasten pikkujoulujuhlia ja niiden typeriä ohjelmia. Me pääsemme pian kuuntelemaan siunattuja joulukokouksia Ruotsin lapinmaalta. Se antaa meille paljon enemmän kuin maailman lasten pikkujoulut!

    • Tuulia

      Pikkujoulujen aikaan voimme vaikka rukoilla ei-uskovien puolesta, että Jumala armossaan varjelisi ja valaisisi pahuuden pesäkkeet niille, jotka lankeaisivat.

      Voimme myös yhdessä sopia rukousaiheita, kuten, että Jumala armossaan vahvistaisi RAKKAUTTA pikkujoulujen aikaan...

    • Diogenes

      Kyllä asiaa puhut kuomaseni. Juomista ja naimista varten pikkujoulut järjestetään. Ja jotkut vieläpä kristitytkin puolustelevat niitä, juuri siksi koska itsellään on maailma niin kovin rakas, eikä silmien edestä ole usva haihtunu.

      • Essulessu

        Siis:
        - Vain miehet
        - Ruotsin lapinmaalla paremmat "pikkujoulut"!?
        - "Juomista naimista varten pikkujoulut järjestetään. Ja jotkut vieläpä kristitytkin puolustelevat niitä,..."

        Oletan, että pääosin juuri kristityt pikkujouluja järjestävätkin. Kristittyjähän toki ovat muutkin uskovat, kuin esikoislestadiolaiset. Tosin heillä näyttää olevan oman käsityksensä mukaan jonkinlainen "mallisuoja" nimitykselle.

        Harvoin näkee noin monta perättäistä omavanhurskauden tuotosta, kuin tämän otsikon alla on tapahtunut.

        Että MINÄ olen sitten hyvä kristitty, kun en osallistu "suruttomain" menoihin.
        Mikähän se Jeesuskin luuli oikein olevansa, kun veljeili kaikkien "syntisten vaimojen" ja muiden huonojen kristittyjen kanssa!?


      • Pekka Puupäälle
        Essulessu kirjoitti:

        Siis:
        - Vain miehet
        - Ruotsin lapinmaalla paremmat "pikkujoulut"!?
        - "Juomista naimista varten pikkujoulut järjestetään. Ja jotkut vieläpä kristitytkin puolustelevat niitä,..."

        Oletan, että pääosin juuri kristityt pikkujouluja järjestävätkin. Kristittyjähän toki ovat muutkin uskovat, kuin esikoislestadiolaiset. Tosin heillä näyttää olevan oman käsityksensä mukaan jonkinlainen "mallisuoja" nimitykselle.

        Harvoin näkee noin monta perättäistä omavanhurskauden tuotosta, kuin tämän otsikon alla on tapahtunut.

        Että MINÄ olen sitten hyvä kristitty, kun en osallistu "suruttomain" menoihin.
        Mikähän se Jeesuskin luuli oikein olevansa, kun veljeili kaikkien "syntisten vaimojen" ja muiden huonojen kristittyjen kanssa!?

        Olipa naurettavan yksioikoinen kirjoitus, pitäisikö esikoisten nyt sitten osallistua suruttomien juomarien ja tanssijoiden ryyppyjuhlaan. Sekö on omaavanhurskautta kun kieltäytyy kapakka kierrokselta eikä halua kuunnella ja katsoa juoppojen örinöitä. Jeesus oli kyllä syntisten kanssa niin kuin mekin olemme syntisiä, mutta missä sitten ei olisi syntisiä. Haluankin kysyä missä niitä synnittömiä sitten löytyy, vain farisealaiset taisivat olla synnittömiä niin kuin essulessukin taitaa olla. Esikoisten mieli on kuitenkin pyrkikää niiden perään jotka ylhäällä ovat. Mitä sitten tulee kristittyjen jouluseuroihin lapinmaalla ei niitä voi hyvä ystävä rinnastaa mihinkään suruttomien ryyppyjuhliin. Näissä suruttomien ryyppyjuhlissa juodaan ja petetään omia rakkaita puolisoita tätäkö puolustelet.


      • Justiina
        Pekka Puupäälle kirjoitti:

        Olipa naurettavan yksioikoinen kirjoitus, pitäisikö esikoisten nyt sitten osallistua suruttomien juomarien ja tanssijoiden ryyppyjuhlaan. Sekö on omaavanhurskautta kun kieltäytyy kapakka kierrokselta eikä halua kuunnella ja katsoa juoppojen örinöitä. Jeesus oli kyllä syntisten kanssa niin kuin mekin olemme syntisiä, mutta missä sitten ei olisi syntisiä. Haluankin kysyä missä niitä synnittömiä sitten löytyy, vain farisealaiset taisivat olla synnittömiä niin kuin essulessukin taitaa olla. Esikoisten mieli on kuitenkin pyrkikää niiden perään jotka ylhäällä ovat. Mitä sitten tulee kristittyjen jouluseuroihin lapinmaalla ei niitä voi hyvä ystävä rinnastaa mihinkään suruttomien ryyppyjuhliin. Näissä suruttomien ryyppyjuhlissa juodaan ja petetään omia rakkaita puolisoita tätäkö puolustelet.

        "Esikoisten mieli on kuitenkin pyrkikää niiden perään jotka ylhäällä ovat."

        Olet kyllä ymmärtänyt aivan väärin.
        Viittaatko ehkä tähän raamatun kohtaan:
        "Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä." (Kol.3:2)
        Kolmas luku jakeeseen 17 asti on hyvää luettavaa. Mutta ei siitä saa kirveelläkään sellaista kuvaa, että tulisi välttää joitakin ihmisiä tai paikkoja.
        Asiakokonaisuuden lopussa jakeessa 17. sanotaan vielä aivan kuin tiivistettynä näin: "Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa."

        Olet siis ymmärtänyt väärin.
        Mikään paikka tai kenenkään ihmisen seura ei tässä maailmassa ole kielletty. Yksi on kielletty, ja se on epäusko.

        Kyllä kannattaa mennä kaikenlaisiin kissanristiäisiinkin -jos jaksaa tai hotsittaa.
        Kaikessa on vain hyvä muistaa kiitosmieli Isälle Herran Jeesuksen nimessä. Herran Jeesuksen nimessä, siis Jumala meidän kanssamme, vai mitä?


      • Pekka Puupää
        Justiina kirjoitti:

        "Esikoisten mieli on kuitenkin pyrkikää niiden perään jotka ylhäällä ovat."

        Olet kyllä ymmärtänyt aivan väärin.
        Viittaatko ehkä tähän raamatun kohtaan:
        "Olkoon mielenne siihen, mikä ylhäällä on, älköön siihen, mikä on maan päällä." (Kol.3:2)
        Kolmas luku jakeeseen 17 asti on hyvää luettavaa. Mutta ei siitä saa kirveelläkään sellaista kuvaa, että tulisi välttää joitakin ihmisiä tai paikkoja.
        Asiakokonaisuuden lopussa jakeessa 17. sanotaan vielä aivan kuin tiivistettynä näin: "Ja kaikki, minkä teette sanalla tai työllä, kaikki tehkää Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttansa."

        Olet siis ymmärtänyt väärin.
        Mikään paikka tai kenenkään ihmisen seura ei tässä maailmassa ole kielletty. Yksi on kielletty, ja se on epäusko.

        Kyllä kannattaa mennä kaikenlaisiin kissanristiäisiinkin -jos jaksaa tai hotsittaa.
        Kaikessa on vain hyvä muistaa kiitosmieli Isälle Herran Jeesuksen nimessä. Herran Jeesuksen nimessä, siis Jumala meidän kanssamme, vai mitä?

        Justiina "lukee raamattua kuin itse piru" viisaampia lainatakseni.

        Elä sie yritä Pekkaa pistää halvalla, kyllä mie nää pykälät tiedän. Johdattelevia kysymyksiä, kyllä nyt pidän pääni, vaikka kaulinta tarjoisit ojennusnuoraksi.

        Vanhurskas ei istu, kussa pilkkaajat istuvat.


      • Justiina
        Pekka Puupää kirjoitti:

        Justiina "lukee raamattua kuin itse piru" viisaampia lainatakseni.

        Elä sie yritä Pekkaa pistää halvalla, kyllä mie nää pykälät tiedän. Johdattelevia kysymyksiä, kyllä nyt pidän pääni, vaikka kaulinta tarjoisit ojennusnuoraksi.

        Vanhurskas ei istu, kussa pilkkaajat istuvat.

        että pilkkaaja olet nyt sinä?
        Poistun siis seurastasi. Ole kuitenkin siunattu Jeesuksen nimessä.


      • frans-kafka
        Justiina kirjoitti:

        että pilkkaaja olet nyt sinä?
        Poistun siis seurastasi. Ole kuitenkin siunattu Jeesuksen nimessä.

        ovat kyllä mielestäni kaikki vähän oikeassa ja kaikki vähän väärässä.
        Sanoisin, ettei siinä ole pahaa sinällään, meneekä pikkujouluun tahi onko menemättä.
        Ongelma on se, jos toimii omaatuntoaan vastaan, siitä se paha mieli tulee.
        Omatunto sanoo yhdelle yhtä ja yhdelle toista, mutta he ovat kuitenkin saman isän lapsia.
        Joillekin alkoholin nauttiminen ei ole synti, mutta luulen että 97% ihmisistä puolison pettäminen taasen on väärin, riippumatta sieluntilasta ollenkaan.
        Kyllä pikkujouluissa örvelletään, mutta niin kodeissakin. Itseasiassa lapset ovat suuremmassa vaarassa kun kodeissa mesotaan pidäkkeettömästi.

        Miten saan muutettua tuon nimimerkkini oikeaksi, osaako joku kertoa?
        terv. Frans Kakka


      • Pekka P...ää
        Justiina kirjoitti:

        että pilkkaaja olet nyt sinä?
        Poistun siis seurastasi. Ole kuitenkin siunattu Jeesuksen nimessä.

        Taisi tulla kovaa puhetta, mutta niin ne seitsemän kymmentäkin pahentuivat ja jättivät Jeesuksen. Silloin Jeesus kysyi omilta kahdeltatoista opetus lapselta aiotteko tekin lähteä, silloin Pietari vastasi Herra mihinkä me lähtisimme, koska sinulla on iankaikkisuuden avaimet. Autuas on se joka ei minuun pahennu.


      • Pätkä
        frans-kafka kirjoitti:

        ovat kyllä mielestäni kaikki vähän oikeassa ja kaikki vähän väärässä.
        Sanoisin, ettei siinä ole pahaa sinällään, meneekä pikkujouluun tahi onko menemättä.
        Ongelma on se, jos toimii omaatuntoaan vastaan, siitä se paha mieli tulee.
        Omatunto sanoo yhdelle yhtä ja yhdelle toista, mutta he ovat kuitenkin saman isän lapsia.
        Joillekin alkoholin nauttiminen ei ole synti, mutta luulen että 97% ihmisistä puolison pettäminen taasen on väärin, riippumatta sieluntilasta ollenkaan.
        Kyllä pikkujouluissa örvelletään, mutta niin kodeissakin. Itseasiassa lapset ovat suuremmassa vaarassa kun kodeissa mesotaan pidäkkeettömästi.

        Miten saan muutettua tuon nimimerkkini oikeaksi, osaako joku kertoa?
        terv. Frans Kakka

        Nimen muutos ei miestä paranna, eikä pahenna, riittää kun housusta löytyy identitteettiä kohottavaa Kakkaa.


      • el-vis
        Pekka P...ää kirjoitti:

        Taisi tulla kovaa puhetta, mutta niin ne seitsemän kymmentäkin pahentuivat ja jättivät Jeesuksen. Silloin Jeesus kysyi omilta kahdeltatoista opetus lapselta aiotteko tekin lähteä, silloin Pietari vastasi Herra mihinkä me lähtisimme, koska sinulla on iankaikkisuuden avaimet. Autuas on se joka ei minuun pahennu.

        Ei Jeesus puhunut mistään avaimista vaan:
        Joh 6. Nimen omaan se Sana jonka Jeesus puhuu tuottaa ikuisen elämän eivät avaimet. Vertaatko tosiaan itseäsi Jeesukseen. Isot on luulot täytyy sanoa...
        :60 Tämän kuultuaan monet hänen opetuslapsistaan sanoivat: "Sietämätöntä puhetta. Kuka voi kuunnella tuollaista?" 61 Jeesus tiesi, että hänen sanansa olivat herättäneet opetuslapsissa ärtymystä, ja hän sanoi heille: "Loukkaako tämä teitä? 62 Miten käykään, jos te näette Ihmisen Pojan nousevan sinne, missä hän ennen oli! 63 Henki yksin tekee eläväksi, lihasta ei ole mitään hyötyä. Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä. 64 Teidän joukossanne on kuitenkin muutamia, jotka eivät usko." Jeesus tiesi näet alusta alkaen, ketkä eivät uskoneet ja kuka hänet kavaltaisi. 65 Hän jatkoi: "Juuri siksi sanoinkin teille, ettei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä sitä hänelle suo."

        66 Monet Jeesuksen opetuslapset vetäytyivät tämän jälkeen joukosta eivätkä enää kulkeneet hänen mukanaan. 67 Jeesus kysyi niiltä kahdeltatoista: "Aiotteko tekin lähteä?" 68 Simon Pietari vastasi hänelle: "Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat. 69 Me uskomme ja tiedämme, että sinä olet Jumalan Pyhä." 70 Jeesus sanoi heille: "Itsehän minä teidät valitsin, kaikki kaksitoista. Silti yksi teistä on Saatana." 71 Hän tarkoitti Juudasta, Simon Iskariotin poikaa. Tämä oli kavaltava Jeesuksen, vaikka oli yksi noista kahdestatoista.


      • Justiina
        Pekka P...ää kirjoitti:

        Taisi tulla kovaa puhetta, mutta niin ne seitsemän kymmentäkin pahentuivat ja jättivät Jeesuksen. Silloin Jeesus kysyi omilta kahdeltatoista opetus lapselta aiotteko tekin lähteä, silloin Pietari vastasi Herra mihinkä me lähtisimme, koska sinulla on iankaikkisuuden avaimet. Autuas on se joka ei minuun pahennu.

        sanoisinko... huvittavaa :-)
        Jos poistun seurastasi eli väistelen hapatteen löyhkää, niin sinun mielestäsi jätänkin Mestarini?!
        Olet sitten kuka hyvänsä, on Kuninkaani kärsinyt sinunkin syntisi, ja siksi saat anteeksi väärät syytöksesi.

        Totuus on se, ettei Jeesuksemme ole opettanut karttamaan syntisiä, eikä syntisten majoja. Päinvastoin! Hän on antanut meille lähetyskäskyn: Menkää kaikkeen maailmaan. Mielestäni pikkujoulujuhla kuuluu tähän maailmaan. Ellei tee niin kuin Mestarimme on käskenyt, ei jaa oikein leiviskäänsä. Armo kuuluu kuitenkin kaikille. Myös sellaiselle, joka haiskahtaa vanhalta hapatteelta. Ketä siis kartetaan? Eikö sitä hapatetta?


      • Justiina
        frans-kafka kirjoitti:

        ovat kyllä mielestäni kaikki vähän oikeassa ja kaikki vähän väärässä.
        Sanoisin, ettei siinä ole pahaa sinällään, meneekä pikkujouluun tahi onko menemättä.
        Ongelma on se, jos toimii omaatuntoaan vastaan, siitä se paha mieli tulee.
        Omatunto sanoo yhdelle yhtä ja yhdelle toista, mutta he ovat kuitenkin saman isän lapsia.
        Joillekin alkoholin nauttiminen ei ole synti, mutta luulen että 97% ihmisistä puolison pettäminen taasen on väärin, riippumatta sieluntilasta ollenkaan.
        Kyllä pikkujouluissa örvelletään, mutta niin kodeissakin. Itseasiassa lapset ovat suuremmassa vaarassa kun kodeissa mesotaan pidäkkeettömästi.

        Miten saan muutettua tuon nimimerkkini oikeaksi, osaako joku kertoa?
        terv. Frans Kakka

        Olet oikeassa. Ketään ei tule pakottaa mihinkään. Kuka tahtoo tai näkee tarpeelliseksi mennä sinne, minne Henki johtaa, sinne on hyvä mennä. Herran tiet ovat tutkimattomat.


      • Pekka on sanansa tuonut julki
        Justiina kirjoitti:

        sanoisinko... huvittavaa :-)
        Jos poistun seurastasi eli väistelen hapatteen löyhkää, niin sinun mielestäsi jätänkin Mestarini?!
        Olet sitten kuka hyvänsä, on Kuninkaani kärsinyt sinunkin syntisi, ja siksi saat anteeksi väärät syytöksesi.

        Totuus on se, ettei Jeesuksemme ole opettanut karttamaan syntisiä, eikä syntisten majoja. Päinvastoin! Hän on antanut meille lähetyskäskyn: Menkää kaikkeen maailmaan. Mielestäni pikkujoulujuhla kuuluu tähän maailmaan. Ellei tee niin kuin Mestarimme on käskenyt, ei jaa oikein leiviskäänsä. Armo kuuluu kuitenkin kaikille. Myös sellaiselle, joka haiskahtaa vanhalta hapatteelta. Ketä siis kartetaan? Eikö sitä hapatetta?

        Nyt toivoisinkin ettei tallin eikä hapatteen haju tulisi kovin pistävänä, niin ettei se karkottaisi kaunista Justiinaa.

        Ps1.1 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomien neuvossa eikä astu syntisten teitä, eikä istu kussa pilkkaajat istuvat.

        1.2 vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt.

        1.3 Hän on niin kuin istutettu puu vesiojan tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu ja kaikki mitä hän tekee menestyy.

        1.4 Niin eivät tee jumalattomat. Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli kuljettaa.

        1.5 Sen tähden eivät jumalattomat kestä tuomiolla, eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa.

        Näillä psalmin sanoilla kerron sen ettei armoitetun paikka ole istua kapakassa pikkijoulun vietossa, ettei Kristuksen nimi tulisi pilkatuksi.


      • same girl
        Justiina kirjoitti:

        Olet oikeassa. Ketään ei tule pakottaa mihinkään. Kuka tahtoo tai näkee tarpeelliseksi mennä sinne, minne Henki johtaa, sinne on hyvä mennä. Herran tiet ovat tutkimattomat.

        Pyhä Henki johdattaa usein eri teitä kuin himomme ja tunteemme. Kannattaa miettiä mitä sanoo Hengen johdatukseksi. Ois ehkä parempi sanoa "minusta TUNTUU, että Henki johdattaa"...


    • murmeli

      Siis hiukan sivuraiteelle mennee, mutta kysyisin teidän uskonveljien ja -sisarten mielipiteitä esimerkiksi baareihin jalkautuneesta lähetystyöstä. Onko se pilkkaajain seassa istumista vai pelotonta evankeliumin levittämistä?

      • Eliza

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt, on tukka päästä lähtenyt...
        Ennen baareissa kuten Essolla Konginkankaan, Shellillä Kempeleen, vaikka jukeboxista soi rumbaa, samassa pöydässä istuva kuuli mitä juttelet. Nykyisin niin baareissa kuin ravintoloissa desibelit on niin korkealla, että keskustelusta ei tule mitään. Tuntuu, että tämä onkin tarkoitus ! Kun mennään viihteelle, jätetään sanat kotiin, ja kun sanat ei ole huulilla, niin oluttuoppi on.

        Käytännön mahdollisuus tarjoutuu siis vain harvoin. Terasseilla paremminkin, niissä ei ole kaiuttimia.

        Kun menee ravintolaan tai baariin illalla, joutuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä närkästyksen kohteeksi. "Joudutko oleen kuskina, kun et ota ?" "Mitä sä täällä teet ?" "Saanko ostaa sulle kaljaa ?" Kun näihin vastaa että en ole alkoholista riippuvainen, en ole alkoholisti enkä aio sellaiseksi tulla, raivoisa reaktio on varma. Alkoholinkäyttäjät ovat äärimmäisen suvaitsemattomia. Asia on monille niin arka, että raittiin näkeminen heidän "pyhätössään" satuttaa, siksi pitää kiivastua ja ahdasmielisesti pakottaa samaan muottiin.

        Alkoholinkäyttö baareissa on jotenkin rituaalista.

        Miksi ei uskonnollinenkin elämänmuutos voisi sieltäkin alkaa, eihän siihen estettäkään ole. Alkaahan sieltä avioliittojenkin ensi askeleet. Ihan kunnollisten ja kunniallistenkin parien tapaaminen voi tapahtua, kuten hyvin läheltä olen kuullut omakohtaisia kertomuksia.

        Vielä niistä pikkujouluista. Kun suruttomilla ei ole enää tapana kutsua toisiaan kylään isommissa määrissä, kuten on lestoilla ja mustalaisilla, niin tätä toisen ihmisen kohtaamisvajetta täyttää niin pikkujoulut kuin ravintolat, kuntosalit, ruotsinlaivat ym.


      • kannattaa

        tehdä itselleen selväksi, miksi menee baariin. Yleensä minusta ei kannata mennä. On varmaan parempi mennä kaverin kanssa kuin yksin.

        Itse aikanaan luulin voivani olla valona ja suolana baareissa, mutta toisin kävi, suola menetti makunsa :( En suosittele.

        Ihmiset, jotka istuu baarissa yleensä etsii jotain muuta kuin Jumalaa, ajattelisin... he eivät välttämättä ole vastaanottavaisia evankeliumille ja saattavat enemmänkin kiinnostua vastakkaisesta sukupuolesta. Niin ja voiko siitä tulla sellainenkin vaikutelma, että ei noilla uskiksilla parempaakaan oleskelupaikkaa ole kuin baarit...


      • Justiina

        on tullut selväksi jo edellä, mutta yhden asian sanon sinulle.
        Ravintolassa ei tarvitse olla kovin kauaa, kun alkaa tapahtua. Puhe Herrasta Jeesuksesta ei jätä ketään kylmäksi. Siellä häiritsee ainoastaan tupakan savu, mutta onneksi sitä on vähän rajoitettu joten tulevaisuus näyttää paremmalta sillä saralla.
        Kirjoitit: "onko se pelotonta evankeliumin levittämistä?" Missä Herra Jeesus on, siellä ei tarvitse pelätä.


      • Pelastusarmeija
        Justiina kirjoitti:

        on tullut selväksi jo edellä, mutta yhden asian sanon sinulle.
        Ravintolassa ei tarvitse olla kovin kauaa, kun alkaa tapahtua. Puhe Herrasta Jeesuksesta ei jätä ketään kylmäksi. Siellä häiritsee ainoastaan tupakan savu, mutta onneksi sitä on vähän rajoitettu joten tulevaisuus näyttää paremmalta sillä saralla.
        Kirjoitit: "onko se pelotonta evankeliumin levittämistä?" Missä Herra Jeesus on, siellä ei tarvitse pelätä.

        Ehkäpä 20-30 v sitten päättyi Pelastusarmeijalta tapa myydä ravintoloissa lehteään "Sotahuuto". Liittyikö myyntiin julistamista tai keskustelumahdollisuus myyjän kanssa, en tiedä. Ehkä Sotahuuto-lehti on ennen ollut julistavampi, nykyisin se on täynnään wanhojen, merkkipäivää viettävien armeijalaisten kuvia ja muistokirjoituksia.


      • same girl
        Justiina kirjoitti:

        on tullut selväksi jo edellä, mutta yhden asian sanon sinulle.
        Ravintolassa ei tarvitse olla kovin kauaa, kun alkaa tapahtua. Puhe Herrasta Jeesuksesta ei jätä ketään kylmäksi. Siellä häiritsee ainoastaan tupakan savu, mutta onneksi sitä on vähän rajoitettu joten tulevaisuus näyttää paremmalta sillä saralla.
        Kirjoitit: "onko se pelotonta evankeliumin levittämistä?" Missä Herra Jeesus on, siellä ei tarvitse pelätä.

        SYNTIÄ PITÄÄ PELÄTÄ, ehkä tässä erityisesti omia himojaan.


      • same girl
        Justiina kirjoitti:

        on tullut selväksi jo edellä, mutta yhden asian sanon sinulle.
        Ravintolassa ei tarvitse olla kovin kauaa, kun alkaa tapahtua. Puhe Herrasta Jeesuksesta ei jätä ketään kylmäksi. Siellä häiritsee ainoastaan tupakan savu, mutta onneksi sitä on vähän rajoitettu joten tulevaisuus näyttää paremmalta sillä saralla.
        Kirjoitit: "onko se pelotonta evankeliumin levittämistä?" Missä Herra Jeesus on, siellä ei tarvitse pelätä.

        En ole muissa seurakunnissa kuin vl:ssa törmännyt tähän pakkomielteeseen päästä kapakoihin (paitsi luterilaisuudessa). Toki festareille tehään aktioita, mutta niissä liikutaan isoissa ryhmissä ja ollaan yhessä esim gospel-teltassa. Eikö sulla riitä tarpeeks jännitystä elämässä, vai miks haluat välttämättä päästä baareihin?
        Kannattais selvittää motiivis, onko ne tosiaan, että ihmisiä tulee uskoon. Vaikka keskustelut aukeaiskin ei se tarkoita, että syynä ois pelkästään evankeliumi. Ootko evankelioinu tytöille vai pojille? Jos pojille, ei ihme, että keskustelut aukenee....


    • leppäkerttu

      kyllä tekee aina töissä tiukkaa näin pikkujouluaikaan ku pitäs olla menossa risteilylle... "ei mekää juoda juuri mitään", kertovat työkaverit...
      sitte saa viikonlopun jälkeen kuitenki kuulla kuinka kännissä on oltu...
      empä oo koskaa menny matkaan... että semmosta

    • ... et ota

      Pikkujouluun kannattaa mennä autolla, niin ei tule houkutusta viinan juontiin, ellei ole viinalle muuten perso.

      Se että on autolla matkassa, on samalla yleisesti hyväksytty syy raittiiseen linjaan. Ei tarvitse ryhtyä selittelemään muita periaatteellisia näkökulmia juomattomuuteen.

      Ei niissä pikkujouluissa sitä paitsi läheskään kaikki juo. Niitä huoraajia on paljosta puheesta huolimatta vain aniharva.

    • väärä todistus

      älä yleistä kaikkia..olen ollut jo vuosia pikkujoulussa joissa lauletaan joululauluja myös virsiä,tarjolla ei ole koskaan ollu alkoholia...
      varmaan tämäkin on sinusta väärin?
      älä anna väärää todistusta kun et tiedä.

      • juuri

        samanlaiset on kokemukset myös meidän firmassa
        omistaja on uskovainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe